Влез

View Full Version : Пари = щастие?

Alexislee
04-30-2011, 12:56
Не съм сигурна дали това е подходящия раздел за подобна тема, но ми се стори удачен. И така, според вас кое НЕ може да се купи с пари? Аз оставам с впечатлението, че и любов се купува вече... :( :( :( Слагам началото със ЗДРАВЕ :idea:

zooyork
04-30-2011, 13:04
Не съм сигурна дали това е подходящия раздел за подобна тема, но ми се стори удачен. И така, според вас кое НЕ може да се купи с пари? Аз оставам с впечатлението, че и любов се купува вече... :( :( :( Слагам началото със ЗДРАВЕ :idea:

да ама истинската любов е безценна
незабравими моменти с истински приятели не можеш да си купиш ;]

Alexislee
04-30-2011, 13:08

да ама истинската любов е безценна
незабравими моменти с истински приятели не можеш да си купиш ;]

Ако приятелите ти те използват, заради парите ти, може да се заблуждаваш, че моментите са уникални и да си мислиш, че ще са с теб завинаги, а всъщност да се залъгваш сам..

supernature
04-30-2011, 13:10
Не, не поне не и истинско щастие.Но според мен да си чичко по на 50 години, само защото има пари не е редно. Да, ще ти купува всичко, което искаш, но ще бъдеш ли щастлива?

BgHtH
04-30-2011, 13:28
Общо взето са равни тея 2те..

tatartui
04-30-2011, 13:34
Думата любов толкова се е изтъркала и всички подразбират съвсем различни неща. 1. Любов - да се смееш, да си щастлива от това, което прави човека за тебе, да ти тупти сърцето и да те свива стомаха като мислиш за човека, това не може да се купи 2. секс, щастие от организираната екскурзия до не знам си къде - остров да речем, че ти праща спато и затова му се усмихваш, това може да се купи :(

minionka
04-30-2011, 13:36
Въздух...

everybodilies
04-30-2011, 13:47
Неща като палачинки може да се купят, затова сега ще си поръчам едни...ами иначе мисля, че всичко може да си купиш :grin: :grin:

christina98877
04-30-2011, 13:48
Който си мисли, че щастие не може да се купи с пари, не знае къде е магазина :)

montana6
04-30-2011, 14:05
Щастието не е някаква константа, тва са моментни състояния на духа, които си зависят от самия човек. То зависи от самата настройка на човек към живота и към събитията, а тая настройка няма как да си я купиш с пари. Така мисля аз, защото за мен това е щастието - състояние на духа.

Ако вече щастието се разглежда като синоним на нещо материално, което може да те забавлява, тогава то е равно на пари.

cunt
04-30-2011, 14:41
ако се разболееш от някаква болест и ти е нужна операция в чужбина за 10 000 лв примерно? няма ли пак парите да те направят щастлив?

Alexislee
04-30-2011, 14:46
ако се разболееш от някаква болест и ти е нужна операция в чужбина за 10 000 лв примерно? няма ли пак парите да те направят щастлив?

А ако се разболееш от нелечима болест, например СПИН чрез преливане на непроверена за зарази кръв примерно..какво те оправя тогава? Няма нищо гарантирано...

djipsito
04-30-2011, 14:50
Акъл ще кажа, понеже тия хартиики много почват да промиват мозъците на някои хора.

sonnyto
04-30-2011, 14:56
С пари нищо не можеш да си купиш освен дрехи, коли, къщи и всякви такива материални неща. Да може да имаш ''приятели'' които са с теб заради парите ти , но това не са приятели Приятелите са за да те подкрепят,разбират и обичат въпреки това което си и което правиш.Не може един човек които е с теб заради парите ти да ти е приятел най малкото защото той винаги ще е на твоето мнение защото ще го е страх да не те убиди и да не стане така че повече да не му се обадиш....
За любов да не говорим дори да си с някого заради парите му щастието ще е до време когато разбереш че живота не е само пари Любовта е най-хубавото нещо на света тя определено не се купува А вразката с човек когото не обичаш ще е отвратителна няма да усещаш подкрепа любов страст и най-вече щастие ... струва ли си заради парите,които няма да знаеш за какво да похарчиш :? :? :?
За да си истински щаслив ти трябва любов, приятели, забавления и удовлетворение от себе си ако постигнеш нещо и работиш това което искаш парите сами ше дойдат (но няма да стане както при повечето българи,които нямат висше и се оплакват че няма работа и пари изключваме кризата).Но здравето е най-важно защото без него не можеш да имаш нищо от горе посочените. :)

Grommash
04-30-2011, 15:56
Любов, приятели.. то това са най-важните неща за един човек според мен. Общо казано, всичко материално се купува.

Ssummerjam
04-30-2011, 17:29
Всичко нематериално - доверие, приятелство, разбиране, любов, уважение, симпатии... Банално, но факт. :)

babity
04-30-2011, 19:04
Аз оставам с впечатлението, че и любов се купува вече...
Тц.Не е така.Можеш да си купиш секс,можеш да си купиш компания за излизане,можеш да си купиш думи,но любов-не.Същото е и с приятелството,защото и то е любов.(В най-добрия случай ще обичат парите ти) Здраве можеш да си купиш дотолкова,че ако се случи нещо да можеш да платиш лечението и лекарствата си.Щастие-донякъде.Логично е да си по-щастлив,когато джобът ти е пълен и можеш да си позволиш,нещата които искаш.Но доверие и време...Няма как да си ги купиш. :)

Не съм съгласна само с подчертаното. С много неща се свиква.

SisiStrange
04-30-2011, 19:20
Щастието не е някаква константа, тва са моментни състояния на духа, които си зависят от самия човек. То зависи от самата настройка на човек към живота и към събитията, а тая настройка няма как да си я купиш с пари. Така мисля аз, защото за мен това е щастието - състояние на духа.

Заставам плътно зад това мнение.
Някои от най-щастливите хора, които познавам са без пукната стотинка в джоба. Просто винаги намират на какво да се зарадват и гледат от забавната страна на всяко нещо. Има хора с ужасно тежки проблеми, които се усмихват. Има и хора с идеален живот, които реват и се самосъжеляват за глупости.

bybit0o0
04-30-2011, 21:02
винаги съм смятала,че парите=щастие ... я си представете.. нямате и 1 лев да се почерпите ти и твоята най-най-най-добра приятелка..и другият вариант... имате толкова пари,че обаждаш й се по телефона..ходи ли ти се на почивка на Хаваите примерно... има разлика сякаш (; колкото и материалистично да звучи парите са доста важни.. не може да нямаш пари да се нахраниш,дори и най-добрите приятели да имаш,животът би бил много лош ..

FancyGirl
04-30-2011, 21:10
Можеш да си купиш всичко но не и любов.. Можеш да си купиш секс но не и любов .. защото парите не могат да накарат сърцето да обича, можеш да си с някой човек, които го интересуват парите ти и да се прави, че те обича но едва ли това е истинската любов.. Прост пример.. точно тази вечер приятеля ми говореше за едно друго момче, че има Х5 и има приятелка и каза "И аз да имам Х5 всички щяха да са след мен", а аз чисто и просто му казах, че аз се влюбих в него дори когато нямаше кола, когато в студените нощи се разхождахме и бяхме сгушени един в друг.. Затова парите са просто средство за преживяване на нещата за едни или просто забавление и удоволствие за някой..

TheNewReligion
04-30-2011, 21:35
"С пари можеш да си купиш къща, но не и дом. Можеш да си купиш легло, но не и сън. Можеш да си купиш часовник, но не и време. Можеш да си купиш книга, но не и знание. Можеш да си купиш положение, но не и уважение. Можеш да си платиш за лекар, но не и за здраве. Можеш да си купиш живот, но не и душа. Можеш да си купиш секс, но не и любов. "

Nam3less3
04-30-2011, 23:11
Има хора, които са доста егоистични, на тях не им трябва любов, ами само пари и власт, което е тяхното щастие.
Заради това за някой хора парите са инструмент за щастие, други стават роби на парите(ако са твърде алчни), а трети ги ползват по предназначение.

ARDE
04-30-2011, 23:32
“Всичко се купува с пари, а това което не може- с много пари”

Nam3less3
04-30-2011, 23:43
“Всичко се купува с пари, а това което не може- с много пари”За да купиш нещо, трябва да иска някой да ти го продаде.

xoxi
05-01-2011, 07:42
В тинейджърската възраст парите може би не са от голямо значение. Най-важното сега за нас е да сме обичани, да сме сигурни в половинката до себе си и да имаме поне едно истинско приятелско рамо.
Както казах.. парите не са важни. Нас в момента не ни интересува, че след няколко дни излиза сметката за тока, за водата, за кабелната, за интернета, за телефона и за всичко останало. Не ни интересува гражданската, винетката, горивото за колата. Не трябва да отделяме от парите си за да купим ядене за цяло семейство. Въобще единствените неща, които са ни в главата са любов и приятелство. За това и парите за нас не са важни.
Но я си представете, че имате семейство. Детето ви е ученик, а вие нямате пари за да му купите един кроасан за училище. Детето ви иска да ходи да следва в друг град или в чужбина, а вие нямате пари да го изпратите. Нямате пари да си платите сметките или наема на апартамента. Това живот ли е?

Парите според мен купуват сигурност!!
Това, че човек има пари, не означава че трябва да си прахосва по дрехи, телефони, бижута и глупости. Това, че човек има пари, за мен, значи, че този човек е сигурен, че каквото и да стане, той ще може да се справи! Ако се нуждае от спешна операция - той ще има пари! Ако колата се повреди по време на път - той ще има пари! Ако детето му иска нещо - той ще има пари!

obyrkaniq
05-01-2011, 07:47
С пари лъбов не може да се купи,но секс може нали?И какъв е смисала да си богат или нещо такова?Аз не съм богат,но не съм и беден и съм доволен от моя начин на живот.В момента живея самостоятелно.На 16 съм.Работя и си изкарвам пари за прехрана,наем др.др.Просто с пари повечето материални работи се купуват,но къде е любовта? :)

SisiStrange
05-01-2011, 07:47

Да. Това е много вярно, когато става дума вече за възрастен човек с професия.

GossipGirl89
05-01-2011, 08:05
Това за щастието според мен си зависи от това кой какво разбира под "щастие". За едни щастието може да се изразява в това да имат много пари и да си купуват всичко, от което имат нужда, а за други - да срещнат истински човек, който ще ги обича и уважава заради самата им същност.

Иначе за другите неща като любов, здраве до някаква степен, истински приятели, уважение, време, доверие и т.н. съм на мнение, че не се купуват.

Niakoitam
05-01-2011, 09:36
Аз оставам с впечатлението, че и любов се купува вече...
Тц.Не е така.Можеш да си купиш секс,можеш да си купиш компания за излизане,можеш да си купиш думи,но любов-не.Същото е и с приятелството,защото и то е любов.(В най-добрия случай ще обичат парите ти) Здраве можеш да си купиш дотолкова,че ако се случи нещо да можеш да платиш лечението и лекарствата си.Щастие-донякъде.Логично е да си по-щастлив,когато джобът ти е пълен и можеш да си позволиш,нещата които искаш.Но доверие и време...Няма как да си ги купиш. :)

Не съм съгласна само с подчертаното. С много неща се свиква.

Аз пък съм напълно съгласен с miminko и несъгласен с теб. С много неща се свиква вика. Да, но свикването си е свикване и примирение от слабост, но не и никаква любов. Аз не съм богат. Аз и моето семейство спадаме към графата Социално слаби, но ако някога имам повече пари някакси ми се иска никой от хората, които не са ми много близки да не знае за това. Иска ми се всеки, с който се запозная независимо мъж или жена да си мисли че съм беден и чак когато мине през "ситото" да разбира че не е така за да съм сигурен че за този човек аз знача нещо, а не парите ми. Другите не ме интересуват. Но засега това са просто едни мечти и анализи на евентуалното ми бъдеще, а аз съм просто едно момче от едно социално слабо семейство. :)

Niakoitam
05-01-2011, 09:53

В живота монетата винаги си има две страни.
Парите не купуват само сигурност,те купуват и несигурност особено ако са в повече.Никога не можеш да си сигурен дали някой уважава теб или само парите ти. Освен това когато си с повече има и доста желаещи да ги присвоят.Прекалено много се набиват на очи и дразнят някой хора. Някой ги присвояват и по всякакви нечестни начини, но за сметка пък на това колко хора само в България осъмнаха с куршум в главата на не повече от 30-40 години. Никога човек не трябва да става роб на парите. Ето и Цеци Красимирова например още си носи парче от куршум между очите, а даже не беше набелязаната жертва.Просто беше около нечестен човек с пари.

SisiStrange
05-01-2011, 15:26

Парите не купуват само сигурност,те купуват и несигурност особено ако са в повече.Никога не можеш да си сигурен дали някой уважава теб или само парите ти. Освен това когато си с повече има и доста желаещи да ги присвоят.Прекалено много се набиват на очи и дразнят някой хора. Някой ги присвояват и по всякакви нечестни начини, но за сметка пък на това колко хора само в България осъмнаха с куршум в главата на не повече от 30-40 години. Никога човек не трябва да става роб на парите. Ето и Цеци Красимирова например още си носи парче от куршум между очите, а даже не беше набелязаната жертва.Просто беше около нечестен човек с пари.
О... :shock: Не говоря за толкова много пари. Аз съм за стабилното положение просто. :)

xoxi
05-01-2011, 16:23

За това са си виновни хората, а не парите.

tonique
05-01-2011, 16:46
Което не се купува с пари се купува с много пари :D

eXxXciTeD
05-01-2011, 17:03
Сами по себе си - в никакъв случай. Но са част от цялата картинка :)

chychy454
05-01-2011, 17:17
Акъл ще кажа, понеже тия хартиики много почват да промиват мозъците на някои хора.

shmurkam
05-01-2011, 17:32
Аз лично, когато съм се скарала с приятеля си(както в случая се разделихме) отивам със солидна сума в портфейла си и празно обикалям мола. Купувам, купувам...Обичам парите, обичам лукса, обичам блясъка, не споря. Може би се заблуждавам, но от любовна мъка може да ме спаси само магазин за обувки.
Някои хора биха казали, че съм много повърхностна, но в един момент, когато загубиш най-ценното си, нямаш избор. Започваш да вярваш, че емоциите и любовта са нещо нереално и са измислица на болния ти пуберски мозък. Тогава започваш да вярваш само в материалните неща, неща, които можеш да докажеш поне, че са истински...
И така...пари=щастие? По-скоро баланс, ако нямаш едното, другото го компенсира

antifashionshit
05-01-2011, 20:01
дайте ми пари, само ми ги дайте. има толкова неща, които искам да правя и с които да се занимавам.. най-малкото ще бъда доволен като животно : )

Niakoitam
05-02-2011, 09:45

О... :shock: Не говоря за толкова много пари. Аз съм за стабилното положение просто. :)
Ами те всъщност много хора са с подобно мислене в началото, но докато се усетят парите ги заробват и обземат и те без да се усетят се превръщат в хора подобни на тези, който описах. Има една приказка: "Парите променят хората."(и то често не към добро) :)

За това са си виновни хората, а не парите.
Да не забравяме че парите са измислени от хората, а не са природен продукт все пак. :)

Аз лично, когато съм се скарала с приятеля си(както в случая се разделихме) отивам със солидна сума в портфейла си и празно обикалям мола. Купувам, купувам...Обичам парите, обичам лукса, обичам блясъка, не споря. Може би се заблуждавам, но от любовна мъка може да ме спаси само магазин за обувки.
Някои хора биха казали, че съм много повърхностна, но в един момент, когато загубиш най-ценното си, нямаш избор. Започваш да вярваш, че емоциите и любовта са нещо нереално и са измислица на болния ти пуберски мозък. Тогава започваш да вярваш само в материалните неща, неща, които можеш да докажеш поне, че са истински...
И така...пари=щастие? По-скоро баланс, ако нямаш едното, другото го компенсира
Аз пък си мисля че си поредната глезла, да не казвам и лигла, защото не те познавам, която никога през живота си не е виждала и обратната страна на монетата и понякога се мисли за много нещастна опитвайки се да компенсира нараненото си его най-вероятно с паричките на мама и на тати.Нямала избор вика. Я да нямаш много пари или майка ти и баща ти както най-вероятно е в твоят случай да нямат да видиш как ще си намериш и друг избор. :)

AnzaRe
05-02-2011, 10:22
Нещо,което не се купува с пари,се купува с много пари.
С пари всичко е възможно.

Niakoitam
05-02-2011, 10:35

Пример:
http://www.google.bg/search?q=%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE+%D1% 81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2&hl=bg&rlz=1W1GGLL_en&prmd=ivnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=9Ye-TdGzNMfGswaByOTvBQ&ved=0CCIQsAQ&biw=1088&bih=750

И още куп такива истории.
:D
Но както каза една съфорумка по горе...това са хора, които обичат лукса. :grin:

AnzaRe
05-02-2011, 10:37

Пример:
http://www.google.bg/search?q=%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE+%D1% 81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2&hl=bg&rlz=1W1GGLL_en&prmd=ivnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=9Ye-TdGzNMfGswaByOTvBQ&ved=0CCIQsAQ&biw=1088&bih=750

И още куп такива истории.
:D

И така може да се каже :D

xinfamous
05-02-2011, 11:04
дай пари пък ше видим кво ше стане.

bloodyF
05-02-2011, 11:39
здравето, истинските приятели, истинската любов
а с тези 3те неща идва и истинското щастие => и то не може да бъде купено

иначе секса, фалшивите приятели, компанията за излизане,,,разбира се че може да ги купиш.. : )

FuckingFreak
05-02-2011, 11:48
Точно здравето с пари се купува. Да, всички хора сме здрави, до една степен, някои се разболяват от старост, а други от някой друг заразен човек. В този случай ти трябват малко или много парите за лекари, болници, лекарства. Няма да си истински щастлив както казаха ако си болен от рак на нещо си и ти трябват хиляди левове,и да имаш страхотни приятели и супер семейство, какво от това, остават ти броени седмици. Истинските приятели не се купуват. Можеш да си купиш компания, но не и приятели да. Както и любовта не се купува.
Да,вярно, истинската любов не е под път и над път и се намира трудно, но какво правиш, когато нямаш възможност да живееш с дадения човек? Обичаш го, добре, но живеете в мизерна къща, за деца не бива и да си помисляте, защото няма с какво да ги изхранвате? В този случай бих предпочела парите, все пак любов може и да има но не мога цял живот да се жертвам заради нея. Но ако човекът до теб има пари, не виждам проблем.
Парите не дават всичко необходимо на човек да живее, но е неуспорим факт че без тях животът би бил немислим
:) :)

NomNomNom
05-02-2011, 14:52
До човек си е . Всеки може да има всичко , стига да е мотивиран , да иска. Дали иска пари , дали с пари ще го получи , нвм .