Влез

View Full Version : Как да отслабна ??

dotinkaa
05-06-2011, 17:07
Тежа повече отколкото трябва за годините си ! Мен обаче не ме притесняват килограмите ами корема и краката ! Как да отслабна ? Мога да ям здравословни храни но в училище не предлагат такива. Бихтте ли ми казали какво да ям в училище и как да отслабна ? :) Мерси предварително !

babity
05-06-2011, 17:11
В училище можеш да ядеш Активиа с мюсли или като компромисен вариант нискомаслено мляко + солети. В комбинация с повечко кардио упражнения, можеш да постигнеш всичко, което си си наумила. И честно, училище не е оправдание. В училище съм била на супер строги диети и не ми е било проблем. Сега съм в университета по цял ден и пак си спазвам диета.

eminemfenka
05-06-2011, 18:31
В училище го карам на плодове..

пък съм носила и салата и не ми е било проблем,защото повечето ходят до пикадили и се влачат с кюфтаци в купичка и си дъвчат , аз салатка .. 3 баница :D

Feliz
05-06-2011, 19:05
Вземай си по един банан и една ябълка.

Naik1
05-06-2011, 19:45
Щом можеш да ядеш здравословни храни си носи и на училище, а през ден ходи да бягаш и така :)

CupcakeMonster
05-06-2011, 19:50
Това с училището е най-голямата глупост.Защо пък трябва да е купено от там?! Взимаш си от вкъщи,кеф ти плодове,кеф ти млекцета,мюслита,салатки,з� �равословни сандвичи,всичко .. :-o

nomatterwho
05-06-2011, 21:12
Аха училището не може да ти развали диетата.. Взимаш си нещо или ядеш у вас.. толкова ли е трудно?

Rebirthing
05-07-2011, 08:44
Да бе, Активията е супер здравословна, нискомасленото мляко също, а да и солетите също ! Абе вие на ред ли сте ?! Това са си пълни боклуци !

Така, по темата. В училище може да ядеш плодове донесени от вкъщи, салати, сандвичи и каквото се сетиш. Не ти препоръчвам да си вземаш неща които се водят "диетични" , "light" , "нискомаслени" , "без захар" и т.н. , не само, че не са полезни, но са и вредни ;).

babity
05-07-2011, 09:04
Да бе, Активията е супер здравословна, нискомасленото мляко също, а да и солетите също ! Абе вие на ред ли сте ?! Това са си пълни боклуци !

Извинявай, кое в солетите е вредно? Или по - точно, какво изобщо има в тях, за да могат да са вредни? И не мога да разбера к'ъв ти е проблема с млякото. Ако мислиш да ми се оправдаваш с консерванти и подобрители, моля да се образоваш малко как се обработват плодовете за по - добър търговски вид и тогава да даваш компетентни мнения. ;) И само, ако ти е възможно да ми обясниш, с какво един сандвич може да е по - добър за нечий хранителен режим, отколкото кофичка кисело мляко.

Evie
05-07-2011, 10:30

Така, по темата. В училище може да ядеш плодове донесени от вкъщи, салати, сандвичи и каквото се сетиш. Не ти препоръчвам да си вземаш неща които се водят "диетични" , "light" , "нискомаслени" , "без захар" и т.н. , не само, че не са полезни, но са и вредни ;).

Съгласна. babity, на мен диетолог ми е казвал, че солетите и Активия не са най-добрия избор за диета. Много по-добре е да яде плодове или сандвич с черен хляб :) Колкото и да спорим в днешно време всичко е до някаква степен нездравословно и вредно..

bybit0o0
05-07-2011, 10:35
еми то не остана нищо за ядене :booooomb: :booooomb:

Sunshin3
05-07-2011, 10:56
в училище яж плодове, салати, кисело мляко(наистина.. по възможност не Активиа), можеш да си правиш сандвичи от вкъщи с пълнозърнест хляб... някои съученички си купуват или носят от вкъщи дори ориз със зеленчуци и подобни, няма нищо лошо :)

повече кардио... тичай, скачай на въже, тае-бото е добър вариант

Rebirthing
05-07-2011, 10:59
1во - В солетите няма нищо здравословно. Много сол и бяло брашно с никакви хранителни качества които съответно не дават нищо полезно на организма. И последно, ДА, вредни са, защото съдържат много транс мазнини. Или направо да ти цитирам:

Има данни, че трансизомерите на мастните киселини могат да причинят запушвания на кръвоносни съдове, диабет от тип 2, да увеличат трайно кръвното налягане, както и риска от сърдечнo-съдови проблеми. Известно е, че трансизомерните мазнини не са безвредни дори в минимални дози.

2ро - Нискомаслените продукти не са никак здравословни, а всъщност са доста калорични и доста по-бедни на хранителни вещества от колкото обикновените продукти.

3то - Активия в никакъв случай не може да се причисли към термина "кисело мляко". Киселото мляко е продукт съдържащ в определено съотношение бактериите лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилис. Активия не е нито мляко, нито е кисело, нито пък в нея има пробиотик наречен "Акти Регуларис", просто, защото такъв не съществува. Фирмата произвеждаща Активия, тоест Данон е съдена в САЩ, точно заради лъжливите си реклами. Така, че в крайна сметка един сандвич със салата, домати и пълнозърнест, ръжен или някакъв друг вид хляб е хиляди пъти по-здравословна алтернатива.

Sunshin3
05-07-2011, 11:12
това за солетите и учителката ми по биология ми го е казвала :)

babity
05-07-2011, 11:17
Каза, рече, вика... Т'ва едно на ръка. Освен, че не съм видяла нито един да е умрял от изядено пакетче солети, ама и това сигурно е, защото не разбирам, ебаси. Както и да е, ако тръгнете да мерите риска на всичко... не знам дали някой ще яде въобще някога. Продължавам да съм на мнението си все още.

Rebirthing
05-07-2011, 11:52
Авторката е написала здравословни храни, а ти продължавай да си мислиш каквото си искаш. Фактите са си факти.

Naik1
05-07-2011, 15:37
Каза, рече, вика... Т'ва едно на ръка. Освен, че не съм видяла нито един да е умрял от изядено пакетче солети, ама и това сигурно е, защото не разбирам, ебаси. Както и да е, ако тръгнете да мерите риска на всичко... не знам дали някой ще яде въобще някога. Продължавам да съм на мнението си все още.

И аз не съм виждал момиче да е умряло от това, че не изглежда перфектно, но все пак всички към това се стремите :?

Ssummerjam
05-07-2011, 15:50
Спортувай и не се тъпчи с някакви измислени боклуци [ като чипсовете например ].

mimi005
05-13-2011, 05:56
Аз бих те посъветвала да се запишеш някъде на танци,ако ходиш 2 пъти седмично,определено ще има резултат а и ще намериш нови приятели :)

loveyouforever
05-13-2011, 18:16
А печената безсолна соя здравословна ли е? Аз също искам да осталбна. Главно да прибера корема, да отслабна малко в крака и дупе( както и имам ужасният проблем целулит :( ), и искам и в ръце, но си нямам и на идея как точно да го постигна. Толкова много диети гледах и за всичките има повече лоши, отколкото добри отзиви, а много добрите са ми невъзможни за изпълнение. Просто наистина не знам и аз какво да правя. :(

bathory
05-13-2011, 21:51
babity, като не разбираш, не пиши.. Rebirthing е казала всичко, което мислех и аз.. ахах

Infinity
05-14-2011, 09:35
babity един хубав здравословен сандив с пълнозърнест хляб, крехко пилешко или пуешко + зеленчуци не може да се мери по никакъв начин с пакетче солети или измислено " кисело" мляко.
Когато разполагаш с малко научни доказани факти, не е нужно да го показваш толкова натрапчиво.
Да, не е задължително всеки да носи в себе си цял учебник по биология, за да се храни здравословно, но все пак е смешно да го показва, особено в такива теми.

Към авторката : Наистина недей да си взимаш подобни боклуци, за които в момента пишем, защото с нищо няма да са ти полезни, а пък и ще отслабнеш доста по-трудно с тях.
Носи си от вкъщи пълнозърнест сандвич, плодове или малко сурови ядки.
Зависи какво обичаш, храни се с храни, които са ти вкусни, защото иначе бързо ще се откажеш от здравословния вариант за закуска.
Не всичко, което няма кетчуп, майонеза, много мазнина и гаден колбас е гадно ! Напротив. :)

Daisy11
05-14-2011, 18:22
може да си носиш полодова салата от вкъщи, или пък два сухар като сандвич с някакво сиренце и домати/краставици, ако не обичаш сухари вземи от тези диетичните пълнозърнеси хлебчета,аз лично ги обожавам

VampireLover3
05-14-2011, 19:19
В училище си носи плодове- банан,ябълка аз съм си носила и портокал така,че няма никакъв проблем. Може да си правиш сандвич от пълнозърнест хляб с краставичка,кашкавал и пуешко филе. Когато си у вас яж това това което се готви, но гледай да отбягваш пърженото и белия хляб. Когато ти се прияде сладко яж натурален шоколад не целия разбира се. Пий много вода, прави си салати и т.н.т. Отбягвай солта,вафли,чипсове,газира� �и напитки,солети и разни такива боклуци. Ако ще ти е по лесно започни 90 дневната диета тя е на принципа на разделното хранене и щом си с наднормено тегло ще ти върши чудесна работа. И най-важното-движи се, прави си някакви упражнения, върви и т.н.т :)

sweetsunshine
05-15-2011, 09:27
Долу горе ти казаха какво да избягваш.
За отслабване специално гледай да ядеш повече птореини и по-малко въглехидрати. Съчетано със ЕЖЕДНЕВЕН спорт ще има ефект. Всичко зависи от теб и твоята воля. Казвам да ядеш повече протеини, защото е всеизвестно че с високо въглехидратна диета се качват килограми, а не обратното. Само не яж свинско месо (или поне не в големи количества). Хапвай пилешко, агнешко, пуешко със салата (в зеленчуците се съдържат фибри, които подпомагат отслабването). Рибата също е много полезна. Протеини има в изварата (само извара е гадно, затова може да и слагаш сирене и става поносима). Сутрин може да закусваш мюсли с прясно/ кисело мляко. Плодовете съдържат много въглехидрати, така че не прекалявай с тях! Абе общо взето ако искаш да спазваш някакъв хранителен режим не трябва да чакаш някой на готово да ти каже, ами се разрови малко избери си НВД(ниско въглехидратна диета), РБД(равномерно балансирана диета) или нещо от сорта ( влез в http://www.bb-team.org/ и си избери диета подходяща за самата теб според това какво предпочиташ да ядеш). И в крайна сметка трябва да ти е 100% ясно, че БЕЗ СПОРТ няма да има нито толкова големи резултати, нито толкова бързи!!!! :)

Bonbonenata
05-15-2011, 10:01
Някой се беше изказал на обезмаслените продукти. Каквото съм чела по въпроса - доста спорна работа са :? Организмът ни има нужда от мазнини. Освен това обезмаслените продукти сами по себе си са гадни на вкус, та им добавят овкусители и то става еднаа... Пък и разликата в калориите между обикновеното и нискомасленото мляко не е толкова фрапантни.

Нормално мляко - 150 калории
2% - 120 калории
1% - 100 калории

Абе.. то има спорове за млякото принципно дали не е вредно за хората (освен майчиното).

Абе накрая минавам на фотосинтеза :lol:

babity
05-15-2011, 10:08
Деееба, не мислех, че толкова народ ще ми се изредите. Признавам, че може и наистина да не съм била права, защото аз имам доблестта да го направя. Но реално никоя от вас не ме обори с "научните факти", които дъвкахте толкова. А на мен ми е интересно... защо вашите точно толкова голи твърдения за сандвича по презумпция са по - верни от моето?

За домашна работа. Пълнозърнестият хляб от какво се прави? Няма ли консерванти? Доматите с какви растежни хормони се блъскат за да можете да ги мулавите дори и когато не им е сезона? Колко пъти сте яли домашно "крехко пилешко или пуешко"? Какво има във въпросните крехки филета?

Daisy11
05-15-2011, 12:57
Деееба, не мислех, че толкова народ ще ми се изредите. Признавам, че може и наистина да не съм била права, защото аз имам доблестта да го направя. Но реално никоя от вас не ме обори с "научните факти", които дъвкахте толкова. А на мен ми е интересно... защо вашите точно толкова голи твърдения за сандвича по презумпция са по - верни от моето?

За домашна работа. Пълнозърнестият хляб от какво се прави? от пълнозърнесто брашно, което е направено от всички части на зърното, яйца,мляко и т.н. Няма ли консерванти? нзн (май да), но при нормалното брашно се махат тези части на зърното които се развалят бързо,докато пълнозърнестят хляб ги съдържа. Доматите с какви растежни хормони се блъскат за да можете да ги мулавите дори и когато не им е сезона?мога да препиша от итернет, но няма да се правя на многознайка, със сигурност не е полезно да се ядат домати,които не произлизат от двора на село,ама трудно се намират такива ....Колко пъти сте яли домашно "крехко пилешко или пуешко"? Какво има във въпросните крехки филета? вегетарянка съм

babity
05-15-2011, 13:04
[quote=babity] Пълнозърнестият хляб от какво се прави? от пълнозърнесто брашно, което е направено от всички части на зърното, яйца,мляко и т.н.

Я пак?

Daisy11
05-15-2011, 13:08
[quote=babity] Пълнозърнестият хляб от какво се прави? от пълнозърнесто брашно, което е направено от всички части на зърното, яйца,мляко и т.н.

Я пак?
И аз ги пиша едни :razz: ,вчера ядох палачинки с пълнозърнесто брашно и се обърках.