View Full Version : LAN-мрежа
aannoonniimmeenn
08-30-2011, 21:54
така хора става въпрос за LAN-мрежа с ограниченията ми знания за компютри ми трябва лан кабел за да свържа два компа за да могат се играят всякакви игри които немогат да се играят интернет а само лан има много такива яки не ме мислете за тъп или лапе така не ми трябва изкуствена мрежа хамчи и такива глупости и въпросите ми са
1. дали това което съм написал е вярно (че с лан кабел ще стане) ?
2. колко струва ?
3. от къде мога да си купя ?
4. и има ли някакви характеристики които трябва да се вземат под въпрос ?
Requisition
08-30-2011, 22:07
Не мога да те разбера, но ако ми говориш за лан парти, дори и да нямате връзка с интернет вие можете да си играете заедно ако сте в 1 мрежа. Ако са само 2 компютъра е достатъчно да имаш един кабел, но ако са повече от два е по-добре с рутер. Лан кабела можеш да намериш в магазините за компютри, или просто в офисите на доставчиците. Само да ти кажа, че кабела ще дойде без розетка(буксичката), а тя се свърза по по-специфичен начин със самия кабел. Кабела не е скъп. Ето ти схемичка за розетката.
На теб ти трябва crossover свързването, ако е без рутер.
http://www.bb-elec.com/images/EthernetRJ45A.gif
aannoonniimmeenn
08-30-2011, 22:30
Не мога да те разбера, но ако ми говориш за лан парти, дори и да нямате връзка с интернет вие можете да си играете заедно ако сте в 1 мрежа. Ако са само 2 компютъра е достатъчно да имаш един кабел, но ако са повече от два е по-добре с рутер. Лан кабела можеш да намериш в магазините за компютри, или просто в офисите на доставчиците. Само да ти кажа, че кабела ще дойде без розетка(буксичката), а тя се свърза по по-специфичен начин със самия кабел. Кабела не е скъп. Ето ти схемичка за розетката.
На теб ти трябва crossover свързването, ако е без рутер.
http://www.bb-elec.com/images/EthernetRJ45A.gif
мерси разбрал си перфектно защото тази лан мрежа но кое според теб ще е по добре рутер или кабел някои ако знае да напише и цените на рутерите
Requisition
08-30-2011, 22:36
Ако рутера ще се ползва само за лан парти, ще ти свърши работа и някой евтиничък, без WiFi. Цените според качеството. Пак ти казвам, ако са само 2 компютъра от рутер смисъл НЯМА!
aannoonniimmeenn
08-30-2011, 22:53
Ако рутера ще се ползва само за лан парти, ще ти свърши работа и някой евтиничък, без WiFi. Цените според качеството. Пак ти казвам, ако са само 2 компютъра от рутер смисъл НЯМА!
не защото може и трети да пускам и за това питам не разбрах много но кабела не се ли слага в порта за нета защото има същата букса или има и втори порт не съм гледал но маи с рутер е по добре защото е и безжичен :?
Requisition
08-30-2011, 22:59
Безжичното не е вариант за лан парти, защото при кабела достигаш безумни скорости, следователно няма да има никакво забавяне(пинг), а при безжичното си ограничен според рутера - един 150MBits, друг 250MBits и така. Ако ще е за лан парти всички компютри се свързват в лан портовете, правите мрежата и грижа нямате. Другия вариант е суитч.
http://itobiavi.com/wp-content/uploads/2010/05/233952.jpg