View Full Version : Местя се...
BrookeWhitneyHogan
05-21-2011, 21:42
Здравейте ! Аз съм нова в сайта. Значи аз уча в Испания, но от следващата учебна година ще уча в БГ. Та исках да ви попитам в БГ какво учите, защото си нямам и представа какво се учи в БГ, в смисъл не какви предмети, а какво се учи по английски, математика, история...
Аз на бг само знам да чета и да пиша. Мои приятели в БГ ме попитаха какво уча тук в Испания, и аз като им казах, и те казаха че няма нищо общо с това което се учи в БГ и че в БГ са много много по-напред с материала, моля ако знете кажете ми какво се учи в БГ в 8ми клас!
Благодаря предварително.
jeezloxxy
05-21-2011, 21:48
Хм,доста по-малко грешки допускаш от някои български индивиди...
Не знам дали така е и в Испания,но ако си в езикова гимназия в БГ първата година (демек 8ми клас) не учиш история,физика,география...
Доколкото си спомням,учи се Български,Математика,Физич еско,Изобразително,Музика, зик и още нещо.
Дано да съм помогнал.
BrookeWhitneyHogan
05-21-2011, 22:12
Хм,доста по-малко грешки допускаш от някои български индивиди...
Не знам дали така е и в Испания,но ако си в езикова гимназия в БГ първата година (демек 8ми клас) не учиш история,физика,география...
Доколкото си спомням,учи се Български,Математика,Физич еско,Изобразително,Музика, зик и още нещо.
Дано да съм помогнал.
За съжеление, няма да съм в езикова защото не ме приемат и не ми признават оценките от Испания и за това ще уча 8ми клас и след това в обикновена гимназия
Grommash
05-22-2011, 00:03
Като се върнеш ще повтаряш 7ми клас. Един мой приятел дойде така от Испания и вместо да бъде 8ми клас, го прехвърлиха в 7ми. It sux..
BrookeWhitneyHogan
05-22-2011, 10:02
Като се върнеш ще повтаряш 7ми клас. Един мой приятел дойде така от Испания и вместо да бъде 8ми клас, го прехвърлиха в 7ми. It sux..
Da, i az si misleh 4e 6te povtarqm, no maika mi govori s direktorkata na daskaloto i tq se saglasi da buda v 8mi klas.
Sajelqvam 4 ene pi6a na kirilica, prosto ne sam na moq komp i nqmam.
БГ??
Не, не, не! По добре си стой в Испания!
Не знам дали е до морал или до възпитание, но мен вкъщи и в училище са ме учили да пиша БЪЛГАРИЯ!
shpekovsalam
05-22-2011, 12:00
БГ??
Не знам дали е до морал или до възпитание, но мен вкъщи и в училище са ме учили да пиша БЪЛГАРИЯ!
Айде не е фатално. :? И аз пиша "БЪЛГАРИЯ", но това, че е написала "БГ" не ни оронва "престижа". България е като учителката ми по Музика - мисли си, че предмета и е изключително престижен и важен, а никой не учи по него! 8-)
БГ??
Айде не е фатално. :? И аз пиша "БЪЛГАРИЯ", но това, че е написала "БГ" не ни оронва "престижа". България е като учителката ми по Музика - мисли си, че предмета и е изключително престижен и важен, а никой не учи по него! 8-)
Абе да ти кажа от това се почва. Аз за сега друго не мога да направя, пък и да направя , няма да е законно, но най-малкото - самосъзнанието да го имаме.
Cybershot
05-22-2011, 17:41
Недей въобще да се връщаш в България! Правиш голяма грешка....
Мила, доколкото знам би трябвало при полагане на изпит по испански директно да те приемат в Испанската гимназия. Поне имам една приятелка, която живееше във Франция, и когато се върна, просто положи изпит за владеене на Френски и я приеха.
BrookeWhitneyHogan
05-22-2011, 19:09
Мила, доколкото знам би трябвало при полагане на изпит по испански директно да те приемат в Испанската гимназия. Поне имам една приятелка, която живееше във Франция, и когато се върна, просто положи изпит за владеене на Френски и я приеха.
Ок, благодаря много.
Metallica12
05-27-2011, 14:10
Наистина,испанската е най-добрият избор,ако твърдо си решила да се върнеш.Не се задоволявай с обикновено СОУ,при положение,че можеш да влезнеш там :)
Ок, благодаря много.
Ама то в моя клас, аз уча в 164 ИЕГ (т.е. Първа Испанска), има едно момиче, което е учило досега в Испания, и се връща в България. Не е полагала изпит. Иначе, като я гледам, първоначално на нея ѝ беше трудно с БЕЛ-а и Математиката, но свикна на нивото и вече не изостава. Но един приятелски съвет - не се връщай тук! Особено ако не успееш в Испанската, а влезеш в някое СОУ. Ще си развалиш бъдещето ;) Иначе ако влезеш в испанската ще сме съученици догодина :smt007 :razz: