View Full Version : Какво представлява ноктопластиката и вреди ли на ноктите
Искам да си направя ноктопластика,но имам само бегла представа какво представялва.Ако някой може да обясни ще съм мн благодарна.Още искам да питам дали вреди на ноктите , защото изчетох мн теми относно ноктопластиката и ми остана впечатление че всеки отговаря различно ,но повечето казват,че ноктите им стават доста по-чупливи след ноктопластика , а от моите по чупливи няма накаде и значи направо ще почнат да падат . И последно дали можете да ми кажете някои добър салон в Стара Загора.
anonymous708973
08-05-2011, 18:50
Много е вредно и не е евтино.
Сложи си гел.
Аз нямам проблеми с ноктопластиката, ноктите ми не са се влошили. :)
Представлява слагане на удължители (не е задължително) и покриване на ноктите с гел, който се пече на UV лампа.
И аз така. Много съм доволна даже. И от моите по-чупливи нямаше и ми беше все едно какво ще им стане. Като я махнах бяха екстра, сега от година си имам мои :)
marin4itu
08-05-2011, 20:25
При ноктопластиката е това, че докато си с нея имаш красиви нокти, но махнеш ли я ноктите са много зле. Това е защото за да се хване гелът, се пили горния слой на нокътя и се разваля структурата му. Честно казано не ти го препоръчвам. По-добре се грижи на твоите нокти правилно и няма да имаш проблеми.
с парите ,който ще дадеш за ноктопластика можеш да си вземеш заздравител и ноктите ти ще станат перфектни
Ако ще си удължаваш ноктите го направи с гел!
Ноктопластиката уврежда ноктите! ;)
Ноктопластиката уврежда ноктите! ;) гел-а се чупи лесно
LoveHurT
08-05-2011, 20:42
до предишната поправка бях с гел и нямах оплаквания, ще се прецака, ако ноктите си са постоянно в устата ти и го чоплиш иначе не мърда
Ноктопластиката уврежда ноктите! ;) гел-а се чупи лесно
Издържах 2 месеца с гел, че и повече, без никаква подръжка и нищо не ми се е чупило. Но го махнах на скоро и ноктите ми бяха в отвратително състояние, но нормално. До 1 месец се възстановяват. Та ноктопластиката е тази, която се чупи и отлепя доста по-бързо и лесно и уврежда повече ноктите, а е на приблизителна цена, няма смисъл. Ако си решила - гел. Но трябва подръжка през един месец.
Мен не ми изтъняваха плочката. Полиране, обезмаслител , удължител, гел и така. Ходих известно време на поддръжка и не мръдна. Не съм много горда от факта, ама си я свалих и сама :oops: като бях решила да я махам и ноктите бяха много израстнали... Та отдолу расли без да ги чопля се подадоха моите си нокти и бяха по-хубави от преди :D
marin4itu
08-05-2011, 22:12
Именно това полиране, което му казвате представлява точно това. Пилата е по-груба, за да се закрепи гелът. А полиране в пълния смисъл на думата е заглаждане на нокътя.
И между другото разликата между гел и ноктопластика е в това, че при ноктопластиката се използват удължители, но и при двете има UV гел.
Най-безвредна се води дипинг ноктопластиката.
Както и да е, аз съм против всякакъв вид ноктопластика. Не си заслужава, по-добре си поддържай правилно ноктите. Авторке, спомена, че ноктите ти са чупливи, пиеш ли достатъчно вода?
ами пия много малко вода повече се тъпча с кафе и кола по пия по 500милилитра вода на ден максимум
therichbitch
08-05-2011, 23:13
По- добре си пусни естествен маникюр, чувала съм,че ноктопластиката преебава малко или много ноктите.
marin4itu
08-06-2011, 06:09
miminko, виждала съм как се прави ноктопластика с гел и съм молила маникюристката да ми обяснява, затова си позволявам да споря. Но както и да е, ти си една от хората, които уважавам безкрайно много в този форум. Нека авторката си реши сама, аз изказах мнение вече.
Няма такова нещо като безвредна ноктопластика, но различните видове вредят различно.
anonymous708973
08-06-2011, 11:33
miminko, виждала съм как се прави ноктопластика с гел и съм молила маникюристката да ми обяснява, затова си позволявам да споря. Но както и да е, ти си една от хората, които уважавам безкрайно много в този форум. Нека авторката си реши сама, аз изказах мнение вече.
Ти не искаше да си отваряш собствен салон? :) Бях останала с впечатлението, че самата ти си маникюристка.
Аз като си правих ноктопластиката, също ми пилиха нокътя отгоре, обаче като я махнах, нямаше видими щети (освен остатъчно лепило и гел, защото си я махнах сама :ДД).
paola_Rey
08-06-2011, 13:05
първо бях с ноктопластика,но след като пораснаха моите нокти от доста време съм с гел върху моите собствени и нямам абсолютно никакви оплаквания :)
Някой би ли препоръчал салон за ноктопластика в Стара Загора :-)
marin4itu
08-06-2011, 14:27
Ти не искаше да си отваряш собствен салон? :) Бях останала с впечатлението, че самата ти си маникюристка.
Аз като си правих ноктопластиката, също ми пилиха нокътя отгоре, обаче като я махнах, нямаше видими щети (освен остатъчно лепило и гел, защото си я махнах сама :ДД).
Да, същата съм :D
Искам да бъда маникюристка, изкарах курс, но ноктопластика нямам намерение да правя. Дори да си отпращам клиентките за моя сметка, няма да го правя, познавам и други маникюритски, които са по същия начин.
Да, същата съм :D
Искам да бъда маникюристка, изкарах курс, но ноктопластика нямам намерение да правя. Дори да си отпращам клиентките за моя сметка, няма да го правя, познавам и други маникюритски, които са по същия начин.
Браво на теб! Моята маникюристка същото ми каза . Явно който е наясно е против ноктопластиката.
kriska18765
08-07-2011, 19:40
НОКТОПЛАСТИКА ? :? .. С парите който ще дадеш за нея, може да отидеш при някой добър маникюрист да ти оправи твоите, да си поръчаш от там някое гелче или сега до колкото знам има и кремове, и след това да посещаваш известно време маникюристката :-P .. Една моя приятелка си беше направила 'ноктопластика' хаха и след това какво, ноктите много я боляха и придобиха по особен цвят а даде много пари попринцип преди не много години качеството на ноктопластиката беше добро, и евтино а сега .. не ми се мисли :razz: твой си е избора но аз ти давам съвет защото моята приятелка преди така наречената ноктопластика си имаше нокти и то хубави, а сега много се чупят и другото което е че зависи къде ще отидеш да ти ги направят..