PDA

View Full Version : Несесер за спешни случай

ledenakrasota
09-02-2011, 21:55
Подариха ми несесерче с навити марли, памук, ножичка, кърпички за дезинфекция, клечки за уши.
Наложи ми се да го използвам, защото се поду на баща ми крака и от тези малки навити работи само с едното покри цялото му ходило. :shock:

Супер е практично. Сега си добавих и комплект конци с копчета и игли за спешни нужди от един хотел. Просто съм очарована.

Вие имате ли си такива? Слагате ли към тях и лекарства като аспирин или други такива работи за спешна помощ?
Ако си имате, изброите нещата които има. :)

arsenalllbaby
09-02-2011, 22:14
Пише се "случаи"

Нямам.. У нас имам заделени хапове, бинтове, марли, кислородна вода, риванол и още някои неща, но не са ми в несесер.
Хубаво е да си подготвен, всичко се случва.

Biskfitka
09-02-2011, 23:01
Е и ние вкъщи имаме различни хапчета,спринцовки,игли,вс щност не знам както точно имаме,рядко се случва да ми потрябва нещо ...

Иначе за училище винаги си нося някакви хапчета-аналгин,но-шпа,ако имам и лепенки за рани...

Rebirthing
09-03-2011, 07:49
В нас имам куфарче с подобни неща, не само при физически наранявания, но и за самолечение. Имам всякакви билкови препарати, хомеопатични лекарства, цветни есенции, етерични масла и т.н.
Иначе задължително имам памук, марли, бинтове, лейкопласт, лепенки, ножица, пинцети, термометър. Също така и риванол, спирт, парацетамол, алергозан, капки за уши.

association
09-03-2011, 08:04
Имам, за други спешни случаи. В него държа лепенки, пинсети, пила, Нурофен, аспирин, огледало и някой-друг гланц, молив, спирала.

BrokenInnocence
09-03-2011, 09:43
Единствените лекарства, с които пътувам са Нурофен Форте и Норофен Стоп Колд, по принцип винаги само с това се лекувам... сега майка ми добави някакви други хапчета - Алгозон. И това е. А, и си нося лепенки.

anonymous708973
09-03-2011, 10:02
С мен нося само Бускулизин.

Когато пътувам, си взимам бая неща за всеки случай и никога не опирам до тях 8-) - Бускулизин, Стоперан, Аналгин, Ибупрофен, Нурофен, Стрепсилс, ония прахчета, забравих им името.

Вкъщи имаме цяла кутия лекарства.

Sigrina
09-03-2011, 12:18
Може би е професионално изкривяване, или просто обичам да съм винаги подготвена за всичко, вкъщи има цял шкаф с лекарства и etc. В мен си нося малко несесерче с лепенки, нурофен 400мг, фамотидин, лопедиум.
Също и такова комплектче от хотел с конци, игла, безопасна игла и копче. Винаги нося в чантата си и сгъваемо ножче, чисто бельо, чорапи и зарядно :)