View Full Version : Нужен бал за КСТ в ТУ Варна
Здравейте,
Може ли някой да ми каже така ли се пресмята бала, защото не съм сигурен:
Оценката от дипломата по физика + математика + оценката от матурата ( в моя случай математика ) *2 ? При тези сметки изкарвам че моят бал е 22,7
Какъв бал е бил нужен миналата година за КСТ ? Не си спомням къде бях намерил, но пишеше 21.9 на първо класиране, вярно ли е това ?
Става на въпрос за ТУ Варна
за първо класиране КСТ, минималния да е под 24?! Или е друго балообразуването, или просто ТУ-Варна верно нямат прием...
иначе университетите имат сайтове и там се проверяват минали КСК... поразрови се и ще намериш, щом ше влизаш КСТ, няма да ти е трудно ;] колега
Нищо не намирам за КСК от ту Варна ... :(
ебати сакатия сайт.. обиколих го 3 пъти и нищо не намерих... ако имат форум, пиши там..
в сайта няма линк към форум, а в гугъл не намерих техен форум. Има няколко сайта, които са се мъчили да станат форум на ТУ Варна, но не се е получило ...
може ли някой да ми помогне в край на сметка ?
Cybershot
06-04-2011, 16:30
Варна и с БЕЛ могат да те приемат, така че споко. Миналата година влезлият с най-нисък БАЛ в КСТ е бил около 19 и нещо. Прави си сам изводите.
По бел дипломата ми е слаба и не ме бива като цяло. Доколкото се сещам на трето класиране е било 19.9 г/д, а не искам да чакам чак до трето ... не ми се рискува толкова ...
FlameGhost
06-04-2011, 22:33
В ТУ Варна съм 1-ви курс, да бала на 1-во класиране беше около 21, 9 не съм сигурен а на трето падна на 19 и нещо така, че няма се плашиш ;)
Cybershot
06-05-2011, 06:25
Щом могат да те приемат в ТЕХНИЧЕСКА специалност с БЕЛ.... то хич не е западнало, да не си го помислите. Пък резултатите от предварителния кандидат-студентски чувам, че били потресаващи. От над 700 човека, само 7 имали над 5,50 ....
Балът за КСТ се образува от сбора на оценките по математика и физика от дипломата+ удвоената от изпита, т.е. мах 24.
Оценката от дипломата по физика + математика + оценката от матурата ( в моя случай математика ) *2 ? При тези сметки изкарвам че моят бал е 22,7
Това означава ли, че на предварителния си изкарал 5.35 ?
Ако е така- поздравления!
Мне на предварителен не съм ходил ... залагах на матурата, защото материала там е по-малко и смятах че ще е по-лесна, а и 20 от 26 човека от класа са на матура с мен, което означава че сме в една стая и възможността да се препише се увеличава ...
Изкарах 5.67 на матурата по МАТ и сега изобщо не ме е грижа за изпита, само трябва да им кихна 60 лв, независимо колко ще изкарам на изпита им ...
Вероятно с такъв бал ще вляза от първо класиране, но ми е интересно колко точно е бил миналата година ...
XaMcTePKa
07-14-2011, 21:32
А някой има ли представа за миналогодишните балове от 1-во и 2-ро класиране на специалност Социален мениджмънт в ТУ-Варна :) благодаря предварително
Kremena232
07-16-2011, 10:36
А някой има ли представа за миналогодишните балове от 1-во и 2-ро класиране на специалност Социален мениджмънт в ТУ-Варна :) благодаря предварително
И аз това искам да разбера, но никъде не попаднах на такава информация, надявам се да не е много висок бала за тази специалност...успех от мен
Ох.. аз също съм писал КСТ, обаче общият бал ми е 20.48. Дали има някаква вероятност да ме приемат?
XaMcTePKa
07-24-2011, 19:54
Може би имаш шанс на 2-ро класиране, виж минималните балове от 1-во на сайта им ;) успех.
Може би имаш шанс на 2-ро класиране, виж минималните балове от 1-во на сайта им ;) успех.
Може ли линк ?
XaMcTePKa
07-24-2011, 20:57
http://ksp.tu-varna.bg/images/stories/balove/statistika_balove.pdf
http://ksp.tu-varna.bg/images/stories/balove/statistika_balove.pdf
Благодаря :)
Мале много висок бала за СиТ ... все още се чудя дали да си оставя мястото в КСТ и да чакам за второ класиране СиТ ...