Влез

View Full Version : Образователна игра...

Ducky
08-26-2011, 20:53
Здравейте. Хрумна ми нещо, което може малко да помогне за обогатяването на половата просвета на доста от съфорумците ни, при които тя очевидно липсва (говоря за тези които редовно пускат теми от типа бременна ли съм). Дори мисля, че ще бъде забавно и под формата на нещо като игра. Всеки може да се включи.

Идеята е следната: аз пиша една болест или термин, свързан със сексуалната култура, а следващия след мен обяснява на кратко и със собствени думи всичко, което знае за болестта (термина) и подава друг, за който следващия да пише. Пример: аз казвам сифилис, човекът след мен казва всичко, което знае за сифилиса и след това пише, да кажем - трипер. Следващия пише за трипера и подава нещо ново - например - извънматочна бременност. Схващате. Идеята е да си помогнем заедно по един забавен начин.

И моля не търсете информацията в и-нет и не копирайте от никъде.. просто напишете това, което знаете. дано ви се стори интересно.

Аз казвам гонорея.. Вие сте.

glezan4e
08-26-2011, 21:06
Гонореята е синоним на триперът; предава се само по полов път, което включва възможността от заразяване на неинтимни зони ( като гърлото, ректума и т.н. ); лекува се трудно

аз казвам: рак на матката

granger
08-26-2011, 21:11
Раково образование на шийката на матката, в случаи се дължи на папилома вирус, съъъщо фактор може да бъдат и предишни заболявания като херпес .Ако има такова заболяване,жената може да изпитва болка при полов акт.

Сифилис!

andjiandjiandji
08-26-2011, 21:12
това , което знам за ракът на матката е , че се появява при жени на средна възраст и се дължи на излишък на естроген .
аз казвам - сифилис

SurfSky
08-26-2011, 21:13
Раково образование на шийката на матката, в случаи се дължи на папилома вирус, съъъщо фактор може да бъдат и предишни заболявания като херпес .Ако има такова заболяване,жената може да изпитва болка при полов акт.

Сифилис!Да беше казала някоя болест,за да продължим играта :D

granger
08-26-2011, 21:15

Сифилис!Да беше казала някоя болест,за да продължим играта :D

сляп ли си?!
сифилис

Anja
08-26-2011, 21:17
Сифилисът има три стадия, като открит на време може да бъде излекуван, но достигне ли до трети стадий - вече е нелечим. Може да доведе до безплодие, ослепяване и дори смърт. В първия стадий се появява язва до половите органи или в устата, която минава без болки. Втори стадий протича като настинка - с кашлица. През третия стадий се появяват обриви по кожата. Сифилисът е болест, предавана по полов път. Можем да се предпазим чрез презервативи.

Извънматочна бременност.

ankata
08-26-2011, 21:24
Всяка бременност, при която оплодената яйцеклетка се развива извън маточната кухина, се нарича извънматочна или ектопична. Характерна е само за човека.

гениталeн херпес

xxxAwesomeWe
08-27-2011, 00:28
стига сте се депресирали с тези bолести ... :neutral: :neutral:

08-27-2011, 00:33
стига сте се депресирали с тези bолести ... :neutral: :neutral:
това не е депресиране, това е част от половия живот на човека.

Гениталният херпес представлява сексуално трансмисивно заболяване, което се причинява от Херпес симплекс вирус тип 2 (HSV-2 - human herpes virus) и засяга лигавицата на половите органи и разположената в съседство кожа. Засяга както мъже, така и жени.

Стерилитет

NomNomNom
08-27-2011, 01:01
Стерилитет - означава невъзможност за имане на деца, при мъжете се характеризира с липса на качествени сперматозоиди в спермата , или изобщо тяхното отсъствие . Някои мъже доброволно се подлагат на възектомия , за да нямат деца.
При жените - невъзможност за забременяване - може да е в следствие на липса на овулация , годни яйцеклетки , яйчници и други органи като цяло ;д.
Също така, индивидите страдащи от някои синдроми ( ако не се лъжа, свръх жена , или подобни генетични аномалии ) , както и хермафродитите са стерилни по подразбиране .

При животните също има стерилитет .
Ако не се лъжа, мулетата и катърите са стерилни , това са междувидови кръстоски .
Както и при лигърите , тилигърите и лилигърите имаше стерилност при женските/мъжките, ама не помня кое точно беше.

Хламидия

anonymous708973
08-27-2011, 06:43
Полова болест, протича почти без симптоми.

Менструален цикъл

Впрочем, играта напълно се обезсмисля, ако влизате в Уикипедия, както правят някои.

MaLkaTa_LaDy
08-27-2011, 08:16
Впрочем, играта напълно се обезсмисля, ако влизате в Уикипедия, както правят някои.
Напълно съм съгласна!!! Щях да кажа същото...

Към играта: Времето от първия ден на една менструация до деня преди следващата вклюцително. Средната продължителност при жените е 28 дни. Има три фази... Първата забравих как се казваше :D При нея нивата на естроген са по-високи от тези на прогестерон. Вторага фаза е овулационната - при нея е обратното. Третата е лутеална.

Едит: Оплождане на яйцеклетка

DragonLady
08-27-2011, 09:55
Момента в който сперматозоида достига до яйцеклетката пробивайки обвивката и навлиза в нея ( по точно само главата на сперматозоида, опашката остава отвън, понеже тя му служи само за придвижване ).

ЧПВ ?

dami666
08-27-2011, 12:27
ЧПВ- Човешки папилома вирус.Причинява кондиломи,а някои щамове-рак на матката,а по скорошни проучвания и рак на устната кухина.Предава се чрез орален или нормален си ( :D ) секс.Има ваксини за тези щамове които причиняват рак.

Гъбички.

malkotoo
08-27-2011, 12:50
Гъбички - възпаление на влагалището. Предава се чрез секс със заразен партньор. Лекуват се. Причиняват сърбеж, парене, дискомфорт.

Бяло течение

marti93
08-27-2011, 14:20
течение от влагалището предизвикано от бактерии.цветът е променлив -бяло ,жълтеникав цвят, но може да се наблюдава и жълтозелено, мръснокафяво и кръвенисто течение. Бялото течение не трябва да се приема като нормално, а трябва да се лекува.

СПИН!!!

TheBeatles
08-27-2011, 15:26
Нелечима болест, която може да доведе до смърт. Предава се по полов път и от заразени спринцовки. Също така ако бременна жена е болна от СПИН, може да зарази детето си. Може да се предотврати с използване на предпазни средства.

Хламидии.

Ducky
08-27-2011, 17:58
Нелечима болест, която може да доведе до смърт. Предава се по полов път и от заразени спринцовки. Също така ако бременна жена е болна от СПИН, може да зарази детето си. Може да се предотврати с използване на предпазни средства.

Хламидии.

Повтаряш се. Предимно женско заболяване, протичащо без симптоми в началото, а по-късно със слузеста секреция от влагалището..

Аднексит.

mimybiby
08-27-2011, 18:45
На кратко: Аднекситът е възпаление на лигавицата на маточните тръби, което обхваща и яйчниците.

Лечение: Лечението се провежда от специалист - гинеколог, като се прилагат и широкоспектърни антибиотици. По показание се извършва и оперативно лечение.

Аз казвам: кондиломи

NomNomNom
08-27-2011, 18:53
Брадавици с остър връх , симптом на някои щамове ЧПВ .
Премахването им е възможно и желателно.

Спонтанен аборт.

granger
08-27-2011, 19:22
Нежелан аборт, който може да се случи по ред причини като стрес , физическо натоварване или контузия или заради генетични малформации.В повечето случаи е придружен с болки в корема и кървене.

Кандидоза

MyLifeAsItIs
08-27-2011, 20:47
Кандидозата е вид гъбична инфекция. Причина е Candida Albicans. Този вид гъбички са най-разпространени и най-упорити за лечение. Кандидозата се появява вследствие на замърсяване, прием на антибиотици (антибиотиците убиват бактериите и тяхното място се заема от Кандида Албиканс), слаба имунна система.

Ингвинален гранулом

granger
08-27-2011, 21:05
Кандидозата е вид гъбична инфекция. Причина е Candida Albicans. Този вид гъбички са най-разпространени и най-упорити за лечение. Кандидозата се появява вследствие на замърсяване, прием на антибиотици (антибиотиците убиват бактериите и тяхното място се заема от Кандида Албиканс), слаба имунна система.

Ингвинален гранулом

Да,само си го копнала то УИКИ. :x
За това ,което си дала като болест знам, че е вид рани,които се образуват около вагината или ануса , разраняват тъканите . Може да се лекува с антибиотик!

Мек Шанкър

mimybiby
08-28-2011, 09:51
Мекият шанкър представлява лека подутина на половите органи, която постепенно се превръща в болезнена раничка. Често раничките са няколко.
Времето от момента на заразяването до проява на първите симптоми е 3-10 дни.

Трипер (За друго не се сещам така, че ако се повтарям нека някой друг каже вместо мен) :)

DeathRogue
08-28-2011, 11:25
Гонореята е синоним на триперът; предава се само по полов път, което включва възможността от заразяване на неинтимни зони ( като гърлото, ректума и т.н. ); лекува се трудно

mimybiby
08-28-2011, 12:24
О.К. Значи - Хепатит

NomNomNom
08-28-2011, 12:49
О.К. Значи - Хепатит
Болест , предавана по кръвен, полов и въздушно-капков път ( за последното мисля, че е така, защото се заразяваха от единият тип в училище ) . СЪщо така може да се получи и токсичен хепатит в следствие на прекомерната употреба на алкохол и други трудни за преработване от черният дроб токсини.
Болестта поразява черният дроб. Той , до някаква степен, отказва да действа, подува се и се усеща една тежест в корема. Видимите симптоми са - жълтеница- пожълтяване на кожата и бялото на очите + тъмна урина .
При липса на лечение може да прерастне в цироза ( онкологично заболяване на черния дроб ) .
Лекува се с антибиотици ( предполагам ) и болните стоят в изолационните отделения на болниците .
Съществуват няколко типа ( до колкото си спомням, без да отварям уикипедия ), обаче най-разпространените са А ,В и С .

При заразяване симптомите не се появяват веднага , има инкубационен период от няколко дни-седмици , при съмнения човек трябва да отиде да се изследва. Мисля, че при изследванията урината е достатъчна за да се диагностицира.

Също така, мисля, че Хепатит В не можеш да си го разкараш от тялото и може да си носител цял живот, но никога да не покажеш симптомите .

Цитонамазка .

Anja
08-28-2011, 15:57
Цитонамазката представлява процедура на вземане на секрет от влагалището, който се изследва, за да се открият болести в начален стадий. Жените, водещи полов живот, трябва редовно да си правят цитонамазка. Трае няколко минути, но може да спаси живот. Повечето от младите жени си мислят, че няма нужда да си правят цитонамазка поне докато не станат на 30, но това е грешно, тъй като ЧПВ поразява най-често жените между 20-25 години (поне така четох някъде).

Менопауза.

eminem213
08-28-2011, 16:53
Настъпва между 40-50 години, като първо намалява количеството естроген,а след това спира месечния цикъл.

Легиране.

granger
08-28-2011, 19:34
Почти нищо не знам :oops: Само знам, че е метод за лечение на хемороиди ,ако не бъркам?!

Хемороиди

eminem213
08-28-2011, 19:58
Бъркаш. Както при мъжете има обрязване (каналите се прекъсват), така при жените има легиране (каналите се връзват).

granger
08-28-2011, 20:43
Бъркаш. Както при мъжете има обрязване (каналите се прекъсват), така при жените има легиране (каналите се връзват).
Не бъркам,а говоря за друго нещо явно :Безкръвно отстраняване на хемороиди с легиране и замразяване

NomNomNom
08-29-2011, 11:54
Хемороиди - разшрени вени на задника? :lol:
Знам, че много боли и е много кофти.

Анален секс.

Me4encety
08-29-2011, 19:08
^Анален секс:Може да се практикува мъж на жена и мъж на мъж.Има и играчки,като анални топчета,разширители за ануса,дилда.Можеш да изпиташ голяма болка,ако не си достатъчно "подготвена".Има специални анални лубриканти,но може да се използва и хубав вазелин.Чувала съм,че при анален секс се стимулира вагината най-добре.(въпреки,че не съм много сигурна.но да кажа все пак).Не бих го правила с човек на който нямам пълно доверие и с който нямам връзка.
Обрязване.

granger
08-29-2011, 19:27
Това,което знам за обрязването е ,че се отрязва кожата,покриваща главичката.В някои религии обрязването е задължително , а понякога се налага и по здравни причини.

Вазектомия

GreenFairy
08-29-2011, 19:34
Метод за стерилизация при мъжете, ако не се лъжа се прекъсват каналчета в тестисите.

Не знам дали е съвсем по темата но все пак: вибратор :lol:

NomNomNom
08-29-2011, 19:39
Прекъсване на някакви каналчета в тестисите на мъжа , в резултат на което се спира производството на сперматозоиди и мъжа става стерилен.
Може и обратната процедура да се извърши в някои случаи, стига операцията да е направена кадърно .

Петинг

eminem213
08-29-2011, 19:40
Уред за самозадоволяване.
Сифилис.

MaLkaTa_LaDy
08-29-2011, 19:51
Сифилис.
Не е уред и не е за самозадоволяване... :D

Сифилис е болест, предавана по полов път, мисля и кръвен. Има три фази, от които последната в повечето случаи е нелечима... Симптомите в първия стадий са ранички около влагалището.

ХИВ

08-29-2011, 19:52
Сифилис.
ко речи?? уред за самочдоволяване-петинг??
Петинг е НАЧИН за задоволяване без проникване на пенис.
ХИВ -е често мутиращ ретровирус, който атакува човешката имунна система. Показано е, че вирусът причинява синдрома на придобитата имунна недостатъчност .
Демек наситнеш ли - мъртъв си.

eminem213
08-29-2011, 19:54
А какво е вибратор? Получило се е разминаване.

08-29-2011, 19:55
А какво е вибратор? Получило се е разминаване.
Вибратор не означава петинг!
Се едно да кажеш, че презерватив означава секс!

eminem213
08-29-2011, 19:57
Знам какво е петинг, знам какво е и вибратор. Просто при изпращането се е получило разминаване.. изпревали ли са ме и са написали петинг. :-o

bloodyF
08-29-2011, 20:36
петинг е задоволяване без проникване на мъжки полов орган...

фингъринг..

Anja
08-29-2011, 20:41
Беше се получило разминаване с петинг и вибратор, просто защото двама души са отговорили на един и същи пост, без да видят. Продължете играта нататък и не се повтаряйте, има както сифилис, така и ХИВ, следете отговорите. :)

П.П.: Извинявам се за спама.

MaLkaTa_LaDy
08-29-2011, 21:04
ХИВ до сега никой не е беше казвал.

Към играта: Предполагам, че е задоволяване на партньорката с пръсти.

Айде като сме започнали... Фистинг

NomNomNom
08-29-2011, 22:34
Фистинг е задоволяване, в което се използва целия юмрук на единия партньор и се вкарва във вагината/ректума на другия . Може човек сам на себе си да си го направи, аз , примерно, цял юмрук мога да си навра само в устата , което е орален фистинг .
Просто имам изклютително дребна ръка.
Изпълнява се както при хетеро, така и при хомосексуални двойки .
Трябва да се внимава, защото могат да се получат нежелани разкъсвания и последствия .
При аналният фистинг има опасност от изпускане.

Фелацио.

Stan0033
08-30-2011, 00:44
Фелацио или по български Свирка (още орален секс) е дейност практикувана от жени на мъже или мъже на мъже. това е поемане на мъжкия полов орган в устата на партньора с цел задоволяване на сексуалното желание.

това не е болест предавана по полов път, що се отклоняване от темата??

СПИН - сигурен съм, че тук ще има изчерпателни отговори :-P

NomNomNom
08-30-2011, 01:14
Да, особено, след като се пуска за 2ри път.
Синдром на Придобитата Имунна Недостатъчност , причинен от вируса ХИВ.
ХИВ се предава по кръвен, полов път и от майка на бебе.
Когато имаш спин, имунитета ти пада и буквално всичко може да те убие.
Хората трябва да живеят в максимално стерилна среда, заболяват от различни бактериални инфекции, туберколоза.
Лечение, ефективно и доказано няма.
Опитват се с разни хомеопатични имуностимуланти .
Начин да се предпазим - не се боцкаме с чужди игли , внимаваме с какво ни боцкат в болницата, както и като ни татуират, да се отварят иглите пред вас.
Секс - с презерватив, само това е спасението.

Реално, хората имащи спин не трябва се дискриминират, те също са като нас, не са виновни, че живеят с такова бреме.

Едипов комплекс, комплекс на Електра.

yxoozo
08-30-2011, 01:43
Пиша накратко каквото аз знам.
§ Комплекс на Електра - псих. заболяване при момичета. Проявява се в сексуалното им влечение към бащата.
§ Едиповият комплекс е аналогичен с този на Електра, само че при момчетата.

Моно

GreenFairy
08-30-2011, 08:26
Моно по принцип означава един. Ако става дума за моногамия, то се има предвид че няма смяна на партньори, т.е. човек само с един партньор.

Риминг

GreenFairy
08-31-2011, 18:33
Е хайде де, успях ли да разваля играта? :lol:

granger
08-31-2011, 18:44
Риминг- до колкото знам е оралното стимулиране на дупата 8-) някой ближе нечий анус :?
G spot - Джи точка