View Full Version : Проблем с комуникирането
Здравейте на всички. Имам доста как да го нарека .. детински проблем. Запознах се с едно момиче преди около година и половина, но отначало не ми направи впечатление. Обсъждали сме я с приятелчета, но не съм имал абсолютно нищо към нея, до преди една седмица. Срещнах я и оттогава не мога да спра да мисля за нея. Пиша и на стената във фейсбук там разни целувки ала бала и тя ми отвръща, но оттам нататък зациклям. Не знам как да я заговоря. Започвам със "как си", "как прекарваш лятото" и дотам! Просто нямам общ език с нея, не я познавам достатъчно, но съм хлътнал МНОГО .. Та бихте ли ме посъветвали как да продължа с разговора, как да и привлека вниманието един вид... Всякакви съвети приемам, само да помогнат.. Благодаря ви ! :)
Че тя само с една-две думи ли ти отговаря?Като ти отговори хвани се за нещо в думите и за да продължиш разговора.Не можем да ти дадем някакви шаблонни изрази.
Просто не му мисли толкова,преди да пишеш и то ще дойде от самосебе си.
leadyflame
08-15-2011, 18:16
Като разбереш, че не говориш с божество, а момиче, обикновено момиче, което също има своите занимания, интереси и т.н.
Знам ги тяи с целувките...Обикновено на стените им има още 50 такива от други пичове...така че много не разчитай на това...
BohemianRhapsody
08-15-2011, 18:29
Виж й интересите във фейсбук, проучи за тях в гугъл и деликатно подмятай някои неща. Деликатно, за да не стане, както в един епизод на Малкълм, дето имаше списък с това какво харесва едно момиче, отиде изрицитира й го под предтекст, че харесва всички тези неща и тя издаде ограничителна зповед срещу него.
SmilezZz
08-15-2011, 18:41
Задавай й някакви въпроси ,от рода на: "Каква музика слушаш","Имаш ли хобита","Имаш ли брат или сестра" и т.н.
Няма как да не се сещаш за нещо. Просто се отпусни,тя си е съвсем обикновено момиче. Обсъждайте филми ,все ще се завърже някакъв разговор.
В отговор на "Шадоу" , да 2-3 думи, както и тя като ме попита аз и отговарям, едва ли някой ще започне да разказва какво прави, как е и т.н с най-малките подробности. В отговор на "жоронир" , не, напротив само аз съм от мъжки пол, който и е писал на стената от доста време насам. Bohemian, мерси, ще проуча.. Smilez, проблема е, че тези подробности ги знам, и трудно намирам тема по която да разговаряме. Както и да е, ще се опитам да завържа разговор.. Много ми е трудно, не знам защо, до сега никога не съм имал такъв проблем с комуникацията, с който и да е човек, а сега не знам какво ми стана и най-лошото е, че не мога да спра да мисля за нея :(
SmilezZz
08-15-2011, 19:02
Smilez, проблема е, че тези подробности ги знам, и трудно намирам тема по която да разговаряме. Както и да е, ще се опитам да завържа разговор.. Много ми е трудно, не знам защо, до сега никога не съм имал такъв проблем с комуникацията, с който и да е човек, а сега не знам какво ми стана и най-лошото е, че не мога да спра да мисля за нея :( А защо не се получава,според теб ? Опитай все пак,успех.
Може ако сте от едно даскало и имате общи познати - можеш да си поговориш за тях,не знам. За училището,учителите. Започни от съвсем "странна" тема,докато се получи някакъв разговор. Успех .
Олее, зарежи глупавите чатове, те не помагат! Най-добре съберете се една компания и излезте заедно, тогава виж как се държи момичето, опитай се ей така да я заговориш очи в очи, мисля, че по-лесно ще ви тръгне разговорът тогава, а и ще имаш помощ от приятелче ако се наложи и пр.
Smilez, проблема е, че тези подробности ги знам, и трудно намирам тема по която да разговаряме. Както и да е, ще се опитам да завържа разговор.. Много ми е трудно, не знам защо, до сега никога не съм имал такъв проблем с комуникацията, с който и да е човек, а сега не знам какво ми стана и най-лошото е, че не мога да спра да мисля за нея :( А защо не се получава,според теб ? Опитай все пак,успех.
Може ако сте от едно даскало и имате общи познати - можеш да си поговориш за тях,не знам. За училището,учителите. Започни от съвсем "странна" тема,докато се получи някакъв разговор. Успех .
Ами уви не сме от едно даскало и никога не сме били. Много ме е яд, понеже преди малко повече от година си бях харесал една друга и когато комуникирахме думите и темите бълваха от мен, но тя харесваше друг и накрая я оставих. Както и да е, да се върнем на темата, когато си лафя с нея просто зациклям.Честно да ти кажа си нямам на идея от какво е този проблем. Bella5 наистина чатовете не са много ефективни, но не съм съгласен, че не помагат. И все пак съм попадал в една компания с нея, но като съм нямал симпатии .. не съм си използвал шасновете. И все пак ще се опитам да оправя нещата, благодаря ви пак за идеите !
valdesbg
08-15-2011, 20:37
Ех колко сладко е да си влюбен по тийнейджърски...Добри времена бяха :)
Ако не искаш когато можеш, няма да можеш когато искаш!
Желязно правило :)
^ти няма ли да сложиш някого на стола?
valdesbg
08-15-2011, 20:46
Не зная кой ще е интересен и все още не е сядал. Ти примерно?
FantaMen
08-15-2011, 22:58
Аз се предложих.Но ме отхвърлиха част от редовните посетители по темата... поради "неизвестност " и заради това че не е сигурно че има с какво да ги заинтересовам...
Иначе по темата...Според мен понякога има случай в който просто дадено момче и дадено момиче ужасно трудно комуникират...Лично аз съм имал такъв случай все едно сливи имам в устата няма с какво да я заинтересовам (въпреки че дори подкрепяме един и същи футболен отбор) А в други ситуации с други момичета думите просто се леят като дъжд в лятна буря ... Опитай по начините които описаха останалите форумци и ако не стане знай че момичето е от първият описан случай ...
Josefinne
08-16-2011, 08:45
"Искаш ли да излезем на кафе?"
В фейсбук се запознавате и ти и гледаш само стената? От там може всичко да разбереш за нея :lol:
mrazqkindergarten
08-16-2011, 09:39
По-добре да имаш проблем с общуването, отколкото да я обиждаш постоянно.
В фейсбук се запознавате и ти и гледаш само стената? От там може всичко да разбереш за нея :lol:
Ако беше прочела коментарите, щеше да разбереш, че не сме се запознали във фб, но както и да е ...........................................
Разкажи и нещо интересно което ти се е случило през деня.После и дай възможност и тя да сподели нещо забавно.Заразпитаи я за музика,интереси,хобита.Пос е кажи какво те интересува теб и ако се окаже,че имате общо хоби,примерно, и предложи да излезете да го...направите.Дано ме разбра :D Успех!