Влез

View Full Version : СПАМ разговорник vol. 3

Страници : 1 2 3 4 [5] 6

DarkTemplar
06-18-2011, 08:11
Мразя да не се наспивам в събота. :-x

GrindBlardian00
06-18-2011, 08:28
Относно паметника,

Не вярвам човекът да го е направил от политически съображения (въпреки надписа). За сметка на това за една нощ е предложил свежо и, бих казал, адекватно решение на целия безумен казус около монумента, който се вихри в последно време.

Затова евала. Освен това се иска дързост, за да го направиш - пак евала.

omegatribe
06-18-2011, 08:37
Аз предлагам да отидеме да боядисаме в свежо гробищата да речем. Та нали и те са паметници на отминало време.

CanisDirus
06-18-2011, 08:54
FAIL

jghgh
06-18-2011, 09:28
Риълантисоушъл? Ако да, защо все си сменяш никовете? (чисто любопитство)

Не мисля, че правилно схващаш концепцията на изрисуването на паметника. Е, това все пак е изкуство и всеки си го възприема както си иска. Според мен не е протест с/у миналото, а изява на мнение и позиция. Възприемам го като една иронична забележка към паметника и една модерна интерпретация на монумент, който не само не отговаря на съвремието, но и не е нещо, което българите да обичат или да се гордеят с него.
Отзвукът за този дързък и дори бих казала велик акт е красноречив. Делото беше посрещнато с одобрение.

На някой му е прищракало да се изгаври с паметника, но това е посрещнато добре, което за мен отмива "вината" на вандалската проява. Евала за смелостта на художника да изрази своето мнение и своята интерпретация по повод паметника - неговото виждане взе че съвпадна с общественото такова.

М/у другото, дори и да е протест с/у миналото (а аз не го възприемам така), ясно показва, че има много хора, които не се гордеят с миналото и не желаят да имат нищо общо с него (и за в бъдеще). Да не забравяме, че много хора искат да го демонтират. Може да е глупаво, безмислено и тн, но е интересен обект за социологическа оценка на настроенията в обществото.. Въобще ценно дело си е това изрисуване и аз напълно го адмирирам.

Нямам търпение да се снимам с него, утре като пристигна в София.

И ще заключа с нещо, което не ме изоставя след като научих за вандалската проява - ART IS SO STRONG

Joc
06-18-2011, 09:33
вчера бех на некво парти, днес ше мрем :booooomb:

Rorschach
06-18-2011, 09:45
Мили деца, това е поругаване на паметник - независимо кой какво си мисли, че символизира и т.н.

Ако утре някой реши да претвори някой бюст на Левски или Ботев и да ги представи като Бийвъс и Бътхет, тогава пак ли ще е "евала", арта е супер як и подобни п'утки майни?

Да, това е оригинално, но е неприемливо.
Бтв. примера с надгробните плочи е много добър?

Някой ако има починали роднини дали ще се изкефи да отиде и да види, как някой го е направил на телевизор, който излъчва новините на Бтв?

GrindBlardian00
06-18-2011, 09:51
Аз предлагам да отидеме да боядисаме в свежо гробищата да речем. Та нали и те са паметници на отминало време.

Не. Гробищата са паметници на отминали хора, не толкова на отминало време.
Паметникът е спомен от отминало време и по-малко на отминали хора (тези мужици кои са? не са надписани като гробове, ерго не са конкретни хора).

Искам да кажа, че сравнението не е адекватно.

И пак казвам, че според мен този "акт" не цели да изрази позиция относно миналото и политиката. Той е за тук и сега - това е моята интерпретация.

Но ти имаш определени знания и виждания, които те карат да го интерпретираш също по свой си начин и това също е ОК. Просто сравнението с гробищава не мисля, че беше добър/точен отговор, точно защото малко грубо забравя факта, че, както каза jghgh, всеки има право на интерпретация и все ще е прав, когато става дума за някакво изкуство.

Rorshach, Ботев и Левски също не са ок за сравнение. Те са НАЦИОНАЛНИ символи - около тях няма дебат, а дори и да има, не бива да се допуска публичното им поругаване. Освен това са конкретни личности.
С този паметник е точно обратното. Не става дума за конкретен човек, а освен това налице е сериозен публичен дебат и силни позиции за и против. Забележи, казвам го въпреки че не съм от онези, искащи махане или местене на паметника!

ПП: Нещо важно: Според мен трябва да се изчисти боята, въпреки всичко. Идеята ми е, че не осъждам деянието.

jghgh
06-18-2011, 10:00
Различно е. Поругаването на конкретно този паметник е умишлено и има смисъл, а не рандъм оцветяване. Всъщност има вложен скрит смисъл, не просто неприемливо оцветяване. Не може да гледаме едностранчиво на нещата.
Да, оцветяването на надгробен камък е гавра. Много осъдително и гнусно деяние. Както и да интерпретираш национални герои с доказани и неоспорими (поне според мнозинството) ползи и деяния за нацията ни.
Отношението обаче към Съветската армия, както и към паметника, е много по-различно. Съмнително е колко хора го обичат или като цяло желаят той да стои там. За мнозина тоя паметник навярно символизира един тъмен период на ограничения и потискане в бълг. история, период на насилие с/у свободомислието и срещу интелигентите, писателите и др. инакомислещи. Съветската армия - това не са национални герои. Много от нас не обичаме Съветската армия и я свързваме с негативни асоциации.

М/у другото, да поругаеш паметник действително е осъдително, особено ако е на Левски, Ботев, както ти сам каза, но е и проява на свободно изразяване на позиция - дори е доста граждански акт. А по реакциите на обществото можем да заключим и други интересни неща... Аз избирам да гледам положително на този акт и да се интересувам от среакцията на обществото, психологическия мотив на автора, настроенията на народа ни. Действително е интересно и вълнуващо за размисъл. И, да, изкуството е толкова силно в предаването на внушения и изразяването на мнение.

Как би оценил ако в Северна Корея някой направи подобно нещо? Би ли го осъдил?

Rorschach
06-18-2011, 10:15
Паметника представя едни обикновени хора, които са загинали - не по свое желание, не по убеждения, а защото им е било наредено. Някой да ходи да оскверни тогава някоя костница и Паметника на незнайния войн, за всички тези безименни и безинтересни за вас хора, които са били нечий синове и бащи.

Защото за много от вас, които не обичат Съветската армия (щото сте виждали вие съветска армия или по-скоро дори не сте били родени, когато вече не е имало такава) - тя отново е съставена от безименни, обикновени хора, които не са имали избор, а са били заставени да умрат и оставят костите си в безименни гробове. Поругай червената петолъчка или сърп и чука, защото те са символите на идеологията, а не поругавай паметта на обикновените хора. ;)

CanisDirus
06-18-2011, 10:41
Съветската Армия е създадена през 1946 година и НЕ Е водила бойни действия на територията на България. За сметка на това е потушила много успешно народни бунтове в Унгария и е поокупирала някои държави.

Всъщност дори и червената армия не е участвала в бойни действия в България.

А загиналите от двете армии у нас за го направили от препиване, сбивания, или кгоато на някой българин не му се е понравило да се разполагат със сестра му, дъщеря му или имуществото му както намерят за добре.

А ако сте толкова потресени: организирайте се в един съботник и го почистете. Санитарен полуден.

NomNomNom
06-18-2011, 11:50
Добре де, така или инак вече всички са умряли , ние ги уважаваме и почитаме , какъво значение има този паметник ? Той не прави чувствата и мислите ни . За мен той не значи нищо . Както църквата е ненужна за посредничество между човек и бог ( атеист съм , но все пак ) .
Тъй, че хубаво са го нарисували , малко живот да вкарат в ситуацията.
Един паметник няма никакво значение и стойност , не са внедрени кости там . Мога да се възхищавам на войниците и без да го гледам.
Важно е духовното , не материалното . Пък и пичовете , ако се респаунат ( съживят) , могат да се изкефят на новият си облик.

Просто много шум за малко се вдигна , ако на някой не му харесва - да го изчисти, както е казал горе човека ^
Ама отношението ни към загиналите хора не трябва да има нищо общо с някакви материални проявления , в общият случай когато някой доказва любов/уважение и т.н. , се опитва да се самоизлъже, че ги има , като замазва положението с нещо, което може да се пипне.

CanisDirus
06-18-2011, 12:12
Разпространих го по няколко чужди форума и отзивите са 95% положителни, а другите и те мърморят за загиналите във втората световна война червени войници, които нямат нищо общо със случая.

iziskan88
06-18-2011, 12:42
тук обаче е въпроса защо имаме паметник на армия,когато не ни е помагала с нищо ?

в Москва има ли паметник на нашата армия ?

GrindBlardian00
06-18-2011, 18:30
тук обаче е въпроса защо имаме паметник на армия,когато не ни е помагала с нищо ?

в Москва има ли паметник на нашата армия ?

Всъщност въобще не е актуалният въпрос.

Както казах, оцветеното трябва да се изчисти. Но адмирирам автора.
Не е по-добър предният вариант, при които само гениталиите на войниците бяха оплескани с червено.

Тях някой да ги изчисти за толкова време?

Това на мен ми е по-съществен въпрос.

Rorschach
06-18-2011, 20:43
Некъф педал с гоУф ме засече, после на следващия светофар ми се правеше на тежък и дори ме заплашваше, че ше ме гръмне... :lol:

Ама слезе без патлака и сега сигурно още се чуди що носа му е лепнат на бузата, деееейба и сплесканяка

DarkTemplar
06-18-2011, 20:52
Според мен тоя паметник отдавна трябваше да е премахнат. Той реално показва окупационна армия, която "ни е освободила"? От какво бе?! Като сме почнали, дайте да вдигнем паметник и на Османската армия с всичките й акънджийски отряди, башибозук и т.н. и да го тачим ревностно.

Разкараха мавзолея, също и червената звезда от бившия Партиен дом. За какво ни е "Паметник на съветската армия", като вече няма нито съветска армия, нито Съветски съюз?

omegatribe
06-18-2011, 22:32
Много ценната артЪ информация от jghgh, че ТЯ и българският народ не одобряват паметника на Съветската Армия.

Няколко въпроса - какво знаеш ти за съветската армия и как този паметник ти пречи от 500 км. разстояние ? И социологически ли са данните, които ни споделяш - българският народ не иска паметника на съветската армия. Италианският народ иска ли орлите на Мусолини ? А олимпийския стадион ? Ммм ? Фашизмът е или не е осъден от международната общност и италианците ? Защо тогава неговите паметници стоят и не са "прерисувани" ?

Модерният поглед може да види паметникът на Цар Освободител като жокей ? Или може би там няма обществен дебат :D :D :D Паметниците, върху които има обществен дебат, независимо в каква посока и дали с основание или не, могат да подлежат на одобрително издраскване :D Въобще знаеш ли какво е обществен дебат ?

Ти си от Варна. Знаешли ли, че има исторически дебат върху произхода на Владислав Варненчик. Мога ли да отида с три кофи боя и да го пребоядисам като Капитан Планета ? Или Марк О'Поло ?

w0sh
06-19-2011, 07:10
Поругаването на паметник е отвратително, независимо от намеренията, моралните и граждански позиции на деятеля.
Допълнително този позитивен граждански отзив го превръща в прецедент, и както знаем прецедентите отприщват вълната.

Утре ще е паметникът на арменците във Варна, след това нещо друго. Кога започва да ви дразни? Когато са поругани всички личности, сътворили съвременната България?

И между другото Съветската Армия има немалко влияние върху спечелването на Втората световна война и заслужава паметник в много повече държави.

CanisDirus
06-19-2011, 07:44
И между другото Съветската Армия има немалко влияние върху спечелването на Втората световна война и заслужава паметник в много повече държави.

Между другото Съветската Армия съществува от 1946 година.
ВСВ е Червената Армия.
Нищо против нейните паметници. Макар и те да са влезнали в България като окупатори и да не са водили бойни действия на наша територия.

И да паралелите са ви баси фейла. Честно.

Искам сега някой от защитниците на паметника да ми посочи, какво е направила СЪВЕТСКАТА армия за България.
Кои нейни членове са загинали в България. Колко в бойни действия и колко са разстреляни като военнопрестъпници поради грабежи и изнасилвания. Които са били толкова многобройни, че чак Георги Димитров се е видял принуден да прати телеграма до Москва да нарпавят нещо по въпроса и това във времената на хардкор комунизма и пълната информационна завеса.

Rorschach
06-19-2011, 08:10
А на мен ми е чудно защо трябва да задълбаваш в някакви евтини подробности, когато става въпрос за нещо съвсем различно и то е поругаване на паметник. Или май ти е неудобно да отговориш на другите въпроси??
Казва се Паметник на съветската армия, защото е построен след създаването му и е правоприемник на червената такава.

Защо се обругават паметници, а не символи на комунизма - петолъчките и сърп и чуковете? Защо?

ПП. Този, който го е направил явно не е много запознат със София, защото не знае, че в този район е опасано с камери и са го снимали, и вече го търсят.

CanisDirus
06-19-2011, 08:19
Добре де. Същия въпрос за ролята и жертвите на Червената Армия в България.

Аз винаги съм си мислел, че паметник се строй за да напомня за нещо конкретно, а не за приемника му. Все едно да направим паметник на Владимир-Расате щото е приемник на Борис I? Нещо не ми се връзва.

Този паметник не е никакъв паметник, а е символ на комунизма. Затова се и поругава. При това доста оригинално. Пак казвам - танка в Прага, който го боядисваха розово няколко пъти.

Rorschach
06-19-2011, 08:23
Ами тогава може ли да се поругават и гробове на партизани? :-o

Альошата ще го направят ли на Азис?

А примера ти за приемници е просто тъп.

CanisDirus
06-19-2011, 08:29
Ами тогава може ли да се поругават и гробове на партизани? :-o

Альошата ще го направят ли на Азис?

А примера ти за приемници е просто тъп.

Альошата на Duke Nukem!

И какво общо имат гробовете на партизаните? Те реално са си дали живота за нещо, в което са вярвали. А тия мужици на паметника на съветската армия
1. Не са умрели (освен разстреляните за грабежи и изнасилвания)
2. Изобщо не се знае какъв са го дървили в България. А всъщност знае се - налагали са правителство по интереса на другаря Сталин.

А Паметник на загиналите в Батак башибозуци? КОГА?
Ако утре го вдигнат (както онази пирамида с полумесеца в двора на Юзеирови) пак ли трябва да го пазим от поругаване?

Rorschach
06-19-2011, 08:34
Отново даваш прекалено евтини доводи...

Има ли разлика между това, което аз ще вдигна в градинката пред блока и паметник, който седи в центъра на София от години - на теб може и да не ти харесва, да виждаш какво ли не в него, но това не означава, че трябва да бъде поруган. ;)

CanisDirus
06-19-2011, 08:38
Трябва трябва :grin:
Всъщност трябва да бъде демонтиран.

Предпочитам да следвам примера на чехите. Някак по-успешно се справят с преодоляването на последиците от социализма.

GrindBlardian00
06-19-2011, 08:45
Прекалено много и тенденциозно почнахте да ползвате това "поругаване"...

Пак ще попитам - защо не е такава драма всеки път, когато се направи рандъм и грозна драсканица върху паметника? Този или друг паметник?

Стига да бъде почистен отново Паметника, защо е нужно да се вдига такава врява и да се вадят бахти крайните изводи и да се правят една камара безумни сравнения?

Или защо трябва пак да мрънкаме?
За разлика от всички ни, дето тук дигнахме орталъка на Ура, авторът на това "оцветяване" е направил НЕЩО! Нещо бе - имал е да каже нещо и не му е пукало да го направи - очевадно е, че има идея зад акта му. И го е направил качествено.

Толкова. Наистина не разбирам.

Спрете да бълвате змии и гущери!

omegatribe
06-19-2011, 08:52
Прекалено много и тенденциозно почнахте да ползвате това "поругаване"...

Пак ще попитам - защо не е такава драма всеки път, когато се направи рандъм и грозна драсканица върху паметника? Този или друг паметник?

Стига да бъде почистен отново Паметника, защо е нужно да се вдига такава врява и да се вадят бахти крайните изводи и да се правят една камара безумни сравнения?

Или защо трябва пак да мрънкаме?
За разлика от всички ни, дето тук дигнахме орталъка на Ура, авторът на това "оцветяване" е направил НЕЩО! Нещо бе - имал е да каже нещо и не му е пукало да го направи - очевадно е, че има идея зад акта му. И го е направил качествено.

Толкова. Наистина не разбирам.

Спрете да бълвате змии и гущери!

Всичките много "отворени" към света и живота пичаги със сигурност доста по тенденциозно подбирате на кое да се кефите и на кое не.

Крайно-десните младежи също имат да кажат нещо. Ако го направят върху еврейски или друг подобен паметник, сигурно и очевадно е, че има идея зад техния акт. Аз предлагам да им ръкопляскаме, щото толерастичната, седерастично възпитана младеж е неука като галош, но вика на лайното изкуство и ръкопляска всеки път, когато някой разтвори бузи и звучно се изпърди.

CanisDirus
06-19-2011, 08:58
Вселенски фейспалм.

Вече сравняваме окупатори с жертвите на холокоста.

Поклон!

Логическата верига е като тази на крайно-дясната младеж - ако не си с нас си против нас, социално-програмирана жертва на юдейско-масонската конспирация и оръдие в ръцете на NWО.

GrindBlardian00
06-19-2011, 09:03
^^Оля се.

Наистина.

Самите категории, които си измисляш и ползваш ме обезкуражават да продължавам да обсъждам.

w0sh
06-19-2011, 09:08
Доводи:

Това е изкуство

Паметникът не ми харесва като символ

Интересно ми е в коя вселена тези доводи са обективни.

CanisDirus
06-19-2011, 09:11
В същата в която на централно място в столицата ти стой паметник на армия окупаторка наложила почти васално управление.

w0sh
06-19-2011, 09:13
Може би, ако я извадиш от историческия контекст...

GrindBlardian00
06-19-2011, 09:14
Доводи:

Това е изкуство

Паметникът не ми харесва като символ

Интересно ми е в коя вселена тези доводи са обективни.

Това не са съвсем моите лични доводи и все пак:
На мен ми е интересно коя подобна дискусия се основава на математически логаритми и абсолютна обективност?

w0sh
06-19-2011, 09:18
Ами това е дискусия в интернет.

Тя не се печели, но все пак всички се стараят безкрайно. Смятам че често най-правилното решение по социални проблеми е това, което не зависи от лични виждания, капризи и т.н., а от общи принципи на логика и здрав разум.

Едит: гореизведените доводи могат да се маипулират в полза на много други деяния, следователно е трудно да бъдат валидни и обществено полезни.

Rorschach
06-19-2011, 09:27
Всъщност вашите доводи са много по-субективни.

1. Довод този паметник е на нещо, което не ни харесва, ерго е позволено върху него всеки да си упражнява тъпотията.

2. Ама другите паметници са в друга категория.

Това е паметник и докато не бъде прието официално решение, че той вече не е част от нашата история, ще си остане паметник и ще е на едно ниво с всеки друг паметник в България и следователно всеки подобен акт ще се възприема като поругаване. Вашите лични пристрастия са ирелевантни, някой може да е противник и на политиката на Стамболов, ама не смятам, че е редно привърженици на политиката на Константин Константинов да започнат да го рисуват. ;)

CanisDirus
06-19-2011, 09:36
Решение паметника да бъде премахнат има от 1993 година.
Значи всичко си е в реда на нещата и подобни "поругавания" просто ще ускорят прилагането на взетото решение да се премахне.

Rorschach
06-19-2011, 09:48
Страхотно :) Реваншистките изцепки на бояджийска бивша агентура е направила нещо, което да вмени правото на всеки льохман да дриска.

Явно седерастите имате високо развито чувство за морал и артЪ.

CanisDirus
06-19-2011, 09:52
хайде да не сме от СДС ;)

Пък коя върхушка кое е направила ли ще обсъждаме? И двете върхушки са еднакво виновни май.

Факт е, че СДС беше законно избрано от населението и решението за премахване на паметника е съвсем легитимно.

Joc
06-19-2011, 09:56
шааааломалейкум! има ли?! има ли краставици? а маруля?!
ало испания, тук съм, искам още една партида! чуваме ли се, испания?!

iziskan88
06-19-2011, 10:25
спиш ли ве ,чикитаааааааааа

Joc
06-19-2011, 10:27
whoooossss gottaaaa peeenis!?
епа спах тая нощ 7 часа и сега съм цвете

търсим снимки аххахаха

omegatribe
06-19-2011, 12:29
Безбожното лицемерие, което се използва като защитни доводи в тази тема ме кара да се отвращавам до такава степен, че дори да не искам да отговоря.

Паметникът е паметник и след като съществува представлява едно и също нещо. Независимо дали е на Съветската Армия, Христо Ботев, Стефан Стамболов или който и да е.

Обругаването на паметници, освен нарушаване на закона говори за ниска култура (очевидно в очите на други говори за висока такава, а в очите на трети сбъдната детска мечта за евтин реваншизъм). Противниците на Паметника на Съветската Армия са преди всичко политически такива и примерът на Роршах с главата на Стефан Стамболов е прекрасен. Пък морална оценка на паметниците не се дава от деца на псевдо дисиденти, които са закърмени с грабителския интерес на политическата клика, към която очевидно принадлежат.

Греша ли или до скоро обсъждахме тази тема в отделна такава ? Тогава ожесточеността на едни бе до време. Странно как на цикли се засилва омразата ви към неодушевени предмети.

CanisDirus
06-19-2011, 12:59
http://en.wikipedia.org/wiki/Monument_to_Soviet_tank_crews#Controversy_and_the_ artistic_response

Сега прочетох закона за военните паметници и се оказа, че хмм еми паметника на Съветската Армия не е военен паметник по силата на глава Втора член 4 от Закона за военните паметници http://www.econ.bg/law86416/enactments/article155161/zakon_za_voennite_pametnici

По закона за паметниците на културата - глава втора член 3 ако приемем, че е паметник то следва, че същата Армия е имала обществена значимост, то излиза, че същата армия е участвала в обществени и политически дела в България (тоест окупация).

Както и да го погледнеш обругаването на този "паметник" е проява на обществено съзнание, което идва да подскаже, че мястото му не е там.

И хайде да се съсредоточим на аргументите по спора, а не ad personam, понеже е леко ирелевантно дали сме седесари, либерали, от ДПС и какви са били родителите ни.

Но ще ми е интересно да обясните на евреите, че свастиката е само неудошевен предмет и няма смисъл да я мразят.

Rorschach
06-19-2011, 13:10
интересни изводи, сигурно някое 14 годишно полуидиотче би се вързало, но те си мислят, че и Ставийски е осъдил Мануела, нали?

CanisDirus
06-19-2011, 13:19
Важното е 14 годишните да вандализират тази руина, която е осъдена на премахване и забвение. А месингът от нея ще се използва за духовите инструменти на симфоничния оркестър, които ще възхваляват победата на глобалния капитализъм!

Rorschach
06-19-2011, 13:31
Добре, Илко

CanisDirus
06-19-2011, 16:09
http://www.youtube.com/watch?v=MB06g1wjG14

ямбол тв

NomNomNom
06-19-2011, 17:46
whoooossss gottaaaa peeenis!?
епа спах тая нощ 7 часа и сега съм цвете

търсим снимки аххахаха
bitch's gotta penis ;d;d;d

iziskan88
06-20-2011, 04:43
не че нещо ама gotta значи got to :lol:

LadyDi
06-20-2011, 04:59
не че нещо ама gotta значи got to :lol:
Всъщност, използва се и за have got.

cherinka
06-20-2011, 05:43
Oлеее, този Борисов КАК НЕ ГО ЗАБОЛЯ УСТАТА!
Сега е 08:42ч., от 08ч. е на телефона в "Тази сутрин" по БТВ и ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ да говорят.

stefity
06-20-2011, 10:54
Аз пък вече съм германка... 8-) След 2-те седмици отшелничество без компютър най-накрая имам достъп до интернет пространството... 8-) Ама се чудя дали носталгията ще изчезне някога... :(

Joc
06-20-2011, 11:11
Аз пък вече съм германка... 8-) След 2-те седмици отшелничество без компютър най-накрая имам достъп до интернет пространството... 8-) Ама се чудя дали носталгията ще изчезне някога... :(

направо си арийка вече :razz:

iziskan88
06-20-2011, 11:25
втора внучка на фюрера ахахаха

w0sh
06-20-2011, 13:31
то има 2 милиона такива германци вече.
Всички гласуват на евровизия.

Joc
06-20-2011, 16:12
ако не знаеш турски в Германия нема се оправиш :razz:

Rorschach
06-20-2011, 20:03
Райън Дън от Jackass e починал...

http://www.411mania.com/movies/news/190891/%5BTV%5D-UPDATED:-Jackass-Star-Ryan-Dunn-Passes-Away.htm

amk933
06-20-2011, 20:07
Алкохол преди шофиране и каране с несъобразена скорост водят до това за съжаление... :(

R.I.P.

tuzaro
06-20-2011, 20:10
има ли бе

baceto
06-20-2011, 20:29
след малко ми донасят!!!

Joc
06-20-2011, 20:50

http://www.411mania.com/movies/news/190891/%5BTV%5D-UPDATED:-Jackass-Star-Ryan-Dunn-Passes-Away.htm

Е стига бе! СТИГА БЕ! :cry:

RatkoMladic88
06-20-2011, 22:52

направо си арийка вече :razz:хахаахахахахахаха хахахах сюргн бирирум хахааха да не живеете млада госпойце в Кройцберг по не'ква случайност :D

Pwnmaster
06-21-2011, 11:03

...и почина по jackass начин :/

R.I.P :(

amk933
06-21-2011, 11:05
Трябва да ходя да превеждам едни пари по банков път, обаче не мога да разбера в коя банка е сметката...

Може ли някой да ми каже как да разбера по BIC или IBAN за коя банка става въпрос? :-o

iziskan88
06-21-2011, 11:26
е то просто питаш и ти казват хахаха

Decu
06-21-2011, 13:14
http://www.epicweird.com/wp-content/uploads/2011/04/Image000216.jpg

:D

iLovePussyJuice
06-21-2011, 13:42
е'бати мързеливите хора :?

Isildur
06-21-2011, 14:01
някой може ли да ми каже,ако имам тел номера мога ли да намеря адреса по местоживеене където е регистриран ?
питам сериозно,моля които не знае/не може да помогне на да не ми отговаря,същото се отнася и за кавалите които ще започнат с ебавките.

Violenza
06-21-2011, 14:21
някой може ли да ми каже,ако имам тел номера мога ли да намеря адреса по местоживеене където е регистриран ?

Не, операторите нямат право да дават такава информация.

amk933
06-21-2011, 14:25
^Точно.

Това става само с нареждане от органите на реда.

Isildur
06-21-2011, 14:26
:-x :-x :-x :-x

аккко има друг начин дори и заобикалящ закона (леко) да пишат ЛС тези които могат да помогнат,наистина е много важно

amk933
06-21-2011, 14:35
Няма такъв. Системата е супер скъпа, има си един определени центрове със специално обучени хора и взима време. То дори и изключен телефон може да се засече... :)

cherinka
06-21-2011, 15:07
И аз да се наредя на опашката с въпроси:
Кажете ми магнитна гривна, която наистина има ефект.
Постоянно питам тук, защото до няква степен ви познавам и знам, че няма да ме излъжите, а на гугъл не се доверявам вече почти хич. 8-)

CanisDirus
06-21-2011, 15:14
И аз да се наредя на опашката с въпроси:
Кажете ми магнитна гривна, която наистина има ефект.
Постоянно питам тук, защото до няква степен ви познавам и знам, че няма да ме излъжите, а на гугъл не се доверявам вече почти хич. 8-)
всички имат ефект - плацебо ефект.

Joc
06-21-2011, 15:22
Няма такъв. Системата е супер скъпа, има си един определени центрове със специално обучени хора и взима време. То дори и изключен телефон може да се засече... :)

не е верно.. ако има номера и некой познат, който работи в глобул, мтел, виваком става много лесно. Като плащаш сметката си казваш номера, въвеждат го в компютъра и излизат данните за регистрирания човек :)

Blab
06-21-2011, 16:13
^да, доколкото разбирам се осъществява и без познат...

дроб съм. :roll:

amk933
06-21-2011, 19:12

не е верно.. ако има номера и некой познат, който работи в глобул, мтел, виваком става много лесно. Като плащаш сметката си казваш номера, въвеждат го в компютъра и излизат данните за регистрирания човек :)

Могат да видят само адреса, на който принципно живее човека, а не къде е телефонът в момента. Това става супер трудно.

Violenza
06-21-2011, 19:20
Могат да видят само адреса, на който принципно живее човека, а не къде е телефонът в момента. Това става супер трудно.
Той май точно за адреса пита.
И въпреки това нямат право да го дават на други лица. Подсъдимо е.

Joc
06-21-2011, 22:51
колкото е подсъдимо толкова е и труднодоказуемо откъде го има ;)

Isildur
06-22-2011, 06:14
Той май точно за адреса пита.
И въпреки това нямат право да го дават на други лица. Подсъдимо е.

точно така адреса ми трябва.
Ако някой знае,още ми е нужен супер много.

Bokonon
06-22-2011, 06:16
Ден следющий, а е едва сряда, лешперският дух на пиян гащник в мен отново е с подрязани крила, тази седмица няма край... а само сряда ?!?

DarkTemplar
06-22-2011, 08:44
точно така адреса ми трябва.
Ако някой знае,още ми е нужен супер много.
Пробвай да бутнеш пари на някой служител в офис на съответния оператор и би трябвало да стане. Поне така съм чувал. Говорим за България естествено, в САЩ нямам идея как е.

Bokonon, аз миналата събота следобед бях гипс (мента със спрайт рулз) и тая се очертава подобен сценарий. Като прибавим и рожденния ден, на който съм в четвъртък вечер, става доволно напоително.

Bokonon
06-22-2011, 08:53
^ aхахах евалата, дай боже всеки му, при мен проблема е, че вече душата ми се разсъхна, само цикля на работа. Грехота е така, вършее ми се, свинщини ми се творят ?!?

Briseis
06-22-2011, 10:00
а работа + сесия

DarkTemplar
06-22-2011, 10:07
В тая жега не е нито за учене, нито за бачкане. А тепърва ще става още по-горещо..

Bokonon
06-22-2011, 11:11
мисля да подема петиция за сиеста, след като си се наял изпил четири-петнайсе бири, тоя труд следобедния да се води за вреден, а часовете до обяд да се таксуват двойно, а ученето, тоя процес със закон ще го забраня, когато навън е над 20 градуса. Ако се наложи ще протестирам в Борисова по цял ден, стоически и статично с бира в ръка, ще умра за каузата и от пиене. Гащници от всички паркове, оБиринявайте се !!!

ArrowsOfDeath
06-22-2011, 12:08
http://www.viceland.com/blogs/bg/files/2011/06/batman-criminal.jpg

Аз пък съм много доволен, че почти съм спрял алкохола, макс 1-2 бири на излизане и ми е много добре 8)

xBadxApple
06-22-2011, 12:23
Все още не мога да схвана колко тъп трябва да си, за да организираш нещо като събитията във Ванкувър преди няколко дни.

Сериозно.

DisturbiaV
06-22-2011, 14:00
^Лоша ябълка,от чист любопитство какво стана с фотосесията.Снимките вече факт ли са :)

iziskan88
06-22-2011, 15:47
Ванкувър усетиха какво е да си европеец

infinitypeace97
06-22-2011, 17:27
Твърде топло е.. #-o

xBadxApple
06-22-2011, 17:40
^Лоша ябълка,от чист любопитство какво стана с фотосесията.Снимките вече факт ли са :)

По-натам ще е, свързахме се с Деската инак, ще измислим нещо идните седмица-две ;Р

cherinka
06-22-2011, 18:09
Oхх, какъв беше онзи флекстайп, при който, като смениш буквите, да не се сменя цялостно за всички програми, ми примерно цъкнеш кирилица за нещо на word-a примерно, а в google chrome си пишеш с латински букви?
15 флекстайпа свалих и не откривам този........

shadow4e
06-22-2011, 19:23
Защо ползваш въобще флекстайп?

Rorschach
06-22-2011, 19:30
флекстайпа умря с уиндоус 98... смисъл... втф

този форум е станал впечатляващо тъп

amk933
06-22-2011, 19:34
Извинявам се за мега тъпия въпрос, но какво е ФелксТайп? :-o

CanisDirus
06-22-2011, 19:41
Флекстайпа е вирус, който ти прецаква системните шрифтове.

Едно време това беше единствения начин да си вкараш кирилица на компютъра. Но дори и за 98 се появиха по-добреи варианти от това.

ZipFail
06-22-2011, 20:16
http://www.teenproblem.net/news/s/29815.html

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

GrindBlardian00
06-22-2011, 20:23
А, значи и веганЦите могат да си го позволят. Сладоледа.

И за кожата е полезен - при допир с нея, порите се свиват.

Бахти колко умен се почувствах, като прочетох...

Rorschach
06-22-2011, 20:29
тази малоумна филия винаги е блестяла със скудоумие... а от много време си има и вегански сладолед (съжалявам, ама веганцски не мога да го напиша)

w0sh
06-22-2011, 20:30
И мазнините лесно се разграждат.

8)

Isildur
06-22-2011, 20:37
защо по дяволите толкова силно желая AlienWare M18X ..... :-x
някой ако иска да ми помогне да осъществя желанието си може да помогне като му продам по малкият брат на AlienWare M18x,a именно M17X давам го за 4К (защото е с допълнителни екстри,разбирайте подсилен) ползван е много малко време. ....

Bokonon
06-22-2011, 20:54
ставам рано във фермата ?!?

Pwnmaster
06-22-2011, 20:55
защо по дяволите толкова силно желая AlienWare M18X ..... :-x
някой ако иска да ми помогне да осъществя желанието си може да помогне като му продам по малкият брат на AlienWare M18x,a именно M17X давам го за 4К (защото е с допълнителни екстри,разбирайте подсилен) ползван е много малко време. ....
Спри се бе, хероман...
Имаше преди един такъв като тебе покер играч във форума. Вие сте супер тъпите парчета, майна....

GrindBlardian00
06-23-2011, 07:30
ставам рано във фермата ?!?

Толкова рано, че още е късно вечер...

Bokonon
06-23-2011, 07:33
^ аз живея във фермата и за мен времето е без значение, трябва да се става рано в късна доба, добитъка не пита... ?!?

reoffender
06-23-2011, 07:44
Лош Ден на всички :grin:

DisturbiaV
06-23-2011, 07:54
Aдски много се издразних...Търся работа от края на април,сега и намерих и наще естествено ще кажат,че това не може.После естествено,ако не почна ще има реплики като "Ти защо не почна работа,сега какви пари ми искаш" :-x :-x :-x

вече спирам да слушам ,донякъде естествено ,какво ми говорят наще

GrindBlardian00
06-23-2011, 08:07
Лош Ден на всички :grin:

Е мое ли така сега...

Трябва да се учим да си гнусеем в собствените си дворчета. Ето, аз като раздавам хурове, ги раздавам или така, генерално - на Вселената - за всичко и всички, или за нещо от мойта си кочинка.

reoffender
06-23-2011, 08:11
Ако го почна с добър става обратното...

infinitypeace97
06-23-2011, 09:09
:grin: :grin: :grin:

omegatribe
06-23-2011, 12:26
http://news.ibox.bg/news/id_1022066902

"WE NEED A STRONGER GOVERNMENT! BRING BACK CAPITAL PUNISHMENT!!!"

xBadxApple
06-23-2011, 18:48
http://www.youtube.com/watch?v=_IH4mf_rlWc&feature=share

jghgh
06-23-2011, 19:28
^гледам, зациклил си я из ласт.фм-а.

аз нещо нямам настроение да изслушам това до край, ама клипът си го бива сякаш и някой път ще я изгледам и изслушам по-обстойно.

Hola, народе, шопинг терапията вярно била ...терапия.
Като се натъжа все ходя да си купувам някви неща и взима, че има ефект.
Тунинг, ха ха ха.

Briseis
06-23-2011, 21:13
не ми говорете за шопинг, че започна сезонът на намаленията и мен вече стабилно ме сърбят ръцете. вече се обзаведох с рокля :oops:

amk933
06-23-2011, 22:53
не ми говорете за шопинг, че започна сезонът на намаленията и мен вече стабилно ме сърбят ръцете. вече се обзаведох с рокля :oops:

Честито!

Разбирам сърбежа в ръцете ти. :D

GrindBlardian00
06-23-2011, 22:57
Може да са гъбички. :-o

amk933
06-23-2011, 23:03
Премахването на тия гъбички, обаче, често се е оказвало твърде разоряващо за моя милост. :lol:

Айде да сменим темата, защото, ако помисля още малко, се сещам утре къде ще съм, както нямам какво да правя в момента точно. 8-)

Bokonon
06-24-2011, 05:48
П
Е
Т
Ъ
К
!
!

и след този петък за една седмица бия хур на всичко и се отдавам на "Шогун" и спортна дейност в аграрно-интелектуална обстановка ?!?

reoffender
06-24-2011, 06:28
Ареееее, последни изходни днеска и се свършва....

GrindBlardian00
06-24-2011, 06:42
П
Е
Т
Ъ
К
!
!

и след този петък за една седмица бия хур на всичко и се отдавам на "Шогун" и спортна дейност в аграрно-интелектуална обстановка ?!?

Мей ай джойн ю, майлейди, ин йор куест фор содоми енд плежърс?

Bokonon
06-24-2011, 06:53
^ другия петък мой коне на бял рицар, защото сега се прибрам на по вкъщи и петък га го зафанем та чак до неделята само плежърс и разврат, докато не дойде понеделника, когато ще се наметнем с тежките си махмурлуци и кораджийте ще тръгнат пак на работа :D ?!?

PinkFloydSound
06-24-2011, 07:40
Пффф, всички се радват как след тая седмица ученето приключва, а на мен точно следващите 4 дена ще са АД!
Математика, физика, история, география....
МММ! А днес и английски.. ПХПХПХПХПХ!

Rorschach
06-24-2011, 08:22
к'фо мрънкате за такива долнопробни факанящини - ученето е песен в сравнение с това да ти направят пълен одит на e-comm. дейността за последните две години, да кажат, че всички фейлват жестоко.

И после да се окаже, че момчето от София всъщност се е справил доста добре... 8) 8)

Съсипаха ми здравето, нервите, психиката и всичко, бе...

Този уикенд е Triple XP в Killzone 3 - мисля да се отдам на майндлес вирчъл вайлънс, спане и антисоциалност.

amk933
06-24-2011, 10:43
Всеки с проблемите си - тъпо е да омаловажаваш тези на другите за сметка на твоите собствени... :) Разлика сигурно има, но всеки го притесняват различни неща.

Успех, ПинкФлойдСаунд!

Rorschach
06-24-2011, 11:14
не съм виновен, че си ливада и не правиш разлика между пирони и ирония

amk933
06-24-2011, 11:17
Прозвуча по-скоро саркастично отколкото иронично.

Rorschach
06-24-2011, 11:21
късно е вече...

DarkTemplar
06-24-2011, 20:22
Стигнахме дотам, фен на Пайнер да дава оценки на Cypress Hill. Мъка...

Joc
06-24-2011, 20:59
добро утро, мен фенче на айрън мен ми дава акъли за филми и ми казва, че европейското кино не струва...
всеки си тика гагата нормално е

amk933
06-25-2011, 00:03
Бати якатааааа вечер. 8)

Искам пак!!!

jghgh
06-25-2011, 12:50
Когато минаваш на сметка, колко време отнема да ти я активират?
Питам, защото съм на ваучер и някой ми подхвърли, че са нужни 12 ЧАСА за активирането на новия режим о.0

Joc
06-25-2011, 14:56
12 часа максимум, обикновено става до 30 мин - 1 час

Jaune
06-25-2011, 17:06
имам домашно да напиша Наръчник за Каиновци в стила на Кога Исус ще донесе свинските пържоли
найс
не е като да съм чела книгата.

zloto
06-25-2011, 17:15
Хора, кажете ми някой филм, който да ми осмисли живота в близките няколко дни, че съм на крачка от това да започна да си блъскам главата в стената, честно... Искам нещо от типа на American Beauty, не особено тежък, но подтикващ към размисъл и адски силен...

whiteterror
06-25-2011, 17:19
Хора, кажете ми някой филм, който да ми осмисли живота в близките няколко дни, че съм на крачка от това да започна да си блъскам главата в стената, честно... Искам нещо от типа на American Beauty, не особено тежък, но подтикващ към размисъл и адски силен...

Първичен код.

jghgh
06-25-2011, 18:24
Първичен код ли бе!?!?!?!??! АААААААХАХАХА. Не!

Иначе чух добри отзиви за "Измислен свят", но не съм го гледала, така че не обещавам, че е супер осмислящ.

Заложи на класиките в жанра. Онези филми, които всички препоръчват. Напр. Fight club или V for vendetta.

zloto
06-25-2011, 18:46
Гледам средно по 2 филма месечно, но точно тези двата съм ги гледала... даже не веднъж...
Иначе търсенето продължава... а ако може и нещо по-оптимистично и цветно, като Big Fish и Little Miss Sunshine примерно? Може и нещо европейско, руско, или от някой фестивал...

Joc
06-25-2011, 19:02
http://film-book.com/wp-content/uploads/2009/11/harry-brown-2009-movie-poster.jpg

тоя филм е много добър! препоръчвам!

whiteterror
06-25-2011, 19:22
Първичен код ли бе!?!?!?!??! АААААААХАХАХА. Не!

Иначе чух добри отзиви за "Измислен свят", но не съм го гледала, така че не обещавам, че е супер осмислящ.

Заложи на класиките в жанра. Онези филми, които всички препоръчват. Напр. Fight club или V for vendetta.

Ти си тотално сбъркана ако си мислиш, че някаква си жалка небивалица като Измислен свят, може въобще да се сравнява с Първичен код. :-o

jghgh
06-25-2011, 21:25
Аз вече споменах, че още не съм го гледала, но има добри отзиви ;)

А иначе, нЕмате идея колко съм разочарована иии леко бясна и изнервена покрай подготовката на РДто ми. Накрая, разбира се, че ще е пълен батак : \
Абе като цяло рождените дни са overrated. Като Коледа. Всички бумтят колко трябва да ти е яко, как всички ще се държат незабравимо с теб и всичко ще е прекрасно, но всъщност всеки го бОли за всеки и нито денят е специален, нито атмосферата - прекрасна, независимо какво казват комършълите или каквито там слухове се носят.
Аз направо give up-вам покрай тази простотия. Накрая ще е все същото, някакъв ден като ден, където нищо кой знае какво няма да се случи, и нещастието на мен (и на много други) хора ще произтича от големите очаквания, които се възлагат на иначе този ден като ден.

No expectations=No delusions :smt023

Joc
06-25-2011, 22:32
еми ако си го организираш по план кyp парти става

jghgh
06-25-2011, 22:39
прав си, никви организации вече:

expect the best
be prepared for the worst

!

Rorschach
06-25-2011, 23:26
Плановете преебават кефа...

iziskan88
06-26-2011, 06:30
алооо има ли бе , пакахонтааас

reoffender
06-26-2011, 07:06
ветър дуе?!

ex7azy
06-26-2011, 08:26
Влюбена съм в .. снимка! ;хх :D :smt049
http://oi52.tinypic.com/9rlsns.jpg

w0sh
06-26-2011, 08:37
:razz: :razz:

тая снимка е за една друга тема в един друг форум

ex7azy
06-26-2011, 08:40
^^^ ??? :D :D :D

eclipse06
06-26-2011, 09:12
2007 год. срсли? :shock:

ex7azy
06-26-2011, 10:12
2007 год. срсли? :shock:
Сигурно не му е вярна датата на камерата .. то моята показва 2002г. :D

Decu
06-26-2011, 10:55
Първичен код и на мен доста ми хареса. Излязох от залата като тресната с нещо тежко по главата. :)

ArrowsOfDeath
06-26-2011, 12:29
Хубав е. Само не ми хареса, че идеята е напълно невъзможна за реализиране. Как ще влезеш в последните 8мин. спомени на друг и ще правиш каквото си искаш, различно от правеното от другия?

CanisDirus
06-26-2011, 17:24
Interstate 60 е много приятно леко филмче, което отговаря на критериите.
Препоръчвам.

Rorschach
06-26-2011, 19:19
Подкрепям за Магистрала 60

PinkFloydSound
06-27-2011, 07:38
Пожелайте ми успех, хора.

Rorschach
06-27-2011, 07:40
успех

DarkTemplar
06-27-2011, 13:47
Interstate 60 е много приятно леко филмче, което отговаря на критериите.
Препоръчвам.
Мда, отдавна ми е сред любимите заглавия. Скоро пак трябва да го прещракам. :)

fireW0rk
06-27-2011, 20:23
Влюбена съм в .. снимка! ;хх :D :smt049
http://oi52.tinypic.com/9rlsns.jpg

На братчедка ми й се падна същото кръстче от Лъки бой :D :D

amk933
06-27-2011, 21:26
Някаква идея къде мога да прочета относно разделението на масонските ложи в България? :)

xBadxApple
06-28-2011, 15:08
Баси приятното време за учене, сериозно. Залегнал съм си и си цикля, пък може даже да го взема тоя изпит вдругиден.

И за спомени е благоприятно, уви. :>

Leavin' me stranded,
All in love on my own.
Do you think of me?
Where am I now, baby, where do I sleep?

Blab
06-28-2011, 15:20
да, ужасно е времето!
а като трябваше да уча, някакви непоносими жеги, пх...
поне не ми се налага да си студя чая:Д

jghgh
06-28-2011, 15:44
чай и зиме, и лете.

Всъщност отивам да си направя!

PinkFloydSound
06-28-2011, 15:45
Ох, не мога да повярвам колко успешно и по ПЛАН мина всичко! :grin: :)

SemperArdens
06-30-2011, 01:00
ей кво стана с хайку темата ??? някой да направи нова~~~

Decu
06-30-2011, 04:57
^ЗА!

GrindBlardian00
06-30-2011, 05:24
Днеска мамата мамата...

reoffender
06-30-2011, 06:24
Добро утро :)

RageAgainstTheMachine
06-30-2011, 06:34
Машинии кво става 8-)

cherinka
06-30-2011, 07:58
Биб, честито завършване, :П
Днес бях събудена от кандидат-гимназисти, събрали се отпред в двора, обсъждащи с майките си къде да запишат децата си и положението в определени училища какво било. И едно десетокласниче се беше отпуснало в обяснения и прочее къде, какво, защо, как, колко...
Занапред бих лепнала една бележка на прозореца, че спя дълбок сън, но осъзнавам, че хората не са длъжни да се съобразяват с моето спане, както и да е, поне станах ранко днес и се наслушах на приказки.

При другите как вървят сесиите? Нищо не казвате. :o

Briseis
06-30-2011, 11:00
ами аз лично не съм доволна от сесията. но пък само един изпит остана :?

Rorschach
06-30-2011, 11:05
тук има ли модератори или всичките са изфирясали нанякъде?

omegatribe
06-30-2011, 11:57
К'ви модератори бе батко ?

Не виждаш ли, че повечето са отхлабили тотално и се появяват, колкото да пуснат по някоя "гушкава" тема или да си покажат новите снимки от фьешън кафето в Цалапица :lol:

CanisDirus
06-30-2011, 11:59
Цалапица е ... втф честно. Там може да направят хорър с мухи-човекоядци. Даже няма нужда от специални ефекти...

Rorschach
06-30-2011, 12:41
Цалапица е новият Пирдоп... :razz:

omegatribe
06-30-2011, 12:46
За субекта, за който говоря, централната в Пирдоп е като Шанз Елизе. Така че - Цалапица.

cherinka
06-30-2011, 12:59
Ааако "run"-а ми липсва в start menu-то, къде бих могла да го открия?

reoffender
06-30-2011, 13:16
Завърших, успешно при това 8-)

cherinka
06-30-2011, 16:04
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/249558_221204461237297_100000432345812_797696_1192 693_n.jpg

:-o

w0sh
06-30-2011, 16:39
:razz: :razz: :razz:

Най-тъпия татус, който съм виждал от векове.

Хич не е клише....

jghgh
06-30-2011, 17:07
Друго си е "Only god can judge me", хахаха 8-)

Joc
06-30-2011, 18:31
Друго си е "Only god can judge me", хахаха 8-)

тая реплика се дъвче от 2 години в тоя форум... ае краставици испански вече

jghgh
06-30-2011, 18:37
И винаги ще се дъвче, защото репликата си остава шокиращо клише за татус. 8-)

Bokonon
06-30-2011, 18:44
днес без малко да бъда ощастливен сексуално от Гюла, прекрасна френска дойна крава, която беше разгонена. Неведоми са пътищата кравешки, явно представителките на човешкия род не оценяват какво расово говедо им се предлага. В заключение онли кравата кен джъдж енд секс ми.

P.S. : Друго си е делиорманското саке ?!?

cherinka
07-01-2011, 04:46
В София , градския транспорт е до 12 вечерта и е много удобно .
+1
Е да де, но не забравяй, че София е България останалото е провинция, а Пловдив е забутан в най-отдалечените кътчета на провинцията (нищо че е само на някакви си 140 км от града-държава):))))

В "провинциалните" Варна и Бургас градски транспорт има до 23.30 ч. - заставал съм на спирка в 22.55 ч. и в 23 ч. автобуса пристига. В голямата "културна европейска столица" Майнатаун след 20.30 ч. я има една-две коли на линия, я не - а след 21.30 ч. и толкова няма...

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/262505.html#ixzz1QpDux2B2

А, в Европейския съюз ли е? Само с паспорт или може и с лична карта да посетя София?

Пет шматки отишли да пият кафенце в центъра, станало 00.00ч. и се оплакват, че нямало градски транспорт???
И защо аз така виждам нещата???

Сетих се и за един цитат, но не се сещам на кой беше. Или на Славчо Атанасов, или на Батаклиев или на Дошков. Дословно: Учениците и пенсионерите са най-бедните хора. хахахахахахахаха

Друго:
Пак трябва да се допитам за нещо до вас.
Водя борба с молците. От понеделник, тази седмица. Изпрах ВСИЧКО. Стоя три дни на терасата. Проскай, прибирай, проскай, прибирай, проскай, прибирай, понеже само вали. А ми трябва слънце. Евентуално, скоро няма да пекне.

И на въпроса. Проблем ли ще е да са САМО изпрани и проветрени, без напичане на слънце и да си ги прибера, най-накрая, сгънати, ароматизирани в раклата и в гардероба+вестници,орехови листа и пликчета на райд против молци? Или да изчакам слънцето?

reoffender
07-01-2011, 07:42
Кор за погото на Джулая.
Кор за всички пияни на Джулая.
Кор за организаторите.

CanisDirus
07-02-2011, 15:36
Тука що няма бунтове?

jghgh
07-02-2011, 16:27
Мисля, че няма как да въведат нощни автобуси по страната, защото някой трябва да плаща по-скъпите нощни смени, а и се хаби гориво, а се возят малко пътници. Поне във Варна не го виждам, където ще трябва да се отчитат билети и т.н., защото сме с контрольорки и пътуването гратис е немислимо.

В Германия като бях и в Австрия нощните им бяха в определени часове, а не през интервал от време.

Между другото... някой да гледа световното по футбол за жени? :-P И от мъжка гледна точка как оценявате играта им? На мен ми се струват много мощни мацките, само дето доста често ги виждам да падат и да се търкалят. Иначе сякаш аз не виждам разлика в играта. Може би липсва агресия...
Е, не че много разбирам, но отскоро ми е интересно да гледам с баща ми женски футбол.

Rorschach
07-02-2011, 16:43
Всъщност липсва тактика и чисто футболна импровизация - цялата история с женския футбол е по-скоро някакво хаотично ритане на топката и спорадични проблясъци.

Joc
07-02-2011, 20:23
Кор за погото на Джулая.
Кор за всички пияни на Джулая.
Кор за организаторите.

смърт за жолая

Bokonon
07-02-2011, 21:15
Днес (честит нов ден), дефакто вчера беше един много екзистенциално-алкохолен ден.

1. Осъзнах, че или аз остарявам, или тези който идват отдолу като поколение са просто расов scum pride.

2. Родната полиция (биещото сърце на партията) ни пази, дори да нямаме нужда от това, но тя ни пази и пие цигари и пуши кафета, докато малолетни деца се въргалят, докато си изповръщват червата.

3. Не мога да пия толкова, колкото кога бях в гимназията, но не спирам да се опитвам.

P.S. 4. Няма нищо по-яко от това да те завали дъжд като в български филм от края на 80-те, неочакван и силен и да вървиш два километра, докато слушаш Ману Чао, те това е рахатлък ?!?

omegatribe
07-02-2011, 21:22
В Германия като бях и в Австрия нощните им бяха в определени часове, а не през интервал от време.

А на час не е "през интервал от време", нали ? :lol:

Нощен градски транспорт притежават градове със засилен нощен живот. Колкото и абсурдно да ви звучи нощният живот в градове като София и Варна определено не е достатъчно интензивен, за да имаме сериозен градски транспорт през нощта.

Когато се отвори новата линия на метрото, обаче, аз съм за да се пуснат влакове на 40 минути например. (10 тина влакчета общо ) Ще бъде ползвано - гаранция.

jghgh
07-02-2011, 21:48
Защо не укротиш поривите си за непрестанно заяждане и злобеене? Много добре разбра какво имам предвид.
Добре, изразила съм се неточно. Но под "определени часове" нямах предвид на час, а напр. в 2:00 има автобус, 4:00 също и т.н. Но не и през 15-20-40 мин. и т.н.

Никак не звучи абсурдно, че няма интензивен нощен живот. Наистина няма.
Но и в тези градове населението е до 1 милион, милион и половина за София (в учебниците по нескорошни данни се дава 1млн жители), докато в европейските достига доста повече и е нормално да има повече "движение".

Rorschach
07-02-2011, 22:35
Това го имаше в София - оказа се неефективно.

cunt
07-03-2011, 20:55
кажете ми моля ви някоя хубава книжка

omegatribe
07-03-2011, 21:01
Защо не укротиш поривите си за непрестанно заяждане и злобеене? Много добре разбра какво имам предвид.
Добре, изразила съм се неточно. Но под "определени часове" нямах предвид на час, а напр. в 2:00 има автобус, 4:00 също и т.н. Но не и през 15-20-40 мин. и т.н.

Никак не звучи абсурдно, че няма интензивен нощен живот. Наистина няма.
Но и в тези градове населението е до 1 милион, милион и половина за София (в учебниците по нескорошни данни се дава 1млн жители), докато в европейските достига доста повече и е нормално да има повече "движение".

Не злобея. Заяждам се, да :)

София в пиков период (считай зимата между Ноември и Март-Април (като изключиме празниците) в делничен ден) е около 1.8 млн. жители :) Това са сравнително достоверни данни, но вероятността за грешка в цифрите най-вероятно допуска около 50 до 100 хил. жители, които са непреброими на практика. С две думи София през зимата е двумилионен град.

Културата на нощен живот, специално в столицата, обхваща само определени прослойки. Причините са както културни, така и икономически. София купонясва предимно чрез младите в града и то тези, които могат да си го позволят финансово. Ако се разходиш из кварталите ще видиш, че там също в дадени моменти ври и кипи, но хората не слизат в града, защото цените са по-скъпи или после не могат да се приберат/не могат да си позволят такси.

В Атина "нощен живот" практикуват всички на възраст от около 15г. до 40 плътно. Плюс популацията на града и гръцката купонджийска култура - нещата са ясни. В големите гръцки градове, най-вече в Атина е пълно мъртвило между 14.00ч./15.00ч. и 19.00/20.00ч. Вечерта не можеш да се разминеш от хора на улиците.

reoffender
07-03-2011, 22:21
СПАМ СПАМ
не ми се спи
и ми се пуши :с
за т'ва си пиша сама.
да.

CanisDirus
07-04-2011, 09:15
40 години
http://www.youtube.com/watch?v=mmASTC7wR6U

PinkFloydSound
07-04-2011, 09:43
^ На 3-ти е починал.

DarkTemplar
07-04-2011, 19:19
Случайно някой да си е взел билет и да смята да ходи на утрешния пърформънс на House of Pain?

Rorschach
07-04-2011, 19:21
Аз се чудя много.. адски ми се ходи, но съм супер скапан и не знам дали ще имам сили..

DarkTemplar
07-04-2011, 19:28
Търся си компания, че всичките ми приятели или са извън града или са заети.

LadyDi
07-04-2011, 20:57
Бе днеска видях една листовка.
Къде ще е?

Taam
07-04-2011, 21:08
чудя се дали има екранизация на книгата "Как се каляваше стоманата " :-o

DarkTemplar
07-04-2011, 21:12
Бе днеска видях една листовка.
Къде ще е?
Зала Христо Ботев, в Студентски град.

Blab
07-05-2011, 08:32
чудя се дали има екранизация на книгата "Как се каляваше стоманата " :-o
http://www.imdb.com/title/tt0034932/
http://www.imdb.com/title/tt0461257/
бих погледнала китайския сериал, даже съм доста любопитна:Д
//впрочем, снощи, както си гледах "Под прикритие", си мислех: "щом Младенова е изплюла един Владо, може да изплюе и още един, мхм." :smt045

DisturbiaV
07-05-2011, 11:11
Някой може ли да каже сайт за продаване на техника втора ръка искам да сложа обяви?
без аукро...

Decu
07-05-2011, 11:18
Ходи ми се на house of paaaaaaaaaaaaaaaaaain!!

DarkTemplar
07-05-2011, 15:02
И на мен, ама няма компания и явно ще пропусна. мрън мрън..

jghgh
07-05-2011, 15:08
Отиди сам. Не е толкова страшно. 0.0

DarkTemplar
07-05-2011, 15:14
Изскочи друга подходяща оферта. Sorry Everlast, Danny Boy & Lethal, may be next time..

cherinka
07-05-2011, 15:45
аз ще дойда с теб, ако ме поканиш :-)

п.п. защо ми сменят хард диска срещу скромната сума от 130лв., а след това проблемът се оказва дънната платка... защо защо защо, бахти мъртвеца, 'дето имам...

остана ми, единствено, розовата пеперудка, блещукаща отгоре му :-)

xBadxApple
07-05-2011, 18:15
Задава се превод на ръководство (разширено) за iPad, с какво се захванах не знам. :д

Decu
07-05-2011, 20:33
И на мен, ама няма компания и явно ще пропусна. мрън мрън..

И аз не отидох...
Но наистина, що не отиде сам? :)

tuzaro
07-05-2011, 20:38
нека има деца
http://www.vbox7.com/play:b6e3d2cd

whiteterror
07-05-2011, 21:03
Това момченце амк933 някой знае ли къде точно живее в София?

LadyDi
07-05-2011, 22:56
^ Не, но знам, че прекаляваш.
Това, което също не знам е, защо още не съм те баннала.

Да поправим това недоразумение, хм?

whiteterror
07-05-2011, 23:18
^ Не, но знам, че прекаляваш.
Това, което също не знам е, защо още не съм те баннала.

Да поправим това недоразумение, хм?

Виж заключената тема и сама прецени аз ли прекалявам или тоя малчуган. Просто се пробвах да му отворя очите, но той продължава да си знае неговото и да говори глупости, че и на всичкото отгоре и да ме обижда. Но разбира се знам, че си пристрастна, така че прави каквото искаш.

LadyDi
07-05-2011, 23:34
Това, което виждам е заяждане от двете страни, но заплахата за физическа саморазправа идва еднолично.

Време е да усетиш до къде може да си позволяваш да стигаш в изказванията си.

whiteterror
07-06-2011, 00:31
Каквото повикало - такова се обадило. Аз няма да позволя някакъв хлапак да ме обижда, без да съм го предизвикал по никакъв начин, и просто го предупредих да не си позволява повече. Както и да е, може да си защитава позицията и без да обижда нали, но понеже е модератор знае, че за него няма да има никакви последствия. Точно това ме дразни и си изпуснах нервите...

Rorschach
07-06-2011, 05:59
A e редно да знаеш, че Гучи и Найки си партнират от години и има цяла серия на Найки, която е разработвана заедно с Гучи и носи и двете марки, както и наистина има маратонки на Гучи за които са помогнали Найки...

CanisDirus
07-06-2011, 07:57
Ямболския моден експерт да се ограничи д befashionbg.com !!!

amk933
07-06-2011, 09:27
A e редно да знаеш, че Гучи и Найки си партнират от години и има цяла серия на Найки, която е разработвана заедно с Гучи и носи и двете марки, както и наистина има маратонки на Гучи за които са помогнали Найки...

Не бе...остави. К'во знаеш ти? Гучи маратонки няма бе. Той така е казал, значи е така. Даже Гучи не знаеше, че няма маратонки...до вчера. :lol:

Сега ще ти каже, че си глупак и, че това са спортно-елегантни обувки, просто защото не може да си признае, че е сбъркал...и като му обясниш, че нищо не разбира, ще ти прати едно ЛС, че ще ти реже пръстите. :lol:

CanisDirus
07-06-2011, 09:39
Мисля да си купя ето тези http://befashionbg.com/images/mchgucci/mchgucci.jpg спортно-елегантни чехли на Гучи. Оригинални са и са само 45 лева.
Харесват ли ви?

amk933
07-06-2011, 09:44
Като за....са направо оригинални. 8-)

Сега да видим дали някой ще се самоидентифицира.

Ама к'во знаеш ти бе. :-x Гучи чехли не правят, защото аС така казах. Ясно ли ти е?

whiteterror
07-06-2011, 11:20

Е и? Какво като си партнират? Отново няма маратонки Гучи. Има маратонки Найк с дизайн от Гучи. Нали така? Гучи е луксозна къща, а не спортна. Така че такова понятие маратонки Гучи не може да съществува. Това на което вие викате маратонки са си спортно-елегантни обувки, но не и маратонки. Съвсем спокойно се пробвам да ви обясня да не бъркате понятията...

CanisDirus
07-06-2011, 11:30
Маратонки (произлиза от думата "маратон" + наставката -ки) Спортни обувки
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D1%83%D0%B2%D0%BA%D0%B0

http://www.raffaello-network.com/deutsch/mode-produktliste/25/Gucci-Herrenschuhe.html

http://www.raffaello-network.com/deutsch/mode-detail/182928/25/Gucci-Herrenschuhe---Frühling-Sommer-2011.html

DisturbiaV
07-06-2011, 11:34
Тея дни е тотален шаш :o

бахму и простотията бе-очакваш лятото да е почивка,чакаш го с нетърпение,а получаваш стрес,работа и напрежение :booooomb:

Rorschach
07-06-2011, 11:35
Всъщност допреди няколко години марката Гучи бе доста преексплоатирана, заради един доста прост наследник, който продаваше (ха!) правата (емблемата и името като франчайз) на всякакви производители и се стигаше до наистина смешни изпълнения.

Затова можеше да се намерят всякакви боклуци, които носят марката Гучи и са си оригинални...

whiteterror
07-06-2011, 11:36
Маратонки (произлиза от думата "маратон" + наставката -ки) Спортни обувки
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D1%83%D0%B2%D0%BA%D0%B0

http://www.raffaello-network.com/deutsch/mode-produktliste/25/Gucci-Herrenschuhe.html

http://www.raffaello-network.com/deutsch/mode-detail/182928/25/Gucci-Herrenschuhe---Frühling-Sommer-2011.html

Ама това не са маратонки бе. Маратонката е изцяло спортно обувка. Как изобщо може да ти мине през ума, че луксозна марка произвежда спортни маратонки?! :-o

CanisDirus
07-06-2011, 11:37
Същото е с Пиер Карден.

Rorschach
07-06-2011, 12:42
То и в магазина на Луй Витон има спортни сакове...

sisinata
07-06-2011, 22:46
whiteterror, дори в сайта, до снимката на "обувките", които ти показа амк пише, че това са маратонки. Смятам, че Гучи различават по-добре от теб разликата между двете....

whiteterror
07-07-2011, 11:23
whiteterror, дори в сайта, до снимката на "обувките", които ти показа амк пише, че това са маратонки. Смятам, че Гучи различават по-добре от теб разликата между двете....

Доооообре :lol:

П.С: Съвсем сериозно, пратих e-майл до официалния онлайн магазин на Гучи и попитах дали продават маратонки. Очакваме отговор.

CanisDirus
07-07-2011, 11:27
Ямбол има някакво непреодолимо желание да е винаги на контра.
Всички на криво - само той на кестерме. Абе пълна карикатура.

whiteterror
07-07-2011, 11:31
Ямбол има някакво непреодолимо желание да е винаги на контра.
Всички на криво - само той на кестерме. Абе пълна карикатура.

Мне, просто си троля и ми е кеф. Още повече когато знам, че съм абсолютно прав в твърденията си. Ако не се лъжа в Trend Box в София имаха артикули на Гучи, някой невярващ ако се навие да отиде и да пита за маратонки да види каква ще е реакцията на продавачите. :cool:

CanisDirus
07-07-2011, 11:33
Ахам.
То сега всички тъпънари така викат "Не съм тъп - троля".
Ама не минава номера ;)

amk933
07-07-2011, 13:33
В Тренд Бокс 'щото продавачките са на ТИ с всичко. Онзи ден бях точно там и във Вайк след това, защото си търсех нещо...обяснявам какво, що ми трябва и ми дава отговор: "Оф, ами аз съм нова...още не знам нищо къде е и какво е." Ще знаят те дали Гучи произвежда маратонки...и да Гучи произвежда маратонки.

ПС: Sneakers, ако не знаеш какво е, ползвай речник.
После няма нужда да ми пращаш заплашителни ЛС-та, че ще ми режат пръстите, защото ти сам се осмиваш. Много по-лесно беше да кажеш, че си се объркал, вместо да спориш и да НЕ си прав и всички да ти се смеят. Никой не се е родил научен в крайна сметка.

Rorschach
07-07-2011, 13:47
Тренд бокс?

:lol:

А "официалния онлайн магазин на Гучи", да не е е befashion? :lol:

whiteterror
07-07-2011, 14:25
В Тренд Бокс 'щото продавачките са на ТИ с всичко. Онзи ден бях точно там и във Вайк след това, защото си търсех нещо...обяснявам какво, що ми трябва и ми дава отговор: "Оф, ами аз съм нова...още не знам нищо къде е и какво е." Ще знаят те дали Гучи произвежда маратонки...и да Гучи произвежда маратонки.

Със сигурност са по на ТИ от тебе. Убеден съм. Все пак през ръцете им ежедневно минават купища маркова стока. И също съм убеден, че ще ти кажат, че маратонки Гучи няма. Няма и как да има. Ще те попитат дали имаш предвид обувки, защото Гучи не произвежда спортни маратонки.

ПС: Sneakers, ако не знаеш какво е, ползвай речник.
После няма нужда да ми пращаш заплашителни ЛС-та, че ще ми режат пръстите, защото ти сам се осмиваш. Много по-лесно беше да кажеш, че си се объркал, вместо да спориш и да НЕ си прав и всички да ти се смеят. Никой не се е родил научен в крайна сметка.

Sneakers e гуменки а.к.а кецове. Кецове (от марката Keds, сравн. чеш. "kecky", рус. "кеды") - Леки гумени платнени обувки. Къде е общото с думата маратонки? Кецовете нямат нищо общо с маратонките. И да, Гучи произвежда елегантни кецове. Това ли имаш предвид под маратонки?! МАРАТОНКИТЕ СА ИЗЦЯЛО СПОРТНИ ОБУВКИ! ГУЧИ Е ЛУКСОЗНА МАРКА, НЕ СПОРТНА, И НЕ ПРОИЗВЕЖДА СПОРТНИ СТОКИ! Другото ти го оставам за домашно...

П.С: Щом обиждаш без причина явно има нужда и от заплахи. И да това ми идеше да ти направя онази вечер - да ти отрежа пръстите. Защото спориш без да си запознат, без никакви аргументи и на всичкото отгоре и обиждаш, без да съм те предизвикал по никакъв начин.

whiteterror
07-07-2011, 14:39
Тренд бокс?

:lol:

А "официалния онлайн магазин на Гучи", да не е е befashion? :lol:

Какво му има на Тренд Бокса, че не разбрах?

http://www.gucci.com/int/home

CanisDirus
07-07-2011, 15:03
Още ли тролиш, а?

В България като цяло обучен персонал за подобни магазини няма.
Някой ден като влезеш в бутик за мъжка мода на запад ще усетиш разликата в обслужването и знанията на персонала.

И вместо да се пънеш като магаре на мост за значението на думата "маратонки" иди да прекопаеш доматито. Бърже!

Rorschach
07-07-2011, 15:03
не бе, там знаят всичко за всички марки

lamer4e7o
07-07-2011, 15:07
Rorschach, от някъде ми е познат ника ти. Познаваме ли се? :P

CanisDirus
07-07-2011, 15:32
Следващия месец ще има порно с кецове
http://img200.imageshack.us/img200/192/att3g.jpg
http://img808.imageshack.us/img808/6452/att10.jpg
и блубърдс бе. WIN
http://img823.imageshack.us/img823/2631/pumablue.jpg

http://th163.photobucket.com/albums/t292/smiliegirl2007/th_emot-fappery.gifhttp://th163.photobucket.com/albums/t292/smiliegirl2007/th_emot-fappery.gifhttp://th163.photobucket.com/albums/t292/smiliegirl2007/th_emot-fappery.gifhttp://th163.photobucket.com/albums/t292/smiliegirl2007/th_emot-fappery.gifhttp://th163.photobucket.com/albums/t292/smiliegirl2007/th_emot-fappery.gif

amk933
07-07-2011, 15:39
Ооо да. По на ти са от мен...сигурен съм. В Нюман Маркус може и да са. В софийските бутици, където продават първокурснички от Долна Митрополия не баш. Гучи произвежда маратонки, просто не са за професионален спорт.

Така. Сега да ти обясня какво са sneakers, защото не ти се получава. Английски знам в пъти по-добре от теб - това съм сигурен. Sneakers си е чисто и просто маратонки, но просто е версията на думата trainers приета в диалекта General North American English. Маратонките на тенесистките се казват също sneakers. На кецовете в разговорния език също им се казва sneakers, но, ако нямаш нещото на крака си и се опитваш да обясниш какво е, ще кажеш high-tops или high-top sneakers. Самата дума sneaker значи чисто и просто обикновена маратонка, не кец.

И к'во викаш...аргументи? :lol: Все едно си говоря с някой интелигентен и цивилизован човек, който приема такива....

whiteterror
07-07-2011, 15:41
Още ли тролиш, а?

В България като цяло обучен персонал за подобни магазини няма.
Някой ден като влезеш в бутик за мъжка мода на запад ще усетиш разликата в обслужването и знанията на персонала.

И вместо да се пънеш като магаре на мост за значението на думата "маратонки" иди да прекопаеш доматито. Бърже!

Как ще има, като не си влизал в нито един свестен магазин? Много ясно, че на запад има къде-къде по квалифицирани, но да кажеш че тука няма си е бая сериозна изцепка. Айде аз отивам да прекопавам доматито а ти седни и почети малко преди да се излагаш така... :cool:

CanisDirus
07-07-2011, 15:44
Изчел съ целия befashionbg.com пет пъти :o :o

whiteterror
07-07-2011, 15:55
Ооо да. По на ти са от мен...сигурен съм. В Нюман Маркус може и да са. В софийските бутици, където продават първокурснички от Долна Митрополия не баш. Гучи произвежда маратонки, просто не са за професионален спорт.

Евала! А за аматьорски спорт ли са? Маратонки Гучи, то самото си звучи смешно. Сигурно има и маратонки Долче&Габана, Армани и Версаче, а? Смешно е, че говорим за едно и също, но ти просто го наричаш маратонки (СПОРТНИ ОБУВКИ), което не е правилно. Все още чакам някой да ми отговори - откога модни дизайнери произвеждат маратонки... :razz: :razz: :razz:

Така. Сега да ти обясня какво са sneakers, защото не ти се получава. Английски знам в пъти по-добре от теб - това съм сигурен. Sneakers си е чисто и просто маратонки, но просто е версията на думата trainers приета в диалекта General North American English. Маратонките на тенесистките се казват също sneakers. На кецовете в разговорния език също им се казва sneakers, но, ако нямаш нещото на крака си и се опитваш да обясниш какво е, ще кажеш high-tops или high-top sneakers. Самата дума sneaker значи чисто и просто обикновена маратонка, не кец.

По тази логика - виждал ли си някоя тенЕсистка с "маратонки" на Гучи или някоя подобна луксозна марка? Може и аматьорка да е, понеже според тебе Гучи произвежда спортни маратонки, но не за професионален спорт. Нали така беше?

И к'во викаш...аргументи? :lol: Все едно си говоря с някой интелигентен и цивилизован човек, който приема такива....

Че ти за такъв ли се имаш? :razz: