View Full Version : черни точки на нетипично място
kitti123
06-17-2011, 18:48
Привет на всички..! Това , което ме тормози в момента е, че от известно време над горната ми устна са се появили две черни точки.Ако опитам да ги изтискам боли много , а дори днес започнах да ги чувствам леко изпъкнали...като пъпка но не точно...Та ако някой знае нещо да помагаа моля ! :?
Тези точки се наричат милиуми и сама може и да си докараш белези. Най- добре иди на опитна козметичка. Ако си от София мога да ти препоръчам Вени от студио Париж.
kitti123
06-17-2011, 18:57
ужасс... ама милиуми не са ли бели точки :?
и няма ли начин да ги мажа с нещо и да изчезнат или да улесни махането им в домашни условия ?
WaterLilly
06-17-2011, 19:04
Не са милиуми - милиумите са бели/жълтеникави, не черни точки.
Мустак махаш ли си? Да не са враснати косъмчета?
sladkish_14
06-17-2011, 19:06
Стискай ги, няма друг начин. И не са милиуми.
kitti123
06-17-2011, 19:08
нее.. не си махам мустака :-D
а те са точно на ръба на устната.. охх не знам как да го обясня ...:-x
sladkish_14
06-17-2011, 19:13
Стисни ги бе дете! Разбирам те какво е, няма друг начин освен да го стиснеш, черна точка е! И ще става по-гадна и по-гадна, няма смисъл да стоиш така, отстрани е отвратителна гледка, когато започнат да стават по-голями.
kitti123
06-17-2011, 19:17
чак пък дете...
и те са малки едва забележими... просто искам някой метод с който примерно кожата да "умекне" малко, че да не е толкова болезнено...
Това въобще не са милиуми. Дори и да не се махат косъмчетата над горната устна може да се появи някоя черна точка. И аз съм имала. Ако се изтисква бли, но според мен няма друг начин да се махне. И това са глупости - за две черни точки да се ходи на козметик... за всяко дребно нещо да се тича на козметик...
Хмм и аз имам почти постоянно :( Стискам ги, но не с нокти, а със свити пръсти.. т.е. като си свиеш пръста и с това което изпъква от него.. .. абее с кокала.. не знам дали ме разбраа :-D :-D :lol:
Стискай ги, няма друг начин според мен. :)
sladkish_14
06-17-2011, 19:24
Нали каза, че са изпъкнали.. сега пък незабележими. Реши ти сама какво ти е положението, другото го знаеш. Не мога да разбера не можеш ли да прецениш сама дали стават за стискане или искат още време .. :?
Оф, и аз съм забелязала,че на същото място са ми излязли 1-2 и то сигурно вече от доста време. То не бяха някакви гелове, после си взимах маски на Ейвън за черни точки и не, не искат да се махнат.
Иначе съм забелязала,че е адската болка когато я стиснеш, пък и още повече на устната. Даже ми се беше изчервило и подуло после и така 1-2 дни. УЖАС Е.
А не мога да разбера на какво се дължат, нито се гримирам в смисъл такъв ползвам само очна линия и спирала и понякога балсам за устни. Нито пък премахвам мъхче, по простата причина,че съм руса и почти нямам, да не кажа изобщо..
Можеш да си направиш парна баня. Порите ще се разширят и би трябвало по-лесно да можеш да ги изстискаш. Иначе аз изпозлвам един инструмент за стискане на пъпки, с който много лесно ги махам, но мисля, че тук не ги продават.
Черни точки могат да се получат и без да се изпозлва грим. Ето малко информация от интернет за черните точки:
Причини за черни точки /комедони/
Образуването на черни точки или комедони се дължи на усилена мазна секреция. Отделената мазнина е качествено променена. Тя изпълва разширенитe отвърстия на мастните жлези, дразни епидермалните клетки, които изпълват каналчетата, примесени с мазнина, прах и др. При изстискване се получава особена белезникаво "червейче" с черна точка на върха. Черният цвят се получава не толкова от замърсяването, колкото от окисляването на роговата вещества на епидермалните клетки, които са в контакт с атмосферния кислород. Понякога черните точки са резултат на приложението на външни козметични средства върху кожата: различни кремове, неподходящи за типа кожа. При употребата на някои бои за коса съща могат да се получат черни точки вследствие навлизане на тъмната бая в разширените отвърстия на мастните жлези. Черните точки се появяват най-често по лицето, и по челото, носа, брадичката. Комедони могат да се наблюдават и по закритите части на телата, по гърдите и гърба.
sunshine01
06-17-2011, 23:19
Оф, и аз съм забелязала,че на същото място са ми излязли 1-2 и то сигурно вече от доста време. То не бяха някакви гелове, после си взимах маски на Ейвън за черни точки и не, не искат да се махнат.
Иначе съм забелязала,че е адската болка когато я стиснеш, пък и още повече на устната. Даже ми се беше изчервило и подуло после и така 1-2 дни. УЖАС Е.
А не мога да разбера на какво се дължат, нито се гримирам в смисъл такъв ползвам само очна линия и спирала и понякога балсам за устни. Нито пък премахвам мъхче, по простата причина,че съм руса и почти нямам, да не кажа изобщо..
И на мен ми се се появиха черни точки 2/3 пъти точно на ръбчето на горната устна и като стиснах доста си болеше, но пък няма друг начин да се махнат (и аз пробвах кремчета и гелове, но уви..). Нито слагам грим, всеки ден си мия лицето и не мога да разбера защо се появяват. :(
OnlyMeAndYou
06-18-2011, 06:32
И аз съм имала на няколко пъти. А и имам дълги нокти и съм свикнала с нокти да стискам всяка пъпка, която ми излезе. И преди да кажете- знам, че не трябва. :wink:
Сега, аз си мия лицето с почистващ гел, може и сапун и общо взето каквото ползваш, но задължително с топла вода. Може и както казаха да си направиш парна баня на лицето. Единия път адски много ме боля едната черна точка. Беше на горната устна на ръбчето точно и взех едно купче лед. Държах го там, докато започна да изтръпва. Пак болеше, но по-малко. Няма крем с който да се махат. Излязат ли трябва да се стиснат. Единственото за което се сещам, освен стискане е да пробваш с тези лентични за черни точки, които се лепят на носа и се стои с тях. Не знам дали ще стане, просто сега ми хрумна като идея. :)
kitti123
06-18-2011, 09:33
мерси на всички... :-)
явно няма да се размина със стискането въпреки , че и аз не ползвам пудри фдт и т.н , но уви... :?
Little_Lady93
06-18-2011, 09:57
Мразя ги! Излизат ми постоянно точно там. Адски са противни и болят зверски като ги махаш. ПОдуват се така като ги стискаш, обаче не успееш да ги махнеш. Не ходя на козметик за да ги махам, сама ги стискам. После слагам крем здраве на мястото и за 2 дни няма нищо.
Вземи си лентички за почитване на порите :) .
kitti123
06-18-2011, 12:13
Вземи си лентички за почитване на порите :) .
а нещо марка да препоръчаш и ако може цена :)
girl91, мерси за съвета и инфото :)
ще пробвам тези 'парни бани', дано е по-безполезнено
а иначе като се рових из нета намерих и това, може и това да свърши работа :)
Натурални разтвори срещу черни точки:
Има много натурални разтвори, които премахват черните точки от лицето ви. Използвайте тези разтвори върху проблемните области.
Замбун
Експертите по натурална козметика се кълнат, че това е една от най-силните билки срещу черни точки. Направете паста от вода и прясно начупени листа от замбун. Сложете тази паста върху лицето си за 10-15 минути и после го измийте с топла вода. Повтаряйте тази процедура всяка вечер преди да си легнете, докато изчистите лицето си от черни точки.
Мед
Затоплете малко мед и го сложете на проблемните области за 10-15 минути. Измийте. Медът е добре познат и ефективен метод за почистване на черни точки.
Сода за хляб и вода
Смесете 3 супени лъжици сода с 3 супени лъжици вода. Търкайте кожата си с този разтвор няколко минути и после го отстранете с топла вода, за да премахнете черните точки.
Сок от лимон
Натърквайте директно от лимона областите с черни точки, за да се напоят с лимонов сок, два или три пъти дневно. Сокът ще помогне на порите ви да се стегнат и ще направи повърхността на лицето ви по-малко податлива към черни точки.
Маска от рози и овесено брашно
Този метод е много добър да се отървете от черните точки, които вече имате и да предотвратите новото им появяване. Смесете пудра от овесено брашно с розова вода, за да направите паста. Намажете пастата върху лицето си с пръсти и я оставете там 15 минути. Фокусирайте се върху проблемните зони като брадичката. Изплакнете със студена вода. Студената вода затваря порите и така предотвратява появата на нови черни точки.
Картофи
Настърганите сурови картофи могат да се използват за третиране на всякакви проблеми с кожата включително пъпки, бръчки, бели петна и черни точки. Сложете картофите директно върху проблемната област, за да изтеглят черните точки.
Семена от ряпа
Паста направена от семена от земна ряпа и вода се слага върху областите с черни точки на лицето и ефективно ги премахва. Оставете пастата за 15 минути преди да я измиете.
lisi4ety
06-18-2011, 16:03
чак пък дете...
и те са малки едва забележими... просто искам някой метод с който примерно кожата да "умекне" малко, че да не е толкова болезнено...
Абе най-добре отиди на козметик, недей да правиш експерименти.
kitti123
06-19-2011, 06:13
ByK мерси за информацията :)
lisi4ety ... ммм предполагам,че на козметик няма да ходя защото снощи изтисках едната черна точка.Да много боля и за това оставих другата за днес.И все пак ако някой може да ми препоръча от тези лентички моля нека сподели :)
ParisHilton
06-19-2011, 10:43
казват се Комедони, а не Милиуми
Biskfitka
06-19-2011, 18:06
Точно по края на устната ли са?
И аз съм имала там...боли доста,но трябва да ги стиснеш..иначе е грозно :)
И аз имах същия проблем- две черни точки на горната устна, които си личаха доста. Като ги стисна ме болеше много. Най-накрая накарах майка да ми ги махне боля, но се търпеше
Ами аз си взимам на Нивеа или пък каквито има в аптеката. По единично ти илизат към 1.50, но аз ползвам 1 път в месеца :) .
vampire_girl_
06-19-2011, 20:35
с желатин /то пак на принципа на лентичките/ ... ама няма да стане от първи път
kitti123
06-22-2011, 17:20
да се похваля.. от 2 дена вече си ги махнах изцяло и няма белези и тн. :grin: