Влез

View Full Version : Знам,че е табу ама...... Ескапел

mirchee
05-31-2011, 09:35
Днес е трети ден от както изпих един ескапел.Нямаше и 10мин след гафа и го изпих,а до следващата ми менструация остават около 7-8 дена.Питам се дали изобщо хапчето е подействало или не????вече не знам какво да си мисля....Моля помогнете.....

daq96
05-31-2011, 09:57
С какво да ти помогнем? Изчакай седемте дни и ще разбереш. А пък това че не си мислила на време си е твой проблем.

NightGuardian
05-31-2011, 10:02
Ами дано да е подействало :) Казват , че е 95-98% надежно... това са си доста добри проценти :)

badsector
05-31-2011, 10:07
Винаги остава варианта за медицински аборт. Въобще не знам защо жените предпочитате да си е*ете мамата на организма с няк'ви хормонални бомби, което може да даде отражение за цял живот, вместо да изчакате и да действате с медицински аборт.

MojoJojo88
05-31-2011, 10:12
Винаги остава варианта за медицински аборт. Въобще не знам защо жените предпочитате да си е*ете мамата на организма с няк'ви хормонални бомби, което може да даде отражение за цял живот, вместо да изчакате и да действате с медицински аборт.
Е то второто пък е толкова полезно за организма, че просто не е верно....

mirchee
05-31-2011, 10:12
Да ама и аборта не е толкова безопасен.Ако лекаря обърка може никога повече да нямаш деца.

NightGuardian
05-31-2011, 10:15

Дано не говориш сериозно! Защото това е доста глупава постъпка... :razz: :razz:

mirchee
05-31-2011, 10:15
С какво да ти помогнем? Изчакай седемте дни и ще разбереш. А пък това че не си мислила на време си е твой проблем.

Не съм виновна аз,че презерватива се е скъсал....Не винаги и презервативите са надеждни

badsector
05-31-2011, 10:46
Медицински, не вакуумен :

на базата на това което каза кремчето намерих нещо за медицинския аборт:

Kaкво е медицински аборт?

Медицински е абортът, при който се използват единствено медикаменти за прекъсване на бременност. Медицинските изследвания сочат, че такъв аборт трябва да се прави само до 56-ия ден след първия ден от последния менструален цикъл.
Какво точно представлява?

Абортът се извършва в три стъпки. Първата се състои в инжекция, която спира бременността в матката чрез подтискане образуването на прогестерон. Без него матката е неспособна да задържи плода.

При втората стъпка се прилага лекарство, което кара матката да се съкращава, /причитняват се контракции/ и по този начин се изхвърля плода.

При третата стъпка лекарят ще провери чрез ултразвук дали бременността е премахната окончателно.

Колко време отнема?

Процесът на аборт започва веднага, след като ви е приложена инжекцията. Наблюдава се кървене, което понякога може да достигне 14 дни.

Ефикасен ли е този метод?

Процентът на успеваемост е около 92-96. Ако не се получи необходимият резултат се налага да се използва вакуум.Аспирацията с вакуум действа като се изсмуква съдържимото в матката.

Какво ще чувствам?

За повечето жени медицинския аборт е като ранно помятане. Възможно е:

- да ви се вие свят

- да усещате силни спазми

- да ви се гади и да повръщате

- да имате диария

- да имате постоянна болка в корема

- да имате лека треска

Лекарят ще ви предпише необходимите лекарства за облекчаване на симптомите.

Какви са рисковете?

Медицинският аборт е безопасен. Но има известни рискове при процедурата:

- непълен аборт – в този случай се прибягва до нова доза лекарство или се използва вакуумна аспирация

- алергична реакция

- инфекция

- кръвоизлив

- неустановена извънматочна бременност

Трябва да се свържете незабавно с лекаря си, ако:

- имате твърде висока температура

- имате твърде обилно кървене

- имате съсиреци, по-големи от среден лимон

- имате твърде силни болки в корема, които не се повлияват от болкоуспокояващи лекарства

След аборта, вие ще започнете да се чувствате все по-добре с всеки изминал ден. Гаденето, повръщането и виенето на свят би трябвало да изчезнат до 24 часа след инжекцията.

Защо медицинският аборт е за предпочитане пред класическия?

- прави се без упойка

- може да се направи при ранна бременност, веднага след като е установена

- жените се чувстват по-добре, отколкото при стандартния аборт

- жените съобщават, че чувстват този аборт по-естествено, нещо като спонтанен аборт

- за медицинския аборт никой няма да разбере, не е като при постъпване в болница

-

0y7ofCon7roL
05-31-2011, 10:54
Като прочетох т'ва за аборта и благодарих на господ, че не съм момиче :-&

daq96
06-01-2011, 17:19

Не съм виновна аз,че презерватива се е скъсал....Не винаги и презервативите са надеждни

И все пак темата няма смисъл. Хубаво е че си мислила ама и да стискаме палци и да не стискаме то каквото е станало е станало.

А за това което е написал badsector по-голяма глупост не бях чувала. :shock: Освен че е по-вредно е и по-скъпо.

bEbsI
06-01-2011, 17:29
Е то е направено за абсолютно спешни случаи и се препоръчва да се използва максимум 2 пъти годишно.Това ,че 14-15 годишни (не визирам всички) си мислят,че е нещо като противозачатъчни си е техен проблем.
Единственият път,в който пих ескапел беше на 30-тата минута след акта.Никакви странични ефекти до следващата менструация - точно по ден. Но той моя организъм си е като по "часовник" . Очаквай - закъснение,леко зацапващо кървене преди това,виене на свят и т.н Могат да се получат и тия неща. Ние няма какво да ти кажем освен по-късничко ,ако не ти е дошло да си направиш тест. Успех.

ZooB
06-01-2011, 19:34
:shock: ауе стига с тия аборти , тва е убийство и нищо повече , ест че по добре ескапел на време

kalpazanka
06-02-2011, 13:37
Ако МЦ ти е редовен, изобщо не е имало нужда да пиеш Ескапел. Ама така е, като правите секс, а нямате и грам култура.

badsector, това, което си написал, е нелегално. Няма регистриран медикамент в РБ, който да предизвиква аборт в ранен стадий.

thefreak2
06-02-2011, 13:43
Медицински, не вакуумен :

Трябва да се свържете незабавно с лекаря си, ако:

- имате съсиреци, по-големи от среден лимон

Това би било притеснително наистина...
Интересно е че чак след като са ПО-ГОЛЕМИ ОТ СРЕДЕН ЛИМОН!?!?!
Ако са колкото яйце айляк, няма проблеми....