Влез

View Full Version : Диетата на Боряна

IlikeYourSmile
05-20-2011, 11:24
Какво мислите за тази диета?
ЕФЕКТ: при повторение на тази диета за 10 дни се свалят 8-9 килограма.(доста нереално ми се вижда!:? )
Ето я и нея
1 ден: 2 кофички кисело мляко

2 ден: зеленчуци на корем

3 ден: 5 сварени картофа

4 ден: 5 твърдо сварени яйца

5 ден: 800 гр. варено месо без сол (телешко или пилешко)

Месото не смятам да го ям(та това е почти 1 кг. месо :lol:, а аз съм вегетарианка ).Ще го заместя с пресни плодове. :) Ще намаля храната...защото ми са множко 5 яйца.....
Това е от мен :-) ,приемам критики...

ReNityYy
05-20-2011, 11:31
Килограмите може и да ги свалиш, не знам, но със сигурност ще има йо йо ефект. Тези две кофички кисело мляко са 400-500 kcal. Организмът ти тотално ще се прецака, метаболизмът ти ще се забави. Има и още нещо много важно, поне за мен - диетата изключва сладкото напълно, :oops: дори и плодовете, а аз без нещо такова не мога да издържа 3 дена, да не говорим за 10. :D Според мен е по-добре да не се мъчиш с тази диета :)

IlikeYourSmile
05-20-2011, 11:31
И да добавя нещо!Диетата ще я съчетавам със силен физически труд.Много е глупаво да спазваш диета,хранителен режим и тн без спорт, а да чакаш резултати :lol:

Spider4eto
05-20-2011, 12:19
Много е глупаво да се надяваш на редуциране на килограмите без цялостна промяна в хранителния режим. 10 дена ще си на тази диета, ще свалиш да кажем 7 килограма, после първите дни ще се ограничаваш горе-долу, но до седмица пак ще се храниш нормално. А организмът ти ще е запомнил "гладния" период и съответно ще се опитва да добие възможно най-много хранителни запаси. И ще качваш повече дори и от не толкова калорични храни. И това ти го казвам от личен опит. Цялостна промяна трябва, не просто диети по 5-10 дни.

VampireLover3
05-20-2011, 15:24
И после ще има да се чудиш как да свалиш отново качените кг. Не я започвай ..

Виж започни разделното хранене минус 60 http://razdelnohranene.com/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=42
Малко е трудничка поне според мен, но ядеш каквото си искаш когато си искаш просто в определени часове.
Ако не искаш тази започни 90 дневната (:

Shia
05-20-2011, 15:34
Диетата ти не става,защото организмата ти няма да издържи натоварване без енергия.

gabri3lla
05-20-2011, 15:48
Леле,какво е това самоубийство??? 5 яйца за един ден? :shock:

britzy
05-20-2011, 15:50
Налиии и аз много мразя яйца и то 5 на ден :shock: :shock:

пт-ще ги върнеш спреш ли я -моментално

Rebirthing
05-20-2011, 16:33
Кисело мляко, 5 яйца и месо, те това е манджа с грозде !

GrippingBosh
05-20-2011, 17:36
Яденето е прекалено малко!!! Ти си тийнейджър ,имаш нужда от храна! Спорт ,спорт,спорт ,спорт ,спорт и пак спорт!!!! :) С тея отслабвания 10 кила за 1 седмица ,айде после ги върни тройно хоп и стрии се появяват от рязко отслабване и рязко напълняване.

Rebirthing
05-20-2011, 19:17
Яденето е малко ?! Ти шегуваш ли се ?
Приблизително един килограм месо е малко ? За сведение една пържола е 200-300 грама. Две кофички кисело мляко са по 400 гр. , всяка. Един среден картоф е около 200 гр. , а едно яйце по 50 гр. И прабавяме и зеленчуците на корем ! То това не е диета ми ядене до пръсване ! В крайна сметка стомаха не е бездънна яма...

FuckingFreak
05-20-2011, 19:22
Много е глупаво да се надяваш на редуциране на килограмите без цялостна промяна в хранителния режим. 10 дена ще си на тази диета, ще свалиш да кажем 7 килограма, после първите дни ще се ограничаваш горе-долу, но до седмица пак ще се храниш нормално. А организмът ти ще е запомнил "гладния" период и съответно ще се опитва да добие възможно най-много хранителни запаси. И ще качваш повече дори и от не толкова калорични храни. И това ти го казвам от личен опит. Цялостна промяна трябва, не просто диети по 5-10 дни.
!!!!
Ако искаш за лятото (юни месец) и искаш да свалиш над 5 кг - ми закъсняла си.. :) :) Пък и за 10 дни тежък физически труд знаеш ли какво ще направиш - нищо, абсолютно нищо, най-много мускулна треска. Все едно да искаш за 1 месец да направиш мускули.. Всичко става с постоянство.. По-добре да ти отнеме половин или една година, но да промениш храненето си изцяло и да знаеш че това е завинаги..

IlikeYourSmile
05-20-2011, 19:27
Meрси, но просто разглеждах възможни диети.Както казах ще намаля храната...Все пак няма да я почвам. :o Идва лято :grin: ,толкова много възможности да свалиш някое килце :lol:

Shia
05-20-2011, 19:33
1кг. месо на ден е много.
По едно парче месо на ден е добре.

Млякото е 400гр.,но не трябва ли да приема и други вещества за здраве освен белтъчините му.
Трябва съчетаване на видовете храни.

marin4itu
05-21-2011, 08:39
2 кисели млека на ден е много малко... Тази диета си е чисто гладуване.. Нито зеленчуците могат да те нахранят, те само подуват стомаха... Е яйцата са тежки обаче... А пък на месото кое му е многото, това са 2-3 пилешки пържоли за един ден.. не ги ядеш нито с гарнитура, нито с хляб.. Не знам как ще наядат..

Rebirthing
05-21-2011, 08:52
Сериозно хора, вие ме изумявате !

Препоръчително е да се яде месо 2 пъти седмично, като порцията да е 200-300 грама т.е на седмица не повече от 400 до 600 грама. Плюс това момичето е написало, че е вегетарианка и вероятно знае, защо е препоръчително да се ядат тези количества месо, а не други.
2 кисели млека на ден може да изяде човек които се тъпче само с Активии и разни други боклуци които нито са кисели, нито са млека.
А зеленчуците не знам чии корем подуват, но не и моя ! Как може примерно една салата да ти подуе корема ?!

То въпроса не е в количеството, а в качеството.

Schtefito
05-21-2011, 09:16
Дни 1 и 4 са си чисто издевателство над организма :x

Fr3eGiRl
05-21-2011, 11:30
Правила съм я тази диета .. Наистина си е мъчение, но свалих към 7-8 кг. и най-странното е, че не си ги върнах после .. Но не започнах веднага да се тъпча след това (макар много да ми се искаше 8-) ) Пак се ограничавах и спортувах и свалих още малко. Това беше миналото лято, но зимата си върнах 3-4 кг. Сега съм на 90-дневната, защото не си струва да се мъчиш така .. Дори да ги свалиш наистина ще си прецакаш организма.. :?

ani942942
05-21-2011, 11:55
абе жие добре ли сте ...трябвало да се яде по 400-600г месо седмично :lol: аз всеки ден ям по 300 /400 г и по 3 яйца ...
До колкото диетата не струва ...Ограничавай се + някакво физическо натоварване и си готова :)

Rebirthing
05-21-2011, 12:13
Мда, браво, продължавай все така :-o .

bloodysunrise
05-21-2011, 12:22
http://spidersport.com/weight-control.php
"Думата “диета” би следвало да се разбира като “начин на хранене”, а не като ограничаване на храната, но в тази точка ще я използваме в този смисъл.
Когато сте на диета, обикновено давате на тялото си по-малко храна от обичайното.
Скоростта на обменните процеси не може да остане същата, тъй като те разчитат на определено количество енергия, която вече не се доставя. Естествена реакция е тялото да подтисне обменните процеси като насочи максимална енергия към жизненоважните органи и намали енергоразхода за останалите процеси. В цифри това би изглеждало така: ако 50 кг жена изразходва дневно по 1900 ккал и намали приема си на храна от 1800-1900 ккал на 800 ккал, то след няколко дни тялото вече ще има намален енергоразход от порядъка на 1000 ккал, т.е. неконсумирайки онези 1100 ккал въпросната жена има отрицателен калориен баланс от само 200 ккал. Ето така се обяснява и факта, че често загубата на тегло е по-засилена в началото на една диета, а за да продължи прогреса се налага да се приемат още по-малко ккал. От тази гледна точка е по-добре да приемате 1900 ккал и да изгаряте 2500, отколкото да приемате 800 и да изгаряте 1000 (и прогресивно по-малко). "

IlikeYourSmile
05-21-2011, 13:01
bloodysunrise,много ми беше полезен!Мерси! :)

ani942942
05-21-2011, 15:15
Мда, браво, продължавай все така :-o .

ще продължавам естествено ; )