View Full Version : Бременност
Как бихте реагирали и какво бихте направили ако разберете ,че ще ставате родител?
Fiction7577
05-25-2011, 17:55
Зависи дали съм го искала или не.
kremen4eto
05-25-2011, 18:15
Хубава темичка :)
Бих се радвала изключително много. Би ме затруднило едно бебе и би ми объркало изцяло плановете, но бих била преди всичко щастлива. Много искам бебче от мъжа до мен :)
хмм... ще направя следните неща:
1. ше изляза с аверите
2. ше се напоркам яко
3. ше се сбия яко
4. ше забия някоя сервитьорка или квото дойде
5. ше се видя с нашите
Защо ли? Защото ще ми е за последно... 8-)
Иначе трудна работа, ако мога да го съчетая със следването и ако е на момиче с което съм в сериозна връзка, сигурно бих се кефил до някъде.. ама ако трябва да прекъсна, за да съм с детето... незнам ше помагам колкото и с квото мога, ама следването само заради родителите ми бих го зарязал...
ръкавици, пистолет и много кръв на земята. Всички проблеми са решени!
Не ебавам се каквото и да стане независимо дали съм го искал или не бих се радвал
Extremescream
05-25-2011, 18:54
Първи думи: 'Фааааааааааак, ей сега си е*а майката.'
Не бих се зарадвала особено, защото не съм готова, а и не искам дете в момента.
NomNomNom
05-25-2011, 20:44
- Мамо , бременна съм , ще правя аборт. Само подпис ми трябва.
А след няколко месеца бих абортирала директно без подпис.
Защо ? Не ми се износва дете, не ми се ражда, не ми се гледа.
Когато си купя собствено жилище ще осиновя някое, което има нужда.
Няма смисъл да правя още деца, като има достатъчно гладни навън.
Ти у ред ли си? Ше вземеш да гледаш някое цигане у къщата си, най-вероятно с куп наследствени болести и генетични мутации, вместо собствената ти плът и кръв?? Явно е от пубертета, надявам се след 10 годинки да ти е дошъл акъла в главата.
NomNomNom
05-25-2011, 21:35
Да, какъв е проблема , че е цигане и е болно ?
Не е виновно ?
Все едно тебе вашите да са те хвърлили на боклука за дето си прост.
Аз предпочитам да взема дете от тези в домовете , от колкото да правя още такива . Някои хора искат своя плът и кръв . Въпрос на избор е .
Да, какъв е проблема , че е цигане и е болно ?
Не е виновно ?
Все едно тебе вашите да са те хвърлили на боклука за дето си прост.
Аз предпочитам да взема дете от тези в домовете , от колкото да правя още такива . Някои хора искат своя плът и кръв . Въпрос на избор е .
Брех да видя и аз човек на моето мнение :D
И аз предпочитам да си осиновя. Да спася един детски живот.
Greennight
05-26-2011, 06:55
Не знам,обаче ако стане на тая възраст,определено няма да е забавна картинката.
няма как стане
играя соло
VikiDonovan1997
05-26-2011, 07:06
Хм, не бих се зарадвала-все пак съм на 15 без малко и съм девствена. Бих направила аборт, но се надявам да не се стига дотам.
Хм, не бих се зарадвала-все пак съм на 15 без малко и съм девствена. Бих направила аборт, но се надявам да не се стига дотам.VikiDonovan1997 АМА ИНАЧЕ СИ НА 15 :lol:
Браво на теб! Един човек да е на моето мнение. Не мога да разбера защо в 21ви век все още осиновяването е някво "табу". Аз също не искам нито да раждам, нито да гледам деца на млади години. Някога ако ми се прииска дете, ще си осиновя. А ако разбера, че съм бременна вече и подпис не ми трябва, директно го махам. :)
dimitar_ak
05-26-2011, 07:18
Някои не са разбрали смисъла на живота. Ако не създадеш дете значи просто си паразитирал на тази земя.
Някои не са разбрали смисъла на живота. Ако не създадеш дете значи просто си паразитирал на тази земя.
Аз пък мисля, че смисъла на живота не е да правиш деца като луд, само и само да са твоя плът и кръв.. Аз на това му викам паразитизъм... щото тая земя си има капацитет, ако вземат всички да правят деца (като африка и китай) къде ще му се види края? Само правиш деца и смучеш още повече ресурс без нищо да и даваш в замяна на планетата, малко се размива представата за паразитизъм, нали се сещаш? Ако ще прилагаш законите на природата при хората от към възпроизводство и развитие на популацията, преди това закрий всички болници и социални организации, за да важи закона за отбора и лимитиращите фактори на средата...
NomNomNom, интересна философия. Аз лично смятам да имам поне 1 момче (да продължи рода, нали се сещаш..) а от там нататък ако мога да си го позволя цял дом ше си осиновя... :)
mrazqkindergarten
05-26-2011, 14:21
Ако е когато съм готова за тва и го искам, много ще се зарадвам... Ако не-ще ми е супер тъпото :? , но ще гледам да не го допускам естествено. :o Ще имам дете, когато аз пожелая.На който не му харесва тва е свободен да ме оставя, с което само ще докаже, че е поредният мухъл.Тва е. :)
kremen4eto
05-26-2011, 14:42
Че раждането на деца не е смисъл на живота, не е. Още никой не е разбрал какъв е смисълът на живота.
Но и тия дето дрънкат, че няма да раждат, а ще осиновяват пак не са прави. Аз имам един живот на тоя свят. Не е редно да не помисля за себе си и наследници. Ако мога да изхраня и отгледам всички сираци, ОК, бих се лишила от дете, но когато не е по силите ми, т.е. мога да осиновя само 4-5 деца, мога да направя поне едно свое.
Радвам се, че сте загрижени и не ви пречи да отгледате и болни и от други раси деца, но това не означава да се лишавате от свои. :)
anonymous708973
05-26-2011, 14:43
Ти у ред ли си? Ше вземеш да гледаш някое цигане у къщата си, най-вероятно с куп наследствени болести и генетични мутации, вместо собствената ти плът и кръв?? Явно е от пубертета, надявам се след 10 годинки да ти е дошъл акъла в главата.
Баш й е дошъл акълЪТ в главата. Плътта и кръвта ли правят хората близки?
Само в България осиновяването е табу, въпреки че напоследък разбрах за 2 деца, които са осиновени.
На запад си осиновяват дечица, при това не ги избират както тук - ама да е русичко, да е със зелени очички, да не е пълничко и не знам си още какво. Това е бебе, подаваш документи и каквото ти се падне - все едно си го родил - каквото е, такова.
Моята реакция ще е същата като на NomNomNom и Extremescream. Изобщо не е време за деца сега.
fUcKsMiLe
05-26-2011, 15:04
Ами точно сега не ми е изобщо времето за деца.
Ще гледам да се пазя, за да няма гафове, че не ми се правят аборти:
1. Защото, това е живот. Не искам да съм убийца на собственото си дете; (Да сега сигурно някой ще се изцепи, че 'детето' още не е 'дете' през тези първи седмици.. но аз съм си на това мнение. )
2. Защото има голяма опасност, да не мога да имам повече деца, за в бъдеще;
3. Още ми е твърде рано за деца.
Иначе, ако е след 19-20-21 годишна възраст, когато вече ще съм по-зряла (от сега),
ще съм на седмото небе, дори детето да не е планирано. 8-)
PinkPan7her, не си много права за избирането, щото няа ти кажа тука колко семейства идват от западна Европа, които точно така си ги избират по косичката и по очичките, така е и в чужбина... Рядко е като в "Приятели", да чакат да се освободи дете.. Просто толкова много деца се изоставят, че това дава възможност за избор.
Аз никога не съм бил против осиновяването и съм го насърчавал. Много ме хвана яд на скапаната ни държава, защото майка и татко искаха да си осиновят хаитянче след земетресенията, но това в БГ няма как да стане...
Въпреки че познавам 3-4 "набори" които са осиновени и всички са боклуци, незнам заради възпитание или ген, но е факт... и все пак това не ме е отказало :)
anonymous708973
05-26-2011, 19:03
Наблюденията ми не са от "приятели".
В България си плащаш, за да си избереш дете.
На Запад детенце №341 от списъка отива при семейство №341. Да не говорим какви проверки се правят, за да се одобри семейството - дори не може да са просто двойка, трябва задължително да имат сключен брак, нищо че може да са заедно от 10 години.
sensibilidad
05-26-2011, 19:28
първите две думи олеле какво ще правя :X ошет не съм готова за дете. но ако съм на 25 и нагоре мммммм няма да има по-щастлива от мен
ForzaFelipe
05-26-2011, 22:14
Значии ако ще ставам родител..тва е доста лошо,но след като съм сгафил(най-вероятно) ще го отгледаме с моята любима и това е.Няма да позволя на момичето да абортира,живота ни ще стане доста сложен,но...ще си намеря работа и т.н. кво да се прави,родителите ми са доказали че може да създадеш семейство млад и след това да изградиш кариера,даже според мен ако имаш дете по-рано после ще можеш да градиш кариера,абе имали начин де се вика всичко е възможно :-D Едва ли има човек който е готов за дете,а когато е то вече му е малко късничко за такова сигурно...
Охх... първите ми думи 100% ще са "Леле к'во станааа !!?!" .. после искам не искам износвам раждам и така .. и то е защото не искам да убивам собствената си рожба.. а и така рискувам да нямам никога повече деца.. ами НЕ БЛАГОДАРЯ ! С този , с който сме направили детенцето с него си го отглеждаме .. и тка.. знам че отглеждането никак не е РОЗОВО, но НЕ ИСКАМ друг вариант :) Колкото до осиновяването.. честно казано бих го направила само ако няма как да имам МОЕ си дете.. простата причина е, че някога когато вече съм привързана към това дете и то разбере ,че е осиновено.. рано или късно започва да търси биологичните си родители... дори и да не ги потърси .. всичко се променя.. ето това е моето мнение.. :)
А по въпроса за смисъла на живота .. за мен смисъла на живота са всички неща които ни се случват.. всички възходи и падения.. всички усмивки и всички сълзи.. Всяка следа която оставяме след себе си където и да отидем.. Децата които създаваме..възпитаваме и след това в тях се пробуждат същите мисли каквито са нашите сега :) ДА ДАДЕШ НЕЩО НА СВЕТА , АКО ЩЕ И САМО ЕДНА УСМИВКА ДА Е !! За мен това е смисъла на живота :) :smt003 :smt007
Аз пък мисля, че смисъла на живота не е да правиш деца като луд, само и само да са твоя плът и кръв.. Аз на това му викам паразитизъм... щото тая земя си има капацитет, ако вземат всички да правят деца (като африка и китай) къде ще му се види края? Само правиш деца и смучеш още повече ресурс без нищо да и даваш в замяна на планетата, малко се размива представата за паразитизъм, нали се сещаш?
Мдаа, вместо това да спрем ние да се размножаваме и да оставим това в ръцете на цигани и китайци, ние само ще им отглеждаме децата, за да може те да са свободни да правят други. След max две поколения всички ще сме кафяви и с дръпнати очи :D
Всеки да прави каквото си иска. Вярно че и тези деца с нищо не са виновни че са ги изоставили, но все пак, стремежа трябва да е да не се стига до там, че дете да попадне в дом за сираци, а не как да отгледаме всички сираци. И btw паразитизъм е не когато семейство има две деца, а когато са повече от две, защото две деца само ще запазят баланса, когато родителите им починат. Паразитизъм е и това аз да нямам собствени деца, защото се чувствам задължен да осиновя, понеже пък някои друг си вее онзи работа и си хвърля децата по домове.
Логиката ти е желязна (и не го казвам със сарказъм) :D
Няма да задълбочавам, че много расистко ще прозвучи...
kalpazanka
05-28-2011, 08:42
Ще се зарадваме и двамата, но после, като поразмислим- под наем сме, нямаме сигурни доходи /всъщност той има, но няма да стигат за тричленно семейство+ два кредита/, а да изнудваме бабите и дядовците...не ни се ще. Предупреден е, че не искам дете и че решението е аборт, затова сме взели мерки да не допуснем бременност. Като го видя как грейва, докато си играе с племенниците, направо ме е яд, че искаме дете, а са ни вързани ръцете за поне още две години.
Ще се зарадваме и двамата, но после, като поразмислим- под наем сме, нямаме сигурни доходи /всъщност той има, но няма да стигат за тричленно семейство+ два кредита/, а да изнудваме бабите и дядовците...не ни се ще. Предупреден е, че не искам дете и че решението е аборт, затова сме взели мерки да не допуснем бременност. Като го видя как грейва, докато си играе с племенниците, направо ме е яд, че искаме дете, а са ни вързани ръцете за поне още две години.
Както казват родителите ми, въпреки че съм единствено дете, "винаги ще има място за още един и храна за още една паничка на масата".... Ако го искаш - давай, живота е борба, като изплатите кредитите, ще теглите други... и момента никога няма да е подходящ, а времето лети. Никой не иска да "муфти" бабите и дядовците, но за тях ще е удоволствие да помогнат и сами ще предлагат... Щом живеете като семейство и не сте някви пишлегари, единственото което има да мислиш по въпроса е дали го искаш от него детето.. ако е така давай, детето ти няма да иска дърта майка, като стане тийн ;)
kalpazanka
05-28-2011, 09:34
детето ти няма да иска дърта майка, като стане тийн ;)
И това ме тревожи, не бой се. Няма да чакам /надявам се/ да стана на 35 и да се сетя да работя за дете, защото то, когато стане на 15 и започне да го тресе пубертета, аз ще съм в менопауза и ще ме тресат топли вълни. То ще иска да излиза с приятели, да се събират на вила/купон, а аз ще искам то да си е вкъщи в 21.00, щото на мен ми се доспива в 22.00, да речем.
Прав си, че никога няма подходящ момент, но поне ми се иска да сме се подсигурили поне малко в материално отношение. Поне покрив над главите си да имаме /и то собствен/. Ситуацията е бозава. Пичът ме успокоява, че има светлина в края на тунела, но аз не бих поела риск детето ми да знае какво е да не може да отиде на екскурзия/зелено училище, защото нямаме пари или защо не може да учи еди-каква-специалност във ВУЗ, защото едно време сме бързали и не сме си направили правилно сметката с таткото и сега не можем да го издържаме. Монетата има две страни.
И аз съм се лишавал от екскурзии, кецове за по 200 лева и други такива. И пак мисля, че съм станал човек... Уча във ВУЗ-а, в който искам, работя за да си плащам семестрите, които са дебели, но се справям и знам какво да правя с живота си. Така се калява човек. Мислиш че ще създадеш и възпиташ по-стойностен човек, ако имаш повече пари? Верно, кофти е да ти иска и ти да не можеш, ама 100% няма да е така след време. Едно "ново" дете повдина настроение, дух, борбеност, желание за работа, за развитие... Появи ли се, ще се появят и успехите, положителна настройка на мисленето и всичко ще е наред. Все пак това е живота, ако е лесно ще е скучно :)
kalpazanka
05-28-2011, 09:51
И аз не съм носила кецове за двеста лева, но си давам сметка какво щеше да е, ако не можех да уча това, което искам и трябваше да запиша нещо-си-там-задочно-за-едната-диплома. Дрешките не правят човека стойностен, но има важни моменти в живота, където определено трябват пари. Ще преглътне това, че няма на бала да е с парцалче за 5 бона и няма да отиде с лъскава колица под наем, но... несполуките с висшето са в дългосрочен план. След две години ще го мисля пак. Ако дотогава стане, не знам...
Ще го гледам с най - голяма радост. И двамата с таткото го искаме , но просто все още не сме узрели достатъчно за това , а и паричките няма да стигат и за бебе. Но стане ли няма да има по щастлива от мен , дори и да не е планувано ...