View Full Version : Ревност.
dark_angel3
05-31-2011, 12:30
Здравейте всички. Без увъртания, ще премина към същината на проблема ми ;д. Заедно сме от 7 месеца, обичаме се много .. но.. Много съм ревнива, осъзнавам го и искам да променя това, но не се получава. Идват ми всякакви налудничави мисли как ми изневерява и т.н. С прости думи вкарвам се яко в параноята ;д Не знам как да спра или поне да намаля ревността до минимум. Всеки съвет ще ми бъде от полза, благодаря : )
malkataa
05-31-2011, 12:43
Ревността донякъде е секси, но трябва да е в определени граници. Помисли дали ти е давал поводи да го ревнуваш или това е чисто и просто в главата ти. Ако сама си го втълпяваш се замисли, че щом е с теб значи си по-специална за него и още повече той е от дълго време с теб, което е достатъчно показателно, че с теб се чувства добре и няма нужда от други. За да се чувстваш по-добре ходете заедно на нови места, отидете на кино, за да гледате някой филм.. малко разнообразете, защото може би си мислиш, че си му омръзнала и затова би поискал да те смени. Успех!! :)
dark_angel3
05-31-2011, 13:41
Имаше момент във връзката ни, когато ми даваше повод, но това беше в началото, оттогава не е. Знам, че 7 месеца не са малко и това е някакво доказателство, че иска мен, а не друга, но просто много мисля нещата, а и не се доверявам лесно, особено на мъже ;д Бих казала, че разнообразието си го има : ) Знам, че една такава ревност след време може да бъде пагубна за връзката, но си ми е някакъв страх и всячески се опитвам да спра да го ревнувам.
Мерси : )
Познато ..
.. когато започнат да ми минават такива мисли просто си казвам, че дори и да тръгне да ми изневерява аз не мога да го спра нито със скандали, нито със сърдене или каквото и да е било .. + това си повтарям, че му имам доверие!! А и достатъчно нерви изхабявам за други неща, че да си позволя и за безпричинна ревност да ги хвърлям .. :lol:
Успокоявай се самичка, излизай с приятелки, разсейвай се .. вместо да мислиш лоши неща си спомни някой хубав момент с него .. (:
againstyou
05-31-2011, 16:05
В момента направо откачих като ми каза,че ще излиза с едни негови приятели и още две момичета.Кво да се прави ревността винаги ще си е има,просто трябва наистина да опитаме да я намалим.А начин ? не знам .. разсейвай се с нещо както споменаха по-горе.Така или иначе не можем напълно да сме сигурни в някой,дори и да му имаме доверие.
SisiStrange
05-31-2011, 16:11
Не страдам от такива чувства. Ако му хрумне да го направи, това че съм му мрънкала като кречетало по 5 пъти на ден, няма да промени нещата. Пъъъълно доверие му имам. Ако някога все пак изневери, вероятно няма да изпитам точно ревност. По-скоро би ми станало мъчно.
Пъъъълно доверие му имам.
:smt008
По темата:Ревсността се появява във връзки,в които доверието липсва.
Ssummerjam
05-31-2011, 16:27
Щом не ти дава поводи, но ти въпреки това ревнуваш, значи си яко неуверена в първо в себе си, а след това и в него. Мислиш, макар и подсъзнателно, че не му даваш това, което иска, че не си му достатъчна, че не си достойна за него.., и следователно той е склонен да си опита късмета другаде. Не мога да ти кажа как да спреш, те нещата са си вътре в теб.
Сама знаеш, прекалената ревност не води до нищо добро. Виж, да се подразниш че някоя му се слага си е съвсем нормално. Но започнеш ли да губиш контрол, той рано или късно ще почувства, че го задушаваш и това ще сложи край на връзката ви. Както казаха и преди мен - и да го ревнуваш, и да не го ревнуваш, той ако е решил да прави нещо ще го направи, независимо колко му мрънкаш.
:)
Neverm0re
05-31-2011, 17:26
РЕВНОСТТА СИ Е ЗАГУБА НА НЕРВИ! АКО Е РЕШИЛ/А ДА ИЗНЕВЕРИ, ХОДИ ГО СПРИ! :?
dark_angel3
05-31-2011, 18:00
Мерси на всички отзовали се : )
badsector
05-31-2011, 20:18
Сложи му GPS модул на телефона, който да можеш да следиш непрекъснато. Мисля и вече всички оператори предлагат като екстра да може да се проследява даден номер. Поне ще го знаеш къде ходи.
RoSKo0o0
05-31-2011, 21:33
Няма какво да променяш. Ревността е твое качество, ти си такъв човек... така го чувстваш. Просто бъди себе си. Не може всичко да е идеално.
С моето момче след 2 дни правим 7 месеца.. и аз съм много ревнива,той двойно повече.. и поради тази причина доверието не го има чак толкова,въпреки,че нито един от двама ни не е давал поводи за изневяра.. Дори аз понякога се чудя защо го ревнувам толкова,няма смисъл,за това време 100000000 пъти ми е доказал колко ме обича и че не го интересува друга.. просто ги игнорирва.. :-)
И ние сме от 7 месеца заедно,но и двамата се ревнуваме.Той ...не ми е давал особено поводи,но момичетата ,с които 'дружи' са пряко и преносно и всякак свързани с неговото минало(а може би и бъдеще)-бивши,такива,които са го/и го харесват и тн.Трудно е когато попадам на разговор или нещо,което ми казва 'той има минало с тази или тази'...Особено преди около час разбрах,че се е виждал с няква си там и даже са си споделяли за сексуалните им преживявания.Аз си викам ок,приятелка няква,а то кво се оказа-негова бивша...и дори не ми е казал. :shock: Някои хора ще кажат,че не е сметнал за нужно да ми казва,защото...може би за него не е важно,но за мен Е.
Или пък...когато се запознах с една друга негова бивша,която е кажи речи от компанията му...абе мани.
ДА,ревнива съм,но не искам да му го показвам.По-скоро гледам да му го върна по някакъв начин като го накарам и той да изревнува.Може би това не е най-удачния вариант,но аз съм такъв човек,че не мога да си крия чувствата и те са много важни за мен.Не мога да се справя с тази ревност,просто гледам и аз както другите да се занимавам с нещо друго и да не мисля за това,не че ми се получава...
dark_angel3
06-02-2011, 14:11
Сложи му GPS модул на телефона, който да можеш да следиш непрекъснато. Мисля и вече всички оператори предлагат като екстра да може да се проследява даден номер. Поне ще го знаеш къде ходи. Добра идея. Обмислям го от известно време ;Д.
dimitar_ak
06-02-2011, 15:02
Не мисли как да го следиш и проверяваш, а се замисли защо ревнуваш. Това не е ли ниска самооценка? Мислиш, че някоя е по-достойна от теб. Стига! Помисли по-добре над това какво той харесва в теб и защо е с теб и се опитай да го засилиш. Вярвай му, а не го притискай.
mynichka
06-02-2011, 15:06
Според мен за да го ревнуваш не си сигурна в себе си- смяташ, че има по- добри и той ще ти изневери с тях.
Оф я се успокойте бе, ако е решил да ти изневери с кво ще го спреш...
най-малкото трябва да му имаш доверие...
ето ти и малко от любимите ми мисли :
Ревнува този който иска да е обичан.
Ревността е слабост. Нима искаш да си слаб?
Най-сигурният начин за провокиране на изневяра е ревността!!!!
LoveMnmL
06-02-2011, 18:48
Опитай се да го промениш или поне да не бъдеш толкова ревнива,когато не ти дават поводи.Освен,че се измъчваш ти самата,друго не правиш.То това ревността си е болестно състояние.
badsector
06-02-2011, 20:17
Добра идея. Обмислям го от известно време ;Д.
Ами да, то за да преодолееш ревността с даден човек, обикновено ти трябва да го засечеш няколко съмнителни пъти, че не те лъже и след това вече му имаш повече доверие :) Все пак е важно да не му показваш, че го ревнуваш.
dark_angel3
06-02-2011, 20:21
Оф я се успокойте бе, ако е решил да ти изневери с кво ще го спреш...
най-малкото трябва да му имаш доверие...
ето ти и малко от любимите ми мисли :
Ревнува този който иска да е обичан.
Ревността е слабост. Нима искаш да си слаб?
Най-сигурният начин за провокиране на изневяра е ревността!!!! 1. Не ми офкай и не ми говори на ''бе'' : )( да запазим благия тон ) 2. Не съм казала, че мога да го спра, макар че това не е изключено, ако реши да го прави той губи.
3. Имам му доверие, знам, че няма да го направи, наясно съм, че това си е в моята глава. Но пак имам страх, че някой ден може да се случи и това да промени всичко в отношенията ни.
И точно с това искам да спра : да го мисля толкова и да не си казвам, че ако направи това или онова, аз мога да реагирам така и така. Искам да се оставим по течението на връзката ни, необезпокоявани от разни мрачни мисли.
Да му сложиш gps модул на телефона си е чиста параноя.
Прегледай се.
Няма да спазвам добрия тон. Т'ва не е реално о.0
И тря'а ти кажа, че ако много се съмняваш, всяко нещо ще възприемаш като заплаха и може дори да изкривяваш фактите под твойта параноична призма.
dark_angel3
06-03-2011, 04:29
Да му сложиш gps модул на телефона си е чиста параноя.
Прегледай се.
Няма да спазвам добрия тон. Т'ва не е реално о.0
И тря'а ти кажа, че ако много се съмняваш, всяко нещо ще възприемаш като заплаха и може дори да изкривяваш фактите под твойта параноична призма. Учудвам се, че си приела думите ми насериозно ( за gpsa ) :Д. И може да се прегледам, имам наличие на психически отклонения ;Д.
MissBianka
06-03-2011, 06:29
Абсолютно същата като теб съм ! При мен (освен че по природа съм си ужасно ревнива) в този случай се засилва ревността, защото и аз като теб се страхувам, че може да се случи нещо такова и да развали отношенията ни, точно защото съм много щастлива и не искам това да свършва.Опитай се да мислиш предимно за всички неща, които прави за да ти доказва любовта си и ги оценявай максимално.Радвай се на това което имаш и не разваляй нещата заради някаква параноя. Аз поне така се опитвам и ми се получава донякъде... :oops:
Пък и защо все ние жените трябва да се страхуваме че ТОЙ може да направи нещо за да ни нарани ????? Защо мъжете все са толкова уверени и спокойни? Нека и те се поизпотят малко :D
Аз не съм намерила лек за тая болест още.
Нещото, което помага е самочувствието. Да знаеш, че той трябва да е много глупав, за да си позволи да рискува ...теб. Ако знаеш това, когато и АКО ти изневери, ти ще знаеш, че си си губила времето просто, защото той дори не си струва.
Но да ревнуваш .. неизбежно е, щом има силни чувства, то нормално е да искаш да го задържиш и да не искаш да го загубиш. Но не можеш да го сложиш в клетка.
Колкото до него, не му говори за това. И не го подпитвай, кой с какво, кога. По-скоро това, което те притеснява, го обърни и използвай същите реплики, които теб те притесняват, но с него. Накарай го да ревнува. Да види какво е. Следващия път когато същите думи му се изплъзнат от устата, ще се сети за собствените си чувства при споменаването на това и ще разбере какво чувстваш без да си му казала нищо.
Така се борави с мъжете, да си мислят, че сами са се сетили за нещо, докато ти си работила за тази мисъл доста време. :>
badsector
06-03-2011, 09:03
...Накарай го да ревнува...
В повечето случаи това е грешка.
Невинно ще е, няма да е реплика от сорта на: 'Ще излизам с бивш. Чао! :)'
badsector
06-03-2011, 09:49
Даже невинно може да има още по-силен ефект. Не е много хитро да вкарваш такива мисли в мъжка глава. Особено, ако вече ги има, може да е пагубно. Нали знаеш историята за Отело и Дездемона :D
dark_angel3
06-03-2011, 10:38
Не си и помислям да го правя :D дразня го, но той знае, че се шегувам. Направо си подписвам смъртната присъда кривна ли от пътя :D