View Full Version : Към всички, които искат да влязат в форма за лятото
Barbiiie
06-02-2011, 19:47
Мацки,
изморих се да чета теми, писани от момичета, които цитирам:
-За закуска ям нищо с въздух и половин солетка, за обяд 1 домат с 2 гъбки и 0,5 гр телешко месо, а за вечеря чаша с вода и половин бисквитка, ама пак не отслабвам.
По този начин съсипвате тялото си и метаболизма. (знам всеки ви го казва) При такива строги диети без захранвне след това ставате плондери! Така метаболизма ви се забавя супер много и дори и да тренирате и т.н., ако той е забавен, това означава, че организма ви значително намаля броя на калориите които гори. С две думи "и водата ви се лепи. "
Аз съм 39-40 кг и съм 1,59 на 13 години. И преди да си помислите, че нищо не ям. Напротив, дори много често преяждам, а диети не спазвам. Ще кажете сега, че е ген. Еми не е ген, защото, когато бях в 4 клас бях доста пълничка!
Тайната на хубавото тяло е здравословното хранене. (звучи банално и уж всички знаете отдавна това?) Еми да ама си пазите диети нали? Да, обаче не всяко момиче може да спазва дълга и здравословна диета. Много по-лесно ще е, ако вместо пиле с ориз , ядете зеленчукова супа и салата, или замените филийката хляб с 1 картоф. Когато се чувствате адски гладни да се натъпчете с плодове и зеленчуци, отколкото с филийка масло или пастет. Камион да стана, ако 1 седмица се храните здравословно без мазни и тежки храни и не усетите промяна! Така е много по-лесно да отслабнеш без диети и глупости! Просто промени начина си на хранене. Това не означава да ядете само плодове и зеленчуци! Просто намалете висококалоричните храни и ги заменете с нискокалоричните. Не се ограничавайте от нищо! Ако изядете 2 шоколада няма да напълнеете, ако на следващия ден ядете само зеленчукови ястия!
TheBeliever
06-02-2011, 19:58
На прав път си, но едно не ми е ясно. Защо да заменят пилето с ориз със зеленчукова супа? Кое не му е здравословното на пилето или пък на ориза?
katericArofl
06-02-2011, 20:07
и аз си мисля същото.. абе до ген си е , никои не може да ме убеди в противното. 8-) то дали ще съм на диета ими ке ти ям зеленчуците е абсолютно едно и също..
-За закуска ям нищо с въздух и половин солетка, за обяд 1 домат с 2 гъбки и 0,5 гр телешко месо, а за вечеря чаша с вода и половин бисквитка, ама пак не отслабвам.
хахаххахах :D
иначе така си е!!!!освен това с ориза и пилешкотоо месо(полезни са,само че не трябва да се готвят с много мазнина)
С тези диети само някоя болест може да си докарате..както става при почти всички..рано или късно!
и в крайна сметка за какво ви е да сте слаби като ще сте болни и свити като джумерка .
xxKiFlAx
06-02-2011, 21:04
Аз съм си в форма винаги :P
malka_sladkka
06-02-2011, 21:18
Оффф... ти на всяка манджа - миродия :? :? :?
badsector
06-02-2011, 21:23
...ако вместо пиле с ориз , ядете зеленчукова супа и салата, или замените филийката хляб с 1 картоф...
Неуместни примери. Пилешкото, както повечето меса, е около 23% протеин. Трудно постижимо, ако караш само на зеленчуци. Оризът е ясен, че е основно скорбяла и кара организма да отделя много инсулин. Филийката хляб може да е пълнозърнеста, или дори изцяло черна с примеси от различни семена. Определено ще е по-полезна от картофа, който също съдържа нишесте, макар и в нетолкова огромни количества. Балансираното хранене означава на всяко ядене да се приемат протеини, въглехидрати и мазнини, като количеството на храната е разпределено през целия ден. Съответно е добре да се приемат растителни, а не животински мазнини, въглехидратите да са бавни, а не бързи. И много е важно да се приема достатъчно Омега 3, или направо гама линоленова киселина. Витамините и минералите също са от значение.
В сферична ли :D Бъзикам се.
xxKiFlAx
06-02-2011, 21:24
:D :-)
VampireLover3
06-03-2011, 05:02
Никой не вярва, че когато ядеш отслабваш. Всички си мислят, че с една ябълка на ден ще свалят, че и ще си задържат теглото! Ми нека го правят то си е за тяхна сметка. Иначе баро за темата само едно не видях в нея и то най-важното - спорта? Без него ако ще и 100 години да си на диета няма да е толкова ефикасно.
Идеята е да не се тъпчеш (особено с боклуци) и да се движиш и си стават нещата.
Rebirthing
06-03-2011, 10:00
Много се радвам да видя, че има млади момичета с акъл в главата, при това грамотни !
Подкрепям написаното :).
StolenBliss
06-03-2011, 11:35
Е, аз подкрепям, ама мИродия ?! :razz: :razz:
Иначе аз специално за диетите мисля, че всеки от различни неща надебелява. Моята перфектна диета е - Аз сутрин не ям така или иначе, не мога. На обяд си ям квото ми падне, абсолютно квото ми падне. Например хамбургер, хич не ме бърка. Ям хубаво, за да ми засити. Вечер идеята е да не ям нищо след 7, да речем.
Много ще кажат, не трябва така, но въпроса е, че съм научила вече по моя организъм от какво пълнея и тряя да кажа, че с тая гореспоменатата диета за 3 месеца свалих 10 кг, БЕЗ йо-йо ефект после.
8-)
Като ядеш един път на ден какво очакваш.
badsector
06-03-2011, 13:59
Воинска диета (http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dieta#axzz1O6X0rSgK). Но според мен, това не трябва да е начин на хранене, ами просто диета, която се спазва известно време.
pressiana
06-03-2011, 14:50
Думата се пише МЕРУДИЯ.
А за отслабването - наистина си е до ген. Много момичета са ми подмятали супер злобни коментари, че те може да не са слаби като мен, но ядат каквото им се яде. Ами и аз ям каквото ми се яде, колкото ми се яде. Не пропускам закуска, обичам бързи храни и т.н. :?
Бях чела една супер злобна статия в Космополитън, че слабите момичета един вид не ядели и били грозни пръчки, които никой не харесвал ...
Та, отклоних се от темата. Истината е, че е нужен и спорт. Точка по въпроса. Ако ви мързи да се движите, тогава какво тяло ще правите?
А, още нещо. Защо всички решават лятото за морето да спазват диети? Вие ако по принцип не спазвате, сега пък защото ще започнете изведнъж с всички ограничения... Много обичам момичета и които карат в училище на пакет солетки, а вечер се натъпкват като свине. 8-)
Greennight
06-03-2011, 15:04
Обаче не се научихте,че ако не ядете нищо няма да отслабнете ? :-o Единственото,което може да си докарате неядене е главоболие и енвентуален припадък.Тва също,че било здравословно да се ядат плодове не знам,кой го измисли,ама да му го навра отзад в умния мозък.Плодовете са фрашкани с въглехидрати=отслабване от мускул,а не от сланина,така и не го разбрахте тва,отворете 1 учебник по биология!!!Най-добрата диета е месо+салати и от време на време картофи и най-вече СПОРТ!!!Може,колкото искате да си отслабвате и колкото си искате кила да сте,ама като ако не сте стегнати и сте като някви глисти никой няма да ви харесва...Нали се сещате,че като потичате в парка 1 час ще си стегнете задницата и ще я оформите,а ако гладувате ще отслабне,но ще е отпуснат като на баба.
И пак казвам,тва с гладуването е най-голямата тъпня!!!Най-малкото,че така нямаш енергия за спорт...
Защо не помислихте за това през зимата?
естествено , че си е до ген , аз съм ниска и набита в задните части точно като наще и майка ми и баща ми ! :( Немога да направя нищо по въпроса не ям като свиня и се движа повечко и тва е ..
Josefinne
06-03-2011, 16:15
Ами не е ген. И аз на 13 бях слаба. И на 16 бях слаба, а пък на 18 бях най-слаба. Проблемът идва като станеш на 23 и нямаш време да кихнеш, камо - ли да спортуваш и да се движиш. След 10 години пак ще те питам за диетите.
Спорт му е майката. В тази възраст ( 13-20 ) метаболизмът е най-засилен и може да се поддържа перфектно тяло със много спорт ( примерно 2-3 пъти в седмицата едночасови тренировки по каквото и да е ). В това положение, дори и да си похапвате, няма да ви се лепи. ( Освен ако нямате някой коварен ген ). Ето примерно Нина Добрев, яде си до-о-оста обилно, но се поти яко 2-3 пъти в седмицата. (:
А моя личен съвет е да си готвите. Когато можете. Адски приятно е да ядеш нещо собствено производство. А и знаеш какво слагаш. :)
anonymous708973
06-03-2011, 18:13
Проблемът идва като станеш на 23 и нямаш време да кихнеш, камо - ли да спортуваш и да се движиш. След 10 години пак ще те питам за диетите.
Да, да, понеже на 23 имаш тооолкова работа и семейство, което да гледаш, храниш, готвиш и переш, нали? Майка ми е на 38, работи по 11 часа на ден и намира време да спортува :wink:
Иначе да, не е ген.
Камион да стана, ако 1 седмица се храните здравословно без мазни и тежки храни и не усетите промяна!
При мен няма да има промяна, понеже аз попринцип ям страшно здравословно. :) На мен ми трябва спорт...
malka_sladkka
06-13-2011, 14:34
Иначе аз специално за диетите мисля, че всеки от различни неща надебелява. Моята перфектна диета е - Аз сутрин не ям така или иначе, не мога. На обяд си ям квото ми падне, абсолютно квото ми падне. Например хамбургер, хич не ме бърка. Ям хубаво, за да ми засити. Вечер идеята е да не ям нищо след 7, да речем.
Много ще кажат, не трябва така, но въпроса е, че съм научила вече по моя организъм от какво пълнея и тряя да кажа, че с тая гореспоменатата диета за 3 месеца свалих 10 кг, БЕЗ йо-йо ефект после.
8-)
Да бе чак сега се усетих, че се пише меродия :lol:
Ivencetoo
06-13-2011, 17:55
в мойто даскало има две момичета който постоянно са на някви диети и докато са на училище се тъпчат и после пият някви хапчета дет предизвикват повръщане и е направо ужасно това и го правят само за да свялят
scrooper
06-13-2011, 19:37
ааххх Х( :х :Х !!
Знаем,че си си свинче,мило :-)
По темата-един трезво мислещ човек! Евала.
brutaLxxbunny
06-13-2011, 20:30
Да,осъзнах го това преди 3-4 месеца и да,има огромен ефект!Не само,че се чувствам по-добре,но и вече не усещам тая нужда от шоколади,чипсове и т.н.Много повече ми се ядат ябълки или череши.Бих го препоръчала на всеки.Бях 38 кг и за има няма 3-4 месеца съм 34 кг,но не е въпроса в това,а че самото ми тяло изглежда по-добре.
pressiana
06-13-2011, 20:38
за има няма 3-4 месеца съм 34 кг.
Колко си висока? :-o
skinny06
06-14-2011, 05:01
Kaкви въглехидрати бе!?! Само в банана и авокадото има малко повече :lol: