PDA

View Full Version : Страх ме е

m4r1o
06-27-2011, 09:18
Здравейте в момента съм в 9ти клас, другата година ще съм десети , по семейни причини трябва да се местим в София ... ще трябва да си намеря ново училище , нови приятели , всичко на ново ... много съм притеснен.. Моля ви дайте ми някакъв съвет какво да правя , направо при мисълта ,че няма да се виждам със старите ми приятели и ще трябва да съм в нов град , започвам да треперя от нерви ..

shoael
06-27-2011, 12:03
Има скайп, телефон и фейсбук, които ще ти помогнат да преживееш началото. Можеш да си говориш постоянно със старите ти приятели и няма да ти е толкова самотно. Колкото до новото училище и новите приятели - сега е моментът да разбереш дали те бива в интегрирането в нова среда, защото целият ти живот ще бъде изграден от местене и нови познанства и сега е времето да го разбереш. Няма какъв съвет да ти дам, освен да спреш да се страхуваш и да го приемеш като предизвикателство.

shoael
06-27-2011, 12:08
Има скайп, телефон и фейсбук, които ще ти помогнат да преживееш началото. Можеш да си говориш постоянно със старите ти приятели и няма да ти е толкова самотно. Колкото до новото училище и новите приятели - сега е моментът да разбереш дали те бива в интегрирането в нова среда, защото целият ти живот ще бъде изграден от местене и нови познанства и сега е времето да го разбереш. Няма какъв съвет да ти дам, освен да спреш да се страхуваш и да го приемеш като предизвикателство.

Queenie
06-27-2011, 12:24
Местила съм се два пъти в нови училища и въобще не се притеснявах. Просто общувай с новите си приятели повече за да те приемат такъв какъвто си , ако се държиш по друг начин , те няма да те приемат и ще чувстваш много зле. Знам , гадно е когато се местиш , всичко ново и т.н
От една страна , можеш да забравиш за лошите си навици , които си показвал на предишните си приятели , за да нямаш конфликти с новите.
Лесно се свиква , стига да мислиш позитивно . Обаждай се приятелите си и близките всеки ден , за да се чувстваш добре.

Надявам се да съм помогнала :)

SmilezZz
06-27-2011, 12:40
Честно казано бих искала да съм на твоето място.
Та,както и да е.
Няма от какво да се притесняваш.. Това е един страхотен шанс да отвориш нова страница в живота си..

Yankee
06-27-2011, 12:56
Точно защото се местиш трябва явно да си пренастроиш и нагласата към света :-D Първо се запознай с хора от квартала в които живееш,след това с хора от даскало и така първо-ще си намериш чудесни нови приятели и второ-страхът ти че няма да се справиш на ново място ще изчезне :) Пообиколи града,виж най-хубавите му кътчета...с една дума-заобичай новото място!И не на последно място-не забравяй старите дружки :)

xWandereRx
06-27-2011, 12:59
ми супер к'во - ново начало

Fiction7577
06-27-2011, 13:00
Да ти кажа, ще ми се и аз да замина така в София или някой друг град, далеч от тук. Ще ми се да започна всичко отначало, без да си повтарям старите грешки.

Така че това за теб е идеална възможност да бъдеш една различна личност (в добрия смисъл) на новото място. Още щом отидеш в новото училище, се дръж естествено и отпуснато, сякаш не си се местил.

Ще те приемат по-добре и по-бързо, пък и 10-ти клас (хах, набор си ми) вече съучениците ти няма да са лапетии, а разбрани хора... СПОКО! :wink:

terii
06-27-2011, 21:10
Бъди себе си :) Не се сдухвай, ще се опознаете и ще се сближите. :) Със старите ти приятели ще си говорите, ще си пишете :) Успех

m4r1o
06-27-2011, 22:11
Благодаря на всички. Вече се чувствам по-добре и не ме е страх , дори с нетърпение очаквам новата учебна година , за да видя новите си съученици :)

RageAgainstTheMachine
06-28-2011, 08:11
Благодаря на всички. Вече се чувствам по-добре и не ме е страх , дори с нетърпение очаквам новата учебна година , за да видя новите си съученици :)

Доо-оо-оообре.

http://mirogled.com/wp-content/uploads/2011/01/joro_bekama-640x480.jpg

slicky
06-28-2011, 16:19

Доо-оо-оообре.

http://mirogled.com/wp-content/uploads/2011/01/joro_bekama-640x480.jpg :D :D :D

4o4ina
06-28-2011, 16:42
Започваш от нулата да градиш нови приятелства и запознанства,ще се справиш!

Nestlee
06-28-2011, 17:36
Не знаеш колко хора искат да са на твоето място! Възползвай се! Плюсовете са много.