View Full Version : Косата ми...
dream1707
08-27-2011, 08:43
Абе от седмица някъде косата ми в корените е ужасна.... отвратителна направо, седи сякаш е леко влажна, слепва се и е много странна, като мазна .. Но не е мазна. До сега никога не съм имала такъв проблем и нз на какво се дължи... Не е проблема в шампоана ми, отдавна си го ползвам и съм намала проблеми, а и пробвах и да го сменя, пак същата работа... Като мръсна стои. Мислех си, че е от това, че не я суша със сешоар, а я оставям да съхне сама... но и от това не е. Викам си да не е от пресата... ама аз не я бях изправяла от много отдавна.
Не знам от какво е .. и не знам как да го махна и вече започвам да се дразня... това е само в корените ;хх
InloveAgain
08-27-2011, 08:49
може от топлото време да е , знам ли и при мен е същата работа.
LoveChocolate
08-27-2011, 08:50
Ако си ходила на басейн , може и от това да е .
sladkish_14
08-27-2011, 08:53
Използваш ли някакви мазни продукти, правиш ли си домашни маски?
dream1707
08-27-2011, 09:00
От топлото обикновено ми се омазнява косата... а сега стои една такава гадна слепена още след като я изсуша.
На басейн ходих няколко пъти и то отдавна, но нямах проблеми ..
Ползвам балсам, но слагам само в краищата... и наскоро си правих една домашна маска, така и не сещам какво точно бях сложила в нея ;д но имаше бадемово масло, но все пак след това косата ми не беше така гадна, както е сега ... ;х пък и аз си слагах маската по цялата коса и малко в корените.. пък само в корените е така...
sladkish_14
08-27-2011, 09:09
И все пак бадемовото масло омазнява корените, а не крайщата.
Може да е от него, не виждам друга причина. Може би си направила грешно маската т.е сложила си повече омазняващи продукти, отколкото изсушаващи.
dream1707
08-27-2011, 18:39
Ох не знам от какво точно е... вероятно от бадемовото масло... Но как да го махна, някаква друга маска или нещо такова, някой да знае ?
MegiBoOm
08-27-2011, 18:50
Спри засега с маските, защото в тая жега явно не ти понасят добре.
Ще е хубаво да си измиеш косата със сапун - вярно малко по-суха ще ти стане, ама поне ще успееш да премахнеш мърсотията останала по скалпа. ;)
Според мен е от бадемвото масло.
Спри да си мажеш в корените каквото и да е и няма да е зле да си купиш един дълбоко почистващ шампоан, който да отмие всичко натрупало се.
Дано има ефект .. :-o
Не вярвам да е от бадемовото масло. Все пак доколкото схващам откакво си направила маската си мила косата поне веднъж - два пъти. А колкото и да е мазно бадемовото масло се отмива със шампоан. Според мен е от жегата - и моята коса седи не точно като мазна, а като мокра все едно. Какъв цвят е косата ти? Ползваш ли някакви бои? Значи аз се къносах, но аз по принцип се къносвам де, и ми седи супер косата сега. Мога да ти препоръчам да си направиш все едно маска, но от къна за изрусяване. Понеже къната е предимно билки, няма как косата да ти стане руса, а и какъвто и цвят да е - тази къна няма да го промени. Ако идеята с къна не ти харесва, мога да те посъветвам по-често да й правиш маски, по възмонжост домашни. Бадемовото масло е идеално за целта! :)
MissInd3p3nd3nt
08-27-2011, 21:32
Абе и мойта е така от седмица и нещо,а пък не ползвам маски или някакви масла...не знам защо така се получи
А колкото и да е мазно бадемовото масло се отмива със шампоан.
зависи от шампоана ..
titinkaa
08-28-2011, 15:52
може от топлото време да е , знам ли и при мен е същата работа.
+
gummybear
08-28-2011, 18:02
Спри засега с маските, защото в тая жега явно не ти понасят добре.
Ще е хубаво да си измиеш косата със сапун - вярно малко по-суха ще ти стане, ама поне ще успееш да премахнеш мърсотията останала по скалпа. ;)
М дам.. пробвай със сапун ;-)
Може и от сезона да е.Аз например, сега лятото, се къпя почти всеки ден и явно косата ми свикна .Започна да се омазнява по-бързо.При теб все пак може да е от бадемовото масло , така че пробвай да я измиеш със сапун или някакъв дълбоко почствващ шампоан.
Иначе на мен косата ми става такава след като съм я намокрила в басейн и после изсъхне сама.Не знам явно нещо от водата в самия басейн. :)