View Full Version : 2 на матурата
имам 2 по математика на матурата по български 5 а за годината имам по математика имам 5 какво става ?
моля ви помогнете ми не спирам да плача много съм отчаяна !!!! ще мога ли да кандидатствам
пак ще можеш да кандидатстваш,но балът ти е по-нисък
моя е 26,215 с 3 по мат и 4 по бел ;(
busted97
06-09-2011, 16:33
Може да са ти анулирали работата за знаци
Май не можеш да кандидатсваш :? .
+ това не е матура, а НВО/изпит след седми клас :? .
neeDaBosS
06-09-2011, 18:09
До колкото знам имаш ли 2 нямаш право на кандидатстване..дори да 2 и 50,щом нямаш пълна тройка не е добре.Все пак ако греша-поправете ме.
evilGirL97
06-09-2011, 18:15
Сигурна ли си че имаш 2-ка? Аз доколкото знам няма резултати. Пък миналата година 16 точки са били за 3-ка (по математика). Тази година ако резултатите на повечето ученици са лоши може да смъкнат критериите. Няма страшно :) Утре вече ще се разберат резултатите със сигурност! Надявам се да съм се справила :)
Сигурна ли си че имаш 2-ка? Аз доколкото знам няма резултати. Пък миналата година 16 точки са били за 3-ка (по математика). Тази година ако резултатите на повечето ученици са лоши може да смъкнат критериите. Няма страшно :) Утре вече ще се разберат резултатите със сигурност! Надявам се да съм се справила :)
Ами резултатите са излезли: http://7klas.mon.bg/ :))
пак ще можеш да кандидатстваш,но балът ти е по-нисък
моя е 26,215 с 3 по мат и 4 по бел ;(
И аз съм така.. математиката ме прецака от всякъде..
aHuMaToP
06-09-2011, 19:24
Неможеш. Ако нямаш 3, те отписват от всякакво класиране и си оставаш в общообразавателно :)
shadow4e
06-09-2011, 19:38
Не мога да проумея как са ти писали 5 по български. Стегни се, момиче, и седни да учиш.
http://img820.imageshack.us/img820/2733/tumblrl8ye42zitj1qay34c.jpg
evilGirL97
06-09-2011, 21:25
Ами резултатите са излезли: http://7klas.mon.bg/ :))
Не знаех., Аз имам 5 по БЕЛ и 4 по Математика.,
:grin:
flower757
06-09-2011, 21:52
Как да можеее ;хх Не й давайте напразни надежди, защото не може .. имаш ли двойка директно отпадаш от класиране .. кандидатстване за гимназии ... една от най-добрите ми приятелки е простоо съсипана, защото и тя има 2 .. но просто всички са шашнати , защото попринцип е умна и по бел и тя има 5 и ще завърши с над 5 .. просто .. ;( ;( ;( и аз се наревах .. мн е кофти , ама много .. а ти .. еми , съжалявам , тази година забрави за гимназия , но догодина има училища /бая/ , които приемат и след 8 клас, дори и някъде специалностите са по-хубави.. и колкото и да ревеш и ти нищо няма да се промени :( най-много не би било зле да отидеш с родител за преразглеждане на работата ;) късмет .. :cry: дано се намери да се хванете за нещо , ама не си пропускай шанса да я преразгледате ;)
Добре бе,деца ,как може да изкарате 2ки .Защо не учите ?Сега си съсипахте една голяма част от живота,защото след 8ми клас приемат в гадни училища,е има си изключения ама мнооооого малко .Много се нервя така ,егати ами седнете поучете пък веднъж ...
мммм нз но вече ми е се тая защото ако няма бройки пак ще ме приемат някъде а за годината има 5 по математика може би нещо ще се промени нз а след 8 клас не се ли кандидатства само в няколко училища?? аз ще си остана в моето дск с туризъм и до кокото знам повечето няма да са в тая паралелка и има шанс да ме приемат.
Добре бе,деца ,как може да изкарате 2ки .Защо не учите ?Сега си съсипахте една голяма част от живота,защото след 8ми клас приемат в гадни училища,е има си изключения ама мнооооого малко .Много се нервя така ,егати ами седнете поучете пък веднъж ...
аз уча много но все пак е вид притеснене и аз както много се панирам и всичко в главата ми се а бе с две думи бяло петно и после какво значение има дали си учил или не нз може и някъкав знак нещо да ми са я нулирали оффф квот е тва :(
DirtySmile
06-10-2011, 06:40
аз уча много но все пак е вид притеснене и аз както много се панирам и всичко в главата ми се а бе с две думи бяло петно и после какво значение има дали си учил или не нз може и някъкав знак нещо да ми са я нулирали оффф квот е тва :(
Абе такива като тебе бол.Аз иначе уча много ама имам 2ка аре са квото и петно от 30 задачи се ще решиш 5 поне ако си "учила много"
Да,ами я си представи аз имах матури тази година и също се панирам ама отидох там и ги напрасках за 6тици ,така че не е от притеснение .Не си усвоила материала -хич не гледай в училище кво пишат-твъъъъърде е относително ...
Смятай колко си "учила". Сигурно по цял ден обикаляш от кафе на кафе както всички други жалки "хайлайфърки" на ежедневието ни. Вземи си седни на задника и учи "... ама аз учих, но изкарах 2". Аз когато бях в 7ми клас не учих и пак изкарах 4.27, а по бел 4.40. Нито съм ходил на уроци, нито нищо.
beperfect
06-10-2011, 08:44
gummybear
06-10-2011, 10:58
Трябва да си получила МИНИМАЛНА оценка 3,00 за да може да кандидатстваш.
аха еми здраве да е доготина :grin:
Много ме съмнява да можеш..
SmilezZz
06-10-2011, 12:40
Не можеш.. Дори и да няма много желаещи за някаква си паралелка по туризъм - имаш двойка на НВО..
Просто директно отпадаш от класирането..
Догодина чак.. Пък и след 8 клас,щом имаш желание да учиш туризъм,има училища..
- Миналата година една моя приятелка също имаше двойка,обаче по математика,и не можа да кандидатства..
- Пък и бахти притеснението..
То някои неща човек просто си ги знае от елементарна обща култура..
ок мерси аз на матурата имам 2 по математика и 5 по бел а на дипломата 5 по математика и 5 по бел оффф незнам как съм се прецакала
Еми питай госпожите в даскалото ти бе, иначе да гадно е... :) Между другото всички, които я нападнахте просто не знам за какво го правите, защото може да си знае материала, а просто да са я анулирали за нещо коренно-различно.. просто ако на вас ви се случи и всички почнат да ви нападат и да казват, че не сте учили, няма да ви е хич приятно.. :-x
мерси aleкs98 :-)
Няма проблем, по между другото четох в сайта на РИО-София, че на 13, 14 и 15 юни между 9 и 17 часа в 18 СОУ "Уилям Гладстон" може да си видиш проверения тест по математика. :))
CyberMeX
06-11-2011, 10:15
Какво толкова се панирате с тия изпити и матури, аз не бях барнал 4 години учебик и си ги хванах матурите, едната с 4 а другата 5... не му мислете и не се панирайте, а ако сте слушали какво говори учителката никога няма да ви трябва учебник, аз така правих :)
xxnevermindxx
06-11-2011, 10:41
А не може ли момичето да кандидатства на второ класиране или като получи 2 отпада от всички?
shpekovsalam
06-11-2011, 11:39
Имаш ли 2 - КРАЙ! Няма да те лъжа и да ти давам празни надежди! Трябвало е да учиш повече! http://img.zamunda.net/pic/smilies/chair.gif И на мен не ми вървеше Математиката, но с 300 зора успях да изкарам 4! Ще трябва да се пробваш след 8 клас, но се съмнявам и тогава да те приемат в някое по-елитно училище(ПМГ, ЕГ). :?
evilGirL97
06-11-2011, 13:41
steli97 от къде си? Защото в моето училище има едно момиче което има 2 по Математика и 5 по БЕЛ.. Беше объркала нещо на листа за отговори., И се казва СТЕЛА :D
Имаш ли 2 - КРАЙ! Няма да те лъжа и да ти давам празни надежди! Трябвало е да учиш повече! http://img.zamunda.net/pic/smilies/chair.gif И на мен не ми вървеше Математиката, но с 300 зора успях да изкарам 4! Ще трябва да се пробваш след 8 клас, но се съмнявам и тогава да те приемат в някое по-елитно училище(ПМГ, ЕГ). :?
Защо да не може ? :shock: Може, ако в тези училища има прием след 8 клас, съвсем нормално си прави приемен изпит, ако изкара добра оценка я приемат .. ;)
Junieee8
06-12-2011, 11:43
имам 2 по математика на матурата по български 5 а за годината имам по математика имам 5 какво става ?
моля ви помогнете ми не спирам да плача много съм отчаяна !!!! ще мога ли да кандидатствам
ама... аз имам 6 по всичко, освен по история :shock:
BaffaLsc
06-12-2011, 11:50
Ако имаш 2-ка на някой от изпитите, НЕ МОЖЕШ да кандидатстваш..
Filipova75
06-12-2011, 13:02
Не можеш да кандидатстваш
[quote="evilGirL97"]steli97 от къде си? Защото в моето училище има едно момиче което има 2 по Математика и 5 по БЕЛ.. Беше объркала нещо на листа за отговори., И се казва СТЕЛА :D[/quot
ммм от бс съм дали ще ги искарат на списаци с имена
LucySmith
06-23-2011, 10:47
не можеш да кандидатстваш
не можеш да кандидатстваш
Искаш да си трупаш мнения и си търсиш теми стари където много хора преди теб са казали, че не може да кандидатства ?! :oops:
PyCoKoCkA93
06-23-2011, 20:28
Който не полага усилия навреме,така се получава...Не трябва да се сещате в последните 1-2 месеца,че искате да кандидатствате :) За да има резултат,хората полагат усилия цяла година и после се възнаграждават за тях :) За да изкараш 2,значи изобщо не си положила достатъчно усилия и можеш да се сърдиш и да обвиняваш единствено себе си :) Стегни се и опитай догодина докато не са приели поправките в закона,че тогава ще я втасаш,ако забранят прием след 8-ми клас :)
ПП:Наистина и аз съм страшно озадачена как си успяла да изкараш 5-ца по БЕЛ с този блестящ "правопис" :D :D :D
Който не полага усилия навреме,така се получава...Не трябва да се сещате в последните 1-2 месеца,че искате да кандидатствате :) За да има резултат,хората полагат усилия цяла година и после се възнаграждават за тях :) За да изкараш 2,значи изобщо не си положила достатъчно усилия и можеш да се сърдиш и да обвиняваш единствено себе си :) Стегни се и опитай догодина докато не са приели поправките в закона,че тогава ще я втасаш,ако забранят прием след 8-ми клас :)
ПП:Наистина и аз съм страшно озадачена как си успяла да изкараш 5-ца по БЕЛ с този блестящ "правопис" :D :D :D
Айде бе.. :D Първо май се е оказало, че са й анулирали работата, а не, че е изкарала двойка от незнание, чети повече бе човек и второ; да ти кажа, че никой няма да тръгне да се старае да пише страхотно в някакъв форум, просто пише тва, което иска и готово. :?
Requisition
06-23-2011, 21:16
На мен по математика не ми бяха зачели точки от 29 и 30-та задачи(защо така и не разбрах)...Изпуснах и с срока за успорване... Точките ми паднаха с 16-17 и следователно оценката от 5 падна на 4.45, много гадно ми беше. Балът не съм сигурен дали ще ми стигне, но се надявам. :)
PyCoKoCkA93, познавам едно момче, което миналат година не ходи на училище, на изпитите преписа и имаше 4 по Мат. и 5 по БЕЛ: :-o .
kukuchev711
06-23-2011, 21:22
PyCoKoCkA93, познавам едно момче, което миналат година не ходи на училище, на изпитите преписа и имаше 4 по Мат. и 5 по БЕЛ: :-o .
Ми, да, к’во се учудваш?
Вие си зубрете пък, като искате. :-D
PyCoKoCkA93
06-24-2011, 15:50
:D :D :D Как ме разсмивате не е истина :D :D :D Много сте забавнички :) ОК,не е идвал на даскало,преписал е...Ама после в живота няма да има от къде да препише...Защото сега ще препише отнякъде как се пише правилно,но в живота като тръгне да пише и го видят,че е гола вода,надали ще наемат такъв неграмотник :)
А към алекс98:Още от ник-нейма ти си личи,че имаш детски разсъждения,но за 13 годишна е нормално :) Ако човек е грамотен и може да пише,той винаги ще пише правилно,ще слага запетайки и ще пише без правописни грешки...А ако не го умее,всичко друго е просто оправдание :) В днешно време лично според мен е страшно важно човек да е грамотен и да може да пише правилно :) Това е основата,а оттам нататък всичко се надгражда на тази база :)
:D :D :D Как ме разсмивате не е истина :D :D :D Много сте забавнички :) ОК,не е идвал на даскало,преписал е...Ама после в живота няма да има от къде да препише...Защото сега ще препише отнякъде как се пише правилно,но в живота като тръгне да пише и го видят,че е гола вода,надали ще наемат такъв неграмотник :)
А към алекс98:Още от ник-нейма ти си личи,че имаш детски разсъждения,но за 13 годишна е нормално :) Ако човек е грамотен и може да пише,той винаги ще пише правилно,ще слага запетайки и ще пише без правописни грешки...А ако не го умее,всичко друго е просто оправдание :) В днешно време лично според мен е страшно важно човек да е грамотен и да може да пише правилно :) Това е основата,а оттам нататък всичко се надгражда на тази база :)
Еее добре бе ти си най-голямата на твоя свят. ;) Тва си е мойто мнение, аз не се старая да пиша страхотно, е понякога да, но не винаги, ти си имаш свой разсъждения, аз мой, така, че.. (:
Другата година пак.
Няма страшно. :)
мммм нз но вече ми е се тая защото ако няма бройки пак ще ме приемат някъде а за годината има 5 по математика може би нещо ще се промени нз а след 8 клас не се ли кандидатства само в няколко училища?? аз ще си остана в моето дск с туризъм и до кокото знам повечето няма да са в тая паралелка и има шанс да ме приемат.
След 8 клас също имаш изпити по български и математика, и не знам онея даскали как са ти писали 5 по математика, след като на изпита си доказала колко наистина знаеш :) Сори ама, е трябвало да учиш повече :)
От моето училище също има хора с двойки по математика,но не вярвам това да се дължи на незнание.В повечето случаи е ако има нещо,което водят като знак.Когато се явих на изпита се панирах много,а и когато ти казват ,че е много трудно трябва да учиш много и подобни,те притесняват излишно.Но коментара"Е, ще се пробвам другата година"(беше нещо подобно),пуснат от момичето,което е направило темата, просто доказва до къде стигат амбициите,защото понякога не е лошо да си малко по амбициозен :)
Искам да попитам ,ако пък имаш 2 на друг от НВО не по мат или бел може ли да кандидатстваш?