View Full Version : Oчи,лещи и очила
bloodymirror
07-04-2011, 18:41
Такаа,значи моят проблем е,че имам проблем с едното око,намалено зрение ли там как се казва,преди години ми изписаха очила,но мен разбира се ме беше срам и не ги носех,сега 100% ми се е намалило още повече зрението на това око,а и наблюдавам,че от толкова честото седене пред компютъра вее и здравото започва леко да се размазва..решила съм да се взема в ръце и да си купя или очила или лещи.Искам да попитам нещо относно лещите-понеже на мен са ми чувствителни очите,понякога ме глождят,сълзят и т.н си мисля,че ако си купя и може да ме дразнят и да не мога да ги нося пак..някой,който носи и знае,би ли казал дали може по някакъв начин в оптиката да разбереш дали ще те дразнят занапред ии наистина ли са по-добре от очилата? Благодаря предварително. :)
Здравей , и аз нося очила и въобще не ме срам , даже всички ми казват изглеждам много по-интелигентна с тях .
Контактните лещи не са много добър избор , поради причината , че може да се случи всичко. С тях не можеш да влизаш във вода , не можеш да се къпеш . Трябва да имаш много по-голяма отговорност . Всяка сутрин ще си имаш работа да си слагаш лещите , защото някой път много щипе.
С очилата е много по - добре и зависи от човека с тях е по- сигурно , че ще ти се оправи зрението.
Аз в момента съм очила от 2 месеца и се чувствам много по-добре и по-сигурна. Диоптъра ми е - 2.0 ( Късогледство , не виждам от далеч ). Преди да си сложа очила ме болеше главата по цял ден , а очите ми щипеха и се чувствах ужасно зле.Избора на рамки е много лесен , просто трябва да видиш какви рамки ти отиват "Дебели" или "Тънки" .
Аз си взех от дебелите , защото ми отиваха повече.
Сигурна съм на 100 % , че ще се чувстваш по-добре с очила.
Надявам се да съм била полезна. :oops:
Според мене няма от какво да се притесняваш. Мен много готино ми изглежда някаква мацка с очила, особено като са подбрани и ти отиват на формата и цвета на лицето правят излъчването много изразително.
pressiana
07-04-2011, 19:14
А аз се чувствам по-добре с лещи, така че като не си пробвала и двете, недей да бъдеш "сигурна". :) Ако си пробвала и лещи, ок, но ти си един човек, а на мен всичките ми познати, които ползват лещи, ги предпочитат пред очилата.
Предимства на лещите:
- лицето ти е естествено, без рамки и т.н.
- виждаш добре и с периферното си зрение, а не само напред
- не виждаш рамките около лицето си непрекъснато
- не се мокрят от дъжда
- не се потят зимата, когато влезеш в топло помещение
Ти си прецени, но дано съм помогнала. :)
Josefinne
07-04-2011, 19:17
оилата са супер модерни напоследък. За лещите имаше доста пространна тема, потърси с търсачката в този раздел и ще прочетеш доста мнения от хора, които носят лещи. Прпоръчваха и марки :)
bloodymirror
07-04-2011, 19:17
Старите очила вече сигурно не ми действат,те са по-детски и с по-малък диоптер,а нашите нямат пари за нови..иска ми се от онези дебели черни рамки да си взема,но са много скъпи,някой да знае евтини някъде да продават?
zlatit0o
07-04-2011, 19:21
Здравей , и аз нося очила и въобще не ме срам , даже всички ми казват изглеждам много по-интелигентна с тях .
Контактните лещи не са много добър избор , поради причината , че може да се случи всичко. С тях не можеш да влизаш във вода , не можеш да се къпеш . Трябва да имаш много по-голяма отговорност . Всяка сутрин ще си имаш работа да си слагаш лещите , защото някой път много щипе.
С очилата е много по - добре и зависи от човека с тях е по- сигурно , че ще ти се оправи зрението.
Аз в момента съм очила от 2 месеца и се чувствам много по-добре и по-сигурна. Диоптъра ми е - 2.0 ( Късогледство , не виждам от далеч ). Преди да си сложа очила ме болеше главата по цял ден , а очите ми щипеха и се чувствах ужасно зле.Избора на рамки е много лесен , просто трябва да видиш какви рамки ти отиват "Дебели" или "Тънки" .
Да не би с очила може да влезеш във вода?
От година и половина съм с очила и другия месец мисля да пробвам и лещи ,доста отдавна се каня вече..
От година и половина съм с очила и другия месец мисля да пробвам и лещи ,доста отдавна се каня вече..
Естествено , че можеш , но не ти пречи толкова колкото с лещите.
malka_sladkka
07-04-2011, 21:31
Естествено , че можеш , но не ти пречи толкова колкото с лещите.
:lol: :lol: :lol: Е тва беше гомяма простотия :razz: От 6 години нося лещи, в същото време нося и очила, като има период от 3 месеца, когато бях само на очила, за да преценя добре с кое ми е по-добре. Еми момиче, извинявай ама ти леща някога изобщо слагала ли си си, че казваш, че щипе? Лещите не се усещат изобщо, когато са сложени правилно, като тампоните. Къпя се често с лещи, не намирам разлика дали ще съм със или без, окото се затваря и в 2-та случая :) На море и на плаж съм ходила със и никакви проблеми. Едва ли някой ще тръгне да плува с отворени очи в морето, пък и то си има специални очила за плуване, а пък ако ти е толкова голям проблем може и без тях за 2-3 часа ;) Както казаха преди мен очилата имат доста недостатъци, особено през зимата, когато вали дъжд, сняг, дори когато пече прекалено много не можеш да си сложиш слънчеви очила. Да, дааа знам, че има такива дето стават уж тъмни, или пък имат някаква защита... да ама не е същото :? Очилата не отиват на всяко лице, без значение колко добре е подбрана рамката, Всеки сам си решава, но за мен друг такъв конфорт, освен лещите няма ;) Имат си само една отрицателна страна и тя е, че очите се уморяват след дълго стоене пред компютър, погледа се замъглява и е неприятно :) А за слагането сутрин, слагат се за същото време, колкот и очилата, ако изключим миенето за ръцете. Особено, когато стане ежедневие е толкова елементарно, че се превръща в навик, като миенето на зъбите и дори не ти прави впечатление :)
Grommash
07-05-2011, 08:00
+1 И аз съм така, само че бях носил лещи в продължение на близо една година, и да ти кажа с лещите се харесвах повече, но се иска много хигиена за тях, рък-брък всяка сутрин и вечер, понякога ги забравям даже и по едно време ми писна и си купих очила. Лично аз още не се харесвам с тях, но поне ми е доста по-удобно. :)
А аз се чувствам по-добре с лещи, така че като не си пробвала и двете, недей да бъдеш "сигурна". :) Ако си пробвала и лещи, ок, но ти си един човек, а на мен всичките ми познати, които ползват лещи, ги предпочитат пред очилата.
Предимства на лещите:
- лицето ти е естествено, без рамки и т.н.
- виждаш добре и с периферното си зрение, а не само напред
- не виждаш рамките около лицето си непрекъснато
- не се мокрят от дъжда
- не се потят зимата, когато влезеш в топло помещение
Ти си прецени, но дано съм помогнала. :)
Напълно подкрепям. Аз също съм с лещи и се чувствам много добре. В началото усещах известен дискомфорт, нормално е, докато организмът ти свикне с лещите, все пак са чуждо тяло :) след това вече удобството наистина е голямо.
Вече около 3 години съм с лещи и диоптърът ми значително е намалял :wink:
FuckingFreak
07-05-2011, 08:23
Аз нося очила само през учебно време. Не съм пробвала лещи, но мисля да пробвам. Много хора са ми казвали, че очилата ми отиват и тн. Наистина, не на всеки отиват, защото ако си момиче или приличаш на интелигентна/секси ( :lol: ) или на пълен зубрач .. При момчетата е г/д същото. Не съм се интересувала колко пари струват лещите, само знам че са временни, и не можеш да ги носиш от сега до края на живота си, или в моя случай докато не ми намалее диоптера. Сега като гледам в интернет цената на едномесечните лещи не е под 11-12 лв и това чудо поне по мои изчисления хич не излиза евтино. Рамките ми бяха 19 лв, стъклата 13, като ги смених 2 пъти, защото ми се увеличи диоптера. Рамките ми са чудесни, тънки и метални, не се огъват и ми вършат перфектна работа. Баща ми настояваше да взема нещо от сорта на Ray Ban или Kwiat, но не мисля че си струва.. Та може за в бъдеще да пробвам лещи, но това ще бъде чак септември 8-)