Влез

View Full Version : Въпрос ! Спокойно този не е като предишните ;д

awerw
05-28-2011, 07:24
Ще ми предстои състезание, и една от дисциплините която ще е отборна, но искам поне на нея да вземем едно трето място, защото отбори ще има от цяла България, та дисциплината е теглене на въже. Миналата година много бързо ни дръпнаха нашия отбор за няма и 10сек. , но този път аз съм бая по-здравичък и мисля, че ще можем да дръпнем поне един отбор, та някой знае ли някаква тактика с която да ги дръпнем, нещо ако имате опит, ако сте се състезавали някой път така, да ми кажете нещо трик ала бала, че направо като си помисля как ни дръпнаха предишната година и получавам някакъв страх, че и тази ще е така :(

Everytime
05-28-2011, 08:01
Ти хубаво си заякнал,ами другите.. :)

awerw
05-28-2011, 08:41
За съотборниците ли става въпрос или за противниците ;д

DownloadVirus
05-28-2011, 08:43
И кви ще са тия отборни боклуци? ММА,бокс или може би балет?

awerw
05-28-2011, 08:45
Значи то се води състезание по спортен-туризъм нещо такова беше. Бе миналата година имаше доста здрави момчета :(

DownloadVirus
05-28-2011, 08:47
Значи то се води състезание по спортен-туризъм нещо такова беше. Бе миналата година имаше доста здрави момчета :(

Пребий ги,за да спечелиш :-P

awerw
05-28-2011, 10:14
Ех да можех :D Аз сигурно пак ще съм един от най-малките, а уш се води за ученици, ама пускат и некой по-голям ;д Та някой знае ли някво трикче за тегленето на въже ?

redbul2
05-28-2011, 10:23
Направи някоя шашма :D Хвърли им пясък под краката :-D или грах,боб,леща :D Ще се пързалят като магаре на лед и хоп-хоооп идват при вас,във вашата половина.А ти ги теглиш с въжето само с малкия си пръст.Фасулска работа :D

awerw
05-28-2011, 11:03
:D Говорех за нещо като рязко дърпане, някакви периодични силни издърпвания нещо такова ;д

zero
05-28-2011, 11:47
:) Една птичка пролет не прави :)
>> Не знам колко ви е отбора и колко имате до съзтезанието, но ги хващай иии отивайте на някой пясък (ако има наблизо) и почвайте да се дърпате.
До сега не съм се дърпал, но аз си го представям така:
1вата половина трябва да са здрави в краката, за да могат да удържат напъна на конкуренцията, а втората половина здрави в ръцете, да могат да се възползват максимално от опората, която я осигуряват първите.
И съответно 1вия да е най-здрав в краката, а последния най-здрав в ръцете :)
Пак казвам - не съм се дърпал, но ми изглежда интересно - експериментирайте ии УСПЕХ !

Едит: когато ги издърпате почти докрая и ако не се дават лесно, при някаква незнайна команда -> отпуснете рязко въжето да могат да изпадат ии тогава ги извлачете :D

awerw
05-28-2011, 12:13
Ахам, ми май на място ще видим кво ще става ;дд ама май и този път ще ни издърпат ;д

redbul2
05-28-2011, 14:35
май и този път ще ни издърпат ;д

Ами който не ходи във фитнесзала така ще го издърпат естествено :D Айде сега да ти помогнат лостовете.Никой от съперниците не ще и да знае колко набирания правиш. Ще те издърпа като шейна,ако ще 200 набирания да имаш :D

А иначе според мен тегленето с въже е много близо до мъртвата тяга.За следващия път започни от рано.Дай по една щанга в ръцете на съотборниците си и всеки да прави тяга до пръсване. :D

Naik1
05-28-2011, 14:40
Сила брат.. в краката и гърба най-вече :)

awerw
05-28-2011, 15:13
Ще се пробваме да практикуваме пък то има цял месец до тогава де ;дд С щанги не разполагаме :D ама то и противниците кой знае какви ще са де, то миналата година малко ги подценихме и май заради това загубихме, ама изглеждаха слабички 8-) 8-) то и аз бях по-слабичък тогава :-D ще се опитам да пробвам какво ще стане със съветите ви като ги приложа пък дано и съотборниците ми бъдат по-здравички от колкото ги мисля.

redbul2
05-28-2011, 15:25
Ами най-малкото може да клякате с някви тежести(може и шишета с вода по няколко литра :D ) да заякнат краката.И осен това в деня на битката :D и предният ден,обърни сериозно внимание на зареждането с гориво,въглехидратите като енергиен източник. :D Сладки нещица,шоколадчета,ммммм. :)

awerw
05-28-2011, 17:07
Ще ги нахраня, ще ги тренирам пък дано вземем едно 3-то място значииииии, голем кеф 8-)

Naik1
05-28-2011, 19:10
Аз ще ти предложа 1 работа, сега се сетих..
ако имате няква планина наблизо, нещо такова, си правете поне 3-4 пъти в седмицата тренировки нагоре, леко бягане. След първата седмица на всеки по 1 раница с 1 шише 5л вода вътре. Който може 5, който може 10. Измаряйте се хубаво, после се прибирате, ядете и спите, за да се възстановите. Все някаква сила ще качите..

awerw
05-28-2011, 19:19
Аз съм лесен тренирам си, ама за съотборниците ми се притеснявам, но доколкото ми обясняваха щели да ги изберат по-здравички, ама да видим :?

Naik1
05-28-2011, 19:31
Ако си сериозен, разбери кои ще са и правете това, което ти казах. Ще има някакъв резултат :)

anonymous546178
05-28-2011, 19:53
Когато ходим на състезание по гребане имаме и дисциплина дърпане на въже. Значи попринцип си има определена техника на дърпане и определена стойка за дърпане... Универсалното е- най-тежкия отзад, само контри при издърпване и предимно обира въжето при напън на неговия отбор... този с най-дълги ръце обикновенно е най-отпред (но се гледа най-отбред да е този с най-много опит, защото той контролира дърпането) Нареждате се шахматно (ляво-дясно- и тн.) Има няколко техники за теглене, бърз старт- доста е трудно и при грешка или силен противник загубата е сигурна; контрите целия отбор и чакате докато противника се умори или направи грешка-недостатък и при по-опитен, издържлив или силен противник;има и много други, но не могат да се обяснят... за дърпане на въже много важно е теглото и физическата сила на участниците.. колкото повече, толкова по-добре, обаче и техниката е важна

awerw
05-28-2011, 20:17
Ахам мс мс, ще направя всичко възможно :)