View Full Version : Обем
babyfreak
09-03-2011, 11:10
Здравейте. :) Искам да ви попитам Вие как си правите обем ? Смисъл с вафли, топиране??? И обема само отзад ли се прави или и отстрани? :oops:
Miichelle
09-03-2011, 11:27
Може и с двете. Обема се прави в корените
arsenalllbaby
09-03-2011, 13:02
Може и със сешоар, стига да знаеш как.. След като изсушиш около 65-70% от косата, хващаш част от нея с четката, дърпаш я пак с четката на противоположната страна, на която расте и раздухваш хубаво със сешоара, сресваш я докато е така (и едновременно с това продължаваш да я раздухваш), след това я пускаш както си е и става обемна такава.. Бухнала 8-) Не знам разбра ли ме.. Супер го обясних :? :? А също така си става с вафли и с топиране.
И да знаеш, че ако сешоара е качествен, се уврежда по-малко косата, отколкото с вафли и топиране. Каквото и да решиш да правиш, прави си маски за подхранване, за да не ти се накъсва и изтощава косата. Или поне такъв балсам използвай :P
SmilezZz
09-03-2011, 14:27
Аз лично си правя обем с вафлички.
А arsenalllbaby можеш ли ,конкретно да ми препоръчаш някакъв балсам ?
babyfreak
09-03-2011, 14:48
а вафлите само отзад ли си ги правиш ,
защото някоu си правят и отстрани???
arsenalllbaby
09-03-2011, 14:55
Миналата година използвах този на Schauma - Repair & Pflege http://ecx.images-amazon.com/images/I/41FlC21zEHL._SL500_AA300_.jpg
Не си спомням вече, но сякаш беше хубав.
Сега съм на този на Dove и съм доволна - http://x64.xanga.com/01ff471573133262916215/z209566361.png :)
Вафлички - правя ги и отстрани и отзад.
Някой да е ползвал някое спрейче за обем, което да действа ?
FuCKkK13
09-03-2011, 15:47
с вафлички... с сешоар съм пробвала, но просто косата ми е дълга и не държи мн мн време... вафличките ги правя и отстрани и отзад....също така си правя обем и с плитки в корените, когато не искам да я горя... с тупиране (преди 2-3 год. съм си правила) ... абе според мен е по-добре с вафлички от колкото тупиране... ако знаеш как да си правиш вафличките обема си е задоволителен - хубав и голям, да не кажа доста голям :?
FuCKkK13
09-03-2011, 15:56
Вафлички - правя ги и отстрани и отзад.
Някой да е ползвал някое спрейче за обем, което да действа? според мен са пълни боклуци.. не знам как един спрей или шампоан и т.н. може да ти повдигне косата от корените.. не си давай парите.. не си заслужават ;) .. :)
julinkata3
09-03-2011, 16:56
с вафлички... с сешоар съм пробвала, но просто косата ми е дълга и не държи мн мн време... вафличките ги правя и отстрани и отзад....също така си правя обем и с плитки в корените, когато не искам да я горя... с тупиране (преди 2-3 год. съм си правила) ... абе според мен е по-добре с вафлички от колкото тупиране... ако знаеш как да си правиш вафличките обема си е задоволителен - хубав и голям, да не кажа доста голям :?
а ти как точно си правиш обема с вафлички,за да ти става голям...питам,защото при мен не винаги се получава добре
с плитки .. вафлите са вече остаряла мода .. :lol:
FuCKkK13
09-03-2011, 18:02
а ти как точно си правиш обема с вафлички,за да ти става голям...питам,защото при мен не винаги се получава добре ами започваш малко под ушите... другата коса я хващаш нагоре.. и хващаш с пресата мн. малки кичури.... и задържаш по 5-6 секунди на предварително загрята преса (около 200 градуса) .. и така.. после от хванатата горе коса пускаш като пласт, но тънък и от този пласт пак кичур по кичур стискаш хубаво с пресата и задържаш, след това пускаш другия пласт (мн е важно пластовете ти да са тънки и кичурите, които хващаш с пресата също) .. и така докато стигнеш най-горния пласт... аз по принцип си го правя назад обема.. т.е. не с път и се получава без тупиране :) ... дано съм ти помогнала :) .. и не забравяйте термозащитните продукти преди преса !
FuCKkK13
09-03-2011, 18:06
^ забравих да ти кажа.. на един кичур по два пъти.. т.е от корена преса местиш по-надолу и пак.. :) т.е разстоянието на пресата по две трябва да ти е с вафлички :D как се обясних :?
Попринцип хубавите вафлички зависят повече от самата преса, отколкото как ще ги направиш.
stelSs21
09-03-2011, 22:52
Със вафлички и отзад и отсрани и само по един път си ги правя, а не както казва FuCKkK13 и ми става голям обема, ама аз и попринцип си имам. Даже, може би, не си правя вафли на вsеки кичур, ами почвам от малко по-горните пластове.
SmilezZz
09-03-2011, 23:43
а вафлите само отзад ли си ги правиш ,
защото някоu си правят и отстрани??? Най-често си ги правя и отзад,и отстрани. Защото ми седи супер странно отстрани /или отзаде е оправено,нали накъдрено,а другата страна нищо няма.
Миналата година използвах този на Schauma - Repair & Pflege http://ecx.images-amazon.com/images/I/41FlC21zEHL._SL500_AA300_.jpg
Не си спомням вече, но сякаш беше хубав.
Сега съм на този на Dove и съм доволна - http://x64.xanga.com/01ff471573133262916215/z209566361.png :) Благодаря
FuCKkK13
09-04-2011, 07:44
Със вафлички и отзад и отсрани и само по един път си ги правя, а не както казва FuCKkK13 и ми става голям обема, ама аз и попринцип си имам. Даже, може би, не си правя вафли на вsеки кичур, ами почвам от малко по-горните пластове. ами то зависи колко ти е дълга косата... моята като е дълга и тежи и един път не й стига :? ... :)
julinkata3
09-04-2011, 08:05
^ забравих да ти кажа.. на един кичур по два пъти.. т.е от корена преса местиш по-надолу и пак.. :) т.е разстоянието на пресата по две трябва да ти е с вафлички :D как се обясних :?
мерсии :-)
gabri3lla
09-04-2011, 08:55
И моята коса по принцип е обемна, но в корените изглежда смазаничка. Обема си го правя с вафлички. Вдигам си най-горният пласт, и правя този под него, като преди това пръскам с лак. След това сресвам с гъст гребен и съм готова.
sapphire5
09-04-2011, 10:46
В корените! Всеки ден се правя на вафлички,а после може малко и топиране, но не е задължително. :)
Как може заради единия обем да си горите косата в корените... Просто най-хубавата коса си разваляте... :?
sapphire5
09-04-2011, 11:58
Как може заради единия обем да си горите косата в корените... Просто най-хубавата коса си разваляте... :?
шанс.... :D що пък да не си я горим?
Еми то си е за ваша сметка. После ще пускате рзани теми за растеж и т.н... Просто винаги е по-добре без таплинна обработка. Може със плитки както спомена едно момиче. :)
FuCKkK13
09-04-2011, 16:41
Еми то си е за ваша сметка. После ще пускате рзани теми за растеж и т.н... Просто винаги е по-добре без таплинна обработка. Може със плитки както спомена едно момиче. :) ами да. аз казах с плитки, но най-добре става с преса.. аз така или иначе ползвам 2-3 пъти преса в годината така че не се уврежда мн мн :) . иначе с плитки ми хар. как става, но там проблема е че един път ще ти хареса как ще стане,другия път не.. :)
Как става с плитки? Само корените ли сплиташ или..? :?
FuCKkK13
09-04-2011, 18:26
Как става с плитки? Само корените ли сплиташ или..? :? в темата всичко за косата вол.2 съм обяснила на 60та страница :)
Здравейте. :) Искам да ви попитам Вие как си правите обем ? Смисъл с вафли, топиране??? И обема само отзад ли се прави или и отстрани? :oops:
Здравей! За обем косата трябва да е поне малко изтънена. Значи, аз лично си обръщам цялата глава с цялата коса, така че цялата да ми пада на лицето. След това суша много здраво само в корените. Ама навсякъде. НАВСЯЪДЕ. После бързо си отмятам косата нагоре и където има нужда я позаглаждам а четка; оправям си бретона и накрая лееееееко тупирам..
bebzgirl
09-06-2011, 20:34
Попринцип вафлички или се топирам съвсем леко ... Само моля те,не си прави косата все едно си бъркала в контакта :)
Попринцип вафлички или се топирам съвсем леко ... Само моля те,не си прави косата все едно си бъркала в контакта :)
+1 .. Аз прекаления обем от всички страни съм си го кръстила "табуретка" :lol: 8-)
arsenalllbaby
09-06-2011, 22:09
И още нещо да добавя аз 8-) Като си правиш обем с топиране, не забравяй да се срешеш отгоре.. Да не се вижда топираното. Иначе е смешно и грозно.. Все едно са те скубали :? :?