Влез

View Full Version : Тегло

vakanciqta
06-02-2011, 22:53
Скъпи съфорумници имам един проблем ...
В поледно време 2 месеца започнах адски да ям ама много и то със вълчи глад .. Пример дадоха ми 10 лв. за училище и аз изядох 4 огримни сандвича + 1 фанта .. Не знам какво стана преди почти нищо не ядях ..ей така изведнъж стана ..
И естествено качих килца .. Увисна ми корема и тн .. Въпроса ми е как да си върна формата с глад че няма да стане няма да стане трябват ми упражнения .. Кажете ми някакви моля ви по възможност да могат да се изпълняват вкъщи защото наоколо всичко е строежи и т.н ..
Или ако е диета да не е драстична
Много ще съм ви благодарна

xxxmyheroinexxx
06-02-2011, 23:16
Отиди на диетолог. Ние можем да ти кажем диета, която да се отрази зле на здравето ти. А той ще определи най-добре какво е подходящо за организма ти... :shock:
Света не е пред компютъра.. 8-)

vakanciqta
06-02-2011, 23:20
Нямам възможноста да ида на диетолог .. .. Помагайтее
: Диети , упражнения .. Принципно всички лекари ми казват че имам здрав организъм и тн и че не се вреди лесно и т.н

mnmldude
06-03-2011, 01:08
Еми щом не искаш драстична диета ок.
1.Пържено - НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕШ!
2.Олио - ПО-ДОБРЕ ЗЕХТИН !
3.Всякакви супи,манджи и тем подобни - НЕ Е ПРЕПОРАЧИТЕЛНО !
4.НИКАКВО ГАЗИРАНО !
5.Ако си свикнала да ядеш ястията с повече сол,трябва да отвикнеш.

Накратко всякакви мазни неща,макаронени изделия,газирани напитки,бира,прекаленото много сладко на ден също не е хубаво,хляб не трябва да ядеш.Последното ти ядене ТРЯБА ДА Е ДО 19.30ч. , след това ако си много гладна,някакъв плод или зеленчук(по избор с изключение на банан)
Ако ядеш месо особено свинско,хубаво е да го спреш.
Хубаво е да ядеш пилешко,пуешко,телешко,риб шко ФИЛЕ,но да е печено.

Общо взето хубаво е да се ограничаваш от горе изброените неща.А тия сандвичи дето ги ядеш .... И пълен глад просто недей да правиш,защото това толкова вредно,че. ...

britzy
06-03-2011, 04:34
Само не знам кое на супата е вредно ,пфф ай не говорете неподготвени 8)

пт-спри тея сандвичи и глупости,сладоледи ,газирано ...хапвай мюсли за закуска + натурален сок.
Така може и пилатес да почнеш за стягане

VampireLover3
06-03-2011, 04:51
^ Може би заради фидето е написал без супа. 8-)

Аз предлагам 90 дневната диета ако си постоянна ще издържиш и ще свалиш лесно, а и не се отказваш от нищо. Упражнения всякакви.. зависи дали искаш вкъщи, във фитнеса или на вън. Може да бягаш някъде или да скачаш на въже. У вас може да правиш Tae Bo, Pilates, Pump it up и т.н.т във фитнеса не знам как е не съм ходила. Спри газираното и пий повече вода. И ако не искаш да започваш посочената диета правиш си сандвич от вас и го ядеш в училище ако след това още си гладна си взимай плодове. У вас си прави салати, риба, пилешко месо, мляко с мюсли и т.н.т. Ако имаш желание и си със силна воля всичко ще успееш да свалиш.

mnmldude
06-03-2011, 06:51
може би съм споменал супи,защото съд. ОЛИО ;)

VampireLover3
06-03-2011, 06:57
Е то пък не може напълно да се откажеш от олиото и солта - това означава, че трябва да яде само сурови неща което е невъзможно, а и организма се нуждае от мазнина. Яж си супите и спокоино много по полезни са от например пържените картофки.

kalpazanka
06-03-2011, 07:04
Спираш газирано, рафинирани захари и джънк. Намаляваш хляба, но не го спираш. Мкаронените изделия също не ги изключвай- това са въглехидрати, които ти трябват за изгарянето на мазнините. За закуска ти вършат идеална работа.
Като цяло намали дневния прием с 250, максимум с 500 kcal. Движи се повечко и резултатите няма да закъснеят.

mnmldude
06-03-2011, 09:23
Каквоо :shock: :shock: ... Въглехидратите трябва да се намалят постепенно.Защо без олио ? - Защото олиото е наситена мазнина и това повишава холестерола.Затова се ползва зехтин,това е мононаситна кислениа,която понижава холестерола.Защо да изключва солта - като ядеш солено приемаш повече течности,голяма част от тези течности се задържат.Наистина нуждаеш се от мазнини,но не от наситни,а от поли и мононаситни.Същото важи и за въглехидратите,само че там трябва да намаляш бавните въглехидрати.Хляб може да се яде,но да е препечен.

kalpazanka
06-03-2011, 09:38
Не е ли по-логично да намали бързоусвояемите въглехидрати? Точно те стимулират липогенезата и отлагането на ТАГ в депата. Като намали бавните въглехидрати, респ. намали пируватът от анаеробната гликолиза, как ще се утилизира ацетил-КоА?

Minerva
06-03-2011, 09:47
Как си допуснала това да стане? То това, което го описваш не е от глад, то е тъпкане. Е така правите и после как да отслабна...а е толкова лесно изобщо да не качваш тия кила. Спри сандвичите и вафли, газирано и всички подобни неща, които си купуваш от магазина. Лято е, има много плодове - яж тях. И салати също, супи, задушени зеленчуци, пиле, ориз, риба, такива неща. Но не като седнеш да изядеш по няколко чинии от нещото. Яж в нормални количества по три пъти на ден и излез се размърдай - ходи да тичаш или направо тръгни на фитнес ако е много зле положението.

lovefantasy
06-03-2011, 10:37
Всеки има периоди, в които му се хапва повече. Колкото повече мислиш ,че си напълняла, толкова по-зле се чувстваш. На мен чак ми става гузно като попрекаля с хапването. В такива моменти започвам да тренирам повечко (по принцип си тичам да поддържам форма) и гледам да се занимавам с нещо което ми отвлича вниманието и не мисля за храна. Постепенно спира да ми се яде по толкова и си връщам килограмите. :)

yeeee
06-03-2011, 11:01
В никакъв случай не си мисли,че си много дебела защото така се подтискаш и комплексираш и ..не гладувай.Яж по малко.Задължително трябва да спортуваш.Каквото ти харесва :) може да тичаш и да скачаш на въже..недей да правиш коремни преси те са за стягане не за стопяване на мазнините :) Яж когато ти се преяде,но по малко.Трябва да изключиш напълно от менюто си газираното,САНДВИЧИТЕ (тестените храни) сладкото (ако не можеш без сладко можеш да хапваш САМО по 1 блокче шоколад :) ) и да знаеш,че от пърженото много се напълнява!Ако искаш започни 90 дневната диета според мен е много хубава :) А и можеш да си съставиш свой режим със плодове,зеленчуци,месо(пил шко,пуешко) салатки и т.н.Пожелавам ти успех,дано да отслабнеш :)

mnmldude
06-03-2011, 11:19
Не е ли по-логично да намали бързоусвояемите въглехидрати? Точно те стимулират липогенезата и отлагането на ТАГ в депата. Като намали бавните въглехидрати, респ. намали пируватът от анаеробната гликолиза, как ще се утилизира ацетил-КоА?....безсънието се отразява.Все още не мога да мисля трезво.

FuckingFreak
06-03-2011, 11:28
Как си допуснала това да стане? То това, което го описваш не е от глад, то е тъпкане. Е така правите и после как да отслабна...а е толкова лесно изобщо да не качваш тия кила. Спри сандвичите и вафли, газирано и всички подобни неща, които си купуваш от магазина. Лято е, има много плодове - яж тях. И салати също, супи, задушени зеленчуци, пиле, ориз, риба, такива неща. Но не като седнеш да изядеш по няколко чинии от нещото. Яж в нормални количества по три пъти на ден и излез се размърдай - ходи да тичаш или направо тръгни на фитнес ако е много зле положението.

+++
И леко с натуралните сокове, че една чаша съдържа калории колкото 1 среден шоколад.. Пък и ти си си виновна, все пак. Това не е станало от 1 или 2 пъти, трябвало ти е поне 3 месеца здраво плюскане, за да се отпуснеш така. Къде беше през това време, спа ли, какво прави? Ако искаш да отслабнеш, както казват в 'I used to be fat' - Give me your summer and I'll give your life back .. в твоя случай - жертваш лятото за тренировки и лишавания и ще имаш желаното от теб тяло..