View Full Version : Мазна и смесена кожа
Как си поддържате кожата; как си я почиствате, с какво; каква козметика използвате и такива неща. Споделете..
LoveChocolate
07-10-2011, 13:09
почиствам си лицето с розова вода и сутрин и вечер , и понякога с един Тоник на Ейвън :)
Ssummerjam
07-10-2011, 13:32
С розова вода и лосион Clean&Clear без мазнини. Грима го свалям с тоалетно мляко. :)
FuCKkK13
07-10-2011, 13:46
мия си лицето с Garnier pure 3in1.. и едно гел-пияна на Avon..с грим ходя 1 път на 5 месеца :D и когато съм с грим го почиствам с тоалетно мляко най-често кря кря.. за друго не се сещам точно сега :)
мия си лицето с Garnier pure 3in1.. и едно гел-пияна на Avon..с грим ходя 1 път на 5 месеца :D и когато съм с грим го почиствам с тоалетно мляко най-често кря кря.. за друго не се сещам точно сега :)
А какви кремове ползвате? Също скраб и пилинг?
Да кажа аз си измивам лицето първо с измиващ гел или на Нивеа или на Clean&Clear, после с тоалетно мляко на Евтерпа. Вечер си мажа лицето със салицилов спирт, ако имам някоя пъпчива излязла.
Като се сетя някой път си правя и домашни маски, най-вече с хума.
titinkaa
07-10-2011, 16:34
Почиствам го със силицилов спирт,после пилинг маска на Балеа със силицилова к-на,понякога и маски с хума.
infreakincredible
07-10-2011, 20:20
Почиствам си лицето с Garnier Pure 3 in 1 и през вечер си правя маска с него, след това си измивам лицето със сапун Акне Аут и най-накрая с крем на същата марка.
FuCKkK13
07-10-2011, 20:34
и аз забравих да кажа, че от време на време си правя маски с хума :)
sweetybebi
07-10-2011, 20:36
Използвам Акне аут крема и лосиона.. действат чудесно на мазната ми кожа..
Colombia
07-10-2011, 20:39
Аз пък си почиствам лицето със скраб на Clean&Clear против омазняване.
Имам и пяна за измиване на Гарниер Пюр Актив.А да и измивашия гел на Виши за проблемна кожа.Понякога позлвам и силицилов спирт.
Смятам да си взема хума и да пробвам да си напрвя маска.За да не отварям нова тема-някой ще ми каже ли как точно се прави тая маска?Слага ли още нещо освен хумата?И колко време се стои с нея :)
sweetybebi
07-10-2011, 20:44
Аз пък си почиствам лицето със скраб на Clean&Clear против омазняване.
Имам и пяна за измиване на Гарниер Пюр Актив.А да и измивашия гел на Виши за проблемна кожа.Понякога позлвам и силицилов спирт.
Смятам да си взема хума и да пробвам да си напрвя маска.За да не отварям нова тема-някой ще ми каже ли как точно се прави тая маска?Слага ли още нещо освен хумата?И колко време се стои с нея :)
Аз си правя лосион от хума, розова вода и кислорода вода.. Четох рецептата в едно списание.. Много съм доволна
ledenakrasota
07-10-2011, 21:02
От хумата много ми изсъхва лицето.
Ползвала съм Акне аут, Зинерит и Далацин Т. Поне едно от тях трябва да се ползва.
Пия и бирена мая. Оказа се, че доста помага. :)
Правя си маска от зелени водорасли и ми действа супер на кожата. Използвам и розова вода,салицилов спирт. Ексфолирам си лицето с захар два пъти седмично.
Бадемовото масло на Икаров много ми успокоява кожата след салициловия спирт.
Хидратиращата серия на Билка е супер и ми прави лицето супер през лятото. А миризмата е супер. :-) :-) :-)
Ползвала съм Акне аут, Зинерит и Далацин Т. Поне едно от тях трябва да се ползва.
Правя си маска от зелени водорасли и ми действа супер на кожата. Използвам и розова вода,салицилов спирт. Ексфолирам си лицето с захар два пъти седмично.
Хидратиращата серия на Билка е супер и ми прави лицето супер през лятото. А миризмата е супер. :-) :-) :-)
ще обясниш ли малко по-подробно за бирената мая, защото и аз съм чувала, че действа ... :)
по темата: с розова вода и от време на време маски с хума.
Използвам лосион Акне Аут , а за почистване - http://www.synchroline.com/prodotti_dettaglio.asp?N=E-C&ID=327 ( една опаковка струва около 20-30 лв , но го ползвам от 10 месеца и съм доволна )
И двата продукта ми ги препоръча козметичката ми .
BrokenInnocence
07-11-2011, 07:07
Мия си лицето с докторския сапун на Капус/Криспа, нямам нужда от тоалетно мляко за сваляне на грим, защото сапунчето почиства всичко идеално. За дневен крем използвам Кларина, а за нощен Витасин. Ако се наложи да почистя някоя черна точица след това обтривам мястото с лавандулов спирт. 1-2 пъти в седмицата използвам ексфолиант с екстракт от чаено дърво и маска за лице от същата серия на The Body Shop. Това е.
ledenakrasota
07-11-2011, 10:53
ще обясниш ли малко по-подробно за бирената мая, защото и аз съм чувала, че действа ... :)
по темата: с розова вода и от време на време маски с хума.
Купих си я от аптеката и се оказа, че е хранителна добавка. :)
Заздравява косата, ноктите и изглажда кожата, като се въздейства за някои кожни проблеми(например акне).
Това дори го пише на опаковката. А отделно в интернет се поразрових и се каза, че много майки от бг-мама са го ползвали и наистина действа.
Укрепва имунната система и действа общо укрепващо.
Личната ми лекарка ме посъветва да си я взема и за това. :)
Предназначена е и за спортисти. :)
Ето тази, прочети! http://apteka.framar.bg/30062650/%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%8F-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-125-%D1%81%D0%BE%D0%BC%D0%B0
^ Мерси :)
А някой да знае дали наистина се надебелява от бирената мая? :д
kalpazanka
07-11-2011, 12:16
Мия лицето с гелове Balea- http://www.kosmetik-24.info/blog/wp-content/uploads/2010/03/balea_young_02-156x300.jpg или http://www.yopi.de/image/prod_pics/4448/e/4448021.jpg
От тази сутрин съм с Iwostın и съм удивена как почиства. :grin:
Junieee8
07-11-2011, 12:30
ТОЧНО така съм и аз!
но лицето:
понякога настъргвам една обелена краставица в извара и ги разбърквам заедно. натривам си лицето с сместа и седя 5 минути. после се измивам.
това действа безотказно при мазна кожа (поне при мен)
дано съм помогнала :)
Аз много си изсуших кожата с разни лосиони и кремове, които бяха за мазна кожа.
Попаднах на много добра козметичка, която ми обясни каква голяма грешка съм направила. Не забравяйте да хидратирате кожата си! Има лосиони, гелове, маски, на които пише, че не изсушават кожата. Взимайте си от тях.
Зависи дали имате акне или не. Аз преди 1-2 години имах жесток проблем с пъпките. Бяха навсякъде. Хвърлях страшно много пари по козметици. Даже като ми излезе някоя пъпка преди менструация умирам от страх, че пак ще се появят старите проблеми хаха :D Въпросът е, че толкова съм се вманиачила, толкова лосиони за мазна кожа си купувах, така че забравих колко е важна хидратацията.
Козметичката ми в момента ми нанася едни билки директно в кожата, които ми хидратираха лицето и пъпките ми много бързо изчезнаха. Просто трябва правилно да се поддържа кожата.
СЪВЕТВАМ ВИ да ползвате нещо, което НЕ ИЗСУШАВА КОЖАТА / по възможност на билкова основа/. Геловете с прополис са много хубави. От личен опит знам прополисът колко много помага, така че - действайте. :) И не се отчайвайте. :)
Сега каква козметика ползваш, би ли споделила?
nessparty
07-11-2011, 17:42
почиствам си лицето с розова вода и сутрин и вечер , и понякога с един Тоник на Ейвън :)
ох .. аз все още не съм си открила точните продукти и общо взето в нас съм затрупана с всевъзможни продукти от различни марки .. за сега съм се спряла на Билка (тоник), едно почистващо мляко на Нивеа, домашни маски си правя почти всякакви .. имам една маска от Орифлейм .. от Балеа, Виши .. ама така си стоя .. :lol:
сега съм се спряла на Биодерма .. (:
От тази сутрин съм с Iwostın и съм удивена как почиства. :grin:
Я кажи още него за Iwostin :P аз от доста време съм хвърлила око на измиващия гел и тоника, за този ли става дума: http://www.multipharm.eu/userfiles/productlargeimages/product_469.jpg
Bebolinkaf
07-26-2011, 22:49
Почиствам си лицето с тоник на The Body Shop с екстракт от краставица.Ползвам и околоочен крем.
Скръбове си правя мнооого рядко и ползвам този на The Body Shop с екстракт от чаено дърво.Иначе ползвам маски за лице с алое или пък с водорасли.
brutaLxxbunny
07-27-2011, 08:45
Ползвам Зинерит,защото си имам доста сериозен проблем с пъпките.Иначе си мия лицето сутрин и вечер с Регал с екстракт от чаено дърво.Ексфолирам от 2 до 3 пъти на седмица и правя маски с хума.Ходя и на козметик веднъж месечно :)
XxXforeverXxX
07-27-2011, 09:35
Почиствам се с на Гарниер онова с четката където е ;д Сутрин и вечер се мия с това и кожата ми е страшно чистичка :-D Също ако имам грим си го махам с тоалетно мляко. Иии си правя маски.
valentinadr
07-27-2011, 16:27
използвам почистващо гарниер пюр 3в1,маска ейван,дневен крем виши и нощен нивеа
dream1707
07-27-2011, 16:53
Ползвах гарниер пюр 3 в 1 .. но свърши и сега ползвам сода и пяна за бръснене ..
Правя си маски с хума.. и разни други домашни маски... ползвам една маска на орифлейм и един хидратиращ крем на ейвън преди да сложа фдт и някой път вечер преди да легна.
sladkish_14
07-27-2011, 20:44
Използвам единствено серията на Bioderma, защото ми е изписана специално за моето лице от дерматолог и това е единственият път в живота ми, в който съм напълно доволна от това, което се случва с лицето ми! Евала на дерматолозите! =D>
*Сутрин си мия лицето само и единствено с вода и след това минавам с Мицеларният разтвор на Биодерма.
*Вечер си мия лицето със Себиум почистващ гел мусан също на Биодерма. След това, всъщност винаги след като си почиствам лицето си слагам кремче, което също е от тази серия на Биодерма - за разширени пори и лицето ми е уникално, чисто и меко. Дори няма лъщене!
*Веднъж или два пъти седмично си правя маската на Биодерма от същата серия Биодерма Себиум ексфолиращ гел, след това почиствам пак с водата.
Това е. Страшно доволна съм. =D>
1. Основното Bioderma Sebium Gel moussant (Антибактериален гел за почистване на лице.)
2. Основното кремче - Bioderma Sebium Pore Refiner КОНЦЕНТРАТ
3. Разтвора - Bioderma Sebium H2O, Мицеларен разтвор
4 И последното - Bioderma Sebium Exfoliating Gel 100 ml
1. http://prikachi.com/images/949/3618949s.jpg
2. http://prikachi.com/images/950/3618950L.jpg
3. http://prikachi.com/images/948/3618948e.jpg
4. http://prikachi.com/images/946/3618946G.jpg ;-) =D>
sladkish_14
07-27-2011, 20:46
Само да си добавя нещо към поста, че стана много дълъг.
Серията е за мазна и комбинирана кожа, и най-вече за мазна кожа с разширени пори. =) Но ако не се посъветвате с дерматолог, не мога да гарантирам за ефекта, който е при мене :grin:
BrokenInnocence
07-27-2011, 21:22
Мия си лицето сутрин и вечер с докторски сапун, сутрин използвам крем Кларина, вечер крем Витасин, веднъж в седмицата ексфолирам с ексфолиант с чаено дърво и слагам маска от същата серия на The Body Shop. Зимата/есента/пролетта слагам ФДТ на Виши, лятото само пудра на Клиник. Не използвам млека и др такива, понякога вместо тоник за лице обтривам с памуче розова вода и кожата ми е здрава и нямам проблеми с нея поне на този етап. Много съм доволна от продуктите, които изброих.