PDA

View Full Version : Спор: Кое се брои за символ в Есето?

Bombshell
05-20-2011, 13:18
В матурата по Английски, Есето, точките и запетаите броят ли се за символ?
И есето ако смислово е 100% перфектно и няма какво да се махне и все пак се надвишават тези граници 160-170 ще бъде ли санкциониран зрелостника?

п.с Говорим за нещо от сорта на 210 символа(без да се броят точки и запетаи)

Chacho
05-20-2011, 14:29
Ограничението е за думи, не символи. Пунктуационните знаци, както и буквите са символи, но думите са съставени само от букви, не се броят към тях всички символи. С други думи, запетаята, точката, удивителният не са думи и не влиза в преброяването.

Ако си преброил 210 думи, значи си надхвърлил с много ограничението и има голям шанс да те санкционират - зависи от квестора. Все пак, аз не бих взел точки за 40 думи отгоре, ако съм много доволен от работата. Зависи какво си писал, понякога има неща, които са излишни, но на теб не ти се струват такива. Това, че ако махнеш едно изречение, работата ти се губи смисъл, не значи, че не може да се перефразира и съкрати един цял абзац.

Bombshell
05-20-2011, 14:31
Ненене, представи си темата и си представи най-същественото и красиво нещо написано по нея, не го казвам само защото съм самоуверен, ами защото и като си го препрочитах беше всякаш не съм го писал аз, а е копирано от някоя книга или статия...
Както и да е :)

Мерси за отговора, успокои ме :)

KumchoValcho
05-20-2011, 15:49
Учителката ми по английски ми е казвала, че a, an и the (definite & indefinite article) не се броят. Това е много важно, защото без да искаш ако ги броиш и тях можеш да се застреляш в крака много лошо, така да се каже. 8-)

Colouring
05-20-2011, 16:02
^Лол,аз лично съм питала и ми казаха,че и те се броят.Знам ли вече.. :-o

sexa_na_kompleksa
05-20-2011, 17:00
^Лол,аз лично съм питала и ми казаха,че и те се броят.Знам ли вече.. :-o

И аз мисля, че се борят, и на матурата съм ги броила, и с тях ми излезна 167 думи...

Yoana
05-20-2011, 18:09
Аз си мисля, че на никой няма да му се занимава да брои думи. А и май санкционират за по-малко, не за повече, думи? Аз пък разбрах, че in, to, at, on, is се броят като думи. Без тях надвишавах 170, а с тях не ми се мисли..

Chacho
05-21-2011, 01:48
Броят се разбира се. Доколкото знам, ако не броят, то гледат да е поне под 1 страница.

Nakadah
05-21-2011, 02:25
Не знам какво прваите в България, но попринцип тези артикули пред думите не трябва да се броят! Ако се замислите те са 1 вид част от думата!

Вие в Българския да не броите пълния и краткия член като друга дума?

Chacho
05-21-2011, 07:44
An article (abbreviated art) is a word that combines with a noun to indicate the type of reference being made by the noun

Определителния член в българския е окончание, има разлика.

sexa_na_kompleksa
05-21-2011, 09:02
То това е пълна глупост с тия думи. Някои хора могат с малко думи да кажат много неща и обратното. Да не говорим, че аз примерно пиша малко по-разкрачено и моите 167 думи вероятно изглеждат повече от 200-те думи на някой, който пише по-сбито.

uchenichka1
05-08-2016, 05:57
"A", "an" и "the" не се броят! Наистина трябва да обърнете внимание, защото може да ви създаде проблем. Аз имах проблем с точно това. И точно заради това, че не знаех, че не се броят, оценката ми спадна.