View Full Version : С какво замествате сладкото когато сте на диета.. ?
Здравейте..
Решила съм да се стегна малко.. НЯМА ДА ПИТАМ КАКВИ УПРАЖНЕНИЯ ДА ПРАВЯ !!!
Тъй като съм луд фен на сладкото :x ми трябва нещо с което да замествам сладкото докато съм на СКРОМНАТА си диета..
Нямам да отслабвам кой знае колко ами по-точно да се стегна.. както вече казах не питам за упражнения с които да си стегна сланинките а да ми кажете ВИЕ докато сте на диета с какво заменяте сладкото.. Може би нещо по-малко калорично ;д
И още нещо.. Тъй като закуската е важна пък аз съм първа смяна си правя тостове с шунка, кашкавал и др. продукти.. Това отрицателно ли ще се отрази на "диетата" ми 8-)
Благодаря за отговорите които едва ли ще получа :D
GrippingBosh
04-23-2011, 06:23
Сладкото - с плодове ,всякакви боклуци в тея кисийки от сорта на чипс ,вафли ,меденки - не е препоръчително
Всякакви дюнери мазни и такива по-добре не ,сутринта наистина трябва да ти е най-стабилното хранене.По-добре си прави купичка мюсли и прясно мляко ,плодове или препечена филийка пълнозърнест хляб :)
С ограничаването на храна и диетите се махат мазнините ,а със спорта се стяга тялото ,доколкото прочетох искаш стягане - ако не спортуваш усилено ,всяка мъка с диетите е безсмислена!
Сладкото - с плодове ,всякакви боклуци в тея кисийки от сорта на чипс ,вафли ,меденки - не е препоръчително
Всякакви дюнери мазни и такива по-добре не ,сутринта наистина трябва да ти е най-стабилното хранене.По-добре си прави купичка мюсли и прясно мляко ,плодове или препечена филийка пълнозърнест хляб :)
С ограничаването на храна и диетите се махат мазнините ,а със спорта се стяга тялото ,доколкото прочетох искаш стягане - ако не спортуваш усилено ,всяка мъка с диетите е безсмислена!
Ще спортувам в домашни условия.. Събота и Неделя ще излизам да тичам.. а през останалото време мисля да пия много вода (около 2литра на ден) да не ям сладко,тестено и други глупости.. Имам да стягам сланинките около коремчето със спорт и с ограничаване.. че нали знаеш ся абитуриентски, свадби :D
една лъжичка мед върши работа или кола лайт, няма да ти навреди :wink:
GrippingBosh
04-23-2011, 08:15
Ще спортувам в домашни условия.. Събота и Неделя ще излизам да тичам.. а през останалото време мисля да пия много вода (около 2литра на ден) да не ям сладко,тестено и други глупости.. Имам да стягам сланинките около коремчето със спорт и с ограничаване.. че нали знаеш ся абитуриентски, свадби :D
Браво ,че си решила да се стягаш :P водата ще е супер,ако пиеш по 2 литра :) за лъжичката мед бях забравила ,но не прекалявай все пак.колата аз лично не я харесвам ,освен да те ободри за момента,нищо друго полезно няма...тичането е много добро решение,ще те стегне не само корема ,а цялата :) http://vbox7.com/play:c500421d тези упражнения например,коремните преси и упражнения каквито намериш ще са ти от полза ии най-вече постоянство
успех :-)
SuperBadSuperFresh
04-23-2011, 08:21
Аз направих чудесното откритие,че ако хапнеш лимон,(без захар,естествено)и после пиеш вода е много сладка. :D
Rebirthing
04-23-2011, 13:21
Да бе, кока кола лайт с аспартама в нея. То това си е самоубийствено направо ;д.
Иначе за подслаждане най-добре плодове, цели, настъргани, пюрирани, на салата, както ти дойде. Също така мед и натурален шоколад в умерени количества.
Infinity
04-23-2011, 14:54
Когато ми се яде сладко, обикновено хапвам малко стафиди. :)
Много бързо ще ти заситят апетита за сладко, гарантирам. :) 8-)
foreverr
04-23-2011, 16:25
Сладко аз по принцип не ям(ям супер рядко, в месеца 1 път, понякога и по-рядко) и по принцип си ям вместо вафли и тем подобни, ям мед и плодове, а също и сушени плодове. :) Иначе ако ядеш тостери с шунка ще си нарушиш диетата и тя няма да има ефект.В училище яж или плодове, или ядки(но не пържени, най-добре сурови) или мляко кисело.
FuckingFreak
04-23-2011, 17:10
Когато ми се яде сладко, обикновено хапвам малко стафиди. :)
Много бързо ще ти заситят апетита за сладко, гарантирам. :) 8-)
Да, наистина.. всъщност и те са толкова калорични, колкото шоколада, но са по-доброто решение със сигурност!
nomatterwho
04-23-2011, 18:39
Аз в момента се ограничавам (е последната седмица се отпуснах и се отдадох на шоколада и другото нездравословно 8-) ) и като ми се преяде шоколад взимам киселото мляко и след няколко лъжици вече не ми се яде.
Или пък достатъчно е едно мъничко резънче лимон и не ти е до ядене на нищо друго.
А пък ако все пак искаш нещо така сладко яж плодове. Също и мед. :)
FuckingFreak
04-23-2011, 18:46
По-леко с медеца.. че и той не е за подценяване :lol:
Хмм .. меддд :D става..
Попринцип не пия газирани напитки и затова определено няма да пия кока кола лайт или нещо от сорта..
всъщност добра идея е и натуралния шоколад (Своге мейби ;д) когато съм на даскало мога да се подслаждам с натурален шоколад пък вкъщи с медец :D
Благодаря момичета..уникални сте ;**
Infinity
04-24-2011, 08:55
Ооо, не залагай на Своге !
Искаш ли натурален шоколад, взимай си Lindt. :)
пробвай една кутийка кисело мляко с ягоди и мед вътре..уникално яко е :)
WaterLilly
04-24-2011, 09:18
Мед с орехи или кисело мляко със сладко от нещо. Няма да сбъркаш!
qkakukla2
04-24-2011, 11:45
Според мен няма да се отрази отрицателно на диетата ти ако само за закуска си правиш тостове, все пак закуската трябва да е малко по- калорична, а обяда по- малко калоричен вечерята трябва да е някакъв зеленчук. Доколкото за сладкото когато ти се прияде хапвай си само мед аз така издържах една седмица и доста ми помогна. :) :) :)
GabrielleShayk
04-24-2011, 18:17
Дъвча дъфки :D
и аз така,но не винаги устоявам на изкушението :-D
Дъвки или семки.
А иначе при мен и гланцовете/балсамчета действат 8-)
WaterLilly
04-24-2011, 18:42
А нали знаете, че
а) семките са доста мазни и
б) дъвките само ви карат да огладнявате още, защото като дъвчете нещо стомахът се подготвя да получи храна?
А нали знаете, че
а) семките са доста мазни и
б) дъвките само ви карат да огладнявате още, защото като дъвчете нещо стомахът се подготвя да получи храна?
за мен пък са чудесна залъгалка, знам че е вредно отделянето на слюнка без прием на храна, но какво да се прави
titinkaa
04-25-2011, 07:50
не заменям сладкото с нищо,само че го ям в седмицата 1 път,например 1-2 лентички шоколад или корни.
koshtramba
04-25-2011, 08:51
едно парченце и си там
едно парченце и си там
1 парченце и после второ, трето :lol: и омиташ половин шоколад
Infinity
04-25-2011, 09:22
Леле, колко сте вманиачени... , а като се сетя, че и аз бях на същото дередже и лошо ми става !!! :(
mimsssssss
04-25-2011, 09:23
Да бе, кока кола лайт с аспартама в нея. То това си е самоубийствено направо ;д.
Иначе за подслаждане най-добре плодове, цели, настъргани, пюрирани, на салата, както ти дойде. Също така мед и натурален шоколад в умерени количества.
E, аспартам има и в дъвките орбит и общо взето във всичко без захар... сега кажи че не дъвчиш дъвки :)
По темата: дъвки орбит, бонбони солано, продукти лайт, мед, захарин... Лично според мен една кутийка кока кола лайт на 3 дена, т.е. 2 пъти в седмицата мисля че може да ти залъгва глада за сладко. Иначе има плодове с високо съдържание на захар, така че е 100 пъти по - добре плод :)
Rebirthing
04-25-2011, 09:41
Ами не, не дъвча дъвки с аспартам ! И най-голямата простотия която може да направи човек е да се тъпчи с боклуци при положение, че има плодове, мед, шоколад и куп натурални подсладители.
koshtramba
04-25-2011, 09:46
ЗАКВАСЕНА смената със стафиди ! :D горещо препоръчвам, няма да надебелеете... много.
Infinity
04-25-2011, 10:03
^ Само малко .. евентуално. 8-)
И за да не е спам :
http://www.chocolate.com/dimages/product_images/13262-lindt-excellence-supreme-dark-chocolate-bar-90-pct-cocoa-3oz-single-bar-1_250x250.jpg
Едно парченце и ... се отказвай да ядеш, каквото й да е ! :grin: :D
сушени плодове,овесени ядки с мляко,плодове
сушени плодове,овесени ядки с мляко,плодове
Като се замисля също и сирене
-с диня
-с краставици
-с домати
8-)
^ Само малко .. евентуално. 8-)
И за да не е спам :
http://www.chocolate.com/dimages/product_images/13262-lindt-excellence-supreme-dark-chocolate-bar-90-pct-cocoa-3oz-single-bar-1_250x250.jpg
Едно парченце и ... се отказвай да ядеш, каквото й да е ! :grin: :D
ооооопределено .. ама като знам вкуса надали ще си го причиня да си го сложа в устата втори път :X
vankata5555555
04-25-2011, 12:16
Никакви коли лайт,майт и такива простотий.Махаш всичко газирано,пържено,за сладкото можеш да си купиш заместител но са скъпички(не са за теб).И ти давам гаранция,че 1-2 без да мръднеш ги няма.
mimsssssss
04-25-2011, 16:07
^ Айде малко по темата. Момичето пита как да замести сладкото. Спрете да и предлагате диети, упражнения, режими и т.н. :D
SameLove
04-25-2011, 19:29
Варени или сурови яйца.
мм аз вече 1 година и 4 месеца не ям сладко ,без безалкохолни ,а алкохол само за супер специални поводи което е 3 или 4 пъти в годината ;] сладкото го замествам с много плодове и още повече мед ... когато ти се дояде нещо сладко винаги да имаш на разположение поне 1 банан и една ябълка или мандаринки, портокали каквото ти обичаш ... аз сутрин си правя корнфлейкс с мед което е доста приятно и полезно :) :) :) вече не усещам глад за сладко но аз от доста време си се ограничавам и си има ефект ,но не те знам ти как си свикнала и междудругото най ефективната мотивация да се поограничиш за да постигнеш желаното става като небележиш фигура на която и ти да приличаш и когато те удари глада за сладко хвърляй по 1 поглед на "музата" :D така да я наречем.. мм успех и да откриеш своя начин за "борба" :D :D :D :D хаха аз малко се поулях ...
Rebirthing
04-25-2011, 21:55
Варени или сурови яйца.
УОАТ ДА ФАК :lol: ?
Да бе...сурови яйца, много умно, няма що !
Никога не съм била на диета, но най-добре е да се заместят с плодова захар или мед.. черният шоколад също е много полезен. :)