View Full Version : Ваканции през новата учебна година
mlakniwe2
08-09-2011, 07:00
http://vbox7.com/play:85d1955ae2
Ужас матурите ще са на 21 и 23 май, а на 24 май ще ми е бала :shock:
Какво мислите?
chokolate4
08-09-2011, 08:23
а ще има ли матури за 6 клас? :oops:
Гадно, по това време започват баловете. Очертава се препокриване на дати, сигурно нещо ще се измисли. Далече по-добре е за вас да бъде като тази година - матурите със седмица по-рано от бала. :?
SmilezZz
08-09-2011, 09:27
http://vbox7.com/play:85d1955ae2
Ужас матурите ще са на 21 и 23 май, а на 24 май ще ми е бала :shock:
Какво мислите?
Не съм чула да казват,че матурите на 12 клас са на 21 и 23 май. Та,както и да е. Ако е така,не ми мисля,че ще се отрази добре,но... не знам. Може би ще измислят нещо друго по въпроса.
Голяма работа ако след матурата имате бал, а и даже класовете си решават кога да е бала. Е в някои училища директорите решават. Но не е кой знае какъв проблем.. явно тази година баловете ще започнат по-късно.
Colouring
08-09-2011, 14:59
Коледна до 8 звучи добре. 8-)
iiordanova
08-09-2011, 15:36
О,да Коледната е супер. 8-)
TVDQueen
08-09-2011, 16:00
Ее..супер!Мен си ме устройва от всякъде. 8)
thecreator
08-09-2011, 16:14
а изпитите за 7 кл променят ли се? :(
mlakniwe2
08-09-2011, 16:41
Оф защо точно тази година тряяше да бъда 12 клас, не искам, ако бях набор 96 или 97 дори и нагоре щеше да е много по-яко, не искам да съм 12клас щото след това край на даскалото :( ще ми бъде някак странно, а и ще тряя да почвам работа или в унито :(
anonymous708973
08-09-2011, 17:16
Голяма работа ако след матурата имате бал, а и даже класовете си решават кога да е бала. Е в някои училища директорите решават. Но не е кой знае какъв проблем.. явно тази година баловете ще започнат по-късно.
Много малко класове си решават кога да е. Повечето училища си имат твърда дата. В Пловдив примерно Английската и Строителният винаги са на 24.
Коледна до 8?!! :shock: Направо не е за вярване. Ако пак я направят до 2-3, аз си взимам допълнителна ваканция. 8-)
Biskfitka
08-09-2011, 17:23
Есенната е 3 дни,два ,от които се падат събота и неделя йо :lol:
mArMaLaDkA
08-09-2011, 18:09
Есенната съкс. И всички останали простотии. 20 ваканции по 2-3 дни. За тия 2-3 дни колко може да си почине човек, ебати? По какво тия измислени ваканции се различават от установените вече почивни дни? Защо всичко е така разпокъсано и има отделно коледна ваканция, зимна(2 дни) и срочна(да, отделно е и също е 2-3 дни). И за чий, по дяволите, ми е есенна ваканция в края на октомври? Аха-аха да свикна към определен начин на работа и ваканция, братче. После върви се адаптирай наново.
Пък според тоя календар (http://www.euroliceum.eu/files/custom/Documents/Pdf_forms/Calendar%2011_12_BG.pdf) от 2012 ще почваме от 10.09, което е пълен отврат. Започваме по-рано, а същевременно свършваме по едно и също време. Е, за чий, питам? :-o
BumpyRide
08-09-2011, 18:14
О,да Коледната е супер. 8-)
Да, да, даа .... 8-) С 5 дена повече от миналата година.. пак е нещо :D
В училище не е задължително да се пада понеделник първия учебен ден. След време, когато 15 стане събота или неделя тогава ли ще ходите на училище.. замислете се малко.
Есенната съкс. И всички останали простотии. 20 ваканции по 2-3 дни. За тия 2-3 дни колко може да си почине човек, ебати? По какво тия измислени ваканции се различават от установените вече почивни дни? Защо всичко е така разпокъсано и има отделно коледна ваканция, зимна(2 дни) и срочна(да, отделно е и също е 2-3 дни). И за чий, по дяволите, ми е есенна ваканция в края на октомври? Аха-аха да свикна към определен начин на работа и ваканция, братче. После върви се адаптирай наново.
Пък според тоя календар (http://www.euroliceum.eu/files/custom/Documents/Pdf_forms/Calendar%2011_12_BG.pdf) от 2012 ще почваме от 10.09, което е пълен отврат. Започваме по-рано, а същевременно свършваме по едно и също време. Е, за чий, питам? :-o
Правилно. Но все пак нали знаеш - това е България - недей да търсиш смисъл там, където не е влаган такъв ! С "повечето" ваканции се хвърля прах в очите на обществото. Защото реално повече дни няма да има, а ще има по-често, но по-малки като продължителност ваканции. Това е глупавото. Освен това никой не осъзнава, че за 3 дни реално не можеш да си починеш, при все, че за тези 3/5/8 или 10 дена все ще се намери някой, който да ти даде веднага след почивката я контролно, я класна работа (а, точно на място се сетих - великата простотия наречена "класна работа" лишена от какъвто и да било смисъл като вид контрола) ... и напрактика се получава, че малката ти, но редовна почивка се превръща ОТНОВО във време за учене.
Да не говорим пък, че удобно е замаскиран фактът, че към ваканциите са включени и Събота и Неделя, което НЕ Е редно.
След многото разпокъсани ваканции идва най-готиният месец - Юли ! При него както и да се брои и смята, от втората седмица до края на месеца реално учебен процес НЯМА поради едни или други причини, но въпреки всичко, не е могло матурите да се направят в Понеделник и Петък, а са направени в Понеделник и... Сряда! Пак по средата на нищото. Поради тоталната грандоманска идиотщина, наречена "Абитуриентски балове", изпращания и т.н. подобни изпълнения също се оформят едни дни на безцелно висене при намалени часове - работа реално не се върши, а се отчита дейност. И след целия период на висене през Май, следва Юни - цял изтощителен месец без почивка в края на годината.
Откъдето и да го гледам - смисъл не откривам.
Moderatorius
08-10-2011, 09:29
Ебаси, не мога да повярвам, че имаме толкова дълга зимна ваканция :shock: :shock: Аз съм доволна.
mlakniwe2
08-10-2011, 09:50
По принцип още няма заповед за ваканциите в сайта на МОН, но щом го казаха по новините, явно имат информация
така изглежда заповедта от миналата година
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/orders/zapoved_uchebno_vreme.pdf
Нямате ваканци, не сте доволни. Дават ви ваканции, пак не сте !? Вие знаете ли изобщо какво искате а? Ако имаше една лесна направо да не ходите нали ? :? ... в какво се превръща днешната младеж ...
Та.... нека се върнем към темата де
При нас матурите се падаха на 17 и 19 а бала ни беше на 20-ти ... не ми беше никак проблем, дори ми беше по-кеф. Бях облекчен че най-после се свърши с глупавите матури и г/д си знаех оценките и бях много доволен и всичко мина много добре :grin:
mrazqkindergarten
08-10-2011, 19:47
Как матура на 23ти, бе?
Тогава ми е рождения ден... :( :shock:
FantaMen
08-11-2011, 00:59
Какво по хубаво матурите да са преди бала ...Зимаш си ги и после си правите купона... нищо по добро :) Не може да се угоди на всички ... по малките искат дълга зимна ние искаме дати за матури.. 7 клас искат дати за техните изпити...Специалистите като мен (говоря за Средно Специално образование) искат пък голяма разлика между дати за матури и дати за държавни изпити по специалността...Не се намира лесно компромис и винаги има прецакани
mlakniwe2
08-11-2011, 06:58
Как матура на 23ти, бе?
Ако не си 12клас-Честито, щото ще почиваш
Ако си 12 клас
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/archive/7/73/20110128203738!Trollface.png
U MAD?
Кога е междусрочната ако изобщо ще има такава? 8-)
radeberger
08-11-2011, 12:21
Есенната е 3 дни,два ,от които се падат събота и неделя йо :lol:
Да, есенната и зимната са "ваканции" от типа - за да могат да кажат, че сме почивали много. Те са по 4 дни, от които 2 са Събота и Неделя. 8-)
Коледната е значително по-добре от миналата година.
За есенна можеха да ни дадат поне седмица. :(
Как матура на 23ти, бе?
хаха, една съученичка беше така.. кофти? 8-)
smiirnoff
08-11-2011, 13:01
Абе как може да сте толкова недоволни и неблагодарни?! У вас как ви издържат въобще?
Мрънкаха всички и се тръшкаха като бебета за ваканции, дадоха по - дълги ваканции, които са и по - често, и пак некви недоволни...
Колко ще се смея като ви видя да работите - с мизерни 20 дена отпуска за цялата година. Да видим тогава колко ще мрънкате ... пф. :?
ivcheto0o
08-11-2011, 15:07
Аз пък съм доволна,особено от коледната.Искахме повече ваканции и си ги получихме.
BaffaLsc
08-11-2011, 15:15
:-o :-o :-o :-o
Абе как може да сте толкова недоволни и неблагодарни?! У вас как ви издържат въобще?
Мрънкаха всички и се тръшкаха като бебета за ваканции, дадоха по - дълги ваканции, които са и по - често, и пак некви недоволни...
Колко ще се смея като ви видя да работите - с мизерни 20 дена отпуска за цялата година. Да видим тогава колко ще мрънкате ... пф. :?
Ще се организират във фейсбук и ще протестират за по-дълги отпуски.. :lol:
Остави работата пожелавам им да станат студенти.. и като си видят графика, че им започва сесията на 2 януари ще ги видя какво ще правят.
http://dnes.dir.bg/news/uchenitzi-vakantzia-9228180
Greennight
08-12-2011, 08:20
Доста ваканции тая година,доволен съм 8-)
Е да ама май ще се учи а не както беше досега 1 учебна седмица и сичко друго матури празници изпити блабла..
joannalof
08-12-2011, 20:23
Значи цяла година ще почиваме всеки месец и БУМ - ЮНИИИИИ :-x Без нито един почивен.От толкова почивки няма да има време за достатъчно оценки,за поправки и ЮНИ както винаги ще ни скъсат задниците от учене и то в големите ЖЕГИ!!Зимата поне се отоплява,става за учене,а лятото е такаваааа жега,мислиш си за плажче,барче,НО те точно тогава ще искат да ти вземат душичката.УМНО
DeviL_AsS
08-12-2011, 20:31
Доволна съм :)
someonerandom
08-13-2011, 10:54
Коледната е супер,обаче с есенната са се изгаврили отвсякъде-само щя я използват да кажат,че са ни дали много почивки,пък тя реално е 1 ден 8-)
Edit:Сега видях,че есенната е и вторник включително-така става 8-)
Fiction7577
08-13-2011, 12:00
Значи цяла година ще почиваме всеки месец и БУМ - ЮНИИИИИ :-x Без нито един почивен.От толкова почивки няма да има време за достатъчно оценки,за поправки и ЮНИ както винаги ще ни скъсат задниците от учене и то в големите ЖЕГИ!!Зимата поне се отоплява,става за учене,а лятото е такаваааа жега,мислиш си за плажче,барче,НО те точно тогава ще искат да ти вземат душичката.УМНО
Юни винаги е така. Цяла година се мотат и чак като дойде последният момент почват да изпитват, че да пишат оценки! :?
Тъпо ама...
Мотат.. ако имате малко акъл в главата още април ще сте готови, ама нали все чакате последния момент после се оплаквате, че учителите ви били виновни.
Colouring
08-13-2011, 19:47
^Абсолютно правилно.Аз първия срок много се измъчих,накрая всички учители ме изпитваха.Втория срок си казах-абе дай да си изкарам повечето оценки,пък после да не се мъча.Взимах участие,така че набрах повече оценки.. и след това юни не ми беше така напечено и даже можех да се измъкна няколко дена.
em0tik0nka
08-18-2011, 11:00
Пък според тоя календар (http://www.euroliceum.eu/files/custom/Documents/Pdf_forms/Calendar%2011_12_BG.pdf) от 2012 ще почваме от 10.09, което е пълен отврат. Започваме по-рано, а същевременно свършваме по едно и също време. Е, за чий, питам? :-o[/quote]
К'ви са тия работи ве?? ся от 7-ми ли почваме?? Мале издухвация от всякаде :-s :-s :shock:
em0tik0nka
08-18-2011, 11:11
Колко ще се смея като ви видя да работите - с мизерни 20 дена отпуска за цялата година. Да видим тогава колко ще мрънкате ... пф. :?[/quote]
Някой едвам 5 дни отпуска имат ти, че за 20 ми говориш :D
Какво се оплаквате бе. Още две ваканции + дълга коледна и пак сте недоволни.Ами като влезнете в уни-то? Не стига, че няма да има 500ваканции ми ще имате лекции и събота и неделя и сесията ви започва на първия работен ден за новата година 2януари. Какво ще правите тогава ами като почнете работа от 8 до 8 а не по 5 часа в у-ще които 50% се проспиват какво ще правите? Не стига че са им дали 10дни повече ваканция ни и се оплакват. Ай Сиктир. То заради такива мрънкьовци като вас сме на тоя хал.
fayberry
08-18-2011, 16:16
Доволна съм от Коледната ^^
Според мен е добре да има малко почивка всеки месец, било то няколко дни, за да може да се стабилизират знания, да се отпусне човек малко, etc. Просто е изнервящо два месеца да се мъчиш на контролни и изпитвания, а почивните дни да ги прекараш главно в учене за следващата контролна.
Само не ми харесват датите за матурите на седми клас >.<
Svetozara
08-18-2011, 17:46
ама те луди ли сааа :shock: :shock: :shock: как матурите ни ще са на 21 и 23 нашият бал е на 22 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Еми ще си смените датата на бала.. има лесно. :)
Cybershot
08-18-2011, 19:27
Ае аман все сте недоволни, като не ви се учи селото, стадото и патките! Никой не ви задължава да ходите на училище...
RainbowGirl
08-18-2011, 19:41
Е, то е почти същото като да си на училище. :D Има ваканции .. следователно учителите дават доооста домашни (нищо, че "ваканцията" е само 2-3 дни)и нищо, че и другите учители ще ни дадат домашни. :? Не, че не съм доволна, че ще имаме по-дълга коледна ваканция, даже напротив.. много съм доволна, ама често учителите прекаляват с количеството на домашните. 8-)
Greennight
08-18-2011, 20:07
Супер е.Доста дълга зимна,доволен съм 8-)
И аз съм доволна :grin:
Кефя се най-много за коледната, че е 16 дни :grin: :grin: 8)
Направо го измислиха .. нямам думи. Матурите са на 21 и 23 май, а някои от нас имат бал още на 20-ти .. гении, та чак преливат от идеи :-x