Влез

View Full Version : Чувствам се ужасно...

sunfl0wer
06-08-2011, 14:42
Здравейте...момиче на 16 години съм..
Та мойта история е такава... може да ви се стори малко необичайно, но бях с него почти 11 години. Познаваме се още от съвсем малки, тъй като родителите ни са много добри приятели още от преди да се родим... И като малки постоянно си играхме заедно :P ... Решихме да "станем гаджета" 8-) още на 5-6 годинки, но странното е че от тогава не сме спирали да се виждаме, станахме много близки и израстнахме заедно, тръгнахме на едно и също даскало, но съседни класове, и си бяхме заедно междучасията... Не спирахме контакт... още на около 12 осъзнах наистина че го обичам и просто не мога без него... Прекарах си цялото детство с него, през много неща сме минавали, като късахме пак се събирахме след най-много 2 дена, но ето че преди почти месец се скарахме непоправимо. Причината беше, че прекарвах прекалено много време с един мой приятел, с който нямам нищо... А той си пада много ревнив и явно някой му е казал нещо и той е решил че съм му изневерявала с този мой приятел, въпреки че не съм. Никога преди не се е държал така с мен... каза ми че късаме и не пожела да говори с мен повече... Мислех, че е временно и че отново ще се сдобрим, но той не ме потърси... реших аз да пробвам, но той ме е изтрил от скайп, фейсбук, и т.н а като му звъня телефона винаги е изключен, или ми затваря. Не съм мислила да мина през училището му или да отида у тях, защото нямам смелостта... познавам го добре и знам, че щом вече е стигнало до такъв игнор просто едва ли някога ще ме потърси пак :( Въпроса е, че го обичам и не знам защо просто така е решил да спре всякакъв контакт с мен, въпроса е че не съм спирала да рева през никоя от тези седмици, не мога да спра да мисля за него, не мога да осъзная, че съм сама, просто съм свикнала с него и едва ли ще мога да тръгна с когото и да е било друг, не мога да обикна никой друг... :cry: :cry: :cry: Моля ви помогнете ми... 11 години на вятъра :cry: :cry: ....

TheBeliever
06-08-2011, 14:51
просто съм свикнала с него

Ей тук ти се корени проблема.
Вашето е било приятелство преди всичко. Ти си свикнала той да е край теб - другарче за игра, другарче за излизане, гадже (?). Така както описваш ситуацията все едно чета за себе си и моята приятелка от детинство с малката разлика, че не съм тръгнала да ставам лесбийка заради нея.

На кратко - времето ще затрие навика. Лошото в тази ситуация е, че сте съсипали едно чисто детско приятелство със заблудата за нещо повече.

ymca
06-08-2011, 15:06
Аз пък мисля, че сте се намерили, и е тъпо, че е станало така. Това за "свикнала съм с него" въобще не звучи притеснително, защото рано или късно всички "свикваме" с половинката си. Няма какво да се лъжем- онази изпепеляващата страст е до време, после се появяват други, по-овладяни, чувства.

Ако наистина сте били 11 години заедно и всичко е така, както го описваш, тогава направи ВСИЧКО възможно да се оправите. Аз си мисля, че няма никакъв шанс да се разделите заради нещо, което даже не се е случило. Кой е толкова глупав да вярва на злобари и завистници?! Моят съвет е да не се отказваш, колкото и странно да звучи, но наистина явно имате нещо специално.

А някаква вероятност да се държи така заради нещо друго има ли? Той ли ти каза, че е заради момчето или ти така смяташ? Възможно ли е да е безразричен към тебе вече? Ако случаят е такъв, тогава бих те посъветвал да се откажеш- it takes two to tango!

autumn666
06-08-2011, 16:20
:? Не мисля, че те е забравил вече... Някои хора трудно забравят връзки които са били по няколко месеца, а 11 години са да не кажа целия ви живот... такива неща не се случват често и в днешно време да запазиш дълга, сериозна връзка на такава възраст е трудно. Трябва да поговориш с него и да се опиташ да запазиш връзката ви...
Ако пък не стане... недей да се отчайваш, има много момчета, по разказа ти разбирам, че си имала само един приятел до сега и това е бил той, така че не си вкусвала свобода цял живот, виж какво е да си сама, може и да ти хареса, забавлявай се, излизай с приятелите си, скоро ще срещнеш някой и ще пробваш на ново, знам че ще е трудно да забравиш такава дълга връзка, но хора и с по 20 години брак се развеждат и го преживяват, така че не му мисли...

pressiana
06-08-2011, 16:33
Аз съм съгласна с TheBeliever. Бъди реалистка просто.
Можеш да обикнеш някой друг, стига си се панирала. И тези 11 години не са били на вятъра, повярвай ми :)

SuperBadSuperFresh
06-08-2011, 17:40
Не са 11 години на вятъра.От 5 годишна до сега,сте се променили.И ти,и той.Вашата привързаност е повече от любовта ви.Навярно и него го е страх,че няма да обича друга.А ти ще тръгнеш с някой друг и всичко ще свърши.Не мисля,че 11 години приятелство могат да се разрушат заради едната ревност.Мисля,че проблема е по-сериозен.

badsector
06-09-2011, 11:03
Отиди до тях с бухалка в ръка и го питай дали ще те изслуша, или да го почваш. Пробвай да си изясните нещата, кажи му кое как стои. Ако не опиташ, ще съжаляваш цял живот. Ако опиташ и не стане, майната му, животът продължава :)

balu4ka
06-09-2011, 12:52
Просто го потърси ,очи в очи е най-добре.Едва ли ,си му станала безраслична.

Josefinne
06-09-2011, 14:01
Годините щастие никога не са на вятъра, независимо от това как завършва една връзка. Моят съвет е да имаш търпение. Няма никакъв смисъл да го търсиш сега - явно не е готов да говори с теб все още и всеки път, когато го потърсиш, времето което му е нужно, се увеличава. За това просто му дай време, не го търси известно време. В един момент ще видиш, че той ще се успокои и ще ти отговори на вече изпратените съобщения или сам ще те потърси. Може например да му изпратиш един смс, че го обичаш, че не си му изневерявала, искаш да поговорите и си готова да изчакаш колкото е нужно, докато се успокои и е готов. Знам, че през това време ще ти е много тежко, но това е единственият начин да си го върнеш.