Влез

View Full Version : какво винаги ви е лпсвало в кафето до училище :))

citizeen
08-16-2011, 18:31
хайде да измислим заедно, какво винаги ви е липсвало в кафето до училище... wifi ; ксерокс за снимане на пищови (естествено) ??? всякакви подобни... интериор, музика..

CupcakeKitty
08-16-2011, 18:33
Много мразя да ходя по кафенета :x

xXxPrivateLovexXx
08-16-2011, 18:41
Безплатна дрога.

08-16-2011, 18:58
Алкохол. не давали на ученици.. :? ми те губят аз си вземам от др място. по Тъпи кафенета подобни Не ходя!!

bloodyF
08-16-2011, 19:03
wi-fi, ксерокс, принтер, повечко маси, за да може да седнеш да пиеш кафе в свободния час примерно..че в нашто барче има 6-7 масички и като се разположат хора и няма къде да отидеш..

Chacho
08-16-2011, 19:19
С тоя ксерокс ще става такава свинщина в кафето. Изсипва се "а" клас и 20 човека пищят да им преснимат листченцата, докато подскачат покрай останалите клиенти...

Направете го по-просторно и евтино. Може да вкарате няколко промоции на кафе+вода или кафе+сок примерно. Може да предлагате сандвичи (които, ако са по-евтини от училищните, сигурно ще се окажат вървежни).

Безплатни табла/шах/карти (с картите малко трудно). Може дартс да сложите, билиярдна маса, не знам с какъв капитал, пространство и помещения разполагате.

Наргилето е по-екзотично и не ви пречи да си вземете едно-две.

До моето училище (бившо) има едно кафе, което обира цялата гимназия през междучасията и останалата част от деня, благодарение на местоположението, простора (има към 30-на маси), интериора и музиката (през деня е повече поп и техно от радио, макар че най-вървежен е минималът). Общо взето заведението е постоянно пълно.
Въпреки това, по-голямата част от оборота идва от вечерите, когато има някакви партита. Oldschool rap, караоке, retro, minimal. Имат си редовни dj-и, случва се да канят разни. 11-12 клас, както и неучащите хора са редовни вечерите и са с по-дълбоки джобове.

По едно време имаше и една-две телевизионни игри, на които се играеше, ако се добереш до джойстици.

В момента е сигурно най-успешното кафе в целия град.

PS: И по-добре си потърсете по-млад персонал.
PS2: Горещо ви препоръчвам да не предлагате алкохол на учениците. Предполагам, че и вие сте на това мнение, но за всеки случай да си кажа.

sp33der
08-16-2011, 19:27
хубаво кафе

deni979
08-16-2011, 19:28
Красив персонал. 8-)

Colouring
08-16-2011, 19:33
Не ходя в кафето до училище,хах. 8-) Книжарницата също е до даскало,така че ако имам да принтирам/купувам нещо винаги мога да отида и да си свърша работата.

xoxi
08-16-2011, 19:51
Трябва да предлагате вкусни и разнообразни неща за ядене. Всякакви безалкохолни, кафета и такива глупости. Това най-добре върви при учениците.
До моето училище има едно павилионче което е метър на метър, но сигурна съм печели повече от всички магазини и кафета наоколо взети заедно.
Там ВИНАГИ има хора, независимо коя част на деня е, независимо дали са ученици или не. Просто 'готвача' е истински БОГ.

SmilezZz
08-16-2011, 21:08
Моментите в него. Друго какво би ли липсвало в едно кафене ? :?

STAB
08-16-2011, 21:16
^Смаилз от доста време преглеждам форума,до сега не съм писал,но реших да напиша специално заради теб.Защо на всяка тема отговаряш с пълни клишета?На нито една тема не съм те видял да отговориш нещо различно от поредното клише..Например,ако хората имат проблем с момичетата/момчетата казваш ,буди себе си.Ако хората имат проблеми с родителите си,поговори с тях и така нататък.Защо пишеш едни и същи работи във всяка тема..

musicbaby97
08-17-2011, 06:35
Например плодове.Някой хора от недостатъчно приети витамини припадат.Аз лично съм ЗА...:) Който иска да ме мисли за зубър(защото подпомагат мозъчната дейност)или някаква сдухана.Не ми пука особено.А който е с мене ЕВАЛА :wink:

BrainlessROCKBABY
08-17-2011, 07:25
[i]М, всичко си има.. те кафетата са 3 ;д
City Caf

someonerandom
08-17-2011, 09:04
Джаги, билярдна маса,дартс.
Достатъчно маси и пространство
Да има музика
Нещо,което винаги ме отказва да ходя в дадено кафе/бар е дразнещ,неприятен и злобен персонал,така че ако няма да си го работите вие,внимавайте кого наемате.
Наргилетата също не са лоша идея,доста хора ще миинават да разпуснат след часовете.
Също така,не знам доколко е възможно,обаче определено ще има повече успех,ако не отказвате алкохол на непълнолетните(не да им давате да се отрязват при вас в голямото,обаче 1 бира примерно е добър вариант...)И в такъв случай също ще имате посещения и след часовете.
Другото вече си е рутинно-хубаво кафе,сандвичи,не прекалено високи цени и т.н...

kyon
08-17-2011, 10:29
По приятна обстановка.

kitty02
08-17-2011, 10:43
Дългата опашка.. ии якото нагъване на хамбургери после :D

Audiophile
08-17-2011, 12:38
Принтери и ксерокс в кафе нещо не ми се връзва, трябва да е доооста голямо помещение, иначе е голяма вероятността постоянно да се сблъскват посетителите.

- Приятна музика: dance, house, r'n'b, hip-hop задължително трябва да има
- Значително богат асортимент от продукти: безалкохолни, кафета, може някакви сандвичи
- Повече маси и места (особено, ако има повече ученици)
- В случай, че помещението наистина е голямо - може и билярдна маса, дартс, карти (както по-горе предложиха другите)
- Може да не сте много съгласни, но наистина е на печалба, ако давате алкохол на учениците. Тва не означава непременно да се напиват като свине, но е в полза за вас. (И естествено, ако училището е гимназия/СОУ, а не някакво основно)
- Интериорът да е приятен, раздвижен

iiordanova
08-17-2011, 12:45
Wi-fi ми липсва.
Ксерокс има в книжарницата на училището.
И всичко друго го има в кафенето до училище,магазинчетата и т.н.

vesito95
08-17-2011, 17:21
Когато отида в кафето срещу училище , винаги ми мирише на препържено и на гранясало, не знам от къде .... Така че .. липсва ми аспиратор и добра вентилация :D :D :D

LoveVampire97
08-17-2011, 18:54
Сладолед през зимата :)

Chacho
08-17-2011, 19:23
И юргани през лятото :D

SweetLuna7
08-17-2011, 19:29
И мартенички през есента.

Обаче наистина се замислете за персонала, да е по-дружелюбен и т.н.
Също, както казаха по-горе, по-голямо разнообразие. Ако предложите нещо, което го няма наоколо, ще е супер. :grin: Пример - край бившото ми даскало има магазинче за руска кухня - продават биляши, пирожки, дюнери с фалафел и т.н. През голямото е винаги пълно там. :grin:

Runaway11
08-17-2011, 22:07
На мен ми липсват плодовете...ако има 2-3 вида плодове, които да се продават на бройка ще е супер..Друго - пространство, повече маси, също така не казвам от личен опит, но знам, че е така ще е яко ако има нещо като пържени картофи, скара и такива неща..в бившото ми даскало имаше и много ги копуваха :D :D

Също така стола беше пълен..продаваха много видове сандвичи, принцеси с кайма и някакви дюнери май :D :D :D

vavi13
08-17-2011, 22:21
Хубави сандвичи които се правят пред очите ти, Wi-Fi, Готин персонал, Цигари на непълнолетни, Фрешове, плодове, сладкиши, желирани бонбони, чипсове и сякви такива боклуци купувани от учениците.

Chacho
08-17-2011, 22:48
Ок, хора, надали ще излезе кафене-супермаркет. Повечето училища имат лавки, там има достатъчно желирани бонбони и подобни щуротии. По-скоро ще е добре политиката на кафето да позволява да внасят храна отвън.

Ако се уредите да продавате цигари обаче ще избиете рибата. Сигурно съм тичал стотици пъти от кафенето до магазина, за да си взема. Адски досадно е.

И все пак основните неща са по-ключови - дизайн, чистота, аспирация, обслужване, цени, музика. Ако не са на ниво, никой няма да ходи в кафето, пък липса на чипс или наргиле може да се прежали. Хайде да потръгне бизнеса, да се закрепят нещата и тогава доукрасявайте. Можете да си правите пресмятания за вбъдещте, но давайте с малки крачки.

PS: А тайна ли е къде ще е кафето?

Biskfitka
08-17-2011, 23:25
Ок, хора, надали ще излезе кафене-супермаркет. Повечето училища имат лавки, там има достатъчно желирани бонбони и подобни щуротии. По-скоро ще е добре политиката на кафето да позволява да внасят храна отвън.

Ако се уредите да продавате цигари обаче ще избиете рибата. Сигурно съм тичал стотици пъти от кафенето до магазина, за да си взема. Адски досадно е.

И все пак основните неща са по-ключови - дизайн, чистота, аспирация, обслужване, цени, музика. Ако не са на ниво, никой няма да ходи в кафето, пък липса на чипс или наргиле може да се прежали. Хайде да потръгне бизнеса, да се закрепят нещата и тогава доукрасявайте. Можете да си правите пресмятания за вбъдещте, но давайте с малки крачки.

PS: А тайна ли е къде ще е кафето?+++
За мен много е важно да има добър аспиратор ( в кафето ,в което ходя през зимата на до даскалото,като излезем миришем на тостер...;х уж сега сложиха нови де) ...да е чисто,да няма мухи и т.н.;д ( има си специални ''неща'' ;д за тях) .Идеята за цигарите е наистина добра,но по-добре да се продава само на бройка,защото ако ви хванат е гадно ;х А и винаги чисти пепелници :D
А и неща като кетчуп и майонеза да се съхраняват в хладилник...

Chacho
08-17-2011, 23:52
Абе тия цигари и алкохол на непълнолетни не са оферта. Един път трябва да ги пипнат и ще им пресушат оборота. Ако продават на осмокласници ще се обади, иначе безотговорната, гражданска съвест на някой клиент (даскал например) и ще сигнализира.

И като заговорихме за съвест, хубаво е да ви е чиста съвестта пред ХЕИ по всяко време и не е лоша идея да си държите персонала по-изкъсо за това.

Телевизор за мачовете. Всъщност е хубаво да имате два телевизора, така че ако съвпадат, да можете да излъчвате и двата.

anonymous708973
08-18-2011, 06:32
Уча на кънда-мънда, уж елитно даскало, ама на края на града. Имаме две лавки, нито едно кафе, където да можеш да седнеш на спокойствие.

Промоциите са добра идея. Голям избор от напитки за зимата, не само един вид кафе, а примерно капучино, мокачино, 10-тина вида чай..

citizeen
08-18-2011, 07:56
супер идеи, за които дори и не се бяхме сетили... ще се опитам да приложа голяма част от тях ... иначе кафето ще е в гр. Благоевград... и мислим да наблегнем на младия персонал и музичката... ако потръгне нормално може и да ви кача и някоя снимка да дадете мнение :))))
Мерси мн за предложенията :)))

Chacho
08-18-2011, 10:31
Тука имаше промоции на кафе със сок, 2 бири с пуканки, кафе и минерална вода.

Milly4
08-19-2011, 23:25
Че е до училище :D

LeprikonA
08-20-2011, 19:24
музика - поне това държа да е приемливо :D

eminemfenka
08-21-2011, 11:07
ПРОСТРАНСТВО !!!!! :x :-x :x :-x :x :-x :booooomb:

wutthefuck
08-21-2011, 19:44
Винаги ми е липсвало кафенето до училище. :-o

TheNewReligion
08-21-2011, 22:07
1.:!: :!: :!:
Безплатна дрога. :!: :!: :!:

2. Абе, ей! Все ви липсва нещо на вас. Ебати, дискотека ли искате да има в даскало? Не стига, че половината пубери са ебати издънките, пък и държавата да им изпълнява прищевките. Вие на даскало ли отивате или на купон, ебати!
Липсва ви музика? Нали си имате си мп3-ки, айподи, телефони, уокмени и тн! К'ви са тия лиготии и небивалици?
Не стига, че въпреки забраните във всеки павилион, 'дето е по близо до учебно заведение, се продават алкохол и цигари на келеметата, ами им и липсвали... Айде, моля ви се!

Аз в бюфета ( 8-) ) на наш'то училище не ходя, 'щото е гнусно и скъпо.
Достатъчно ми е цените и хигиената да станат на ниво, другото сама мога да си го осигуря.

Chacho
08-22-2011, 00:42

2. Абе, ей! Все ви липсва нещо на вас. Ебати, дискотека ли искате да има в даскало? Не стига, че половината пубери са ебати издънките, пък и държавата да им изпълнява прищевките. Вие на даскало ли отивате или на купон, ебати!
Липсва ви музика? Нали си имате си мп3-ки, айподи, телефони, уокмени и тн! К'ви са тия лиготии и небивалици?
Не стига, че въпреки забраните във всеки павилион, 'дето е по близо до учебно заведение, се продават алкохол и цигари на келеметата, ами им и липсвали... Айде, моля ви се!

Достатъчно ми е цените и хигиената да станат на ниво, другото сама мога да си го осигуря.

В кафето ДО училище, мацка, не вътре. Ква държава те гони?

Учениците в 12 клас са на 18, какво им пречи да имат ако ще и стриптийз бар до училище?

TheNewReligion
08-22-2011, 14:06

В кафето ДО училище, мацка, не вътре. Ква държава те гони?

Учениците в 12 клас са на 18, какво им пречи да имат ако ще и стриптийз бар до училище?

Пишейки "във", исках умишлено да преувелича. Не знам как не схвана.
Големите междучасия са по около 20-30 минути макс, така че не знам за какво са ви джаги, билярд, дартс и други глупости в кафенето до училище. След като свършите даскало, си ходете ако искате и на бардак. Ама "до" училище да го има т'ва, е тъпо. Защото във всеки нормален град си съществуват места за забавление. Нищо не ти пречи след часовете да си вдигнеш гъза и да си играеш билярд, колкото ти душа иска.
А държавата я намесих заради музиката, която искате в лавката. В колко училища има колони извън стаите? В малко. И т'ва едва ли е защото държавата е решила да им направи подарък, а защото учениците са си събирали пари. Има и изключения, предполагам.

Chacho
08-22-2011, 14:33
Не схванах, щото продължаваш да говориш за музиката в училище. Кой я иска на лавката?

Тея, които ще бягат от часовете, ще отидат и до училище, и на п***а си майна, щом са решили. Идеята е, че като е до училище, там ще ходят учениците от училището, след часовете примерно. Не знам до колко училища има кафенета, до нашето имаше и си бяхме все наши хора. Имаше ги всички тези екстри и привличаха много клиенти. Даскалите също ходят там, защото е близо и приятно, а няма какво друго да правят като имат дупки в часовете. Учениците като губят часове, също тичат там.

Има хиляда причини да се ходи в кафето до училище и който е по-хитър (като авторът/ката) ще се възползва от това. Не става на въпрос за нещо обвързано с даскалото, а да има заведение отсреща, сеш' ли се?

TheNewReligion
08-22-2011, 20:51
Божеее, стори ми се, че някой е написал, че иска музика в лавката, и зат'ва писах цял роман. Моя грешка.

А за кафенетата околко училище съм тотално несъгласна принципно.
Ако искаш да разпускаш след даскало, отиваш в определените за целта места.
За мене т'ва са лиготии- хем кафене, хем игри, хем наргиле, хем кльопачка, хем готина музика, пък и под носа ти...да не пъплят хлебарки в кухнята и да поздравяват продавачите без да ме лъжат на дребно с рестото ми е напълно достатъчно. Тука се кроят ебати мащабните планове, ама ако не са наред уж дребните неща...

Chacho
08-22-2011, 20:56
Е проблемът е, че е по-голяма инвестиция и стократно повече заетост, но всеки гледа най-удобното.

Защо да ходиш до магазина за зеленчуци, после до захарните изделия и накрая до винарната, като можеш да се отбиеш до Кауфланд?

Ако са повече помещения може да стане много добра комбинация.