Влез

View Full Version : вягане

macia
06-24-2011, 11:02
Такам.. значи, поставих си за цел да стегна бедрата си и да стопя паласките. Ходя да бягам, но когато избягам около 300 м и ме заболяват гърдите, едвам дишам. Дали не бягам правилно или имам нчкакъш проблем ? Иии .. когато ходите да бягате обличате ли си дрехи с които да се потите по-лесно ?

andreana01
06-24-2011, 17:58
тъкмо си мислих утре да ходя да бягам и виждам тази тема! :D и аз понякога имам такъв проблем иии по принцип не съм много по бягането, но като трябва да вляза във форма това е един от най-ефективните начини. Това, което аз мога да те посъветвам е да започваш в началото с бавна скорост и постепенно да увеличаваш темпото (също и когато вече ще спираш да бягаш не спирай изведнъж, а отново постепенно). Дишането също е много важно (най-вероятно от това идва проблема при теб). Дишай през носа, а ако не можеш само през него поне вдишвай през него и издишай през устата. Мисля, че имаше някакво правило на всеки 2 крачки да се вдишва.. смисъл правиш 2 крачки през които вдишваш и на следващите 2-3 издишаш. Относно дрехите и аз съм чувала, че някои хора се навличат супер много като бягат, но за хора като мен, на които им прилошава лесно не мисля, че е добра идея :D мисля, че от голямата жега може дори да припаднеш или нещо такова.. Ако си бягаш редовно няма да има нужда от такива мерки:) Надявам се да съм била полезна:)

FuckingFreak
06-24-2011, 18:15
Ами просто продължаваш.. Ако сега не свикнеш с това напрежение така да го нарека, няма кога. Например следващия път ще издържиш 5 сек. повече, следващия още толкова и така ще свикнеш, друг начин няма.

едит

Тва с потта е най-голямата глупост. Потта е вода и токсини, а не мазнини. Все едно досега от слабеене подмишниците ми да бяха хлътнали. Или пък главата.. :lol:

macia
06-25-2011, 06:51
Благодаря ви много. Наистина ми бяхте полезни