View Full Version : Немска овчарка на 2 мес. започна да хапе!
sToyAncHo
04-25-2011, 13:47
на 23 си взехме немска овчарка. На 2 месеца е и хапе. Не силно. На игра, но ме е страх да не й стане навик :( Хапе чорапи, гащи, всичко. Преди е отглеждана в клетка. Не е обучавана за бой. За храна са й давали сурова кайма. Мисля, че от там се е научила да хапе. Сега я храним с гранули. Чакам отговори :)
TheBeliever
04-25-2011, 13:50
Всички малки кученца са така. От вас зависи да я дресирате и да я научите какво може и не може да прави.
sToyAncHo
04-25-2011, 14:26
Всички малки кученца са така. От вас зависи да я дресирате и да я научите какво може и не може да прави.
Как да й покажа, че едно нещо не е правилно?
TheBeliever
04-25-2011, 14:29
Рязък неодобрителен тон "Не" и ако се наложи леко цапване по муцинката. Обикновено върши работа.
Greennight
04-25-2011, 16:39
Спокойно.Това е от възрастта и най-вероятно ще е така поне още 3-4 месеца,докато й растат зъбите.Иначе лек удар,както казаха ще я накара да си осмисли поведението,все пак немските овчарки са много умни кучета.Но това не значи да я пребиваш,ами примерно да я удариш леко с вестник по муцунката,колкото да си усети вината.Иначе й вземете някакви гумени играчки,с които да си играе.Това също донякъде ще ви реши проблема.
Докато растът, кучетата трябва да имат нещо за дъвчене, защото ги сърбят зъбите... Трябва да се научи че може да си дъвче играчките, но ако тръгне да хапе някой от семейството трябва да го пернете леко през муцуната и да му кажете не. След време ще започне да свързва думата ''НЕ'' със болка и уплаха и перването през носа няма да е нужно а само рязко ''НЕ'' . Не трябва да го казваш ядосано, а по-скоро рязко и твърдо, защото иначе може да го хване страх от теб. : )
sToyAncHo
04-25-2011, 19:25
http://picbg.net/img.php?file=145652e20565aeed.jpg
http://picbg.net/img.php?file=a5016ba220709d17.jpg
Ето я и моята красавица :smt054
Моята овца я научих да хапе като беше малка и сега не мога да я отуча. 8-) Не е да хпае силно, но като се обърне по гръб да си играе ми ползва ръцете за солети. Трябваше да я отуча, а не да я донауча, ама к'во да се прави. Няма нищо страшно, просто си хапе. Тя няма да хапе нон-стоп, а само на игра.
А това с яденето на гащи, чорапи, обувки и т.н. може да го прави от две неща:
1. сърбят я зъбите - купи и гумени играчки и кожени кокали за чесане на зъбите
2. инат/яд - наща яда всичко, ако я оставим сама от яд. :)
LoupGarrou
04-25-2011, 20:31
Абе, и аз да бях на мястото на кучо и аз щях да хапя, при положение че ми навират апарата толкова близо :D !
по темата: Няма да е от храната ... Просто е в такава възраст, всички кучета си хапят тогава, важно е да не и' стане навик, затова гледай да я откажеш : ) !
Съвсем нормално точно в тази възраст им порастват венците и ги сърби и хапе, като едно бебе ако не знаеш бебетата също хапят когато им порастват зъбите :)