Влез

View Full Version : Информатика СУ

krumbgf
06-29-2011, 10:13
Сега завърших 10 клас и вече се чудя какво да уча след завършването.
Обичам компютрите и техниката като цяло, информатиката ми върви , математиката ми също е на високо ниво и затова най-логично към момента ми звучи Информатика в СУ.
Имам обаче един проблем - английския ми е на потресаващо лошо ниво 8-)
Там учи ли се английски ? :oops: Ще ми бъде ли нужен и ако да на какво ниво ?
Благодаря Ви предварително !

Chacho
06-29-2011, 10:22
Имаш английски първата година - не влизаш в нито един час, накрая на годината си пишеш 5 присъствия на едно листче и ти внасят 6-цата :D

От друга страна, според мен информатиката е много по-лесна, ако знаеш английски. Първо, че ключовите думи в програмните езици са на английски (повечето). Второ, ако разглеждаш коментарите или документация на някакъв код, голяма е вероятността да е на английски. Трето, повечето качествени учебни материали са на английски. Четвърто, езикът винаги е плюс (особено когато си търсиш работа).

Няма да ти е проблем, ако не знаеш английски, но можеш за себе си да го научиш на разговорно ниво с един бърз курс примерно. Не е нужно да си много добър (като изключим четенето на чуждоезични материали).

krumbgf
06-29-2011, 10:31
Това че трябва да ходя на некво бързо курсче ми е ясно. Въпроса беше дали ще трябва да го правя спешно или може да го оставя и за по нататък.
Много ти благодаря за бързия отговор.

Chacho
06-29-2011, 11:55
Можеш да го отложиш, да.

Foreverbg
06-30-2011, 07:55
А случайно да знаеш горе-долу с какъв бал средно се влиза в СУ с информатика? И ако кандидатстваш чрез матурата дали бала ти е по-нисък отколкото с изпита на СУ?

Yoana
06-30-2011, 08:31
Миналата година минималния бал при мъжете на 1во класиране е бил 24, т.е. 6.00 на матурата или 6.00 на матурата и 4.00 на изпита по математика.

Тази година балообразуването е друго. Но горното ти отговаря на въпорса 4.00 на изпита(при матура 6.00) ти се равнява на 6.00 на матурата, но те така или иначе ти взимат тази оценка, с която ти се образува по-висок бал. :)
2010 - 1во класиране (http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=164&t=17774)
2010 - 2ро класиране (http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=164&t=17884)

Chacho
06-30-2011, 09:14
Миналата година направиха и трето класиране, при което баловете паднаха до ~16

Foreverbg
06-30-2011, 09:35
Тва с вземането на по-високия бал е яко, защото ако не беше така незнам на ква матура щях да се явявам :lol: И пак да попитам, нали не взимат цялата диплома, а само оценката по математика?

Chacho
06-30-2011, 09:45
Ако не си държал матура математика - да. Ако си държал матура математика, то тя задължително замества дипломната оценка.

Гледам, че сега е малко променено балообразуването и дипломната оценка вместо х2 се взима х1. Справите ли се на изпита сте вътре.

Foreverbg
06-30-2011, 10:51
Ако не си държал матура математика - да. Ако си държал матура математика, то тя задължително замества дипломната оценка.

Гледам, че сега е малко променено балообразуването и дипломната оценка вместо х2 се взима х1. Справите ли се на изпита сте вътре.
Еми идеално. Ако се взимаше цялата диплома още от сега щях да се простя със СУ :lol:

Chacho
06-30-2011, 11:03
Така трябва да бъде навсякъде, защото за чиф ти е оценката по физическо в специалност Информатика.. Така че "влазай при назе, не са бой!" :D

Foreverbg
06-30-2011, 11:22
Така трябва да бъде навсякъде, защото за чиф ти е оценката по физическо в специалност Информатика.. Така че "влазай при назе, не са бой!" :D
Еми ще "влазам" дай боже :lol: . Имам още 2 години до университета...