Влез

View Full Version : Каква порода е ??

bib0nkka
08-19-2011, 21:01
Здравейте,това е кученцето ми Зина.Подариха ми го наскоро :grin: ,но без паспорт и ваксини :? Та за да направя паспорта ми трябва порода ,но аз и идея си нямам 8-) Много ще съм ви признателна ако ми кажете каква е. :oops: Благодаря ви! :-)

http://prikachi.com/images.php?images/999/3713999y.jpg

schhhhhhh
08-19-2011, 21:36
Идея си нямам, честно, обаче е много сладко! Честито и да си го гледаш с много любов :-)

ForzaFelipe
08-19-2011, 22:07
Сладурчо е,някаква смеска е да ти кажа май ама не знам каква...

xoxi
08-19-2011, 22:21
Нещо средно между дакел, мини пинчер и немска овчарка. 8-)

kyon
08-19-2011, 22:22
улична превъзходна 8-)

Me4encety
08-20-2011, 08:55
улична превъзходна 8-)
+1 А за какво ти е този паспорт? Не мисля,че на това куче ще може да се изкара.

WhereIsMyMind
08-20-2011, 09:25
не трябва ли ветеринаря да я определи? на моя пес като му правихме паспорт там човечеца си написа ква порода е.

ri41
08-20-2011, 10:59
сладурка да ти е жива и здрава :-)

bib0nkka
08-20-2011, 11:21
улична превъзходна 8-)

Първо мисля че няма проблем,а дори е много човечно и добро да спасиш кученце от улицата :) ,и второ в моя район доста често правят хайки и ме предупредиха да изкарам паспорт до седмица,ако не ще го убият :cry: ,а ветеринаря каза че не може да го определи и да изчакам да порасне, за да видим. Просто питах всички и само тука ми е надеждата :-# :cry: :-# :cry: :smt022

Zar4e
08-20-2011, 13:29
Паспорт- здравната книжка на кучето. Там се вписват ваксинацийте и другите неща за здравето. На мястото за породата може да напишете, че няма.
Паспорт трябва да има всяко куче, за което се полагат грижи.
Смени вета и изкарайте паспорт на кученцето. След товАа трябва да го регистрирате в общината и да о чипирате, за да не ви глобят. Ако искаш напиши от къде си, за да ти препоръчам добър вет.

Me4encety
08-20-2011, 13:31
улична превъзходна 8-)

Първо мисля че няма проблем,а дори е много човечно и добро да спасиш кученце от улицата :) ,и второ в моя район доста често правят хайки и ме предупредиха да изкарам паспорт до седмица,ако не ще го убият :cry: ,а ветеринаря каза че не може да го определи и да изчакам да порасне, за да видим. Просто питах всички и само тука ми е надеждата :-# :cry: :-# :cry: :smt022
Я кажи откъде си и кой е твоя район.После казваш имена и адреси на въпросните хора от хайката и звъним в защита на животните.Не може така да се убиват животни.Ти знаеш ли,че новия закон 2000 лв глоба и 3 години,ако имат късмет само глобата?! Това е просто недопустимо.И как ще ти кажат "Вади си паспорт на псето,че ако няма до ена седмица ш го утрепем" ?! Те за какви се мислят,бе?! :-x Много мразя такива хора,ужасни са. :? Не наистина кажи от къде си и за кой район говориш.Иначе ако си го взел от улицата е похвално,но просто ти казах,че май няма как да му изкараш паспорт при положение,че не е породисто,ако има как ще трябва ветеринаря да се намеси или не знам какво.Ти кажи на онези хора за закона,да ги видя после как ще ти кажат,че ще ти убият кучето.Егати и изрудите! :-x

Zar4e
08-20-2011, 14:19
Me4encety, по голяма глупост за паспорта не бях чувала... Едно куче без значение порода, пол и тн.. трябва да има: паспорт, чип, да е регистрирано. Моето куче няма порода и на мястото за порода е написано- "няма". На бележката, че е регистрирано също пише, че няма и никой не ми прави проблеми. За хайката мисля, че става въпрос за тези от екоравновесие.

bib0nkka
08-20-2011, 19:25
улична превъзходна 8-)

Я кажи откъде си и кой е твоя район.После казваш имена и адреси на въпросните хора от хайката и звъним в защита на животните.Не може така да се убиват животни.Ти знаеш ли,че новия закон 2000 лв глоба и 3 години,ако имат късмет само глобата?! Това е просто недопустимо.И как ще ти кажат "Вади си паспорт на псето,че ако няма до ена седмица ш го утрепем" ?! Те за какви се мислят,бе?! :-x Много мразя такива хора,ужасни са. :? Не наистина кажи от къде си и за кой район говориш.Иначе ако си го взел от улицата е похвално,но просто ти казах,че май няма как да му изкараш паспорт при положение,че не е породисто,ако има как ще трябва ветеринаря да се намеси или не знам какво.Ти кажи на онези хора за закона,да ги видя после как ще ти кажат,че ще ти убият кучето.Егати и изрудите! :-x

Казах на ветеринаря да напише че няма порода и на онея им се обадих,че съм зела паспорта и имаме.А само някой да ми пипне кучето и ще го съдя! Иначе благодаря ви на всички за мненията :) :) :)

Me4encety
08-20-2011, 19:41
улична превъзходна 8-)

Казах на ветеринаря да напише че няма порода и на онея им се обадих,че съм зела паспорта и имаме.А само някой да ми пипне кучето и ще го съдя! Иначе благодаря ви на всички за мненията :) :) :)
Ама Авторке,не може да оставиш онези хора безнаказани.Поне ми кажи за кой град и район говорим.Ако искаш на лично.Иначе,честито и да си го гледаш с любов. :-)

mrankoniiii
11-26-2011, 19:27
улична превъзходна 8-)

Azoria
11-27-2011, 12:55
Или е улична превъзходна или немска овчарка. Те докато са малки не приличат много ,много на нещо :lol:
Но ушите му са малко по-издължени , та май е немска овчарка. :)

malkasladka
11-27-2011, 14:42
Толкова сте компетенти всички тук, че се отчайвам!!!!!
Съжалявам, снимката не ми се отваря.
Който изтърси, че не може да му се изкара паспорт или нещо от сорта на: Защо ти е паспорт, най-добре никога да не си взима кученце!
На всчко куче може да му се извади паспорт, дори и на улично!
Първо да кажа какво е паспорт...Такаа в паспорта се отбелязват ваксините на кучето (ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ СА!), инфо за него и собственика, номер на чипа (ако има такъв), та къде е проблема с паспорта???
Ваксините са задължителни особено първите 3, защото кученцето е изгубило имунитета, придобит от майката. Ваксините са срещу неличими или много трудно личи болести, които често завършват с фатален край. Преди да са минали 10 дена след третата ваксина не го изкарвай на вън, защото е опасно за здравето му! Ще взема да напиша някой ден в една тема най-важните неща, взел пък някой ги прочел и научил нещо! Късмет! :)

Audiophile
11-27-2011, 19:05
Ще бъда честен - улична превъзходна. Все пак важното е да съжителствате добре заедно и да те радва :)

SunT
11-28-2011, 12:35
Толкова сте компетенти всички тук, че се отчайвам!!!!!
Съжалявам, снимката не ми се отваря.
Който изтърси, че не може да му се изкара паспорт или нещо от сорта на: Защо ти е паспорт, най-добре никога да не си взима кученце!
На всчко куче може да му се извади паспорт, дори и на улично!
Първо да кажа какво е паспорт...Такаа в паспорта се отбелязват ваксините на кучето (ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ СА!), инфо за него и собственика, номер на чипа (ако има такъв), та къде е проблема с паспорта???
Ваксините са задължителни особено първите 3, защото кученцето е изгубило имунитета, придобит от майката. Ваксините са срещу неличими или много трудно личи болести, които често завършват с фатален край. Преди да са минали 10 дена след третата ваксина не го изкарвай на вън, защото е опасно за здравето му! Ще взема да напиша някой ден в една тема най-важните неща, взел пък някой ги прочел и научил нещо! Късмет! :)
Точно!! И кучето е мешано с немска.Но за паспорт порода не ти трябва!Какъв е тоя ветеринар дето ше ти иска порода, той малоумен ли е?!