View Full Version : Има ли значение ... ?
Sladuranata2298
05-27-2011, 14:23
Здравейте,
Моят въпрос е:
За вас има ли значение дали приятелите Ви или партньорите са по-пухкави или по-пълнички? Кое гледате: външния вид или човека отвътре ?
MusicAddicted
05-27-2011, 14:26
И двете, сладурче
Външният вид е нещото, което човек забелязва в първия момент, но не той е най - важен.Ако притежаваш качества.. красотата съвсем не е от значение, нито път тя може да замесли липсата им.
Rebirthing
05-27-2011, 14:30
Тази тема не е много за козметика и диети, но все пак ще отговоря.
Да, външния вид има значение за мен. До сега не съм излизала или ходила с мъж с шкембе, дори малко шкембенце, просто не си падам.
Последното ми пухкаво гадже беше в детската градина :D !
Един мъж трябва да се грижи за тялото си, за мен килограмите му са и показател на здравословното му състояние.
Josefinne
05-27-2011, 14:32
Има значение, разбира се! Не искам да изглеждам плоска или пък тъпа обаче съм се убедила от опит и го казвам съвсем обективно. Причината е следния случай:
Преди време се запознах с едно момче. Супер свестен и добър, обаче пълен. Не ми хареса. Реших, че ще сме приятели и така една година. През тази година обаче той се записа на спорт и фитнес и отслабна супер много. Не стана някакъв мускулест или изваян, просто достигна оптималното си тегло. И тогава се влюбих в него. Тръгнахме. Постепенно той напълня отново. Не мога да кажа, че това е повлияло на чувствата ми. Наистина повече ми харесваше, като беше слаб. Факт е обаче, че за да го забележа с тези очи, трябваше да ми харесва като телосложение.
koshtramba
05-27-2011, 14:34
... за мен килограмите му са и показател на здравословното му състояние.
Бих добавила и показател за култура и самоуважение. Ако уважаваш себе си - никога няма да си го причиниш.
Josefinne
05-27-2011, 14:38
Абе, аз от себеуважение да ти кажа си ги качих тия килограми. Исках да уважавам себе си и да съм самостоятелна, умна и щастлива . И това доведе съответно до часове наред висене на работа, над учебниците и пържени картофки със сладко - кисел сос.
koshtramba
05-27-2011, 14:45
Хахах, добре си се "уважила" значи.
Ами то самостоятелният живот, хубаво, ама защо се докара до там с храненето? Според мен винаги има изход, стига да има желание.
Ами то самостоятелният живот, хубаво, ама защо се докара до там с храненето? Според мен винаги има изход, стига да има желание.
Напълно си права, необходими са постоянност и малко воля.. :)
eminemfenka
05-27-2011, 15:13
Факт е че телосложението има значение.
Това,което ме дразни в хората е следният случай:
Имам една приятелка,която има проблеми с теглото около 70-2/3 кг на ръст 170, обаче тя полага всякакви усилия да отслабне, диети , режимно хранене, глад .. и всичко защото й се подиграват :x Дразни ме това,че някой просто решава да си даде скапаното мнение, без да знае какво причинява.
Josefinne
05-27-2011, 15:29
Много причини - противозачатъчни ( сега като ги спрях и просто усещам какъв ефект са имали в/у мен), стрес, нужда от почивка, незвъзможност да се забавлявам и да спортувам, поради факта, че в годината сигурно има 2 месеца, през които аз не ставам в 6, за да чета и не приключвам четеното в 9-10 вечерта след работа.
koshtramba
05-27-2011, 15:34
Трябва да се замислиш дали свъщност парите са най-важното, след като си съсипваш здравето. Само работиш или и учиш? Трябва да намираш повече време за себе си, от това което прочетох ти нямаш такова. Жалко за което... Но пък и едно голямо БРАВО за упоритостта. Намери време да се поглезиш (например през уикендите ) - малко спорт, добра домашна храна и всичко ще е наред. :)
Josefinne
05-27-2011, 15:38
Трябва да се замислиш дали свъщност парите са най-важното, след като си съсипваш здравето. Само работиш или и учиш? Трябва да намираш повече време за себе си, от това което прочетох ти нямаш такова. Жалко за което... Но пък и едно голямо БРАВО за упоритостта. Намери време да се поглезиш (например през уикендите ) - малко спорт, добра домашна храна и всичко ще е наред. :)
В момента уча и работя. За съжаление нямам никаква опция да спра да работя, а според мен - и да уча, поне докато не завърша, освен ако просенето по улиците не се смята за опция.
koshtramba
05-27-2011, 15:44
Да, ученето недей в никакъв случай да зарязваш. Поне малко от малко гледай да ядеш по-полезни и здравословни неща, не смятам, че е кой знае какъв тормоз да си направиш някаква салатка и да бутнеш във фурната малко месо, вместо гадните бързи храни, а пък дори и в малкото свободно време - почивай.
Аз съм била с 3 типа до момента. Слаб; Едър (в смисъл на висок и здрав, без излишни стърчащи меса) и пухкав, както го наричате.
И понеже всички са били под 25, гена на рода е в сила, а не толкова начина на живот. А гена си е ген. Тоест, определя малко или много характера както сама се уверих. Извода до който стигнах е, че от слаб към дебел (леко грубо) вървят надолу нещата в отношенията.
Не е статистически доказано, но от мои наблюдения, това рабзрах. I don't judge a book by its covers, но си имам 1-2 наум :)
VampireLover3
05-27-2011, 17:21
За мен няма значение. Ходила съм с момче което е "пухкаво", но пък е адски свястно и добро! И това ми привлече вниманието към него.
FuckingFreak
05-27-2011, 19:10
Тази тема не е много за козметика и диети, но все пак ще отговоря.
Да, външния вид има значение за мен. До сега не съм излизала или ходила с мъж с шкембе, дори малко шкембенце, просто не си падам.
Последното ми пухкаво гадже беше в детската градина :D !
Един мъж трябва да се грижи за тялото си, за мен килограмите му са и показател на здравословното му състояние.
+1
Ако ще да е най-големия Дон Жуан отвътре и да има най-готиния характер, аз не бих се запознала с него, ако външият му вид ме отблъсква (в това число и пухкавите хора) .. Просто няма как да го харесам, все пак няма характерът му да върви до мен по улиците..
и к'во, всички излязохте супер перфектните, така ли? ;)
Little_Lady93
06-11-2011, 05:02
Да живеят повърхностните хора!
Отвратена съм от мненията ви в темата. Пожелавам ви никога да не ви сполети болест, в следствие на която да напълнеете, злополука, заради която да ви ампутират крайник или изгаряния, от които да останете обезобразени. Защото няма вече да бъдете красиви - о, какъв кошмар!
По това, което чета повечето сте едни лъскави опаковки, а вътре сте пълни боклуци. Някой ден ще осъзнаете, че външния вид е нещо много преходно. Жалко е, че вие можете да предложите само и единственот това.
TeenSpirit
06-11-2011, 06:20
и к'во, всички излязохте супер перфектните, така ли? ;)
И аз останах с такова впечатление от последните няколко теми. :lol:
Rebirthing
06-11-2011, 10:50
Аре по-леко с обидите, а ?! Особено в последните няколко поста...
На този свят всичко е преходно, не само външния вид. Всичко което имаме днес, може да го няма утре, да, дори и самите нас, всички ще остареем, ще се сбръчкаме и накрая ще ни ядат червеите, но докато съм жива имам правото да се кефя на хубаво мъжко тяло, без да ми пука, че еди кой си мисли, че съм боклук в лъскава опаковка.
Външните обстоятелства като злополуки и болести, тук за мен не важат, даже не искам и да си помислям, какво изживяват тези хора.
Впрочем външния вид казва много за душевното състояние на един човек и за неговия характер и опит. Нима не сте чували за физиогномика ?! Еми, явно не сте. Въпроса на авторката е кратък и ясен и аз отговарям с ДА, има значение, има значение, защото днес ще се хвана с пухкаво и пълчничко гадже, а след 20 години ще съм до един човек с наднормено тегло и цял куп диагнози за сериозни заболявания. А после в поредната новинарска емисия ще ми плямпат как сърдечно-съдовите заболявания причинени най-вече от наднорменото тегло са убиец номер едно ! Аре моля ви се...
koshtramba
06-11-2011, 10:55
Мислене в перспектива. Хареса ми.
Ние, хората, всъщност го правим несъзнателно. Несъзнателно сме привлечени от високи, атлетични мъже. От това зависи и какво ще е поколението ни. Аз ще си избера мъж с качествено телослужение, висок, за да бъдат и децата ми такива (най-вече здрави, без наследствени здравословни проблеми)!
Roksolana
06-11-2011, 11:01
koshtramba, не се заричай така, няма как да знаеш какво ще ти поднесе съдбата. Я си представи, че се влюбиш лудо в някого, който въобще не отговаря на твоя идеал за красота. Не си избираш в кого да се влюбиш. И не мога да повярвам как някой би се отказал от любовта, само защото отсрещният не е 1,90, а 1,70 и има няколко излишни килограма. Това е нещо, което може да се промени. Не е фатално.
koshtramba
06-11-2011, 11:03
Да, не е хубаво да се заричам, така е. Но така разсъждавам аз за момента и към това ще се стремя занапред, особено като тръгна да се задомявам. :)
Josefinne
06-11-2011, 15:48
Аз пък си имам 1 наум, мислейки в перспектива:
Анализирайки семейния опит на жените 3 поколения над мен се оказва следното:
Прабаба ми се омъжила за по-възрастен мъж с положение. Смъртта ги раздели, както се казва, обаче от думите на прабаба ми, не е видяла много щастие.
Баба ми пък зарязала свестното си , макар и не особено красиво гадже ( според прабаба ми, нейната майка), за да се омъжи за красавец ( дядо ). Няколко години след успешното създаване на майка ми, се развеждат, баба ми никога не се омъжила повече.
Майка ми цял живот гонеше хубавци и с нито един не остана, всичките й разбиха сърцето и нервите, а тя беше най-нежното и ранимо същество, което познавам.
Извод: по-добре пълничък, но зрял на акъл мъж сега и след 10 години може би пак пълничък , но любящ съпруг, който ще ме оценява, дори когато и аз съм пълничка, отколкото повърхностен красавец, който може и да не е красавец след 10 години, а по-вероятно няма и да го има дотогава.
Не ме разбирайте погрешно - обичам красивите мъже, естет съм, обичам да галя здрави бицепси и да целувам плочки по мъжки корем. Но това не ме прави щастлива дълго.
Абе защо се навъдиха толкова много такива теми напоследък бе? :-o Какво се комплексирате,стегнете се малко.
aneliaivanova86
06-11-2011, 16:17
Външният вид е нещото, което човек забелязва в първия момент, но не той е най - важен.Ако притежаваш качества.. красотата съвсем не е от значение, нито път тя може да замесли липсата им.
Принципно би трябвало да е така, ама де факто ? Я помисли пак, колко хора разсъждават като теб и мен? Малко са повярвай ми, дори и да говорят, че и те мислят същото, не е вярно! И това си проличава в определени ситуации, за жалост.