Влез

View Full Version : Избор между няколко фон дьо тена

bloodymirror
08-05-2011, 07:24
Решила съм да си купя по-качествен фон дьо тен и за по-сигурно искам да се консултирам с вас относно няколко фон дьо тена,кой мислите,че е най-добрият? Не искам да седи прекалено изкуствено,но не искам и да е прекалено лек.
Max Factor Lasting Performance
Revlon Colorstay
Revlon photoready
Maybelline affinitone (доста се чудя за него,защото са ми казвали,че бил пълен с боклуци)

Hilary_
08-05-2011, 07:35
От изброените имам Афинитон. Бива, но не бих повторила да си го взема .. :-o

Иначе .. каква ти е кожата?

bloodymirror
08-05-2011, 07:37
От изброените имам Афинитон. Бива, но не бих повторила да си го взема .. :-o

Иначе .. каква ти е кожата?

Защо не би?
А иначе кожата ми може би е нормална,понякога мазна,ама доста рядко.

lqlq89
08-05-2011, 07:43
Revlon със сигурност. :P Другите са боклуци, ползвала съм ги.
Има много добри мнения и за Bourjois, аз смятам някакъв техен да си взема, сега като свърши лятото.

Hilary_
08-05-2011, 07:44
Защо не би?
.. защото харесвам повече био/органичните фон дьо тени, а този го взех на бързо! Също харесвам и тези, които се водят за по - висок клас козметика от средната .. :-o

А иначе кожата ми може би е нормална,понякога мазна,ама доста рядко.
Чувала съм, че на Макс Фактор са по - покривни, а на Ревлон по - леки .. не знам до колко обаче е така! Нямам лични наблюдения, но аз бих се доверила повече на Ревлон .. :-o

п.п. една ръчичка от мен за Bourjois .. <3 :oops:

titinkaa
08-05-2011, 07:48
Ползвала съм само Maybelline affinitone покрива ми добре,и не стои като маска,обаче съм забелязала,че отпред на брадичката получавам леки сърбежи,и реших вместо да се плескам с боклуци да ида на дерматолог и да си реша проблема с пъпките и изобщо кожните проблеми,и сега вече от 3г. не съм пипнала фдт.

bloodymirror
08-05-2011, 07:52
lqlq89,ти и двата на Ревлон ли си използвала,чудя се кой от двата да си взема..
Hilary_ ,кои фон дьо тени са органични или био? и от Bourjois ли си най-доволна? :)

Hilary_
08-05-2011, 08:15
Hilary_ ,кои фон дьо тени са органични или био?
тук е обяснено нагледно:
Био продуктите можем да срещнем и под определението органик. Същността на био или органик продукта е, че е произведен изцяло или почти изцяло, 95%, на базата на естествени вещества, намиращи се в природата, извлечени и преработени по природосъобразен начин.
Същността на технологията при производството на тази група продукти, за да се постави съответния знак за стандарт, е да се придържат към определени норми:
* Био продуктите са произведени на основата на вещества с естествен произход. Тук освен растенията се включват и минералите. Възможно е включване и на суровини от животински произход. В тази група са вещества като пчелно млечице или извлечените от млякото и пр.
* При технологичния процес на придобиване и обработка на изходните вещества за био козметичните продукти се налага придържане към определени методи. Например, в био козметиката не е прието да се включват вещества придобити от дейността на микроорганизми, получени чрез генна технология. В повечето случаи продукт на такива бактерии е придобилата широка популярност през последните години, хиалуронова киселина, представяна като вещество без заместител за хидратиране и поддържане младостта на кожата.
* Влагането на консерванти в био козметиката също е строго контролирано. Прибавянето им е допустимо, но само на ограничен брой съединения, без които трайността и полезността на продукта би била накърнена.
* Почти подобно е положението с емулгаторите, без които не би се получила нито една мастна емулсия. А знаем, че нанасянето на тези леки водно-маслени смеси гарантират проникването на продукта в кожата, равномерното й покриване и усвояването на полезните вещества от нея. Има емулгатори, които са на 100% с естествен произход. Именно те се влагат в био козметичните продукти. Допуска се получаването на субстанциите посредством химични реакции, но само толкова.
* Въобще е изключено обаче включването на синтетични добавки. По отношение на био козметиката се има предвид предимно включването на вещества, доказали полезния си и благотворен ефект за красотата, извлечени от различни растителни видове, пръснати по цялата земна повърхност.

и от Bourjois ли си най-доволна?
За мое огромно съжаление все още не съм прежалила 20 лева за тях, но изпаднат ли ми пари ще ги опитам! Имала съм само тестери от Bio Detox и Healthy Mix и ми хареса повече втория!

bloodymirror
08-05-2011, 08:27
Hilary_ ,кои фон дьо тени са органични или био?
тук е обяснено нагледно:
Био продуктите можем да срещнем и под определението органик. Същността на био или органик продукта е, че е произведен изцяло или почти изцяло, 95%, на базата на естествени вещества, намиращи се в природата, извлечени и преработени по природосъобразен начин.
Същността на технологията при производството на тази група продукти, за да се постави съответния знак за стандарт, е да се придържат към определени норми:
* Био продуктите са произведени на основата на вещества с естествен произход. Тук освен растенията се включват и минералите. Възможно е включване и на суровини от животински произход. В тази група са вещества като пчелно млечице или извлечените от млякото и пр.
* При технологичния процес на придобиване и обработка на изходните вещества за био козметичните продукти се налага придържане към определени методи. Например, в био козметиката не е прието да се включват вещества придобити от дейността на микроорганизми, получени чрез генна технология. В повечето случаи продукт на такива бактерии е придобилата широка популярност през последните години, хиалуронова киселина, представяна като вещество без заместител за хидратиране и поддържане младостта на кожата.
* Влагането на консерванти в био козметиката също е строго контролирано. Прибавянето им е допустимо, но само на ограничен брой съединения, без които трайността и полезността на продукта би била накърнена.
* Почти подобно е положението с емулгаторите, без които не би се получила нито една мастна емулсия. А знаем, че нанасянето на тези леки водно-маслени смеси гарантират проникването на продукта в кожата, равномерното й покриване и усвояването на полезните вещества от нея. Има емулгатори, които са на 100% с естествен произход. Именно те се влагат в био козметичните продукти. Допуска се получаването на субстанциите посредством химични реакции, но само толкова.
* Въобще е изключено обаче включването на синтетични добавки. По отношение на био козметиката се има предвид предимно включването на вещества, доказали полезния си и благотворен ефект за красотата, извлечени от различни растителни видове, пръснати по цялата земна повърхност.

и от Bourjois ли си най-доволна?
За мое огромно съжаление все още не съм прежалила 20 лева за тях, но изпаднат ли ми пари ще ги опитам! Имала съм само тестери от Bio Detox и Healthy Mix и ми хареса повече втория!

Имах предвид кои марки са на био основа

Hilary_
08-05-2011, 08:31
Имах предвид кои марки са на био основа
Аз знам за Lavera и Bourjois .. :)
Масовите също правят някакви опити за био серии, но им нямам доверие ..

musicbaby
08-05-2011, 08:40
Max Factor Lasting Performance

koshtramba
08-05-2011, 08:49
bloodymirror, ти имаш ли нещо сериозно, което да покриваш? Имай впредвид, че всички без Афинитон и Фотореди са тежки фон дьо тени ! Имах Lasting performance, видимо бях доволна, но е тежък като консистенция, запушваше ми порите. Colorstay-a също е доста сериозно покривен фон дьо тен, и според мен - не става за всеки ден.
Афинитон-а е всекидневен фон дьо тен, но не бих му се доверила отново.
Съветвам те, ако нямаш чак толкова какво да прикриваш, а само някоя пъпчица тук-таме, да се насочиш към нещо леко и всекидневно. Ако можеш да си го позволиш дори - вземи си нещо малко по-скъпичко. Няма да съжаляваш.

От средния клас фон дьо тени ти препоръчвам : Bourjois 10 h sleep effect ( 22 лв. ). Лек, средно покривен, с приятна миризма, не запушва порите, изобщо не се забелязва, че имаш нещо по лицето. :)

bloodymirror
08-05-2011, 09:08
Ами нещо кой знае колко сериозно нямам,но не ми е идеално лицето,имам си пъпчици,не много,но си имам. Но попринцип не искам да е супер лек,например бях гледала твои снимки и на goddness,горе-долу така да ми седи,но май вие използвате доста покривни?

koshtramba
08-05-2011, 09:20
Напротив. Аз лично използвам възможно най-леките фон дьо тени. Ползвах този на Буржоа, невероятен е, поне за мен. Мирише много хубаво, не се натрапва миризма на спирт, което е добре. Също така след него кожата ми се изглаждаше. Афинитон също не беше лош, но като че ли и той запушваше порите, не е кой знае какво. Сега съм със superfit на Clinique, той е най-лекия фон дьо тен, който съм виждала. Почти като вода е, прикрива точно, колкото на мен ми трябва. Изобщо не личи. Най-добрия всекидневен фон дьо тен за мен. :)

Мисля, че ако си вземеш този на Буржоа, няма да съжаляваш. Изравнява, прикрива пъпки (естествено не прекалено), действа благоприятно на кожата и не личи. Не знам какво повече ти трябва. :)

bloodymirror
08-05-2011, 09:26
Напротив. Аз лично използвам възможно най-леките фон дьо тени. Ползвах този на Буржоа, невероятен е, поне за мен. Мирише много хубаво, не се натрапва миризма на спирт, което е добре. Също така след него кожата ми се изглаждаше. Афинитон също не беше лош, но като че ли и той запушваше порите, не е кой знае какво. Сега съм със superfit на Clinique, той е най-лекия фон дьо тен, който съм виждала. Почти като вода е, прикрива точно, колкото на мен ми трябва. Изобщо не личи. Най-добрия всекидневен фон дьо тен за мен. :)

Мисля, че ако си вземеш този на Буржоа, няма да съжаляваш. Изравнява, прикрива пъпки (естествено не прекалено), действа благоприятно на кожата и не личи. Не знам какво повече ти трябва. :)

Ясно :) Обаче този на Clinique сигурно е доста скъпичък? Понеже спомена,че всички без Афинитон и Фотореди са тежки фон дьо тени,разбрах мнението ти за Афинитона,ами за Фотореди какво мислиш?

koshtramba
08-05-2011, 09:29
Добър е, харесва ми. И него имах. Поприцип, ако си със светла кожа, този фон дьо тен не е за теб. Цветовете (поне в България) започват от средната, дори леко тъмната гама. (4 или 5 са) - доста странни са, дори леко оранжевеят. Не е това, което очаквах. Тези блестящи частички си личат през деня, така че е подходящ само за вечерно време. Този, за който ти говоря на Буржоа е около 4-5 лв. по-евтин, но според мен е по-добър от Фотореди. :)

ПП : Клиника си го взех за 56 лв. но не съжалявам :)

lqlq89
08-05-2011, 09:32
От средния клас фон дьо тени ти препоръчвам : Bourjois 10 h sleep effect ( 22 лв. ). Лек, средно покривен, с приятна миризма, не запушва порите, изобщо не се забелязва, че имаш нещо по лицето. :)

И аз съм доволна от него. Афинетон и на мен не ми харесва.
Bourjois Healthy Mix мисля да пробвам аз. А за мазна кожа съм много доволна от Manhattan Powder mat, много мои приятелки с проблемна кожа го ползват (както и аз съм го ползвала, няколко пъти съм си го купувала). Ползвала съм на Vichy Normaderm Teint, както и още един, но не останах очарована.

vampire_girl_
08-05-2011, 09:37
Оо,да!
koshtramba и на мен ми го беше препоръчала.Купих си го и съвсем не съжелявам,че я послушах :grin: Много е хубав,придава страхотен сияен тен на лицето ^^ сега,лятото по някое време почва да ми лъщи кожата и като сложа Creme Puff <333 става идеално и адски дълго кожата ми е перфектна.Постоянно ме питат какво използвам ^^ Може да звучи доста тежко,особено за летния сезон,но и двете са невероятно леки.
Ако се престраша да сменя този ФТД,следващият ми пак ще е на Буржоа...може би Healthy Mix,който пробвах от тестер и ми хареса.

Таа,както и да е.Доста ентусиазиран коментар се получи,но ако кожата ти е сравнително чиста,наистина препоръчвам Bourjois 10 h sleep effect /в комбинация с Creme Puff Translucent за още по-добри резултати/.

koshtramba
08-05-2011, 09:37
Радвам се, че си ме послушала, не си се похвалила. 8-)
Да. Аз съм в приятно изумление за качеството на този фдт. Равнява се на фон дьо тени от висок клас. :)

bloodymirror
08-05-2011, 09:41
Благодаря много,значи отхвърлям афинитона,макс фактор и единия ревлон и остава да се чудя :-D А иначе кожата ми не е светла,но не и прекалено тъмна,последния фон дьо тен,който си купих беше natural. Искам да попитам още нещо,понеже така и така ще хвърлям доста пари и не искам да имам проблеми с цвета,къде да го пробвам и как да разбера дали е моят цвят..не знам аз лично мн се дразня като ми кажат,че не може на лицето,винаги съм се прецаквала .. 8-)

koshtramba
08-05-2011, 09:47
Аз също имах такива опасения. Особено преди няколко дни, като трябваше да си купувам Клиника. Щях да се почувствам доста нелепо, ако бях дала толкова пари и цвета ми не пасваше. Лично аз по челото не слагам фон дьо тен. Нямам нужда. И когато отидох в Дъглас, откъдето и си взех фон дьо тена, го пробвах именно върху челото. Консултантката беше невероятен специалист, гледаш, когато слагаш фон дьо тена, да "изчезва" върху кожата ти. Моя съвет е да отидеш или без фон дьо тен, или с фон дьо тен, но не върху самото чело. Лично аз смятам, че изкуствената светлина в моловете (давам само като пример, но вие се досещате какво имам впредвид - онази дразнеща луминисцентна светлина) разкрива доста дефекти и изчезва ли ти на такава изкуствена светлина - считай, че проблеми няма да имаш. 8-)

bloodymirror
08-05-2011, 09:55
Аз също имах такива опасения. Особено преди няколко дни, като трябваше да си купувам Клиника. Щях да се почувствам доста нелепо, ако бях дала толкова пари и цвета ми не пасваше. Лично аз по челото не слагам фон дьо тен. Нямам нужда. И когато отидох в Дъглас, откъдето и си взех фон дьо тена, го пробвах именно върху челото. Консултантката беше невероятен специалист, гледаш, когато слагаш фон дьо тена, да "изчезва" върху кожата ти. Моя съвет е да отидеш или без фон дьо тен, или с фон дьо тен, но не върху самото чело. Лично аз смятам, че изкуствената светлина в моловете (давам само като пример, но вие се досещате какво имам впредвид - онази дразнеща луминисцентна светлина) разкрива доста дефекти и изчезва ли ти на такава изкуствена светлина - считай, че проблеми няма да имаш. 8-)

Аз попринцип навсякъде почти си слагам фон дьо тен,но като си купувам няма да нося ;д може да е странно,но си беше така..последният път като си избирах 675867 часа точният цвят,няколко ми се сляха с кожата и направо се видях в чуд..в такъв момент какво да правя? :-D

koshtramba
08-05-2011, 10:00
Ами, предполагам, че е станало така, защото са били с близък цвят, но различен оттенък. Един розавенее, друг не чак толкова. Бъди внимателна и се гледай СРЕЩУ светлината. Не се притеснявай, ако видимо доста тъмен цвят ти пасне. На мен Клиника на ръката на консултантката ми се видя адски тъмен, но всъщност - нанесен на кожата пасваше перфектно. :)

bloodymirror
08-05-2011, 10:03
Ами, предполагам, че е станало така, защото са били с близък цвят, но различен оттенък. Един розавенее, друг не чак толкова. Бъди внимателна и се гледай СРЕЩУ светлината. Не се притеснявай, ако видимо доста тъмен цвят ти пасне. На мен Клиника на ръката на консултантката ми се видя адски тъмен, но всъщност - нанесен на кожата пасваше перфектно. :)

Добрем,благодаря ти много,че ми помогна :)

koshtramba
08-05-2011, 10:15
Няма проблем. Успех! Пиши на лични като купиш да споделиш на какво си се спряла и как го чувстваш на кожата.

bloodymirror
08-05-2011, 10:41
Ще пиша,но смятам чак септември да си го купя,защото сега имам тен и ще се заблудя с по-тъмен,а като ми се махне тена,ще ми е тъмен и така :) :-D

Minerva
08-05-2011, 14:04
Аз съм за Bourjois Healthy Mix. Много бях доволна, покриваше ми идеално. Въпреки, че го използвах не за пъпки, а само да си изравнявам тена...или по-точно да си създам някакъв. Като бях с него ме питаха какво съм си правила на лицето, че изглеждало мн добре.

sladur4etyYy
08-05-2011, 14:24
Bourjois Healthy Mix е хубав и не е прекалено тежък, а все пак е покривен. аз го предпочитам пред Bourjois 10 h sleep effect, който също съм ползвала, но не ми допадна кой знае колко. разбира се, зависи ти какво искаш и каква е твоята кожа.

ако искаш наистина покривен- за тази цел харесвам този на La Roche.

StarRrDusT
08-05-2011, 15:02
Ползвала съм Maybelline affinitone и не съм доволна,не си струва.Не покрива добре,размазва се.За другите три нищо не мога да ти кажа.
Аз лично съм доволна от фон дьо тена на Seventeen Natural Velvet

http://www.seventeencosmetics.com/uploads/products/1278493808.jpg

anonymous708973
08-05-2011, 16:56
Не взимай Афинитон-а. Пробвала съм го два пъти. Не можах да си нацеля цвета, а дори да успееш, потъмнява с течение на деня.

Аз съм с Healthy mix-а, много съм доволна. И много ме кефи как има едно такова, което ти избутва фон-дьо-тен-а нагоре, така че да виждаш колко още има. Супер яко е 8-) Та да, много е икономичен и използваш последния милилитър даже. :)

Може да пробвам и с Ревлон, от кои сте доволни и кви парички са?

bloodymirror
08-05-2011, 16:58
Не взимай Афинитон-а. Пробвала съм го два пъти. Не можах да си нацеля цвета, а дори да успееш, потъмнява с течение на деня.

Аз съм с Healthy mix-а, много съм доволна. И много ме кефи как има едно такова, което ти избутва фон-дьо-тен-а нагоре, така че да виждаш колко още има. Супер яко е 8-) Та да, много е икономичен и използваш последния милилитър даже. :)

Mда и аз се интересувам :)

koshtramba
08-05-2011, 18:10

Всички фон дьо тени в такъв флакон действат на тази система с буталото. Bourjois 10 h sleep effect също го има.
Ако искаш нещо по-тежко Colorstay е за теб. Около 22 лв е. Photoready също е добър, но цветовете са тъмни и не са подходящи за тъмна кожа. Той е около 25-6 лв.