Влез

View Full Version : Значение ;))

Me4encety
07-24-2011, 13:43
Съжалявам за тъпия въпрос,знам,че се излагам,но какво значи садомазо?Нямам си никаква идея просто :oops: Питала съм прители,но те просто се усмихват доволно и казват "ще разбереш като пораснеш" а съм по-голяма от тях :shock: И все пак не знам колкото и да е ви е смешно :oops:

lamer4e7o
07-24-2011, 13:44
Садо-мазо сексът се практикува от садисти и мазохисти, но названието е общо, защото обикновено хората със садистични наклонности имат мазохистични желания, и обратното. Освен това, ако единият участник в секса е садист, за да осъществи пълноценен секс, се нуждае от мазохист, и обратното. Садистът изпитва сексуално удоволствие от това да причинява болка или да унижава партньора си. Мазохистът изпитва сексуално удоволствие от това да му бъдат причинявани болка или унижение.

Терминът “садизъм” идва от името на френския писател Маркиз дьо Сад, а терминът “мазохизъм” от името на австрийския журналист Леополд фон Захер-Мазох. По ирония на асоциацията термините са измислени от немския психиатър Рихард фон Крафт-Ебинг през 1866 година. Неговият съвременник Зигмунд Фройд ги обединява в названието “садомазохизъм”, защото според него и двете може да са присъщи на един индивид.

SisiStrange
07-24-2011, 13:57
Ах... Маркиз Дьо Сад. :smt007 Така и не намерих книгите, които е написал. Само филма за него изгледах... :-o

zooyork
07-24-2011, 16:45
чичо гугъл знае всичко

runway27
07-24-2011, 17:38
Толкова ли беше трудно да го провериш в google..

Me4encety
07-24-2011, 20:05
Друго имах предвид.Когато чувам да споменават израза не мисля,че го използват в буква;ния му смисъл.Затова ви попитах дали знаете за какво иде реч.А може и да го използват в буквалния,каквито са изрудчетаа 8-)

krokkrok
07-24-2011, 23:12
Друго имах предвид.Когато чувам да споменават израза не мисля,че го използват в буква;ния му смисъл.Затова ви попитах дали знаете за какво иде реч.А може и да го използват в буквалния,каквито са изрудчетаа 8-)

Е в буквалният ще го използват,защото преносен няма...но най-вероятно на шега.И като му дойде времето може и да не е на шега :D

А и последно нещо..."садомазо" не е израз :?

LambOfGod
07-24-2011, 23:41
Ах... Маркиз Дьо Сад. :smt007 Така и не намерих книгите, които е написал. Само филма за него изгледах... :-o

В книжарницата зад Съдебната палата, до ОЧЗ има една книжарница там има негови книги, но не са на български.

dimdim
07-25-2011, 07:15
Сори че е офтопик,но вчера ме накарахте да дръпна филма :-) Страхотен! :) Ще си търся книжките :)

Dollystar
07-25-2011, 09:26
Сори че е офтопик,но вчера ме накарахте да дръпна филма :-) Страхотен! :) Ще си търся книжките :)
И аз мисля да го гледам днес

Done
07-25-2011, 09:36

В книжарницата зад Съдебната палата, до ОЧЗ има една книжарница там има негови книги, но не са на български.Понеже виждам, че има интерес към книгите, ето линк
http://thepiratebay.org/search/Marquis%20De%20Sade/0/99/0