View Full Version : как да продължа..
mechtattelka
04-23-2011, 22:46
Здравейте! Пиша ви за да ви помоля за съвет, защото днес след като срешнах хора от миналото за които още ме боли много се натъжих и незнам как да продължа с тази болка..
Ще започна с едно момче с което се запознах преди 2 години и то е момчето което единствено съм обичала. Той ме предаде и спрях да го познавам-започнах на чисто. Добре че до мен беше най-добрата ми приятелка с която сме приятелки от деца, но тя си намери приятел и макар че никога не съм го очаквала единствено от нея спря да се интересува от мен след като той се появи. Това са 2 от нещата за които съм най-нещастна.. защото днес на Великден видях и него и нея, а аз съм супер чувствителна и много лесно се натажавам от малкото, а след като те за мен са били най-ценните в живота ми и съм ги изгубила страдам много.. въпреки че изглежда глупава моята тема аз я изживявам и за мен вашите отговори ще са много важни. Животът ми показа много разочерования и предателства и никога не съм се предавала след тях, но днес направо рухнах. Само при вида им всичките ми спомени за момент се върнаха и започнаха болно да изплуват от съзнанието ми. Старая се да не мисля за това, но немога..
LoVeLiFe
04-23-2011, 22:57
Приятелката ти след като те забравя заради гадже не е никаква приятелка! А момчето не го мисли - предал те е. Не е нито първия, нито последния !
mechtattelka
04-23-2011, 23:00
Знам че е така, но как да преживея болката и спомените с тях.. истрих вс песни които ми напомнят за тях, но спометът не мога.
Споменът за него ще изчезне все някога ;) Някога, когато намериш някой друг, по-добър от него, някой който да обичаш и той да те обича :) Сега просто имаш нужда от прегрътка и нещо с което да се разсейваш ;) Ще ти кажа още нещо: не губи вяра и винаги се усмихвай :)
mechtattelka
04-23-2011, 23:13
Мерси за милият съвет.. Така е надеждата никога не бива да умира.. и трябва да продължа с усмивка..
icebulllet14
04-24-2011, 00:08
Знам че е така, но как да преживея болката и спомените с тях.. истрих вс песни които ми напомнят за тях, но спометът не мога.
Ти пък си намерила какво да триеш! КАто изтриеш 5 песни и 10 снимки нищо няма да се промени. Добре де, липсата на снимки може и да помогне, но пък тогава като ги видиш на живо ще стане още по-гадно. Просто трябва да си ги избиеш от главата. Намери си хоби, излизай, запознай се с нови хора, създай нови приятелства ... времето ще ти помогне да изтриеш спомена за предателството (от страна и на двамата, които спомена).
RoSKo0o0
04-24-2011, 05:36
Ще видиш времето колко невероятно нещо е и как всичко в живота се връща рано или късно... по един или друг начин ;)
С изтриването на няколко песни няма да постигнеш нищо...де да имаше такова бутнче "изтрий" и за някои болезнени спомени,но уви няма :(
Единственото лекарство тук е времето.Ще завържеш нови приятелства,пък току виж си хванеш и приятел,с който да си щастлива.Предлагам ти да запишеш някакъв спорт или пък да си намериш хоби.Това е най-лесния начин да направиш нови запознанства и да намериш приятни хора,с които да общуваш.Преди време бях предложил това на един приятел който се намираше в нещо като твоето положение.Записа се на танци и завърза доста добри приятелства там.
Както се казва-когато живота ти предложи лимон направи си лимонада ;)
mechtattelka
04-24-2011, 09:36
Ще видиш времето колко невероятно нещо е и как всичко в живота се връща рано или късно... по един или друг начин ;) Така е всичко се връща и аз се надявам когато това се случи вече да не ми пука за тях и да съм ги забравила.. Времето лекува прави сте и наистина трябва да се започне от някъде например от триенето на снимки и песни.. и аз ще продължавам да трия от мислите си всеки спомен малко по малко..
Времето лекува.. Моят съвет е да излезнеш и да се поразнообразиш, намери си занимания, прочети една книга или списание, намери си нови приятели. Ако си достатъчно упорита в търсенето ще намериш човека, който те цени истински и който да ти показва, че е до теб всяка секунда от твоя живот обичайки те искрено.. Сега единственото, което ти трябва е приятели, на който да си изплачеш чувствата. Предполагам имаши други приятели, защо не отсееш най-добрият от тях, който мислиш, че няма да те предаде, на който имаш истинско доверие. В случая обаче продължавам да съм на мнение, че най-добрият ти приятел е майка ти - тя никога няма да отиде и да каже на някой за неволите или тайните, които ѝ споделяш, още повече, че може да ти даде съвет.. :) Желая ти успех и приятни мисли и много усмивки! :) Дано съм ти била полезна.
mechtattelka
04-24-2011, 10:17
Да, имам и други приятели и благодарение на тях аз продължавам напред.. и наистина трябва да се разсеивам с различни занимания, за да не мисля, но незнам как да ги избегна и щом ги видя да не се натъжавам..
Да, имам и други приятели и благодарение на тях аз продължавам напред.. и наистина трябва да се разсеивам с различни занимания, за да не мисля, но незнам как да ги избегна и щом ги видя да не се натъжавам..
Ами ще спреш да се натъжаваш, ако мислено ги игнорираш и така, когато ги срещнеш няма да ти прави толкова голямо впечатление. :? Аз доколкото разбрах те са тръгнали заедно, така ли? :-o Извинявай ама си била заформила приятелство с големи неблагодарници.. :? Мразя ги тия копеленца дето не знаят какво искат и които не оценяват това, което имат.. :x
mechtattelka
04-24-2011, 10:56
Тя е с друго момче, а той с друго момиче. Ще се старая да ги игнорирам когато ги видя.. но при приятелката ще е много по-трудно, защото с нея сме преживели много моменти, но това е било когато беше старото момиче, а сега вече е друга..
RoSKo0o0
04-24-2011, 16:25
Ще видиш времето колко невероятно нещо е и как всичко в живота се връща рано или късно... по един или друг начин ;) Така е всичко се връща и аз се надявам когато това се случи вече да не ми пука за тях и да съм ги забравила.. Времето лекува прави сте и наистина трябва да се започне от някъде например от триенето на снимки и песни.. и аз ще продължавам да трия от мислите си всеки спомен малко по малко..
Аз песни, снимки не съм трил. Каквото и да стане оттук нататък... ти си го каза "искаш", и ще стане... има нещо във Вселената, което поддържа баланса, споко... никой убиец няма хубав живот дето се вика ;)
Josefinne
04-24-2011, 17:48
Няма начин да не се натъжаваш, като виждаш хора, които ти носят подобни болезнени спомени. Единственото, което можеш да направиш, за да се почувстваш по-добре е да се обърнеш към настоящето и да намериш и в него хора, които да обичаш - гадже, приятелка. Когато имаш такива хора до себе си, много по-лесно е да погледнеш тези от миналото.
Според мен приятелката ти, колкото и да е влюбена, ако ти беше истинска приятелка не би те оставила. Момчето явно е щастливо с другото момиче, ти би трябвало вместо да се самосъжаляваш да вдигнеш глава и да продължиш напред. Каквито и спомени да си имала, времето ще ги заличи, дори да не ти се вярва. След време ще срещнеш момче, което ще ти помогне да се освободиш от подтискащите спомени.