PDA

View Full Version : живот..

cigarettekisses
06-20-2011, 20:19
май го пиша т'ва главно,за да споделя няк'ви мисли..
та..животът е кратък.
за мен времето минава доста бързо.
имам чувството,че прекалено много анализираме и обмисляме минали случки и бъдещи събития..понякога и следващ ход в дадена ситуация.
вече това ми се струва малко безсмислено.
може би трябва да живеем за момента,да не се страхуваме толкова много от бъдещето и от евентуални грешки.(:
да,ще има някои разочарования,винаги ще има..
имаше няк'ва мисъл,че след 20 години,а може би по-малко,ще съжаляваме повече нещата,които не сме направили.
просто човек трябва по-често да се доверява на сърцето си и да действа,без да обмисля абсолютно всичко и да поема рискове.
мнения и коментари по въпроса :D ?

Auriss
06-20-2011, 20:45
Been there ,done that. Не важи - съжалявам. Нищо хубаво не излиза от това да не мислиш малко напред. Повярвай ми - правил съм го. Няма да те занимавам с лични драми ,но за малко да си разсипя цяла година от живота. Та ... живееш за мига ,но после си плащаш с цял живот скапано съществуване щом мама и тате те оставят.
А мисленето е част от живота. Не можеш ли да се сетиш за нещо ,което ИСКАШ и ти е приятно да вършиш и да се ориентираш натам ? Пък щом го постигнеш - идва и моментът да си правиш кефа.
Че е изморително непрекъснато да мислиш и да се притесняваш ... и да се надяваш да не 'изпаднеш' от високо - да ,изморително е. Но трябва.

имаше няк'ва мисъл,че след 20 години,а може би по-малко,ще съжаляваме повече нещата,които не сме направили.
В момента съжалявам за нещата ,които не съм се сетил да направя. Неща ,които съм пропуснал .дори не ги помня - щом съм преценил ,че не си заслужават ,значи не са си заслужавали.

GunSnSteelflowers
06-20-2011, 20:50
Спиш, спиш и един ден се събуждаш на 40. Нищо-непостигнал средностатистически човек, недоволен от себе си, от живота си от съдбата си. А всъщност е толкова просто. Ако преди 20 години се беше решил да отидеш и да се запознаеш с момичето от съседния блок, може би сега нещата щяха да стоят по различен начин. Може би нямаше да се събуждаш всяка сутрин и да виждаш сбръчканото лице до себе си. Може би нямаше да ги има постоянните скандали. А може би не. Едно е сигурно - нямаше да съжаляваш за това, което не е било. Ако преди 20 години се беше решил да отидеш на интервюто за онази работа, може би сега нямаше да чистиш пода в заведение, нямаше да работиш в супермаркет, нямаше да се чудиш как да изхраниш децата си. А може би не. Разликата е същата. С една приятелка днес си говорихме на същата тема. Колко сме различни в това отношение и колко бързо се случват нещата при мен. Аз казах, че просто съм избрала да се случват така. А според нея така и така имаме цял живот, защо да бъзаме и да не се поколебаем? Защо да не се спрем. Цял дълъг живот. Всъщност аз не искам такъв. Защото с годините желанията си отиват. Уменията също. Днес можеш да имаш желанието и информацията, за да напишеш книга. Кой обаче е казал, че утре няма да ти се отще или информацията няма да изчезне. Всичко, неизползвано от мозъка се маркира като ненужна информация и се изхвърля. За това мисля, че най-грешният и самоубийствен начин на разсъждение е "имам цял дълъг живот пред себе си". Не, нямаш, защото ако се замислиш колко много неща искаш да правиш, един живот не стига. Аз се считам за прашинка от бурята и това ме пази, дава ми възможност да живея вечно като уползотворя съществуването си в творение. Интересна тема... унесох се.

ZipFail
06-21-2011, 03:50
http://www.vbox7.com/play:989dc6b2

Много простички истини, събрани в 1 минута. Всеки път изтръпвам като го гледам това клипче..

gandalfepi4
06-21-2011, 08:37
klol

montana6
06-21-2011, 10:26
Не можах да схвана основната ти теза - че човек трябва да живее за мига, без да мисли, или че трябва да слуша желанията и интуицията си (сърцето си) и да поема рискове?

TheMightyNadenica
06-21-2011, 12:36
Че по тази логика - Живей само за мига сега....че дай доде нашите ми дават пари да ида да се надрусам и напия като свиня...или да се напуша до припадък, за да ми е кеф...сега. А утре като дойдат проблемите от въпростните простотии...ще духам супата.....................и тн и тн(дадох един пример)...

Greennight
06-21-2011, 14:19
Именно.Като слушам сърцето си често действам грешно -> поемам рискове -> трябва да обмислям действията.Сам/а си противоречиш.

TheMightyNadenica
06-21-2011, 16:17
Именно.Като слушам сърцето си често действам грешно -> поемам рискове -> трябва да обмислям действията.Сам/а си противоречиш.

Зависи!!! Какво имаш в предвид под сърце...? Интуицията ли..? Трябва да я слушаш...тя се развива с течение на времето...като мускул...Тя не греши...

Ssummerjam
06-23-2011, 13:58
Определено нищо добро не излиза от живеенето за момента. Но пък размислите в стил "нероден Петко" също не са полезни. Златната среда е правилния път. :)

Nam3less3
06-23-2011, 16:22
Определено нищо добро не излиза от живеенето за момента. Но пък размислите в стил "нероден Петко" също не са полезни. Златната среда е правилния път. :)Без Златната среда няма да стигнем далеч.

TheMightyNadenica
06-23-2011, 19:22
Определено нищо добро не излиза от живеенето за момента. Но пък размислите в стил "нероден Петко" също не са полезни. Златната среда е правилния път. :)Без Златната среда няма да стигнем далеч.

Без книжката Добролюбие няма да стигнем далеч....

Nam3less3
06-23-2011, 21:46

Без книжката Добролюбие няма да стигнем далеч....Тя е ръководството за Златната Среда.

TheMightyNadenica
06-23-2011, 21:55

Без книжката Добролюбие няма да стигнем далеч....Тя е ръководството за Златната Среда.

Значи Бог е грък...?

ScarlettS
06-28-2011, 20:22
Аз пък мисля, че човек си пропилява живота, когато спре да мисли и просто живее за момента.. Аз винаги анализирам и мисля за разни неща ии много харесвам хора, които изобщо мислят по-различно :D много ми е тъпо и еднообразно човек да мисли за ежедневието и просто да си задоволява най-повърхностните желания без да осъзнава нищо.. тоест аз не отговорих точно по темата, но иначе на мен ми е интересно изобщо има ли такова нещо като златна среда и достижимо ли е? Освен това ако нямаше крайности, всичко щеше да е еднакво. Иначе пък понякога ако направиш нещо необмислено понякога после 20 години съжаляваш, че си го направил :D Просто няма правилен начин да се живее..

InnoraX
07-02-2011, 00:19
http://images.cheezburger.com/completestore/2011/5/26/edb3faa6-142a-4f1e-a080-5daab18a3862.jpg