PDA

View Full Version : Компютърна графика - София

SpardaDante
05-02-2011, 14:51
Здравейте, пичове, от София съм и се занимавам вече 2 години с компютърна 3D графика.Бих желал да се занимавам с това и професионално, за в бъдеще.

Въпроса ми е, ако някой от вас знае за училища с компютърна графика, където мога да кандидатствам, след 8ми клас.

Сега уча в ТуЕс, но там се изучават само основите на 3Ds max-a, а аз вече ги знам...

Мерси, предварително!

horacio
05-02-2011, 16:49
Ами гимназията, в която уча има специалност компютърна графика и може да се влезе след 8 клас с приравнителни изпити. В квартал Стрелбище е... казва се Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография. Ако се интересуваш повече ми пиши на лично или виж в сайта http://www.npgpf.com/ Няма кой знае колко инфо там, но има разни телефонни номера може да се обадиш и да попиташ.

vankata5555555
05-02-2011, 19:20
Ако имаш възможност изчезвай от България.

Chacho
05-03-2011, 10:34
По-добре я планувай за висше образование. Има такава магистратура в СУ, има по чужбина престижни университети, които предлагат обучение по специалността.

SpardaDante
05-07-2011, 20:13
Мерси, на всички за отговорите.
От България смятам да се махам, колкото и да не искам, но все пак ще трябва да избера някакво училище тук, докато завърша.Абсурд да остана в сегашното, обаче...

За университет-още не съм мислил, до тогава се надявах да съм задобрял бая и да мога да си намеря работа (Знам, от познати, че в тази област се гледат уменията и знанията, а не документите)

Chacho
05-08-2011, 01:18
Зависи. Ако искаш нещо по-сериозно да правиш, най-вероятно и двете ще ти искат. Че и опит даже..

SpardaDante
05-08-2011, 10:59
Зависи. Ако искаш нещо по-сериозно да правиш, най-вероятно и двете ще ти искат. Че и опит даже..

Опит - да, а за дипломи и образование е различно.Имам една позната, която работи отдавна в Дисни (работила е по The Incredibles) Няма висше образование, а и ми каза, че дори не са я питали, след като са и видяли портфолио-то.Но няма да ми попречи кои знае колко да изкарам висше, но съм малък още, рано ми е да мисля за тва.

SpardaDante
05-13-2011, 13:01
Някакви други предложения, освен НПГПФ?

Малко ми е далече, за това бих се радвал, ако има и друга възможност!