View Full Version : ГПНЕ "Гьоте" Бургас
Вижте искам да уча в ГПНЕ "Гьоте" Бургас след 7 клас. В моето даскало не се учи немски. И ме интересува дали мога да вляза без немски език.Чела съм, че от 8 клас се започва изучаването на немски, а след това всички предмети се преподават само на немски език. Предполагам, че не искат да знаеш немски но все пак искам да съм сигурна.Благодаря. :-)
BulgaRiN
06-22-2011, 22:34
Е много ясно,че не се иска предварително да знаеш немски,от 8 клас се почва всичко на ново,имам предвид ,от азбуката,а ако си учила езика,просто ще си с 1 крача по-напред от другите. ;)
бтв,и аз може да вляза там,така че може да сме съученици :)))
t1nk3rb3ll
07-22-2011, 11:11
Слушайте сега... Учил, не учил немски, почваш от "здрасти" и азбуката. На края на годината имаш изпит по немски, в 9 клас повечето ти предмети са на немски, след 9ти клас имаш изпит за специалните класове, които в края на 12 клас ще вземат немска диплома. А това за "една крачка напред" изобщо не е вярно. По мои сведения (доколкото съм чувала от учителите), системата на изучаване е друга, така че може и в края на годината може да се окажеш с много крачки назад от другите, които не са учили немски преди. (В крайна сметка трябва да си опичаш акъла и да учиш много, ако наистина искаш да постигнеш нещо). Айде зайци, ше ви чакаме на 15 септември (и да напишете после в коя паралелка сте, като ви съберат) :) 8) :-)
shokoladchety
07-22-2011, 17:49
Мммм,никакъв немски не ти трябва преди това.И аз грам немски не знаех като влязох,ама на завърших с отличие.Пишете после кой ви е класен като ви кажат...
TVDQueen
07-22-2011, 18:14
За изпитите след седми клас държиш изпити и ти се взимат оценките само по български и математика.(За езиковите) Както казаха вече немският ще го почнеш от начало.Айде късмет и да успееш да влезеш. :)