PDA

View Full Version : Ако си избирахте пола преди да се родите?



Eclipsercho
05-09-2011, 15:49
Какъв пол щяхте да изберете и защо?

Аз бих си останал момче, без патока си не мога, да ме таковат ми се вижда отвратително, а пък и да ми се налага някой ден ако искам деца аз да ги раждам.. тц.

А вие? 8-)

EDIT: Добавена анкета.

DarkTemplar
05-09-2011, 15:57
Точно вчера или онзи ден обяснявах на една позната, че много си харесвам пола, името и т.н.

Защо - за начало поради доста тривиални причини - особеностите на женската сексуалност, чиито странични ефекти щеше да ми се налага да понасям (а дори и да се съобразявам с тях); фактът, че никога не бих желал да съм подценяван и експлоатиран по чисто полов признак; особеностите на женската менталност - доминираща емоционалност, липса на здрава логика.

Радвам се, че ми липсва всичко гореизброено, макар да да не важи за всички жени.

Естествено и техния пол си има предимства, но определено бих се чувствал прецакан, ако се бях родил от женски пол.

P.S. Очаквам с нетърпение върлите форумни феминистки да ме емнат. :D

SmilezZz
05-09-2011, 16:08
Не съм мислила по такъв въпрос.. Всъщност от една страна съм си доволна,че съм момиче,но от друга ми се иска да се бях родила момче.. Както като всичко останало,това също си има свои плюсове и минуси.. Пък и дори да коментирам това,нищо няма да се промени и ще си остана момиче :D :lol:

IseeDEADbodies
05-09-2011, 16:08
Пак щях да си избера момче ;д

icebulllet14
05-09-2011, 16:13
и двата варианта си имат колкото недостатци, толкова и предимства .... и все пак бих си избрала момиче :D

Gugit0o
05-09-2011, 16:14
Съгласна съм с горепосочените коментари /момиче съм/.
Лошото е:
-могат да те изнасилят :x
-имаш цикъл
Хубавото е:
-можеш да се разревеш когато си поискаш и никой няма да те гледа криво 8-)
-ако имаш някакви недостатъци можеш да ги прикриеш с грим...ако си ниска можеш да ходиш на токчета и т.н.
-можеш да клюкариш 8-) :D
Ии забелязала съм, че ако едно момче не е високо, красиво и т.н. малко не го приемат в обществото /поне при мен е така/, доколкото момичетата се коригират...И двата пола си имат и положителни и отрицателни черти...По-скоро на момчетата им е по-добре физически, а на момичетата-психически. 8-) :D

Rad00oo
05-09-2011, 16:32
ее много ясно момче си искам да съм си.... това да си от женски пол е тежко..цикъл...раждане и много други :)

IseeDEADbodies
05-09-2011, 16:32
Ии забелязала съм, че ако едно момче не е високо, красиво и т.н. малко не го приемат в обществото /поне при мен е така/


Ми явно само при теб е така... Не те знам в к'во болно и повърхностно общество живееш. Ама аз нито съм красив, нито съм от най-високите, ама определено не съм "отхвърлен" от обществото :lol: :lol: Голяма глупост изцепи не знам оО

Rad00oo
05-09-2011, 16:35
Ии забелязала съм, че ако едно момче не е високо, красиво и т.н. малко не го приемат в обществото /поне при мен е така/


Ми явно само при теб е така... Не те знам в к'во болно и повърхностно общество живееш. Ама аз нито съм красив, нито съм от най-високите, ама определено не съм "отхвърлен" от обществото :lol: :lol: Голяма глупост изцепи не знам оО +1 според мен не само външния вид е толкова важен и характера играе голяма роля.. ам това е само мойто мнение.. :P :)

Greennight
05-09-2011, 16:36
Пак щях да съм си момче...

mim4ety_sara
05-09-2011, 16:38
Бих искала да съм момче, по много причини ;д

Extremescream
05-09-2011, 16:46
Ако се бях родила мъж, щях да съм един общо взето много типичен мъж. Но сега съм едно не чак толкова типично девойче, значи пак бих избрала да съм женско. :D

MmimsS
05-09-2011, 17:48
Да си жена всякаш има повече недостатъци: цикъл, раждане, по-уязвими сме... Но въпреки това си мисля, че света е по-интересен през женските очи, все пак жените сме по-емоционални и ирационални.
Пък и нещо да ми виси между краката и да ми е толкова слабо място, не мерси 8-)

shugababe112
05-09-2011, 18:08
С колкото момчета да го коментирам този въпрос всички казват,че им се струва много гадно,ако бяха момичета,да ги ****. :D Аз въпреки недостатъците на нашия пол отново бих си го избрала,защото ние имаме нещо безценно-влиянието ни над мъжете. :)

Moderatorius
05-09-2011, 18:24
Определено бих избрала да съм МОМЧЕ! Винаги на тях им е по-лесно, могат да офейкат, без да им мигне окото, сега както е тръганло, жените изхранват мъжете, правят всичко, а тия смрадове само си лежат и командват. Пък и жените толкова ги подценяват, унизително е да ги еб*т, щото дори е тъп изказа, че жената я еб*т, а мъжът еб*. Жената е кат някакъв боклук, баси. Ужасно е. Да си момче е толкова хубаво (предполагам :D ) Кво ли не бих дала да съм момче сега, а не момиче, с минимални права, със страх, да не ми направят нещо, понеже съм женско и такива глупости. Затова винаги съм искала комплексиран, тъп, дори и грозноват мъж, че да се чувствам мъж в остатъка от живота си. Тва е и причината да искам да имам деца-момчета. Ужас, дано поне в другия живот да се родя мъж :D Но от друга страна, сигурно има и нещо хубаво в тва да си момиче - определено са красиви, нежни.. пък и силните, велики мъже заради една жена могат да станат от нещо едно голямо НИЩО. Тоест поне тая сила я имаме, но и да не забравяме факта, че всички мъжаги са родени от жени, пак постижение. Иху.



Тц, пак искам да съм си момче.

dimdim
05-09-2011, 18:26
Няма нищо по готино от това да си мъж. 8) Но истински мъж. Ако трябваше да избирам щях да съм мъж. Но сега пък ми е готино, разбирам мъжете и се разбирам с тях. А това ми е в плюс! :P :grin:

bloodyF
05-09-2011, 19:07
мъж искам да съм..
елементарен им е живота..
или поне по-лесен от нашите..


не стига че сме срамежливи, 'не можем' да каним на среща, идва ти всеки месец, 'не можеш' да плащаш сметки, подценявана си, правата ти са ограничени (или са били)...ако спиш с 2ма си курва..

а момчетата, канят те, чукат те и никой нищо не им казва...чукат следваща и са плейбой... ебаси якото..

ама има и предимство да си жена де..
ако бях мъж 100 % щях да съм гей,.. 8-) нямаше да мога да се прежаля за обувките и гримовете..и косата...и дрехите :lol:

NIIKII
05-09-2011, 19:38
ако можех - жена..
щях да съм НАЙ-ГОЛЯМАТА РАЗПОРЕЕТИНА В СОФИЯ ХАХАХАХА.. щях да се пръскам от ебане и да си ми купуват квото искам ииии иии ебати якото е да си жена хахаха

Violenza
05-09-2011, 19:47
никога не бих желал да съм подценяван и експлоатиран по чисто полов признак;
Уви, не съм върла феминистка, но като жена ще ти кажа, че никога не съм се чувствала "подценявана" и "експлоатирана" заради пола си.

А ощипаните девойчета, ревящи, че се чувстват по-долу или пък с по-малко права (?!) мога само да ги съжалявам. Драги момичета, животът е такъв, какъвто си го направиш. Ако някой се държи така с вас, то е защото вие сте го позволили.
Колко ли е тъжно да се чувстваш така?

LovelyGirl
05-09-2011, 19:58
Със сигурност щях да бъда пак момиче. Прекалено съм страхлива за момче ;д

Eclipsercho
05-09-2011, 20:05
Със сигурност щях да бъда пак момиче. Прекалено съм страхлива за момче ;д

Що бе, тия са са модерни.. :lol:

Sunshin3
05-09-2011, 20:21
честно казано.. винаги отговарям на този въпрос, без дори да се замисля - МОМЧЕ
,ноо никога не изреждам плюсовете, на това да си жена, само недостатъците - цикъл, раждане и др., но без подценяването заради пола и подобни

да си момче ми се вижда доста по-лесно и приятно 8-) помръзва ме да описвам защо и т.н., иначе мога доста да говоря на тая тема

ии в крайна сметка гласувах за мъжки пол.

SisiStrange
05-09-2011, 20:31
Момче. :-o
Аз и сега имам до голяма степен мъжко мислене - с малки изключения.
Не се чувствам с по-малко права. Нито пък роптая срещу цикъла, бебетата и тн.
Мъжкият свят е много по-логичен, подреден, спокоен. Някак по-хладнокръвен. Виждала съм жени истерички с нервни кризи и тн., а мъже - не. Не твърдя, че няма такива мъже де - но са рядкост.
Да, май от всички това е най-точната дума: спокоен. Дам.
Освен това мъжете по-рядко са дребнави, а почти всяка жена е дребнава в определена степен. Ние мислим твърде много, вглъбяваме се, както казах издребняваме... Повечето мъже не са така.

ПП. Кво значение кой кого е•е? Нали и на двамата им е кеф?

marin4itu
05-09-2011, 20:50
Аз съм си женско и ако трябваше да избирам, пак бих избрала да съм от женски пол. Харесват ми типично женските неща, да си поддържам маникюра, да си правя прически и да се гримирам, когато имам повод (не съм от тези, които отделят по 3 часа на ден за грим и прическа). Харесва ми да съм емоционална, така изживявам по-силно всичко. Хареса ми идеята да дарявам живот, въпреки всичко което коства това. И мъже, просто не знаете колко е страхотно да те ебът! :D (Разбира се правилният човек, с когото се чувствам обичана и който знае как да ми достави удоволствие ;) )

iWinYouLose
05-09-2011, 21:41
щях да си остана момче :grin: :grin: :grin: Прекалено е трудно да си момиче - от цикли и раждания до гримове и лакове :?

DarkTemplar
05-10-2011, 08:27
Говоря по-скоро за миналото/историята, макар че и там има един куп изключения. Интелигентният и можещ винаги си намира мястото, независимо от пола. Посредственият пък някак по закон се оправдава с "несгодите на живота". ;)

Иначе съм много съгласен с мнението на SisiStrange. Доста спокоен човек съм и не понасям дребнави хора и истерици. Адски противни са ми.

Мнението на Moderatorius също беше интересно, ама ми се стори прекалено негативно и лъхаше на комплекси, което е тъжно. :(

ccdesigns
05-10-2011, 09:20
И двата пола имат +-ове и --носи, но аз предпочитам да си остана момче (и сега съм момче). Въпреки че съм срамежлив и не мога да си намеря гадже, има много плюсове пред това да си момиче. Не искам да обижам никого, просто предпочитам момче. :) И все пак вероятно е така, защото съм свикнал. Ако се бях родил момиче, сега пак щях да искам да съ момиче, то темата си показва - 80-90% от момичетата искат да са момичета и обратно... :D Да не кажа, че 100% от момчетата искат да са си момчета... :D

kremen4eto
05-10-2011, 09:38
Не мога да повярвам, че раждането за вас е минус :shock: Трябва да се гордеем, че сме дарени с възможността да даваме живот. Може да боли, ама си заслужава.

Чувствам се добре в кожата на жена. Мисля, че сме по-интелигентни и че мъжете са по-повърхностни. Мисля, че можем да постигнем много неща с манипулиране (и в положителния и в отрицателния смисъл), докато мъжете не си играят да се задълбочават толкова - ако не стане, спират и нататък. Дамската мода е много по-хубава и разнообразна - както при дрехите, така и при прическите, обувките и маникюра и т.н. Изпитваме повече сексуално удоволствие. По-емоционални сме (в повечето случаи поне).

С две думи - мисля, че една жена може да постигне повече от един мъж, стига да желае и да намери начина. :)

Eclipsercho
05-10-2011, 09:44
С две думи - мисля, че една жена може да постигне повече от един мъж, стига да желае и да намери начина. :)

Момчетата във форума се въздържаме, но ти пак успя да го обърнеш на сексизъм.

По твоята логика мога да кажа, че мъжете сме по-силни, уверени, устремени, спокойни и можем да постигнем повече от истерични, лигави, плашливи, паникьосващи се жени..

Пола няма значение, ако човека е мързелив, не става, няма амбиции и желание да прави каквото и да е, то от него няма да стане нещо повече от метач за общината или ВОЛФ служител.

Хайде въздържайте се от подобни нападки, защото си е направо смешно.

DarkTemplar
05-10-2011, 09:48
Тотално НЕ съм съгласен, че мъжете били по-повърхностни. Личните ми наблюдения показват точно обратното - жените са по-повърхностни (интересуват се задълбочено от много малко неща, повечето ги минават отгоре-отгоре и общата им култура е сравнително бедна) и разсеяни, имат къса памет (случвало ми се е и не само на мен да се запознавам по 2-3 пъти с момиче). Жената запомня някой нов познат основно ако си го е харесала. В противен случай на другия ден няма да му помни нито името, нито физиономията, нищо че са си полафили доволно предната вечер. Да не говорим, че всички женски недостатъци мигом биват оправдани, когато въпросната изглежда добре (пример - почти всяка агресивно луда млада дама я определят като "странна").

Дано ме разберете правилно и да не се обърне на поредния безсмислен спор.

kremen4eto
05-10-2011, 09:51
С две думи - мисля, че една жена може да постигне повече от един мъж, стига да желае и да намери начина. :)

Момчетата във форума се въздържаме, но ти пак успя да го обърнеш на сексизъм.

По твоята логика мога да кажа, че мъжете сме по-силни, уверени, устремени, спокойни и можем да постигнем повече от истерични, лигави, плашливи, паникьосващи се жени..

Пола няма значение, ако човека е мързелив, не става, няма амбиции и желание да прави каквото и да е, то от него няма да стане нещо повече от метач за общината или ВОЛФ служител.

Хайде въздържайте се от подобни нападки, защото си е направо смешно.

Тя темата си е такава - мъж или жена?

АЗ нито съм истерична, лигава или плашлива, а напротив. Познавам наистина много слабохарактерни мъже и мисля, че хладнокръвието ви е просто прикрит страх. Няма нищо лошо в умерената емоционалност.

Да, не зависи от пола, но според хората, които познавам, изказвам своята преценка.

DarkTemplar
05-10-2011, 09:53
Проблемът е, че емоционалността при доста жени никак не е умерена. Въобще малко неща (да не кажа хич) в психиката ви са умерени, повечето са в крайности.

Eclipsercho
05-10-2011, 09:56
Тя темата си е такава - мъж или жена?

АЗ нито съм истерична, лигава или плашлива, а напротив. Познавам наистина много слабохарактерни мъже и мисля, че хладнокръвието ви е просто прикрит страх. Няма нищо лошо в умерената емоционалност.

Да, не зависи от пола, но според хората, които познавам, изказвам своята преценка.

Темата е за изказване на желанието на дадения съфорумец и обосновката му.. не за да обясняваме колко е зле другия пол и да подмятаме обиди насам-натам.

Аз пък познавам много ревливи, лигави същества, които се предават при първия проблем и обясняват колко труден е живота, защото не можели да паркират правилно или нещо също толкова глупаво.. Но не казвам, че всички жени са такива, както ти..?

Това че познаваш подобни индивиди не ти дава право да слагаш целия пол под общ знаменател и да развяваш флага на "Look at me, i have a vagina and i'm EPIC !!!!" .. Смешно и хлапашко поведение е.

kremen4eto
05-10-2011, 09:56
Проблемът е, че емоционалността при доста жени никак не е умерена. Въобще малко неща (да не кажа хич) в психиката ви са умерени, повечето са в крайности.

Факт. Което може да се тълкува и като минус - вие сте непукисти, а на нас ни пука.

kremen4eto
05-10-2011, 09:59
Тя темата си е такава - мъж или жена?

АЗ нито съм истерична, лигава или плашлива, а напротив. Познавам наистина много слабохарактерни мъже и мисля, че хладнокръвието ви е просто прикрит страх. Няма нищо лошо в умерената емоционалност.

Да, не зависи от пола, но според хората, които познавам, изказвам своята преценка.

Темата е за изказване на желанието на дадения съфорумец и обосновката му.. не за да обясняваме колко е зле другия пол и да подмятаме обиди насам-натам.

Аз пък познавам много ревливи, лигави същества, които се предават при първия проблем и обясняват колко труден е живота, защото не можели да паркират правилно или нещо също толкова глупаво.. Но не казвам, че всички жени са такива, както ти..?

Това че познаваш подобни индивиди не ти дава право да слагаш целия пол под общ знаменател и да развяваш флага на "Look at me, i have a vagina and i'm EPIC !!!!" .. Смешно и хлапашко поведение е.

После ние сме изпадали в крайности :D Ти пък защо се обиждаш? Нали не си такъв? Никого не съм конкретизирала, че да го обидя.

straus
05-10-2011, 09:59
Родил съм се с пишка и друго не ща! 8)

DarkTemplar
05-10-2011, 09:59
Факт. Което може да се тълкува и като минус - вие сте непукисти, а на нас ни пука.
То може да се тълкува както си поискаш, услужливата логика винаги помага. Даже и британските учени. Въпросът е, че в предния пост говориш за умерена емоционалност, което е оксиморон. При жените нищо не е умерено, камо ли емоционалността. :)

kremen4eto
05-10-2011, 10:02
Факт. Което може да се тълкува и като минус - вие сте непукисти, а на нас ни пука.
То може да се тълкува както си поискаш, услужливата логика винаги помага. Даже и британските учени. Въпросът е, че в предния пост говориш за умерена емоционалност, което е оксиморон. При жените нищо не е умерено, камо ли емоционалността. :)

Аз пък си харесвам емоциите. Защо да не си поплача? Защо да не се качвам в небесата като любимият ми подари роза? Тези истерии, за които говориш според мен вече са присъщи на наистина болни жени. Май границата на умереността е различна за мъжете и жените.

r19
05-10-2011, 10:02
Естествено, че бих си останал момче. 8)

Eclipsercho
05-10-2011, 10:02
После ние сме изпадали в крайности :D Ти пък защо се обиждаш? Нали не си такъв? Никого не съм конкретизирала, че да го обидя.

О, аз не се обиждам. Просто не искам да се сипят купища глупави спорове в моя тема.

"Мисля, че сме по-интелигентни и че мъжете са по-повърхностни."
"мисля, че една жена може да постигне повече от един мъж, стига да желае и да намери начина"

Какво е? Не е ли точно пряка обида и чисто заяждане с мъжкия пол? Или аз не мога да чета? :o

kremen4eto
05-10-2011, 10:06
О, аз не се обиждам. Просто не искам да се сипят купища глупави спорове в моя тема.

"Мисля, че сме по-интелигентни и че мъжете са по-повърхностни."
"мисля, че една жена може да постигне повече от един мъж, стига да желае и да намери начина"

Какво е? Не е ли точно пряка обида и чисто заяждане с мъжкия пол? Или аз не мога да чета? :o

Не е. Директният и откровен отговор не е заяждане.

Eclipsercho
05-10-2011, 10:08
Не е. Директният и откровен отговор не е заяждане.

Ок, сега продължи да обясняваш колко повърхностни сме ние мъжете. :grin:

DarkTemplar
05-10-2011, 10:10
Не е. Директният и откровен отговор не е заяждане.
Когато е неверен, си е чиста проба провокация. ;)

Никой няма против емоциите, но не може да наричаш нещо бяло, когато е кафяво или черно. Просто не е правилно и истинно. Да поясня - в случая бялото е умерената женска емоционалност (нЕма такова животно), а кафявото и черното са фактическите емоционалности (които никак не са умерени, а са си баш крайни). Въобще не говорим за това кой кво харесва, как се чувства и т.н.

Ще ми е много интересно някоя форумна еманципантка да опровергае твърдението ми, че точно жените са по-повърхностни (особено когато НЕ става дума за емоции), а за науки, знания, обща култура и т.н. :)

SisiStrange
05-10-2011, 10:35
При жените нищо не е умерено, камо ли емоционалността. :)
Ууу, не е така. Пак се почва със стандартизирането на половете. Зависи си от хората. Наистина вие като цяло сте по-спокойни, но това не значи, че:


умерената женска емоционалност (нЕма такова животно)

Има такова животно - аз. Познавам и други момичета, които въобще не са истерички, дивачки и крайни. Зависи много от възпитанието, от житейския опит, от средата, я която се намира момичето... Аз отраснах в мъжки компании. Редом с момчетата си играехме на топка, катерехме се по дърветата, целехме с прашки гълъбите и прочие. Винаги съм била една от по-кротките и умерените. За това пък едно от момченцата си беше чист психопат: само ревеше, беснееше, пищеше като не му се даде нещо и понякога ни нападаше с клони и пръчки. Възпитание и лични ценности - това е то. Мен нищо не може да ме накара да седна да рева истерично, да се плаша в сложни ситуации или да правя сцени. And I still have a vagina.

Кременче, ти също много бъркаш. По-умни? :-o Не сме. Не сме и по-тъпи. Въпрос на гени. Какво точно общо има между половете и интелекта? Дай едно биологично обяснение с ясен източник, което да дава връзка между XX-хромозомите и гениалността и ще ти сваля шапка.

SisiStrange
05-10-2011, 10:46
Ще ми е много интересно някоя форумна еманципантка да опровергае твърдението ми, че точно жените са по-повърхностни (особено когато НЕ става дума за емоции), а за науки, знания, обща култура и т.н. :)
Ами не знам. Ти прецени: занимавам се с биология (като хоби - не като зубкане поп задължение), хоби ми е биохимията най-вече, цветарка съм - имам над 150 растения (спрях да броя отдавна) в нас - познавам ги, знам как се гледат, знам им латинските имена и си запълвам славно и смело колекцията вечем от над 2 години, обожавам да чета почти всякакви жанрове (дето се вика от Ремарк до Тери Пратчет, от Агата Кристи до Стивън Кинг, от Майкъл Крайтън до Рей Бредбъри и ест. още сигурно милион други жанрове и единични книжки), преди пишех разкази и романи (имам няколко доста добри впрочем) - спрях заради ученето - не ми стига време. Обичам да рисувам - някога щях да кандидатствам рисуване, но избрах Химията. Увличат ме психологията и психиатрията... Нещо да кажеш за общата ми култура и за повърхностното женско мислене спрямо неща, странични от сапунките и драмите?

DarkTemplar
05-10-2011, 11:30
Според мен ти си изключение, такива винаги има. Ключовото, както сама изтъкна е, че си израсла покрай мъжки компании и си видяла другата страна на монетата (което повечето хора НЕ правят). Пък и не съм персонализирал твърденията си спрямо теб, важно е да се отбележи. ;) Впрочем по същия начин, по който ми даваш пример с теб, аз мога да ти дам с поне няколко мои познати от женски пол, които пък потвърждават тезата ми mot-

SisiStrange
05-10-2011, 11:50
^^ Крушки и бушони е лесно. АЗ преди 2 седмици смених бравата. 8-) И трябваше да разкарам част от дървото - виж за едно съм съгласна: жена + бормашина = nothing good.

Не съм съгласна за стандартизацията, че е неизбежна. В последните години двата пола се смесиха твърде много. Жените се еманципирахме, вие се разнежихте. Оттам и всички тия рамки станаха безполезни. Сега има много момчета, които ходят да речем на танци или на гимнастика и много момичета, които обичат паяци и искат да се научат да стрелят с пистолети, пушки и тн. (ох колко искам, ама нямам пистолет 8-) ) Преди може и да е важало (когато мъжете ходехте в казармата, а нас от 8-9-годишни ни караха да готвим, чистим и да скубем кокошки насело (примерно) ), но сега хобитата на родителите и техните разбирания определят почти всичко. Възпитание, среда и пример на родителя... мхм.

ПП. Ест., че мога да готвя. :D Кое момиче на 18 не може!? :D (макар че като сме тръгнали на тая тема - има страхотни мъже готвачи - даже като че ли най-великите световни готвачи все са мъже :P )

DarkTemplar
05-10-2011, 12:06
Ехее, ти си била цял Майстор Тричко. Скоро очаквам и някой мол да построиш. 8-)

Прави ми впечатление, че родителите имат все по-малко време за децата си, особено в българския случай. Затова и по-голямо влияние над подрастващите имат телевизията, интернет и въобще масовата култура. Те имат пръст и в хобитата им.

Ооо познавам бая момичета на 18 (и отгоре) дето не могат. Майките им все им повтарят, че никой мъж нямало да ги вземе за съпруги. :D Иначе е факт, че най-добрите готвачи в света са мъже. Казват, че било най-вече заради търпението. ;)

kremen4eto
05-10-2011, 12:51
Кременче, ти също много бъркаш. По-умни? :-o Не сме. Не сме и по-тъпи. Въпрос на гени. Какво точно общо има между половете и интелекта? Дай едно биологично обяснение с ясен източник, което да дава връзка между XX-хромозомите и гениалността и ще ти сваля шапка.

По-умни не е точното определение. А може би по-умело си боравим със знанията, които имаме. Всички мъже, които познавам в разговор казват всичко, което знаят и до там, докато една жена увърта, добавя, разисква, проточва и може да остави впечатление, че е много умна, а всъщност просто да е поднесла подходящо информацията.

И за да не ми се скара авторът - такива хора познавам АЗ, не конкретизирам, не обиждам, не твърдя, че при всички е така. Това е в моето обкръжение. :P

kremen4eto
05-10-2011, 12:54
ПП. Ест., че мога да готвя. :D Кое момиче на 18 не може!?


Аз и повечето ми познати на 18 :? Но се уча :)

Eclipsercho
05-10-2011, 12:59
Не се карам, просто не искам темата ми да се заключи заради спорове.

Относно по-успяващите жени.. най-богатите хора на света са мъже, всички видни политически личности (включително президенти и диктатори, в миналото - крале, ханове, каквото още се сетиш) - мъже.

Има успяли жени, но са доста по-малко на брой, така че fail logic.

Sh@d0w
05-10-2011, 13:29
Относно по-успяващите жени.. най-богатите хора на света са мъже, всички видни политически личности (включително президенти и диктатори, в миналото - крале, ханове, каквото още се сетиш) - мъже.

Има успяли жени, но са доста по-малко на брой, така че fail logic.

Защо намесваш миналото?В миналото такова е било мисленето,че жените не стават за ръководни постове.И именно за това не им е давано поле за изява.

В днешно време има хиляди примери за успяли жени,жени на висши държавни постове,просто пусни новините и слушай.Fail logic е да излагаш факти от преди векове...говорим за днешно време.

Бях писал в една друга тема относно жените в момента и ако трябва пак ще повторя.Жените получават все повече респект отколкото преди и това е заслужено.Днешната жена е амбициозна,образована и знае как да постигне целите си.Не знам за какво точно спорите,но по прочетеното от поста ти-защо си мислиш че жена не може да управлява успешно една компания да кажем,или пък да свърши нещо което се счита за "мъжка работа"?Ето това е фейл логика,да намесваш половете що се отнася до интелект или кой какво може да свърши...Една жена може да се справи далеч по-добре от мъж в сфери които са считани за мъжки от доста време насам.

umri
05-10-2011, 13:51
Кременче, ти също много бъркаш. По-умни? :-o Не сме. Не сме и по-тъпи. Въпрос на гени. Какво точно общо има между половете и интелекта? Дай едно биологично обяснение с ясен източник, което да дава връзка между XX-хромозомите и гениалността и ще ти сваля шапка.

По-умни не е точното определение. А може би по-умело си боравим със знанията, които имаме. Всички мъже, които познавам в разговор казват всичко, което знаят и до там, докато една жена увърта, добавя, разисква, проточва и може да остави впечатление, че е много умна, а всъщност просто да е поднесла подходящо информацията.

И за да не ми се скара авторът - такива хора познавам АЗ, не конкретизирам, не обиждам, не твърдя, че при всички е така. Това е в моето обкръжение. :P
Бая сте се объркали и двете. Отговорете си на въпроса защо мъжките минимални балове за университетите и гимназиите са винаги с по 2-3-4 точки по-ниски от женските, а накрая мъжете излизат най-често по-добри от жените в съответната професия. Защото назубрянето на абсолютно всичко не те прави добър в това, което ще работиш. Трябва много повече от това.

Жената е последователна. Прави всичко от т. А до т. Б както е описано. Следва инструкциите и се притеснява да не обърка нещо. Изпитва несигурност, която МОЖЕ БИ изчезва след години практика в областта. Затова на мъжа са му дадени топки и тестостерон. Защото това му е работата, да поема рискове, да мисли комбинативно, да взема правилните решения за семейството и да го пази, да е лидер.

NomNomNom
05-10-2011, 14:40
Не знам какво бих избрала.
Предимството да си жена в днешното общество е , че и да се показваш като слаба , и като силна , все си приета , все ще се развиеш . По един или друг начин .
Ако си мъж и показваш слабости - ще те смачкат на момента .

Като съм с колата - мога да излъжа , че не разбирам , мъжа ми се занимава, да се помоля и да ме пуснат. Същевременно да съм съвсем наясно , че трябва колата да мине на преглед и т.н.
Ако се занимавам със застраховане , или предлагане на друг тип продукти / услуги - ако съм красива жена - мъжете много лесно се съгласяват на каквото и да е , даже без да се налага да се флиртува .
Майка ми беше застрахователен агент преди много време , все се оплакваше , че мъжете я свалят нагло , тя хич не се даваше , но пък застраховки все пак правеха .
Общо взето една жена може да играе като котенце в мъжкият свят , без да се вижда какъв хищник е , което си е предимство .

Недостатък/недостатъци , които на мен , лично , ми пречат - момиче съм , на 17 , изглеждам още по-мъничка ( дребна , синеока ) . Ходя на училище , преподавам на едно друго място и сега си търся още една работа ( стаж ще ми е полезен за кандидатстването ) в същата област , която си е откровено мъжка такава. Въпреки , че имам някакви знания и стаж в сферата , съм сигурна , че на повечето места СВ-то ми е ( ще ми бъде ) игнорнато именно заради пола + възрастта ( въпреки , че въпросната професия е разрешена от Инспекцията по труда за непълнолетни ). Ако видиш младо , но знаещо и амбицирано момче - ще го вземеш за помощник лан техник/сисадмин и т.н. Ама ако видиш момиче със същите параметри - шансовете падат , именно , защото още цари патриархат .

Та , бих оставила пак на рандом , пък каквото се падне ;д .

NomNomNom
05-10-2011, 14:59
Ще ми е много интересно някоя форумна еманципантка да опровергае твърдението ми, че точно жените са по-повърхностни (особено когато НЕ става дума за емоции), а за науки, знания, обща култура и т.н. :)
Ами не знам. Ти прецени: занимавам се с биология (като хоби - не като зубкане поп задължение), хоби ми е биохимията най-вече, цветарка съм - имам над 150 растения (спрях да броя отдавна) в нас - познавам ги, знам как се гледат, знам им латинските имена и си запълвам славно и смело колекцията вечем от над 2 години, обожавам да чета почти всякакви жанрове (дето се вика от Ремарк до Тери Пратчет, от Агата Кристи до Стивън Кинг, от Майкъл Крайтън до Рей Бредбъри и ест. още сигурно милион други жанрове и единични книжки), преди пишех разкази и романи (имам няколко доста добри впрочем) - спрях заради ученето - не ми стига време. Обичам да рисувам - някога щях да кандидатствам рисуване, но избрах Химията. Увличат ме психологията и психиатрията... Нещо да кажеш за общата ми култура и за повърхностното женско мислене спрямо неща, странични от сапунките и драмите?

Да, и по някаква чиста случайност сме от едно училище . :D
Сега се сетих нещо ..

В повечето случаи , когато се роди детенце има едни положения:
* Ако е момиче
- често майката се занимава повече с него
- често се възпитава в ред, чистота, дисциплина, старателно и последователно писане и изпълняване на задачи .
- често го карат да се стреми към умереност в действията , хармония в живота.
- бутат момичетата в хуманитарните науки по дефоулт.

Когато това момиче попадне в екстремна ситуация - ест , че няма да си контролира емоциите.

* момче
- често от малко бащата си го хваща и си го учи на рандом занаяти/неща
- често се възпитава в патриархат
- дават му повече самостоятелност , гласуват му повече доверие от на момиче ( заради предполагаемата физическа сила + горната точка )
- очаква се от него да го бива в точните науки и често родителите го бутат към тях .


При смесване на тези характеристики във възпитанието се получават женствени момчета , комплексирани момичета ( като мен ) , които се бутат в мъжките работи , абе все трудно приемани образи .

Това е от мен за сега , излизам за Инглиш , че си е таковало майката ;д

amk933
05-10-2011, 15:06
Като се сетя какво чудовищно по размери нещо трябва да ми излезе измежду двата крака, ако съм жена, всеки ден благославям девата от Гладалупе, че съм мъжко. 8-)

Cybershot
05-10-2011, 15:11
@NomNomNom в голяма грешка си относно родителите. Най-често бащата се занимава с момичето и майката с момчето.

Eclipsercho
05-10-2011, 15:55
Sh@d0w

Много е хубав факта, че бързаш да пишеш дълги мнения без да четеш първо ВСИЧКО написано от човека, който критикуваш, но все пак.

Първо, не съм дал миналото за нещо повече от пример. Да, в миналото се е живеело на стереотипи, но те не са били напразни. Войните са се водели от мъже, не винаги са имали основна и чиста цел (с изключение на материални завоевания и земи), но ако това беше оставено на жените.. нямаше да завърши добре (пряк пример, английските племена вдигнали се на бунт водени от Жена.. печелят две битки и биват размазани от римските легиони при третата, точно защото жената вече се имала за непобедима).

Не съм казал, че нещо зависи от пола. Напротив, в предишни страници спорех с хора, че пола няма значение и както те изтъкват как жените били толкова начетени, умни и стегнати, така аз мога да изтъкна обратното и за мъжете, защото не пола определя главните качества,знания и ментална сила на човека.

Не съм казал, че жените живеят в стереотипите от времето на Хановете. Не съм и казал, че няма уважавани, способни, амбициозни жени на високи постове в общността. Просто на ПОВЕЧЕТО такива постове са мъже. Има работи, които една жена може да свърши по-добре от мъж, но същото важи и ако разменим ролите. Дали защото е мъжки свят или защото на доста жени не им стиска да се борят за мястото си, това е друга тема.

Sh@d0w
05-10-2011, 16:08
Брат правя си курсовата задача и съм на алт и таб,нямах време да прочета всичко.

Както и да е,мнението ни съвпада на моменти по-късно ще драсна един дълъг wall'o'text на тая тема ;д

Extremescream
05-10-2011, 16:22
Sh@d0w

Много е хубав факта, че бързаш да пишеш дълги мнения без да четеш първо ВСИЧКО написано от човека, който критикуваш, но все пак.

Първо, не съм дал миналото за нещо повече от пример. Да, в миналото се е живеело на стереотипи, но те не са били напразни. Войните са се водели от мъже, не винаги са имали основна и чиста цел (с изключение на материални завоевания и земи), но ако това беше оставено на жените.. нямаше да завърши добре (пряк пример, английските племена вдигнали се на бунт водени от Жена.. печелят две битки и биват размазани от римските легиони при третата, точно защото жената вече се имала за непобедима).

Не съм казал, че нещо зависи от пола. Напротив, в предишни страници спорех с хора, че пола няма значение и както те изтъкват как жените били толкова начетени, умни и стегнати, така аз мога да изтъкна обратното и за мъжете, защото не пола определя главните качества,знания и ментална сила на човека.

Не съм казал, че жените живеят в стереотипите от времето на Хановете. Не съм и казал, че няма уважавани, способни, амбициозни жени на високи постове в общността. Просто на ПОВЕЧЕТО такива постове са мъже. Има работи, които една жена може да свърши по-добре от мъж, но същото важи и ако разменим ролите. Дали защото е мъжки свят или защото на доста жени не им стиска да се борят за мястото си, това е друга тема.


Всъщност племената биват победени (ако става думас за племената, водени от Буадицея) защото са били огромна сбирщина от диваци, които са си нямали понятие от военна стратегия. А римляните са леко известни със военното си дело, kind of.

Moderatorius
05-10-2011, 16:46
Мнението на Moderatorius също беше интересно, ама ми се стори прекалено негативно и лъхаше на комплекси, което е тъжно. :(

Как искаш да не лъха на комплекси, като наистина се комплексирам от пола си? :lol: Все още се опитвам да открия и добрата страна, но нещо не се получава. Странното е, че докато бях малка, адски харесвах това, че съм момиче. Смятах ги за нежнички, красви, а момчетата ги смятах за НЕнаред, понеже бяха устроени по-сложно, според мойте тогавашни виждания :D Обаче ми прави впечатление, че повече мъже си сменят пола на женски, докато жените по-рядко го правят, ха. А може би само така ми се струва ;д

Eclipsercho
05-10-2011, 17:09
Всъщност племената биват победени (ако става думас за племената, водени от Буадицея) защото са били огромна сбирщина от диваци, които са си нямали понятие от военна стратегия. А римляните са леко известни със военното си дело, kind of.

Грешка.

Първо тя решава да си отмъсти за друго племе, като атакува лагер на римски ветерани, които дори не е укрепен за атака. Взима победата лесно, срива града до основи и го запалва, единствените следи от него за прегорялата втвърдила се на глина почва 5 метра надолу.

Опиянена от вкуса на победата тя и нейната армия плячкосват и пируват, мислейки се за супермени.

От там тя решава да се прави на всемогъща, изправяйки се в pit fight срещу римски легиони с опитен военноначалник, но единственото, което успява е да се хване на клопката на един от силните тактици на Римляните, като атакува римски легиони със сила главно изградена от изтрезняващи селяни. Nice, a?

Може "армията" й да е виновна до степента в която не може да се бие толкова добре, поради липса на обучение, но Тя лично е давала заповедите. Можела е, знаейки, че няма шанс срещу опитния пълководец и легиона му, да се оттегли, изгради стратегия, примами римляните и дори да играе тяхната игра с клопките.

Да доведеш семействата на "войниците" си, блокирайки пътя си за отстъпление с техните каруци и излагайки на риск жените и децета е било точно нейно решение.

Но не, тя се е имала за силна и си е получила заслуженото. Най-голямата ирония е, че армията й е избита, а тя успява да избяга и дори има статуя на нея.. lol.

DarkTemplar
05-10-2011, 20:41
Е, сега предполагам си в пубертета, та има време да си промениш мнението поне още веднъж. В краен случай цял живот няма да си особено удовлетворена от пола си, но кво да се прави. ;)

Бях чел, че е много по-лесно мъж да стане жена, отколкото обратното.

Коя е тази от подписа и аватара ти?

rali4ka1
05-10-2011, 20:43
Женско съм и такова искам да съм си.

xBadxApple
05-10-2011, 22:56
Между другото става рядко стойностна и изпълнена с логика и аргументи тема не само за тоя раздел, а и за форума като цяло, евала.

Колкото до онтопика:
не бих бил жена, съвсем сериозно. Ако можех, щях за ограничено време - седмица, максимум месец да се изкефя да съм, но постоянно - не. Прекалено утежняващо емоционално, непрактично (не че аз съм особено) и донякъде - филмарско (не обвинявам женския пол във форума в нищо, но е факт, че жените са по-склонни към драматизации и вкарване на фикции там, където няма особено такива).

Реално цинично единствения плюс е, че ако искаш секс, можеш много по-лесно да си го намериш. А това не стига.

Sh@d0w
05-11-2011, 04:37
Коя е тази от подписа и аватара ти?

Мария Берсенева.

kucheto1234
05-11-2011, 10:26
Момче естествено!

Moderatorius
05-11-2011, 12:50
Коя е тази от подписа и аватара ти?

Мария Берсенева.
Баси, мислих, че само аз гледам МарГоша :lol:

Sh@d0w
05-11-2011, 13:06
Баси, мислих, че само аз гледам МарГоша :lol:

Аз съм всестранно развита личност хах ;)

RageAgainstTheMachine
05-11-2011, 13:43
Момче , не ща да се променям...

Ще кървя всеки месец (Only women bleed - любим ник ми е) :-D

Ще ми го ръгат (Тва е гадно)

Ще родя (Много болки , може да ми разсекат корема)

Хората ще ме зяпат в циците , а не в лицето докато говоря

Трябва да съм подреден

Да мисля за бъдещето

Да внимавам да не ме изнасилят

Да нося превръзки или тампони

Да си бръсна краката

Трябва ли да изброявам още
:o :o

Joro2
05-12-2011, 11:31
Влязох си в акаунта само за да пиша в тази тема.Просто някой хора (момичета) ме учудват със самочувствието си.Жената предимно се занимава с домакинската работа.Огромен процент от жените са журналистки поради една причина - могат да ръсят много клюки.И кой е казал,че мъжете само седят,пият бира и нареждат? Правят го само тези,които не са взели дори начално образование.Мъжът е бил и ще бъде винаги глава на семейството.Всичко се държи на него.В българските семейства не е така(или поне в голяма част от тях),но принципно е.По другите държави само мъжа работи - жената поддържа чистотата на дома и стомахът на мъжа си и потомъка.Освен като глава на семейството,мъжът се е проявил и с голямо ниво на интелигентност.Защо най-големите открития за направени от мъже?Защо най-добрите шахматисти са мъже?Защо най-добрите готвачи са мъже?Научно доказано,е че мозъкът на мъжа приема по-малко информация,за разлика от женския,но с една подробност - женския мозък приема само информация,която е в полза за него,тоест безмислена.С поста си не искам да покажа,че жените са безмислени - напротив,те са от огромна важност,но просто мъжът притежава повече качества(колко ли пъти го повторих).Така че надявам се да сте ме разбрали.

А относно темата - след такъв пост,едва ли бих избрал пол жена.Разбира се,че мъж. :)
П.С на 12 години съм!

GossipGirl89
05-12-2011, 11:39
Като ми дойде и ме заболи корема всеки път си казвам колко много ми се ще да бях момче и да нямам такива проблеми :D Но същност, ако наистина можех да избирам, най-вероятно щях да си остана женско :) Има си и предимства, все пак :P

juveteam
05-12-2011, 11:44
Задължително мъжки...но както винаги искам да видя за 1 ден ако трябва да е , но какво е да си жена... :)

garfi94
05-12-2011, 13:41
Жена, не мога да си се представя като мъж :lol:

juveteam
05-12-2011, 13:51
Жена, не мога да си се представя като мъж :lol:
Но все пак искаш за 1 час да видиш какво е... :)

RageAgainstTheMachine
05-12-2011, 16:35
Поразрових се из нета и ето , намерих 27 причини , че е по-добре да си мъж !

1. Когато говориш, хората не те зяпат в гърдите.

2. Автомонтьорът ти казва истината.

3. Не ти се налага да се криеш, ако си с бяла риза, а навън завали.

4. Телефонните разговори свършват за не повече от 30 секунди.

5. Никой не обръща внимание, ако станеш на 35 и не си женен.

6. За да заминеш някъде за една седмица, ти трябва само един куфар.

7. Три чифта обувки са ти повече от достатъчни.

8. Ако на някое парти се появи друг мъж с костюм като твоя, може просто да станете приятели.

9. Никой не очаква от теб да знаеш имената на повече от пет цвята.

10. Имаш право на избор по въпроса дали да ходиш с мустаци или не.

11. Можеш да уринираш навсякъде.

12. Отваряш сам всичките си буркани.

13. За всяка разумна постъпка получаваш потупване по рамото.

14. Бельото ти не струва цяло състояние.

15. Не смяташ за необходимо да чистиш апартамента, когато ще идват да засичат водомера.

16. Ако се наложи, можеш да си убиеш нещо за храна.

17. Не си оставяш половината заплата на фризьора и в химическото чистене.

18. Нямаш проблем да оставиш леглото в хотела неоправено.

19. Ако някой забрави да те покани някъде, все още може да бъде твой приятел.

20. За да отидеш в обществена тоалетна, не ти е необходима компания.

21. Не забелязваш гънки по дрехите си.

22. Можеш да караш с една и съща прическа години, дори десетилетия наред.

23. Не ти се налага да мислиш в коя посока да завинтиш гайката.

24. Можеш да седиш с часове наред, гледайки мач със свой приятел, като при това двамата не си говорите и не си мислите: „Той не ми говори, сигурно ми се сърди за нещо.”

25. Всичко по лицето ти си е в естествения си цвят.

26. Пазаруването преди Коледа или Нова година ти отнема по-малко от час.

27. Ако не си си избръснал краката, никой няма да реши, че си неподдържан.

StoooYo0
05-12-2011, 21:03
Поразрових се из нета и ето , намерих 27 причини , че е по-добре да си мъж !

1. Когато говориш, хората не те зяпат в гърдите.

2. Автомонтьорът ти казва истината.

3. Не ти се налага да се криеш, ако си с бяла риза, а навън завали.

4. Телефонните разговори свършват за не повече от 30 секунди.

5. Никой не обръща внимание, ако станеш на 35 и не си женен.

6. За да заминеш някъде за една седмица, ти трябва само един куфар.

7. Три чифта обувки са ти повече от достатъчни.

8. Ако на някое парти се появи друг мъж с костюм като твоя, може просто да станете приятели.

9. Никой не очаква от теб да знаеш имената на повече от пет цвята.

10. Имаш право на избор по въпроса дали да ходиш с мустаци или не.

11. Можеш да уринираш навсякъде.

12. Отваряш сам всичките си буркани.

13. За всяка разумна постъпка получаваш потупване по рамото.

14. Бельото ти не струва цяло състояние.

15. Не смяташ за необходимо да чистиш апартамента, когато ще идват да засичат водомера.

16. Ако се наложи, можеш да си убиеш нещо за храна.

17. Не си оставяш половината заплата на фризьора и в химическото чистене.

18. Нямаш проблем да оставиш леглото в хотела неоправено.

19. Ако някой забрави да те покани някъде, все още може да бъде твой приятел.

20. За да отидеш в обществена тоалетна, не ти е необходима компания.

21. Не забелязваш гънки по дрехите си.

22. Можеш да караш с една и съща прическа години, дори десетилетия наред.

23. Не ти се налага да мислиш в коя посока да завинтиш гайката.

24. Можеш да седиш с часове наред, гледайки мач със свой приятел, като при това двамата не си говорите и не си мислите: „Той не ми говори, сигурно ми се сърди за нещо.”

25. Всичко по лицето ти си е в естествения си цвят.

26. Пазаруването преди Коледа или Нова година ти отнема по-малко от час.

27. Ако не си си избръснал краката, никой няма да реши, че си неподдържан.

LabilnaPsihika
05-12-2011, 21:42
не бих си сменил пола, доста по-спокойно е да си момче/мъж

biolojkata95
05-12-2011, 21:46
не бих си сменяла пола
добре ми е да съм момиче

w1splol
05-13-2011, 13:13
Бих искал да съм хермафродит.

RageAgainstTheMachine
05-13-2011, 18:43
не бих си сменяла пола
добре ми е да съм момиче

Не си опитала нашия живот , помоли дядо Господ другия път да те направи момче :D

kucheto1234
05-13-2011, 18:55
Почти никой не иска да е жена всеки иска да е мъж..

RageAgainstTheMachine
05-13-2011, 18:58
Почти никой не иска да е жена всеки иска да е мъж..

Благодаря , че обобщи , защото ние сме яко тъпи ;)

caty041
05-13-2011, 20:17
Не съм мислила по такъв въпрос.. Всъщност от една страна съм си доволна,че съм момиче,но от друга ми се иска да се бях родила момче.. Както като всичко останало,това също си има свои плюсове и минуси.. Пък и дори да коментирам това,нищо няма да се промени и ще си остана момиче :D :lol:
+

magita
05-13-2011, 20:56
Момче... ;dd

StoooYo0
05-13-2011, 22:18
Момче,разбира се :D Нема по-убаво нещо :D

Pa3yMeH
05-14-2011, 12:25
Момче. Причините са като на автора + цикъл и pms.

x7aZzy
05-14-2011, 13:17
И да можех, не бих си сменила пола (може би само за ден-два, за да видя какво е :D ). Харесва ми да съм момиче - чувствам се силна и уверена.

wutthefuck
05-14-2011, 20:28
Бих си избрал да съм такъв какъвто съм, защото със сигурност има по-добре от мен, но има и много по-зле!

П.С. Който иска да е от другия пол, да мине под дъгата :D :lol:

ilievabe098
09-05-2011, 19:44
момиче ,определено!
мисля ......... че на момичетата им е някак по-лесно . ако имат някакви недостатъци ,могат да ги прикрият с грим,дрехи(имам предвид поли,рокли... те прикриват голяма част от недостатъците)... ако имат излишни килограми могат да ги свалят. докато при момчетата не е точно така. понякога дори ми става жал .. като минавам покрай фитнеса и ги гледам как зобат и се тъпчат с боклуци(пропионат,винстрол ..) . а и от момчетата винаги се очаква да бъдат по-силни, по-смели , да направят първата крачка ... и повярваите ми за някои момчета т'ва си е голям проблем .и т'ва непрекъснато съревнование м/у момчетата ... кои е с по-яка мацка , кои има по-скъп часовник , телефон(примерно) е някак ..нз натоварващо?. а относно цикъла не е нищо кои зн к'во :D ... и се пак само на 15 съм , не съм видяла кои зн колко от живота и не съм на 100 %сигурна в твърдението си ;д .

sapphire5
09-05-2011, 19:53
ми..не знам сигорно МОМЧЕ :lol:

dream1707
09-05-2011, 19:54
Определено момче ..

09-05-2011, 20:00
МОМЧЕ! Гадини мръсни, всичко ви се разминава!!! :-x

stefinkaa7
09-05-2011, 20:14
момичинциии .. :oops: :D :P

NomNomNom
09-05-2011, 20:31
Мъж .

Rookie
09-05-2011, 20:43
Мъж естествено.

macromicro
09-05-2011, 20:43
Момиченце с руси кадрички,красиво лице като на момина сълза,изящни сини очи,благо медено гласче и хубави трапчинки.Но всъщност нямам нищо против да си остана момче,харесва ми да съм момче не съм транссексуален.И без това,ако бях момиче щях да съм лезбийка,просто много обичам жените.

SisiStrange
09-05-2011, 20:57
Я! :) Стара темичка, в която съм писала преди. :P
Много ми е гот като си попадам на стари мнения. Xd


МОМЧЕ! Гадини мръсни, всичко ви се разминава!!!
Кажи им го! :D

Eclipsercho
09-05-2011, 21:14
Я! :) Стара темичка, в която съм писала преди. :P
Много ми е гот като си попадам на стари мнения. Xd


МОМЧЕ! Гадини мръсни, всичко ви се разминава!!!
Кажи им го! :D

А кой я създаде? А, а, а??? 8) 8) 8)


:lol:

SisiStrange
09-05-2011, 21:24
Я! :) Стара темичка, в която съм писала преди. :P
Много ми е гот като си попадам на стари мнения. Xd


МОМЧЕ! Гадини мръсни, всичко ви се разминава!!!
Кажи им го! :D

А кой я създаде? А, а, а??? 8) 8) 8)


:lol:
Сигурно се чувстваш екзалтирано да я видиш отново.
Сякаш беше вчера. :D

Eclipsercho
09-05-2011, 21:28
Сигурно се чувстваш екзалтирано да я видиш отново.
Сякаш беше вчера. :D

Дам.. Форума беше по-интересен, нямаше тролове, модераторите не се назначаваха по външен вид и.. Всичко беше в оранжево.. Ех, носталгия. 8-)

09-05-2011, 21:50
Сигурно се чувстваш екзалтирано да я видиш отново.
Сякаш беше вчера. :D

Дам.. Форума беше по-интересен, нямаше тролове, модераторите не се назначаваха по външен вид и.. Всичко беше в оранжево.. Ех, носталгия. 8-)
Форума е бил оранжев??? :shock:

Eclipsercho
09-05-2011, 21:52
Сигурно се чувстваш екзалтирано да я видиш отново.
Сякаш беше вчера. :D

Дам.. Форума беше по-интересен, нямаше тролове, модераторите не се назначаваха по външен вид и.. Всичко беше в оранжево.. Ех, носталгия. 8-)
Форума е бил оранжев??? :shock:

Не.. оранжевото и цвета, с който носталгията се описва най-лесно.. Онова време към края на деня, залеза, когато всичко е оранжево и изглежда хубаво.. :lol:

09-05-2011, 21:53
Сигурно се чувстваш екзалтирано да я видиш отново.
Сякаш беше вчера. :D

Дам.. Форума беше по-интересен, нямаше тролове, модераторите не се назначаваха по външен вид и.. Всичко беше в оранжево.. Ех, носталгия. 8-)
Форума е бил оранжев??? :shock:

Не.. оранжевото и цвета, с който носталгията се описва най-лесно.. Онова време към края на деня, залеза, когато всичко е оранжево и изглежда хубаво.. :lol:
Колко поетично :mrgreen: :D

granger
09-05-2011, 21:53
Искам да съм си женско, въпреки че менструацията и раждането не са най-приятните физиченски изживявания,благодареняи на тях се дава нов живот , така чее...женско,женско :D

Eclipsercho
09-05-2011, 21:56
Искам да съм си женско, въпреки че менструацията и раждането не са най-приятните физиченски изживявания,благодареняи на тях се дава нов живот , така чее...женско,женско :D

Интересно се получава - края на поста ти и началото на подписа ти..

" Женско, женско :D Женско съм :) "

:lol: :lol: :lol:

granger
09-06-2011, 08:45
Искам да съм си женско, въпреки че менструацията и раждането не са най-приятните физиченски изживявания,благодареняи на тях се дава нов живот , така чее...женско,женско :D

Интересно се получава - края на поста ти и началото на подписа ти..

" Женско, женско :D Женско съм :) "

:lol: :lol: :lol:

еми да не стане объркване :lol:

MojoJojo88
09-06-2011, 08:49
Преди като бях малка, много ми се щеше да се бях родила мъж, за да мога да пикая права и да нямам цикъл.
Ама то...само заради това не си заслужава. Гледам всички тука са писали за раждането, че било отврат. Ако това да дариш едно същество с живот е гадно...не знам вие кво искате?! Предпочитам 9 месеца да нося това мъничко и беззащитно създание, което съм направила с любов, да знам, че сърчицето му бие под моето, че то расте със всеки изминал ден, че усещам движенията му, да знам че излиза от мен-човека, от когото се е хранило тези 9 месеца, в чиято утроба е заспивало и вилняло, и че един ден мен ще нарича МАМО, от колкото да съм този, дето го е турил на някоя мацка, 9 месеца се е правил на луд, а после получава титлата Татко, че и права има :D То малко смешно звучи, но никога не бих заменила това чувство-да стана мама, пред това да стана тате, само за да мога да пикая права и да нямам цикъл...

А по-назад прочетох две изречения, които ме довършиха. Едното беше, че ако си мъж и се разведеш, никой нищо нямало да ти каже...
Що, ако си жена и се разведеш, кво пък ще стане???
И другото беше, че ако не си висок и красив мъж, ще бъдещ изолиран от обществото-ма от къде ви ги ражда акъла тия глупости???

Skaarj
09-06-2011, 08:56
Преди като бях малка, много ми се щеше да се бях родила мъж, за да мога да пикая права и да нямам цикъл.
Ама то...само заради това не си заслужава. Гледам всички тука са писали за раждането, че било отврат. Ако това да дариш едно същество с живот е гадно...не знам вие кво искате?! Предпочитам 9 месеца да нося това мъничко и беззащитно създание, което съм направила с любов, да знам, че сърчицето му бие под моето, че то расте със всеки изминал ден, че усещам движенията му, да знам че излиза от мен-човека, от когото се е хранило тези 9 месеца, в чиято утроба е заспивало и вилняло, и че един ден мен ще нарича МАМО, от колкото да съм този, дето го е турил на някоя мацка, 9 месеца се е правил на луд, а после получава титлата Татко, че и права има :D То малко смешно звучи, но никога не бих заменила това чувство-да стана мама, пред това да стана тате, само за да мога да пикая права и да нямам цикъл...

А по-назад прочетох две изречения, които ме довършиха. Едното беше, че ако си мъж и се разведеш, никой нищо нямало да ти каже...
Що, ако си жена и се разведеш, кво пък ще стане???
И другото беше, че ако не си висок и красив мъж, ще бъдещ изолиран от обществото-ма от къде ви ги ражда акъла тия глупости???
Само ще те помоля едно нещо - Не слагай всички мъже под един знаменател "Те" (с твоето определение за тях) ! :)

NomNomNom
09-06-2011, 09:01
Сигурно се чувстваш екзалтирано да я видиш отново.
Сякаш беше вчера. :D

Дам.. Форума беше по-интересен, нямаше тролове,8-)

Аз винаги съм била тук 8-)
Ма с други акаунти 8-)

MojoJojo88
09-06-2011, 09:02
Преди като бях малка, много ми се щеше да се бях родила мъж, за да мога да пикая права и да нямам цикъл.
Ама то...само заради това не си заслужава. Гледам всички тука са писали за раждането, че било отврат. Ако това да дариш едно същество с живот е гадно...не знам вие кво искате?! Предпочитам 9 месеца да нося това мъничко и беззащитно създание, което съм направила с любов, да знам, че сърчицето му бие под моето, че то расте със всеки изминал ден, че усещам движенията му, да знам че излиза от мен-човека, от когото се е хранило тези 9 месеца, в чиято утроба е заспивало и вилняло, и че един ден мен ще нарича МАМО, от колкото да съм този, дето го е турил на някоя мацка, 9 месеца се е правил на луд, а после получава титлата Татко, че и права има :D То малко смешно звучи, но никога не бих заменила това чувство-да стана мама, пред това да стана тате, само за да мога да пикая права и да нямам цикъл...

А по-назад прочетох две изречения, които ме довършиха. Едното беше, че ако си мъж и се разведеш, никой нищо нямало да ти каже...
Що, ако си жена и се разведеш, кво пък ще стане???
И другото беше, че ако не си висок и красив мъж, ще бъдещ изолиран от обществото-ма от къде ви ги ражда акъла тия глупости???
Само ще те помоля едно нещо - Не слагай всички мъже под един знаменател "Те" (с твоето определение за тях) ! :)
Никъде не съм сложила всички мъже под общ знаменател. Прочетох си поста два пъти, но не намирам обобщението за което говориш.

Skaarj
09-06-2011, 09:05
от колкото да съм този, дето го е турил на някоя мацка, 9 месеца се е правил на луд, а после получава титлата Татко, че и права има
Само ще те помоля едно нещо - Не слагай всички мъже под един знаменател "Те" (с твоето определение за тях) ! :)
Никъде не съм сложила всички мъже под общ знаменател. Прочетох си поста два пъти, но не намирам обобщението за което говориш.
Ето затова говоря :)

MojoJojo88
09-06-2011, 09:11
от колкото да съм този, дето го е турил на някоя мацка, 9 месеца се е правил на луд, а после получава титлата Татко, че и права има
Само ще те помоля едно нещо - Не слагай всички мъже под един знаменател "Те" (с твоето определение за тях) ! :)
Никъде не съм сложила всички мъже под общ знаменател. Прочетох си поста два пъти, но не намирам обобщението за което говориш.
Ето затова говоря :)
Е къде видя обобщение? Става въпрос, че АЗ не искам да съм ТОЗИ...а не, че всички мъже са такива...не си ме разбрал...

krem4et0
09-06-2011, 10:40
Около датите на МЦ така искам да съм мъж, че...А и не само заради това, смятам, че сме по-прецакания пол. От друга страна обичам да се гримирам, да кокетнича, да нося рокли и поли, да съм слабата и нежната...И все пак предпочитам да бях мъж, ама старая се да откривам предимствата в своя пол...и в 23 от всеки 28 дни успявам :D

MojoJojo88
09-06-2011, 10:45
Около датите на МЦ така искам да съм мъж, че...А и не само заради това, смятам, че сме по-прецакания пол. От друга страна обичам да се гримирам, да кокетнича, да нося рокли и поли, да съм слабата и нежната...И все пак предпочитам да бях мъж, ама старая се да откривам предимствата в своя пол...и в 23 от всеки 28 дни успявам :D
:D Sometimes it takes balls to be a woman :D
http://www.youtube.com/watch?v=D8r1SEiOMPc

krem4et0
09-06-2011, 10:59
:)
Само да кажа на младежът Joro2, който впрочем с малко зор може и да ми е дете по годинки, че у дома освен готвенето, всичките ни семейни задължения по поддържането на дома са общи и разпределени по равно. Това чистене, това миене на чинии, подреждане, прибиране на пране, сгъване...по равно.
Мъжът ми може да готви и то добре, но няма време. Аз пък работя от дома си (на есен и ще водя някой друг час, де), но не съм журналист, а докторант и пиша едно научно "трудче", наречено дисертация...и отделно около 5 публикации годишно във вид на доклади, статии и студии.
Така че да не обобщаваме, защото край мен има редица примери на по-образовани и по-издигнали се от мъжете си жени.

И в работата си търпя негативи - не забременявай докато си докторант (ама мъжете докторанти не ги бърка да станат бащи). После ще има - направи поне 2-3 години стаж и тогава излез в майчинство, че не е удобно....и така ще стана неусетно на 30....В моята област 2-те години откъсване биха били пагубни (те и за това колежките излизат в майчинство последния момент и се връщат след 3-4 месеца)...А ако искам второ дете? А трето?

Ей, това не ми харесва в моя пол...искам да съм съпруга и майка, но трябва да го направя, откъсвайки се и изоставайки от работа си...няколко пъти по 2 години.

Колкото до това кой е по-умен и кой по-паметлив, мога да кажа, че жените просто говорят повече и това раздвижва паметта им. Не е лесно да говориш 5 часа с някой на различни теми (говоря за елементарен разговор), ако нямаш услужлива памет, бърз и комбинативен ум и умение да се изразяваш добре. Мъжете по-трудно успяват да подреждат мислите си, по-бавно реагират на проблем, зададен орално и изобщо в дискусия са по-мудни от една жена, която по цял ден си бабалайка с майка си, приятелката си, съседката или колежката.

aLeXx4
09-06-2011, 11:07
момче <3 :-P

BritneySpears11
09-12-2011, 22:18
До такава степен съм се гърчила от пустите им менструални болки независимо с колко и какви хапчета съм се натъпкала, че понякога съм си мислела "Защо си ме родила момиче, мамо?! ". (не искам да си представям болката от раждането.)
п.п Жените са непостоянни.

kyon
09-12-2011, 22:26
И от двете по малко искам :lol:

sexy_for_you
09-12-2011, 22:33
Момиче съм.И бих избрала да съм момче.Да не говорим за менструални болки,раждане и т.н.,което изобщо не е малко.Жените са слабия пол и колкото и да се опитват да се еманципират,не е възможно,те винаги ще бъдат по-слаби,по-уязвими.А да не говорим,че са по-подвластни на чувства,по-спонтанни и нерешителни.[/img]

mimseyy
09-12-2011, 22:34
Бих избрала пак да съм момиче,въпреки менструацията и разни други такива недостатъци :)