View Full Version : МОЛЯ! проблем със зъби
joannaantova
09-04-2011, 18:09
Здравейте :) Такаа...преди години сложих шини само заради изправянето на 2 задни зъба застанали перпендикулярно на останалите...носих ги към година и когато ги махнах с ОГРОМЕН ужас забелязах, че предните ми 2 горни зъба са с разстояние между тях! Цели 2 години се опитвам да го превъзмогна, но не мога! Нямам желание да слагам брекети, та има ли друг начин? Много ще съм ви благодарна :) :-)
cookie_master
09-04-2011, 18:16
не мисля,че има друг начин :(
MegiBoOm
09-04-2011, 18:16
Брекети.
Съжалявам, но доколокото изглежда вече си голяма за шини, а и нищо друго няма да успее да ти оправи зъбите.
Anichkaxxwee
09-04-2011, 18:21
Както казаха по-горе, сложи си брекети
joannaantova
09-04-2011, 18:25
Да на 13 и половина съм и също не смятам, че шини ще ми помогнат...но пък брекети за 2 зъба...а и доколкото знам, брекетите се носят дълго време.
Но все пак се доверявам на вас, че няма друг начин и ще ви попитам, а щом брекетите са единствения начин:
-Може ли да се носят само известно време...1 година?
-Дали има някакви съвсем незабележими?
рових се много из интернет и не намерих нищо по въпроса, ако и вие не знаете ще се допитам до ортодонт.
DragonLady
09-04-2011, 18:27
Да на 13 и половина съм и също не смятам, че шини ще ми помогнат...но пък брекети за 2 зъба...а и доколкото знам, брекетите се носят дълго време.
Но все пак се доверявам на вас, че няма друг начин и ще ви попитам, а щом брекетите са единствения начин:
рових се много из интернет и не намерих нищо по въпроса, ако и вие не знаете ще се допитам до ортодонт.
Преди време една мацка писа, че имало такива дето се слагат от вътрешната страна на зъбите, но им забравих названието. Дано някой се сети да ти го каже.
joannaantova
09-04-2011, 18:34
Преди време една мацка писа, че имало такива дето се слагат от вътрешната страна на зъбите, но им забравих названието. Дано някой се сети да ти го каже.
ох дано,чее напоследък ми идва в повече.
Имам склонна към акне кожа, но се справих с този проблем почти..вече съм доста по-добре. Носът ми е доста крив и като стана на 20, ще го оправям....ама зъбите ;с
wikito123
09-04-2011, 19:25
Много е гадно с шини, но важното е, че си издържала! :)
От личен опит ще ти кажа някои неща за брекетите, защото имах такива. Носих ги около година и половина, имаше ефект, но при стягането на брекетите много боли. Трябва да има отлична хигиена която включва: миене на зъбите след всяко хранене и почистване между брекетите (където четката не може да мине) с една малка четчица. Гадното е, че трябва много да се пазят, защото може да падне някое брекетче. Не трябва да се яде твърда храна! И е желателно да не се яде храна, която полепва по зъбите! След като ти махнат брекетите ти дават едно като пластмасова челюст (или както му се казва). Аз го носих 10 месеца. Слага се само през нощта и на сутринта се маха, не се съхранява във вода, а в кутийка или чаша. То служи за запазване на ефекта от брекетите.
Дано съм помогнала с нещо и успех! :)
http://www.ortodont.biz/breketi_types.html Заповядай..! По-надолу ги има. Казват се Лингвални (вътрешни) брекети.
joannaantova
09-05-2011, 18:47
Благодаря ви много! :-)
сега ще те успокоя :-) има начин ,аз носих само ,че при мен нещата са по -сложни и нямаше как да се оправят с това.. http://www.myobrace.com/ само да не ми го счетат за реклама >.< .. носят се само вечер докато спиш.Проблемът е ,че не са български и трябва да намериш зъболекар ,който работи с тях :( той ще ти ги поръча най -вероятно и ще трябва да ходиш на преглед веднъж месечно ,за да следите резултата..
joannaantova
09-06-2011, 20:03
сега ще те успокоя :-) има начин ,аз носих само ,че при мен нещата са по -сложни и нямаше как да се оправят с това.. http://www.myobrace.com/ само да не ми го счетат за реклама >.< .. носят се само вечер докато спиш.Проблемът е ,че не са български и трябва да намериш зъболекар ,който работи с тях :( той ще ти ги поръча най -вероятно и ще трябва да ходиш на преглед веднъж месечно ,за да следите резултата..
ЗВУЧИ СТРАХОТНО! Благодаря ти адски много! :-) :-) :-) :-) :-)