View Full Version : Самота
unknown0inlowe
04-24-2011, 18:31
От примерно един месец усещам самота... Винаги около мен има хора,но никой не го интересува как съм и каква става с мен. Имам приятели , но от новия тип приятели - предатели . Имам и от онези две най- добри приятелки,ако може да се нарече така ... Та забелязах го преди един месец никой не го интересува нищо за мен ! Дойдох на училище разплакана,защото родителите ми съобщиха ,че се развеждат и никой даже не попита как съм и каква ми има а тези двете Бест Френдс просто ми казаха ,че всичко ще е добре и си тръгнаха... Даже не попитаха какво стана а продължиха със своето кикотене по странни теми ... Много ми е лошо със всеки ден разбирам колко съм ненужна на никой... Майка ми и баща ми са заети с развода кой какво и как да подели не им пука за мен ... Приятелите ми не ги интересувам .. Имам чувството , че съм сама срещу света ... С всеки ден осъзнавам колко по лесен ще е животът без мен ... Чувствам се просто отвратително , като ненужна вещ , защото на всички съм правила услуги и тем подобни а на никой не му пука ! .. :-# :-# :-#
FatalError49
04-24-2011, 18:35
Виж явно не си преценила приятелите си добре.Отдели се и си намери нови приятели с общи интереси да видиш как ще се промениш в положителна посока. :)
smoker4e7o
04-24-2011, 18:44
Виж сега била съм в подобни ситуации повярвай ми и знам какво ти е, но винаги успявам да се измъкна от тях, колкото и да са гадни и колкото и да съм самотна и т.н. Първо заеби си тея тъпите приятели и си намери други (моя съвет към теб е да си намериш само 1 или 2-ма приятели на които можеш да разчиташ) след това не мисли за развода на родителите ти. Като искат да се развеждат и не им пука за чувствата ти да го духат :-x . Запомни едно нещо от мен което много ми е помагало в такива ситуации : ако сама не можеш да помогнеш на себе си, значи и другите не могат.
SisiStrange
04-24-2011, 18:51
Спокойно, приятелите се намират лека полека. За цял живот, ще имаш максимум 2-3ма истински, на които наистина да можеш да разчиташ. Хората са неблагодарни и в действителност рядко им пука за теб. Пука им за тях. Повечето приятелства (без тези 2-3 изключения) се базират на интереси. Свиквай с това.
За развода, аз съм дете на отдавна разведени родители - наистина не е толкова страшно. Нещата се променят, но не е кой знае каква трагедия. Нали са си живи и здрави - това е важното. Че не искат да са заедно вече по някаква причина вече си е тяхна работа и не мисля, че има общо с теб.
Ми явно не си попаднала на точните хора(приятели), първото, което е за да търсиш утеха и не би било лошо да се вгледаш и да намериш хората, които наистина биха те разбирали.
Иначе и аз съм го преживяла това, нашите също не са заедно и когато стана същото с мен преди около 8 години вече и аз се бях отрязала от всички и всичко и почти не говорех с никого, камо ли да излизач и така нататък.
Няма да е вечно така, постепенно всичко ще отмине, но през това време не се затваряй за света отвъд, гледай да се разсееш от обстановката, която те заобикаля, общувай, събирай се с нови хора и не се товари излишно с проблемите на вашите и тези около развода им..
SlowDownBaby
04-24-2011, 19:29
Ама то отстрани е много лесно да се говори,че не е попаднала на правилните хора.Аз съм в същата ситуация,само дето нямам и от тези приятели-предатели.Аз буквално си нямам никой освен приятеля ми и още едно момиче,но и тя вече взе да ме забравя.Преди малко пак се замислих колко ми е ужасен живота и си нямам приятелка с която да споделям,която да ме разбира и тн.Не искам компания от хора с които да излизам,а само едно момиче,което да ми е като сестра,но нямам този късмет.
И като й казвате,да си намери нови приятели,как става това? Определено не е толкова лесно,колкото казвате,аз все едно не знам от личен опит.
Знам,че каквото и да ти кажа няма да помогне,защото знам какво ти е.Поне можеш да си сигурна,че не си сама и има много други като теб и с времето всичко ще се оправи. :)
FatalError49
04-24-2011, 19:34
Ае да ти кажа не е и толкоз трудно колкото го описваш трябва само да не се отчайваш и те нещата сами ще си дойдат на мястото!!! :)
Cybershot
04-24-2011, 22:17
Тези не са ти приятелки, не се занимавай с тях вече. Намери си ИСТИНСКИ приятелки. (но това не е толкова лесно, колкото е да се каже)
Разводът го приемаш толкова навътре, предполагам защото си още малка и не осъзнаваш някои неща. Случват се, няма какво да направиш. Просто можеш да се примириш и да гледаш от добрата страна, че ще се виждаш и с майка си и баща си, просто ще са разделени. С някои неща човек трябва да се примири просто, няма как. Ако пък си мислиш, че ти си причината за развода, споко, не си ти =) . Винаги може да стане и по-зле, аз така си казвам и това действа успокояващо. Имам приятели с разведени родители и да ти кажа, след време това за тях става нещо рутинно и го приемат просто. В началото е малко по-кофти, но с времето се свиква, порастваш и т.н.
Относно самотата няма как, като се затвориш в себе си, да не си самотна. Те вървят ръка за ръка. В този период е нормално, да се чувстваш така. След време като свикнеш с това, няма да ти прави впечатление даже.
Но пък и точно в такива моменти, може да се види на кого можеш да разчиташ,
Винаги ще си сама срещу света и всеки е така.Повярвай,тия уж твои "приятелки" са поредните кифли които са хора за излизане на кафе и т.н. за мен няма приятели,има само интереси и временно използване уверил съм се на 4-пъти и моля ви не ми казвайте попаднал си на неправилните хора.
Когато става дума за пари,и то никак малко всеки гледа да ти го сложи от зад,за това винаги разчитам на себе си и когато не се получи знам,че аз съм си виновен и никой друг.Никога не разчитам на някой.Имам "приятели" които са просто за компания и дискотеки и т.н. нищо повече.
Може и да умирам в 3 сутринта но ако им звънна отговора ще бъде "ооо брат спи ми се... и т.н."
Справяй се сама,аз от 16 годишен се оправям както мога,къде комар къде бачкане яко до вечерта и т.н.
Никога не разчитай на някой да ти свърши работата,да ти даде рамо и т.н. защото никога няма да могат да ти влезнат в главата и да разберат наистина какво ти е.Само ти си знаеш и само ти можеш да си помогнеш,само ти може да оправиш кашата в "горният" етаж.
icebulllet14
04-24-2011, 23:15
Нямаш шанс. САмоубий се. :)
(jk)
По темата: Много си се вживяла ми се струва. Но ако все пак нещата са толкова драматични, колкото ги описваш поговори с вашите, пък все някъде по света ще намериш и свястни приятелки. Моите за нищо не стават, викат ме само като няма кой друг, но нямам друг избор и излизам с тях от време на време. И какво от това - They don't give a fuck about me - I don't give a fuck 'bout 'em (sun) И ся кфо ... голяма работа :D :D :D
първото за мен ли се отнасяше ?
icebulllet14
04-24-2011, 23:52
първото за мен ли се отнасяше ?
Не, за авторката.
Държа да отбележа, че ако вземе думите ми на сериозно наистина тря'а да посети психолог! ;)
NeENormalen
04-25-2011, 06:01
Принципно ние Българите сме нация с много силна плихика... няма да се самоубива...
Душко виж сега.. Има много проблеми по света и всеки горе долу е в твоето положение... в днесшно време на никого не му пука за останалите... дори и аз не зная за какво пиша, обаче те приветствам в клуба на изоставените :) ..
Не се притеснявай, изживяваш труден момент от живота ти.. Идват хубави дни, живота е пред теб, усмихни се и виж красотата на заобикалящата те среда :)
Greennight
04-25-2011, 07:07
И аз съм така.Нз що чувствам се някъв самотен от няколко месеца насам,имам приятели,с които да излизам и всичко,ама само 1-2ма души биха направили нещо важно за мен,ако се наложи.Но поне знам,че тия 1-2ма ще напраят всичко за мен и аз за тях.
WaterLilly
04-25-2011, 07:17
Нормално е за тая възраст да се чувстваш така, направо си образец.
Ще си отмине с времето, когато си намериш приятели и пораснеш малко. :)