Влез

View Full Version : Избор на спорт

darkness848
07-16-2011, 12:23
Такааа... Имам малък проблем при избора ми на спорт... Иии реших да се допитам до по-спортуващите тук... 8-)
От септември месец ще се записвам на извънкласни занимания от което едното си е пак уроци по пеене, а другото ще е и някакъв спорт... Въпросът е обаче какъв... :-o
Имам избор между пилатес и йога, лека атлетика (ходих тази година и честно казано очаквах други тренировки ама...), спининг, фитнес, танци (мисля, че на тях може да ссе запиша отделно ако ми остане време от спорта и пеенето 8-) ) ии плуване... За родителите ми най-добре е да избера плуването, защото не съм много добра в това (и ако метода да се задържиш по някакъв начин над водата, колкото да не се удавиш се нарича плуване... то мога да плувам :lol: ) и смятат, че така ще се науча да плувам най-накрая. :oops:
Иии така... Спортът който търся е такъв с който мога да оформям фигурата си и да изкарвам напрежението с него иии енергията, която имам... :-D
Е... Вие сте наред... :)

Thrombocyte
07-16-2011, 12:26
Ако си момиче - плуване. Най-приятно и полезно би ти било, поне според мен де.

DownloadVirus
07-16-2011, 13:06
Бих казал винаги фитнес :) Па плуването не е нужно да гориш много калории,за да се научиш ,не ще кой знае кви движения,ако почнеш да плуваш за време тогава се променят нещата :)

ZipFail
07-16-2011, 13:09
Ако наистина искаш нещо за премахване на напрежението - йога.

gofeto917
07-16-2011, 13:17
Ти си търсиш спорт, с който да си оформиш фигурата, аз лично не се сещам за по-добър вариант от фитнеса, честно казано, стига разбира се да полагаш достатъчно усилия.

Greennight
07-16-2011, 13:39
Ако си момиче ти предлагам танци-фитнес няма смисъл,щото ти кво ще праиш там,щанги ли ще дигаш ? Една пътека и 1 колело ти вършат само работа от фитнеса...Плуването пък също е добро,но аз съм забелязал,че на момичетата дето тренират плуване гърдите им се сплескват и намаляват и става грозно :?

gofeto917
07-16-2011, 13:50
Не искам да подклаждам поредния безмислен спор в тоя форум, защото напоследък почти във всяка тема наблюдавам, че се пише всичко друго, ама не и това дето е по темата, но съм чувал, че някои манекенки тренират точно със щанги крака, и то манекенките с едни от най-хубавите крака. Не става въпрос за някакви големи тежести, а за самото упражнение.Какъвто и спорт да избереш ще е полезен за теб, препоръчах ти фитнеса, защото искаше да си оформиш фигурата, а фитнеса съчетан с подходящ хранителен режим ще ти даде добри резултати, има много упражнения, които са подходящи и за жени, прекарал съм достатъчно време в залата, да се уверя в това, енергията ще си я изразходваш, какъвто и спорт да избереш, прецени си какво ти харесва и го пробвай, ако не ти харесва винаги можеш да смениш.

Thrombocyte
07-16-2011, 14:06
Аз съм на мнение, че трябва да съчетава полезното с приятното. Лично аз не познавам момиче, което да ходи на фитнес, защото й харесва, затова и препоръчах плуването.

DownloadVirus
07-16-2011, 14:12
Аз пък познавам 2 момичета от моят клас които ходят на фитнес за удоволствие :)

fenasf
07-16-2011, 14:19
Плуване

darkness848
07-16-2011, 14:29
Честно казано се ориентирвам към плуването или фитнеса за сега... Танците я ги правя я не... Не съм много запозната колко интензивни са тук на тези тренировки по танци... :D
А когато не съм на фитнес или плуване мога да правя йога в къщи, мисля... :-o
Така предполагам, че всичко ще си дойде на мястото...
Вие как мислите? Дали така ще се наредят нещата? 8-)

firstdiesel
07-16-2011, 20:15
фитнес .... във фитнес зала може да се правят най-разилични упражнения в най-различни методи за различни цели ;)

http://www.youtube.com/watch?v=IXNtoICvtJg
http://www.youtube.com/watch?v=gWfLb9rpg54&feature=related

ако това ти харесва на видеото, се записвай на фитнес ;)

DownloadVirus
07-16-2011, 20:26
Ето една и гъркиня от мен :D На към 5 тата минута прави ГРЕБАНЕ С ДЪМБЕЛ С ПО 55 КГ 8 ПОВТОРЕНИЯ!! http://www.youtube.com/watch?v=lm5IBjGGFmQ&feature=player_embedded

VampireGirl95
07-17-2011, 18:21
По-скоро плуването, полезно е. Фитнеса е ако искаш да се стегнеш.

wakethedead
07-17-2011, 18:26
Иии така... Спортът който търся е такъв с който мога да оформям фигурата си и да изкарвам напрежението с него иии енергията, която имам... :-D
Е... Вие сте наред... :)
Моят съвет е да започнеш да ходиш на йога.

cunt
07-17-2011, 18:30
Йогата ще ти дава супер много енергия ,а и ще постигнеш нещо много важно-гъвкавост на тялото. Ако можеш да комбинираш йога с плуване ще е идеално. :)

firstdiesel
07-17-2011, 20:36
По-скоро плуването, полезно е. Фитнеса е ако искаш да се стегнеш.

а фитнеса вреден ли е ? :-D

BloodRunsCold
07-18-2011, 08:20
Естествено, че плуването е по-добре от фитнеса. Няма нещо по-добро от плуване и бягане...

firstdiesel
07-18-2011, 09:48
Естествено, че плуването е по-добре от фитнеса. Няма нещо по-добро от плуване и бягане...
добре, брато ... усещаш ги нещата!!

"фитнес" е толкова общо понятие, че идея си нямаш ;)

slicky
07-18-2011, 09:53
добре, брато ... усещаш ги нещата!!

"фитнес" е толкова общо понятие, че идея си нямаш ;) Остай го.Фитнеса е доста опасен-моеш да се набиеш.

firstdiesel
07-18-2011, 09:55
Остай го.Фитнеса е доста опасен-моеш да се набиеш.

ех, че сте ми умнички тука всички :-D :-D :-D

BloodRunsCold
07-18-2011, 09:59
... извинявай... ако ми кажеш, че фитнеса е по-полезен от плуването... За да не обиждам, ще кажа, че трябва да почетеш някоя книга или препрочетеш...

firstdiesel
07-18-2011, 10:04
... извинявай... ако ми кажеш, че фитнеса е по-полезен от плуването... За да не обиждам, ще кажа, че трябва да почетеш някоя книга или препрочетеш...

определи думата "полезен".

тва е като да ти кажа чесъна е по-полезен от лука :D :D

да не говоря, колко е полезно белия ти дроб да се пълни с вода :D

BloodRunsCold
07-18-2011, 10:54
Напротив не е така както за чесъна и лука. Плуването развива цялостно мускулатурата и нека да подчертая, защото знам в каква насока ще тръгнете да ми обяснявате - РАЗВИВА ЦЯЛОСТНО МУСКУЛАТУРАТА, а не я "помпи" да ставаш звяр. Супер полезно е за цялото ти тяло, а и самия факт, че идваме от водата е напълно достатъчен. Когато намериш недостатъците в него ми се обади. За фитнеса или каквото и да е друго със свободни тежести или там каквото и да е - няма смисъл да ги изброявам, защото целия свят ги знае :)

Едит: По-полезно от плуването няма!
Едит 2: Забравих да кажа за белите дробове, което каза са пълни глупости. Не стига, че увеличаваш дихателния капацитет чрез плуването на белия си дроб, ами че и се научаваш да дишаш правилно, представи си!

Thrombocyte
07-18-2011, 11:03
Доколкото знам плуването е и добър начин за оправяне на изкривявания в костната структура, може и да греша.

DownloadVirus
07-18-2011, 12:32
Плуването най-доброто :lol: Фитнеса боклук го изкарахте,я да ва видя колко сте силни и колко наистина сте здрави като плувате,тука плуването го изкарахте вече вид лечение..

firstdiesel
07-18-2011, 12:33
Напротив не е така както за чесъна и лука. Плуването развива цялостно мускулатурата и нека да подчертая, защото знам в каква насока ще тръгнете да ми обяснявате - РАЗВИВА ЦЯЛОСТНО МУСКУЛАТУРАТА, а не я "помпи" да ставаш звяр. Супер полезно е за цялото ти тяло, а и самия факт, че идваме от водата е напълно достатъчен. Когато намериш недостатъците в него ми се обади. За фитнеса или каквото и да е друго със свободни тежести или там каквото и да е - няма смисъл да ги изброявам, защото целия свят ги знае :)

Едит: По-полезно от плуването няма!
Едит 2: Забравих да кажа за белите дробове, което каза са пълни глупости. Не стига, че увеличаваш дихателния капацитет чрез плуването на белия си дроб, ами че и се научаваш да дишаш правилно, представи си!

:D :D да във фитнеса се развива само половината мускулатура, нали :D :D като и идея си нямаш от нещо защо изобщо пишеш ?
аз пък ти казвам, че е СУПЕР ПОЛЕЗНО ДА СЕ РАЗХОЖДАШ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ :D тва прави ли заниманието по-полезно от "фитнеса" :D

като чуете нещо от някъде го повтаряте като папагали без да имате на представа за кво става дума.

За дишането: яла да ти пусна един борец да видиш кво означава дихателен капацитет :D

и тва че живота произлиза от водата не значи по-никъв начин, че плуването е толкова полезно ;)

Фитнеса не винаги означава бодибилдинг/културизъм и обратно ...
fitness е термин, означва здрав, атлетичен :)
За достигане на това състояние се правят различни работи, някои трябва да ядат повече, други - по-малко ... едни трябва да тичат, други да вдигат тежка щанга, трети - да наблягат на скоростта на тренировката... и т.н.

Недостатъците на фитнеса ли ... ми да то всеки който е тъп и некадърен и тренира неправилно плюе спорта. За всички контузии са виновни спортистите, а не спорта ;)
Да ти дам пример: тъп си, ходиш на плуване ... влизаш под водата и си отваряш устата, а после викаш - "От тъпото плуване глътнах сумати вода!"

И независимо къв спорт практикуваш, ВИНАГИ се развива цялото тяло .. отделен е въпроса, че някои мускулни групи изостават, а други са развити повече.

И плуването има недостатъци ... спомням си един беше при Слави и викаше че там плувал квото праил и телесната му температура е паднала на 26-27 градуса :D Как не е умрял не знам, но ...

firstdiesel
07-18-2011, 12:34
Плуването най-доброто :lol: Фитнеса боклук го изкарахте,я да ва видя колко сте силни и колко наистина сте здрави като плувате,тука плуването го изкарахте вече вид лечение.. :D :D ... ся ша кажат "Ами калните бани :D"

DownloadVirus
07-18-2011, 12:40
Плуването най-доброто :lol: Фитнеса боклук го изкарахте,я да ва видя колко сте силни и колко наистина сте здрави като плувате,тука плуването го изкарахте вече вид лечение.. :D :D ... ся ша кажат "Ами калните бани :D"

:lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz:

Ако някой каже подобно нещо отива в бисерите :razz:

BloodRunsCold
07-18-2011, 19:19
Щом казвате - вие най-много знаете. ;)

DownloadVirus
07-18-2011, 19:45
Щом казваш ти , така да е !

firstdiesel
07-18-2011, 19:47
Щом казвате - вие най-много знаете. ;)

ам брат ти изкара тва плуване като животоспасяващо :D
за малко да пратя дядо дет е с 2 инфаркта на плуване, да живне :D

просто няма как да определиш колко е полезно едно нещо и колко друго ... просто няма как

а и плувците не са толкова големи атлети ;)