.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32
    Супер фен Аватара на bloodymirror

Избор между няколко фон дьо тена

Решила съм да си купя по-качествен фон дьо тен и за по-сигурно искам да се консултирам с вас относно няколко фон дьо тена,кой мислите,че е най-добрият? Не искам да седи прекалено изкуствено,но не искам и да е прекалено лек.
    Max Factor Lasting Performance
    Revlon Colorstay
    Revlon photoready
    Maybelline affinitone (доста се чудя за него,защото са ми казвали,че бил пълен с боклуци)

Мега фен Аватара на Hilary_
    От изброените имам Афинитон. Бива, но не бих повторила да си го взема ..

Иначе .. каква ти е кожата?

Цитирай Първоначално написано от Hilary_
    От изброените имам Афинитон. Бива, но не бих повторила да си го взема ..

Иначе .. каква ти е кожата?
    Защо не би?
    А иначе кожата ми може би е нормална,понякога мазна,ама доста рядко.

Супер фен Аватара на lqlq89
    Revlon със сигурност. :P Другите са боклуци, ползвала съм ги.
    Има много добри мнения и за Bourjois, аз смятам някакъв техен да си взема, сега като свърши лятото.
    Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.

Защо не би?
    .. защото харесвам повече био/органичните фон дьо тени, а този го взех на бързо! Също харесвам и тези, които се водят за по - висок клас козметика от средната ..

А иначе кожата ми може би е нормална,понякога мазна,ама доста рядко.
    Чувала съм, че на Макс Фактор са по - покривни, а на Ревлон по - леки .. не знам до колко обаче е така! Нямам лични наблюдения, но аз бих се доверила повече на Ревлон ..

п.п. една ръчичка от мен за Bourjois .. <3

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Ползвала съм само Maybelline affinitone покрива ми добре,и не стои като маска,обаче съм забелязала,че отпред на брадичката получавам леки сърбежи,и реших вместо да се плескам с боклуци да ида на дерматолог и да си реша проблема с пъпките и изобщо кожните проблеми,и сега вече от 3г. не съм пипнала фдт.

lqlq89,ти и двата на Ревлон ли си използвала,чудя се кой от двата да си взема..
    Hilary_ ,кои фон дьо тени са органични или био? и от Bourjois ли си най-доволна?

Цитирай Първоначално написано от bloodymirror
    Hilary_ ,кои фон дьо тени са органични или био?
    тук е обяснено нагледно:
    Био продуктите можем да срещнем и под определението органик. Същността на био или органик продукта е, че е произведен изцяло или почти изцяло, 95%, на базата на естествени вещества, намиращи се в природата, извлечени и преработени по природосъобразен начин.
    Същността на технологията при производството на тази група продукти, за да се постави съответния знак за стандарт, е да се придържат към определени норми:
    * Био продуктите са произведени на основата на вещества с естествен произход. Тук освен растенията се включват и минералите. Възможно е включване и на суровини от животински произход. В тази група са вещества като пчелно млечице или извлечените от млякото и пр.
    * При технологичния процес на придобиване и обработка на изходните вещества за био козметичните продукти се налага придържане към определени методи. Например, в био козметиката не е прието да се включват вещества придобити от дейността на микроорганизми, получени чрез генна технология. В повечето случаи продукт на такива бактерии е придобилата широка популярност през последните години, хиалуронова киселина, представяна като вещество без заместител за хидратиране и поддържане младостта на кожата.
    * Влагането на консерванти в био козметиката също е строго контролирано. Прибавянето им е допустимо, но само на ограничен брой съединения, без които трайността и полезността на продукта би била накърнена.
    * Почти подобно е положението с емулгаторите, без които не би се получила нито една мастна емулсия. А знаем, че нанасянето на тези леки водно-маслени смеси гарантират проникването на продукта в кожата, равномерното й покриване и усвояването на полезните вещества от нея. Има емулгатори, които са на 100% с естествен произход. Именно те се влагат в био козметичните продукти. Допуска се получаването на субстанциите посредством химични реакции, но само толкова.
    * Въобще е изключено обаче включването на синтетични добавки. По отношение на био козметиката се има предвид предимно включването на вещества, доказали полезния си и благотворен ефект за красотата, извлечени от различни растителни видове, пръснати по цялата земна повърхност.

и от Bourjois ли си най-доволна?
    За мое огромно съжаление все още не съм прежалила 20 лева за тях, но изпаднат ли ми пари ще ги опитам! Имала съм само тестери от Bio Detox и Healthy Mix и ми хареса повече втория!

Цитирай Първоначално написано от Hilary_
    Hilary_ ,кои фон дьо тени са органични или био?
    тук е обяснено нагледно:
    Био продуктите можем да срещнем и под определението органик. Същността на био или органик продукта е, че е произведен изцяло или почти изцяло, 95%, на базата на естествени вещества, намиращи се в природата, извлечени и преработени по природосъобразен начин.
    Същността на технологията при производството на тази група продукти, за да се постави съответния знак за стандарт, е да се придържат към определени норми:
    * Био продуктите са произведени на основата на вещества с естествен произход. Тук освен растенията се включват и минералите. Възможно е включване и на суровини от животински произход. В тази група са вещества като пчелно млечице или извлечените от млякото и пр.
    * При технологичния процес на придобиване и обработка на изходните вещества за био козметичните продукти се налага придържане към определени методи. Например, в био козметиката не е прието да се включват вещества придобити от дейността на микроорганизми, получени чрез генна технология. В повечето случаи продукт на такива бактерии е придобилата широка популярност през последните години, хиалуронова киселина, представяна като вещество без заместител за хидратиране и поддържане младостта на кожата.
    * Влагането на консерванти в био козметиката също е строго контролирано. Прибавянето им е допустимо, но само на ограничен брой съединения, без които трайността и полезността на продукта би била накърнена.
    * Почти подобно е положението с емулгаторите, без които не би се получила нито една мастна емулсия. А знаем, че нанасянето на тези леки водно-маслени смеси гарантират проникването на продукта в кожата, равномерното й покриване и усвояването на полезните вещества от нея. Има емулгатори, които са на 100% с естествен произход. Именно те се влагат в био козметичните продукти. Допуска се получаването на субстанциите посредством химични реакции, но само толкова.
    * Въобще е изключено обаче включването на синтетични добавки. По отношение на био козметиката се има предвид предимно включването на вещества, доказали полезния си и благотворен ефект за красотата, извлечени от различни растителни видове, пръснати по цялата земна повърхност.

и от Bourjois ли си най-доволна?
    За мое огромно съжаление все още не съм прежалила 20 лева за тях, но изпаднат ли ми пари ще ги опитам! Имала съм само тестери от Bio Detox и Healthy Mix и ми хареса повече втория!
    Имах предвид кои марки са на био основа

Имах предвид кои марки са на био основа
    Аз знам за Lavera и Bourjois ..
    Масовите също правят някакви опити за био серии, но им нямам доверие ..

Max Factor Lasting Performance
    DoKaTo pOgLedNe6 NaZaD,Ve4e Vsi4Ko E OtMinaLO...DokaTo NapRaVi6 PyRvaTa Kra4kA, Ve4e E VreMe Za PosLedNaTa...DokaTo Se NAy4i6 Da OBi4a6,LiuBovTa Ve4e Si E Oti6La...

Мега фен Аватара на koshtramba
    bloodymirror, ти имаш ли нещо сериозно, което да покриваш? Имай впредвид, че всички без Афинитон и Фотореди са тежки фон дьо тени ! Имах Lasting performance, видимо бях доволна, но е тежък като консистенция, запушваше ми порите. Colorstay-a също е доста сериозно покривен фон дьо тен, и според мен - не става за всеки ден.
    Афинитон-а е всекидневен фон дьо тен, но не бих му се доверила отново.
    Съветвам те, ако нямаш чак толкова какво да прикриваш, а само някоя пъпчица тук-таме, да се насочиш към нещо леко и всекидневно. Ако можеш да си го позволиш дори - вземи си нещо малко по-скъпичко. Няма да съжаляваш.

От средния клас фон дьо тени ти препоръчвам : Bourjois 10 h sleep effect ( 22 лв. ). Лек, средно покривен, с приятна миризма, не запушва порите, изобщо не се забелязва, че имаш нещо по лицето.
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Ами нещо кой знае колко сериозно нямам,но не ми е идеално лицето,имам си пъпчици,не много,но си имам. Но попринцип не искам да е супер лек,например бях гледала твои снимки и на goddness,горе-долу така да ми седи,но май вие използвате доста покривни?

Напротив. Аз лично използвам възможно най-леките фон дьо тени. Ползвах този на Буржоа, невероятен е, поне за мен. Мирише много хубаво, не се натрапва миризма на спирт, което е добре. Също така след него кожата ми се изглаждаше. Афинитон също не беше лош, но като че ли и той запушваше порите, не е кой знае какво. Сега съм със superfit на Clinique, той е най-лекия фон дьо тен, който съм виждала. Почти като вода е, прикрива точно, колкото на мен ми трябва. Изобщо не личи. Най-добрия всекидневен фон дьо тен за мен.

Мисля, че ако си вземеш този на Буржоа, няма да съжаляваш. Изравнява, прикрива пъпки (естествено не прекалено), действа благоприятно на кожата и не личи. Не знам какво повече ти трябва.
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Цитирай Първоначално написано от koshtramba
    Напротив. Аз лично използвам възможно най-леките фон дьо тени. Ползвах този на Буржоа, невероятен е, поне за мен. Мирише много хубаво, не се натрапва миризма на спирт, което е добре. Също така след него кожата ми се изглаждаше. Афинитон също не беше лош, но като че ли и той запушваше порите, не е кой знае какво. Сега съм със superfit на Clinique, той е най-лекия фон дьо тен, който съм виждала. Почти като вода е, прикрива точно, колкото на мен ми трябва. Изобщо не личи. Най-добрия всекидневен фон дьо тен за мен.

Мисля, че ако си вземеш този на Буржоа, няма да съжаляваш. Изравнява, прикрива пъпки (естествено не прекалено), действа благоприятно на кожата и не личи. Не знам какво повече ти трябва.
    Ясно Обаче този на Clinique сигурно е доста скъпичък? Понеже спомена,че всички без Афинитон и Фотореди са тежки фон дьо тени,разбрах мнението ти за Афинитона,ами за Фотореди какво мислиш?

Добър е, харесва ми. И него имах. Поприцип, ако си със светла кожа, този фон дьо тен не е за теб. Цветовете (поне в България) започват от средната, дори леко тъмната гама. (4 или 5 са) - доста странни са, дори леко оранжевеят. Не е това, което очаквах. Тези блестящи частички си личат през деня, така че е подходящ само за вечерно време. Този, за който ти говоря на Буржоа е около 4-5 лв. по-евтин, но според мен е по-добър от Фотореди.

ПП : Клиника си го взех за 56 лв. но не съжалявам
    Пази моториста !!!

Супер фен Аватара на lqlq89
    От средния клас фон дьо тени ти препоръчвам : Bourjois 10 h sleep effect ( 22 лв. ). Лек, средно покривен, с приятна миризма, не запушва порите, изобщо не се забелязва, че имаш нещо по лицето.
    И аз съм доволна от него. Афинетон и на мен не ми харесва.
    Bourjois Healthy Mix мисля да пробвам аз. А за мазна кожа съм много доволна от Manhattan Powder mat, много мои приятелки с проблемна кожа го ползват (както и аз съм го ползвала, няколко пъти съм си го купувала). Ползвала съм на Vichy Normaderm Teint, както и още един, но не останах очарована.
    Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.

Оо,да!
    koshtramba и на мен ми го беше препоръчала.Купих си го и съвсем не съжелявам,че я послушах Много е хубав,придава страхотен сияен тен на лицето ^^ сега,лятото по някое време почва да ми лъщи кожата и като сложа Creme Puff <333 става идеално и адски дълго кожата ми е перфектна.Постоянно ме питат какво използвам ^^ Може да звучи доста тежко,особено за летния сезон,но и двете са невероятно леки.
    Ако се престраша да сменя този ФТД,следващият ми пак ще е на Буржоа...може би Healthy Mix,който пробвах от тестер и ми хареса.

Таа,както и да е.Доста ентусиазиран коментар се получи,но ако кожата ти е сравнително чиста,наистина препоръчвам Bourjois 10 h sleep effect /в комбинация с Creme Puff Translucent за още по-добри резултати/.

Радвам се, че си ме послушала, не си се похвалила.
    Да. Аз съм в приятно изумление за качеството на този фдт. Равнява се на фон дьо тени от висок клас.
    Пази моториста !!!

Благодаря много,значи отхвърлям афинитона,макс фактор и единия ревлон и остава да се чудя А иначе кожата ми не е светла,но не и прекалено тъмна,последния фон дьо тен,който си купих беше natural. Искам да попитам още нещо,понеже така и така ще хвърлям доста пари и не искам да имам проблеми с цвета,къде да го пробвам и как да разбера дали е моят цвят..не знам аз лично мн се дразня като ми кажат,че не може на лицето,винаги съм се прецаквала ..

Аз също имах такива опасения. Особено преди няколко дни, като трябваше да си купувам Клиника. Щях да се почувствам доста нелепо, ако бях дала толкова пари и цвета ми не пасваше. Лично аз по челото не слагам фон дьо тен. Нямам нужда. И когато отидох в Дъглас, откъдето и си взех фон дьо тена, го пробвах именно върху челото. Консултантката беше невероятен специалист, гледаш, когато слагаш фон дьо тена, да "изчезва" върху кожата ти. Моя съвет е да отидеш или без фон дьо тен, или с фон дьо тен, но не върху самото чело. Лично аз смятам, че изкуствената светлина в моловете (давам само като пример, но вие се досещате какво имам впредвид - онази дразнеща луминисцентна светлина) разкрива доста дефекти и изчезва ли ти на такава изкуствена светлина - считай, че проблеми няма да имаш.
    Пази моториста !!!

Аз също имах такива опасения. Особено преди няколко дни, като трябваше да си купувам Клиника. Щях да се почувствам доста нелепо, ако бях дала толкова пари и цвета ми не пасваше. Лично аз по челото не слагам фон дьо тен. Нямам нужда. И когато отидох в Дъглас, откъдето и си взех фон дьо тена, го пробвах именно върху челото. Консултантката беше невероятен специалист, гледаш, когато слагаш фон дьо тена, да "изчезва" върху кожата ти. Моя съвет е да отидеш или без фон дьо тен, или с фон дьо тен, но не върху самото чело. Лично аз смятам, че изкуствената светлина в моловете (давам само като пример, но вие се досещате какво имам впредвид - онази дразнеща луминисцентна светлина) разкрива доста дефекти и изчезва ли ти на такава изкуствена светлина - считай, че проблеми няма да имаш.
    Аз попринцип навсякъде почти си слагам фон дьо тен,но като си купувам няма да нося ;д може да е странно,но си беше така..последният път като си избирах 675867 часа точният цвят,няколко ми се сляха с кожата и направо се видях в чуд..в такъв момент какво да правя?

Ами, предполагам, че е станало така, защото са били с близък цвят, но различен оттенък. Един розавенее, друг не чак толкова. Бъди внимателна и се гледай СРЕЩУ светлината. Не се притеснявай, ако видимо доста тъмен цвят ти пасне. На мен Клиника на ръката на консултантката ми се видя адски тъмен, но всъщност - нанесен на кожата пасваше перфектно.
    Пази моториста !!!

Ами, предполагам, че е станало така, защото са били с близък цвят, но различен оттенък. Един розавенее, друг не чак толкова. Бъди внимателна и се гледай СРЕЩУ светлината. Не се притеснявай, ако видимо доста тъмен цвят ти пасне. На мен Клиника на ръката на консултантката ми се видя адски тъмен, но всъщност - нанесен на кожата пасваше перфектно.
    Добрем,благодаря ти много,че ми помогна

Няма проблем. Успех! Пиши на лични като купиш да споделиш на какво си се спряла и как го чувстваш на кожата.
    Пази моториста !!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си