View Full Version : 10 клас учебна година 2011/2012
powerman
09-10-2011, 14:20
Предлагам тук всички ,които през учебната 2011/2012 ще бъдат 10 клас да си разменяме информация ,дано бъде полезна...
знаете ли по кои учебници ще учим?
JustPerfection
09-10-2011, 14:40
Тва питах ония ден и аз.Одобрените учебници за новата година са изнесени в сайта на Мон.Обаче училищата не казват собвствената си селекция.Аз още очаквам мойто,31во да каже кви учебници трябва да купим,но май ще разберем само на 15ти Септември.
(10ти клас,31 СУЧЕМ Ив.Вазов,София)
Нямам идея, само знам, че тъй като миналата година (в 9ти клас) учих География, История, Физика и Химия за 8ми клас (в Английка съм) сега ще взимаме материала за 9ти.
freegirl17
09-10-2011, 15:12
Охх аз тазин година ще си уча разказвателните на български :grin: Иначе за учебници сигурно че ни кажат след 15.Вие в какви училища учите? Аз съм в Езикова с английски и немски. :)
ПП. Имаше някъде такава тема,но сигурно е назад :-D
Colouring
09-10-2011, 15:30
И аз ще съм 10 клас. :) За учебници не съм се интересувала все още,но пък и все още няма никакви резултати,така че ще видя,когато започнем.Иначе ще се помъча да си продам старите.
Нищо не съм поглеждала,нищо не съм преговаряла.Единственото,п о което отворих ,беше по английски,защото имаме да превеждаме някакви страници от книга и така.. незибежно беше просто. 8-)
И така..
Вие четохте ли книгите?
freegirl17
09-10-2011, 15:39
Ами аз книгите не съм ги чела :-D :-D :-D Ще си ги прочета от литературата :D Иначе и аз отворих само по английски(имахме да пишем и четем от книга и просто нямаше как да го пропусна :) )
powerman
09-10-2011, 16:24
Какво мислите за външното оценяване От тази учебна година до се въвежда от 7-12 клас външно оценяване.
Colouring
09-10-2011, 16:35
Аз такова нещо не съм чула.Да,въшно оценяване след 7 клас има.Слд 12-матури.Ти за какво точно говориш?
InloveAgain
09-10-2011, 16:39
Аз такова нещо не съм чула.Да,въшно оценяване след 7 клас има.Слд 12-матури.Ти за какво точно говориш?
Да наистина..?Не ме притеснявайте излишно.
Иначе аз една книга не съм прочела :(
mlakniwe2
09-10-2011, 16:49
в 10-ти клас литературата е интересна, защото се учи Дон Киход, Робинзон Крузо и разни други, по биология също ми беше интересно защото ще решавате задачки по генетика, яко е, по физика ще учите за планетите и светлината, по химия се прави преговор на 8-ми клас с малко допълнения, по география нищо не помня само помня че учихме само за България и различните области, по история ще учите за Хитлер, Мусолини и още някъв беше май и после за 1-ва и 2-ра световна война, по етика и право се учат супер лесни и познати на всички неща, дори е малко тъпо, по математика -логаритмите са най-гадни, квадратните функции са лесни и няколко формулки по тригонометрия/към 10, ако ви се струват много в 11-ти клас съм към 60-70 формули/др ко да кажа, тва помня само, но все пак съм бил 10-ти клас през 2009/2010-10 клас за последно се учи биология, география, химия и физика, но само ако сте в гимназия
powerman
09-10-2011, 17:02
Гледай новините ;) там казаха така от министерството има нова наредба ,с която 7 и 12 клас ще има външно оценяване към края на годината..
InloveAgain
09-10-2011, 17:05
Гледай новините ;) там казаха така от министерството има нова наредба ,с която от 7-8-9-10-11-12 клас ще има външно оценяване към края на годината..
по всичко ли?
Colouring
09-10-2011, 17:10
Дай видео или линк.Аз лично никъде това не го чух и не мисля,че е вярно.
freegirl17
09-10-2011, 17:34
Ееее верно ли ще има матури?? :x :x
powerman
09-10-2011, 17:40
След 7 и 12 клас :)
freegirl17
09-10-2011, 17:44
Ооо добре успокоих се :-D :-D :-D :-D :-D
Colouring
09-10-2011, 17:51
То и преди си го имаше.. :lol:
Както и да е.
Ами аз прочетох почти всички книги и честно казано имаше интереси попадения.Някои си бяха пълна боза де. 8-) Обаче литературата ще е една идея по-интересна от тази в 9 клас,която ми беше ужасно,ама ужасно скучна.
DesireToFire
09-10-2011, 18:03
в 10-ти клас литературата е интересна, защото се учи Дон Киход, Робинзон Крузо и разни други, по биология също ми беше интересно защото ще решавате задачки по генетика, яко е, по физика ще учите за планетите и светлината, по химия се прави преговор на 8-ми клас с малко допълнения, по география нищо не помня само помня че учихме само за България и различните области, по история ще учите за Хитлер, Мусолини и още някъв беше май и после за 1-ва и 2-ра световна война, по етика и право се учат супер лесни и познати на всички неща, дори е малко тъпо, по математика -логаритмите са най-гадни, квадратните функции са лесни и няколко формулки по тригонометрия/към 10, ако ви се струват много в 11-ти клас съм към 60-70 формули/др ко да кажа, тва помня само, но все пак съм бил 10-ти клас през 2009/2010-10 клас за последно се учи биология, география, химия и физика, но само ако сте в гимназия
Да предопредя, че е обяснявал за разказвателните предмети, които са наистина за 10. клас, а повечето от вас ще взимат сега материала за 9ти.
Fiction7577
09-10-2011, 19:00
И аз ще съм 10 клас, ще следя темата.
От списъка нито една книга не прочетох и като цяло, това лято нищо полезно не свърших. :D
Майка ми ми разказа Бел Ами, аз прочетох 1/3 от Дядо Горио и това беше от списъка. Други книги предпочетох да чета. Задължителните книги въобще не ми допаднаха.
За учебниците по БЕЛ само знам кои ще са, а другото като отидем на 15-ти.
Ъммм, започнах да преговарям (силно казано) по разказвателните предмети. Щях по немски да преговоря думите, ама се отказах, а английския цяло лято се занимавам с него, така че него не съм и започвала да го забравям.
Някой случайно да знае какво точно се учи по етика и право? Не, че ми е интересно, но поне да знам колко ще ни мъчи тази година госпожата. (по-отвратителен човек рядко се среща)
Господи, какъв тъп пост написах! :shock:
JustMakeMeBelieveAgainN
09-10-2011, 19:20
И аз тази година ще съм десети клас.Немска паралелка. Само географията ми остава на немски (whew). Не съм преговаряла. :D Прочетох няколко книжки по литература и се надявам , че тази година ще ми е далече по-интересно , защото миналата година с тази Библия .. гррр :X ... и аз се записвам да следя темата (:
За 10-ти клас съм и аз, профил - английски с немски. Книгите ми бяха що-годе интересни, поне някои от тях като Бел Ами, Робинзон, Дон Кихот, Тартюф и Дядо Горио, ама той много описания, много нещо. :)
powerman
09-10-2011, 20:52
То и преди си го имаше.. :lol:
Както и да е.
Ами аз прочетох почти всички книги и честно казано имаше интереси попадения.Някои си бяха пълна боза де. 8-) Обаче литературата ще е една идея по-интересна от тази в 9 клас,която ми беше ужасно,ама ужасно скучна. Ами да и аз така мисля ,че аз от 9 клас подчти нищо не помня...... :D просто помня ,но не с подробности добре ,че хората са направили филми ,та от тях да знаем поне сюжета или главната част :D
powerman
09-10-2011, 20:54
Майка ми ми разказа Бел Ами, аз прочетох 1/3 от Дядо Горио и това беше от списъка. Други книги предпочетох да чета. Задължителните книги въобще не ми допаднаха.
За учебниците по БЕЛ само знам кои ще са, а другото като отидем на 15-ти.
Ъммм, започнах да преговарям (силно казано) по разказвателните предмети. Щях по немски да преговоря думите, ама се отказах, а английския цяло лято се занимавам с него, така че него не съм и започвала да го забравям.
Някой случайно да знае какво точно се учи по етика и право? Не, че ми е интересно, но поне да знам колко ще ни мъчи тази година госпожата. (по-отвратителен човек рядко се среща)
Господи, какъв тъп пост написах! :shock: Не е нищо сложно лек предмет казват ,че е все едно психология... 1 път в седмицата...
pressiana
09-10-2011, 21:11
И аз ще съм 10ти клас. :P
От списъка прочетох Робинзон Крузо, Граф Монте Кристо, Декамерон. Сега чета Дядо Горио, ама е тъпа ..
За учебниците - много се надявам, че ще са ни стари. Писна ми от учебници, по-големи от А4, супер тежки.. няма да ги нося хич.
Аз съм профил математика и информатика иначе..
powerman
09-10-2011, 21:24
Аз съм профил биология
Немска паралелка. Само географията ми остава на немски (whew).
Ами историята? :shock:
И аз ще следя темата, ако поне тази се запази.
От 15-те книги прочетох около 5-6, другите ги бях чела повечето.
Списъка с учебниците ми казаха, че е закачен вече в у-ще, на 15-ти ще му хвърля едно око, но не мисля да купувам тая година учебници. Може би само по езиците, биология и физика. Миналата година само по тези предмети ползвахме учебници. Ако знаех, нямаше да се прелъгвам да си ги купувам всичките. :?
Тая година ще видя дали мога да го пробутам на деветокласниците. 8-)
mlakniwe2
09-11-2011, 08:12
Да предопредя, че е обяснявал за разказвателните предмети, които са наистина за 10. клас, а повечето от вас ще взимат сега материала за 9ти.
Що? Аз като бях 8-ми кл имах интензивно изучаване на английски и пак си учихме и другите прдмети за 8-ми кл, в 9-ти за 9-ти кл материала и така?????
DesireToFire
09-11-2011, 09:08
Що? Аз като бях 8-ми кл имах интензивно изучаване на английски и пак си учихме и другите прдмети за 8-ми кл, в 9-ти за 9-ти кл материала и така?????
Ами аз тази година бях 10ти и взимахме материала за 9ти. По химия примерно учихме органична химия, а това с преговора с разширение от 8ми клас ще го учим сега. По География не учихме само за България и прочие.. В 8ми клас имах 19 часа английски, математика, БЕЛ, ИИ, Музика и ФВС.
А гледали ли сте филмите, които са по книгите? Ако "да" кажете кои най много съвпадат или до колко филма съвпада с книгата? :)
xXFlameXx
09-11-2011, 14:10
А гледали ли сте филмите, които са по книгите? Ако "да" кажете кои най много съвпадат или до колко филма съвпада с книгата? :)
Аз също ще бъда 10. клас тази година.. Гледала съм, от книгите, които имахме да четем през лятото, "Ромео и Жулиета"(1968) - да, съвпада с книгата, "Хамлет" (1996) - съвпада, "Робинзон Крузо" - сериал съм гледала, но не знам дали съвпада изцяло, "Граф Монте Кристо" (2002) - съвпада... Надявам се да съм ти/ви помогнала :)
DesireToFire
09-11-2011, 14:13
Не знам какво ще гледате на филм, но повечето книги са си класика и си струват четенето. Особено "Робинзон Крузо" и "Граф Монте Кристо" са си просто задължителни, но и много приятни книги.
Colouring
09-11-2011, 15:05
"Бел Ами" също на мен лично много ми хареса.
Не знам,аз ги прочетох не защото са от списъка със задължителна литература,а просто защото са си класика и си струват четенето.Няма как да пропуснеш "Граф Монте Кристо" просто...
Аз съм в ЕГ английски с немски. :)
JustMakeMeBelieveAgainN
09-11-2011, 15:14
http://zamunda.net/details.php?id=97782&hit=1 /чела съм и книгата-НЕВЕРОЯТНИ, а и филмът е 6 часа..доста е подробен :D /
А кой от всичките филми за "Граф Монте Кристо" съвпада? (гледала съм 4 различни версии)
Btw, аз съм паралелка математика с АЕ
freegirl17
09-11-2011, 16:55
Ейй колко хора има с моя профил ( ае-не) :grin: :grin: Аз и филмите не съм гледала :D :D А по Биология какво се учи? :)
MetalForever
09-11-2011, 17:22
Ех 10 клас, златната среда сме. Сега трябва да си починем че 8,9 - първите години а като дойдат 11,12 - матури, ще пада "четене" както казват бабите.
sweet_bunny
09-11-2011, 20:58
Здравейте на всички! :)
Аз също ще се присъединя към тези,които са в езикова гимназия с английски и немски.Ще си призная,че от книгите по списъка прочетох Хамлет,която наистина ми допадна и съвсем скоро ще довърша Дон Горио.Иначе през лятото четох на английски език "Pride and Prejudice" и "Mr.Monk goes to Germany" и това е общо взето :oops:
Имали такива като мен,на които им предстои тепърва да си купуват учебници?Аз лично смятам вече наистина от утре да се заема.
Вие иначе как си прекарахте лятото?Имали напиращи да се завърнат в класните стаи? :D
Имали такива като мен,на които им предстои тепърва да си купуват учебници?Аз лично смятам вече наистина от утре да се заема.
Аз те съветвам да не бързаш да си купуваш учебниците още преди да сме почнали.
Аз ще изчакам поне седмица след 15-ти, за да видя по кой предмет въобще ще ми трябват учебници. И дали ще мога да си ги взема от 11 клас.
Ние миналата година учихме с учебници и от старата и от новата програма. Не знам всички ли са били така.
Някои съученици обаче се бяха прецакали да си вземат учебници още преди да сме започнали и след това се чудеха какво да ги правят, защото половината се оказаха ненужни.
biolojkata95
09-12-2011, 06:16
Запис тук
През учебната 2011/2012 щебъда 10 клас
във ПМГ Велико Търново с профил биология и химия
BrainlessROCKBABY
09-12-2011, 06:56
втф, външно оценяване?!
ма недей да ме плашиш така ;сс
при мен учебниците саа в сайта на гимназията ми :D (нищо, че половината са им объркани издателствата и/или авторите :D )
Литературата ми се струва интересна, не че Граф Монте Кристо ме накара да я прочета.. хах, 2 томчета ^-^
като цяло, очаквам да е трудна година, но ще се справим някакси
И аз не съм взимала учебници. И ние миналата година имахме такива и от старата, и от новата програма. Само по БЕЛ си знам учебниците, ама няма още да ги купувам.
Миналата година се прецаках и си купих по информатика учебници за 50 лв. и нито веднъж не съм ги отворила.
Не сам чела Граф Монте Кристо, но ме убеждавате да я прочета. :)
Иначе като цяло всички книги са интересни. Струват си! :)
Colouring
09-12-2011, 09:07
И аз не съм си купила учебници,но няма и как да го направя,защото не знам на кои издателства трябва да са.В сайта не пише..На нас обикновено ни казват вече като караме първите часове... Всеки учител си казва какъв учебника иска и на кое издателсто и оттам нататък ако можеш да си ги намериш на старо-супер,ако не-купуваш нови..
JustMakeMeBelieveAgainN
09-12-2011, 09:21
^ и при нас е така :)
vesito95
09-12-2011, 11:59
така не ми се почва тоя 10ти клас .... това ни е последната година спокойствие, мама му стара .... :x от 11 ще се ходи по уроци, курсове, глупости :(
Fiction7577
09-13-2011, 12:30
Щом преминахме към двуцифрените числа, работата не отива на добре.. :?
Сега ще ми е най-натоварената година :x Иначе учебници имам, остана само още един за доизясняване. Вече го нямам страха, че съм за първа година, но се появи страха, че ще ми падне нещо на главата от тоя ремонт дето го направиха.
Та в вдругиден от 11ч. войната започва, така да се каже. :lol:
^ Вие пак добре - 11:00, ние сме от 9:00. Няма да мога да се наспа. 8-) Иначе за 2 часа има-няма ще ни пуснат. :grin: И на кафе. Но другия ден.... сад. :(
Е то и от 11 не е голяма радост. Ще имам повече време да се панирам от приближаващата среща с някои от учителите ми. :lol: Иначе, ако по програма ни се падне да имаме в петък математика, химия, биология, физика, руски ще се садваме масово хуманитаристите. :(
Fiction7577
09-13-2011, 17:39
Уфффф.. добре, че 16 е петък, че следват събота и неделя. Аз дори не знам как ще стана в 9 сутринта на 15-ти...
InloveAgain
09-13-2011, 18:08
^ Вие пак добре - 11:00, ние сме от 9:00. Няма да мога да се наспа. 8-) Иначе за 2 часа има-няма ще ни пуснат. :grin: И на кафе. Но другия ден.... сад. :(
Кви 2 часа dude,15 минути и им теглиш майната. :D
Fiction7577 - Да, точно пък кво остава после в 6:00-7:00. :?
InloveAgain - май, майй така ще става. 8-)
И на всичко отгоре трябва да носим тъпите униформи. :( Вие имате ли такива?
Fiction7577
09-13-2011, 18:18
Да :(
Обаче миналата година на 15-ти няколко човека от класа се прецакахме да ги носим, пък другите бяха със свои дрехи и никой нищо не им каза. Та сега се замислям по този въпрос и аз, как да се облека ..
Току-що разбрах, че ще учим и на 17-ти... уффф.. :?
InloveAgain
09-13-2011, 18:22
баси.имаме. ама на 15 с униформа.. :razz: no way.
Аз като пълен мързел едва започнах да чета граф Монте Кристо и така.. Интересен ми е, ама Big Bang Theory ми дойде прекалено зарибяващ.. За годината поне вече свикнах да си уча разказвателните на английски, та това няма да е проблем. Иначе следва поредната психологична битка с учителите :D
BTW, ще ни дават и стипендии! ^.^
xXFlameXx
09-14-2011, 06:07
:shock: Наистина ли ще учим на 17ти???!?!?!? :shock: :О
cookie_master
09-14-2011, 06:23
И аз се включвам.Аз от книгите прочетох Ромео и Жулиета,Хамлет,Изворът на белоногата,Монте Кристо съм я чела съкратена на английски :D.А тоя Тартюф не можах да го започна и това е :x
П.П:Както някой по-напред каза-като минем на двуцифрени числа става лошо :(
BrainlessROCKBABY
09-14-2011, 06:27
xXFlameXx, май.. майка ми с ехидна усмивка ми съобщи, че е работен ден...
и ние имаме униформи, ама не ги носим XD
Fiction7577
09-14-2011, 06:35
:shock: Наистина ли ще учим на 17ти???!?!?!? :shock: :О
Да, за да почиваме и в петък следващата седмица.
Униформи нямаме, но и на мене ми тръснаха сюрприза, че на 17ти учим. От книгите започнах само "Тартюф", стигнах до оригването на двайсет и някоя страница и спрях. :lol:
Аз от книгите прочетох Ад,Хамлет и Тартюф(до половината) и гледах Робинзон Крузо.А за 17ти мисля,че така е по добре,защото после 4 дена няма да ходим :grin:
xXFlameXx
09-14-2011, 09:03
И ние имаме униформи, миналата година няколко човека от моя клас бяха без униформи на 15ти, и никой нищо не им каза, така че утре мисля да пропусна да я облека, защото я мразя!!! 8-) А относно това, че ще учим на 17ти ми дойде като гръм от ясно небе.... НО по-добре тази събота, отколкото по-следващата. ;-)
Colouring
09-14-2011, 09:21
В сайта ни пише,че трябва да сме с униформи,но никой няма да бъде,така че.. ще си навлека мои си дрехи. 8-)
Яд ме е,че когато бяхме зайчета дадохме към 100 лева за тия униформи,носихме ги 1 месец и край..Защо изобщо ни занимаваха?
Както и да е..
Да,на 17 се учи,но пък така по-добре,защото другата седмица четвъртък и петък няма да сме на училище.И без това ан 17 нищо няма да се прави.Още един ден бездействие за нас. 8-)
Имам въпрос за тези,които получават стипенидии:В ЕГ съм и от 10 клас е позволено получаването на стипендии и имам успеха,така че ще взимам.. обаче не знам накуп ли ще ни ги дават,всеки месец ли?Или всяко училище различно процедира?Искам си паричките. 8-)
В сайта ни пише,че трябва да сме с униформи,но никой няма да бъде,така че.. ще си навлека мои си дрехи. 8-)
Яд ме е,че когато бяхме зайчета дадохме към 100 лева за тия униформи,носихме ги 1 месец и край..Защо изобщо ни занимаваха?
Както и да е..
Да,на 17 се учи,но пък така по-добре,защото другата седмица четвъртък и петък няма да сме на училище.И без това ан 17 нищо няма да се прави.Още един ден бездействие за нас. 8-)
Имам въпрос за тези,които получават стипенидии:В ЕГ съм и от 10 клас е позволено получаването на стипендии и имам успеха,така че ще взимам.. обаче не знам накуп ли ще ни ги дават,всеки месец ли?Или всяко училище различно процедира?Искам си паричките. 8-)
Не знам за другите училища, ама при нас всеки си ходи при касиерката съответния месец и си взима паричките. Тая година и аз ще взимам. :grin:
powerman
09-14-2011, 09:31
Ние утре от 8;45 трябва да сме в училището.....
Това, че още първата събота ще учим е знак, че тая година няма да е добра. :D
cookie_master
09-14-2011, 11:15
Ние утре от 8;45 трябва да сме в училището.....и ние
а в повечето у-ща ги викат към 9:30-10
Fiction7577
09-14-2011, 12:18
Както и да е..
При нас ни ги дават накрая на годината на куп. Не знам, май навсякъде е различно.
Някъде дават стипендиите всеки месец, други за няколко, а може да има такива които дават в края на всеки срок. Не знам. Тази година ще разбера.
Относно униформите - ние нямаме и всеки ходи с каквото поиска.
Fiction7577
09-14-2011, 16:53
Вие ще купувате ли букет за утре? Аз мисля да пропусна, понеже като взема, докато го подаря се чудя какво да го правя :-D
xXFlameXx
09-14-2011, 17:41
Аз вече купих букет, давам го на класната като отида, и нямам проблеми 8-) Нас ни викат в 9:30, устройва ме като час.. поне мога да си поспя до към 9ч :grin:
powerman
09-14-2011, 19:40
Искам да ви пожелая Приятна година приятели :-) с всяка година все повече и повече ми липсва училището
Gerrynka
09-14-2011, 21:33
Искам да ви пожелая Приятна година приятели :-) с всяка година все повече и повече ми липсва училището
А на мен с всяка година все по- малка ми се струва вакнцията :D Като бях 8ми клас всички ми казваха как няма да усетя как ми минават годините в гимназията и, да си призная, изобщо не им вярвах, но се оказаха ужасно прави :(
Успех и от мен! ;p
xXFlameXx
09-15-2011, 04:55
Gerrynka и на мен така ми казваха и наистина се оказаха прави.. Успешна учебна година и от мен! ;-)
Fiction7577
09-15-2011, 12:50
Успешна година на всички. :)
А що се отнася до времето, сякаш със всяка година минава все по-бързо.. :(
freegirl17
09-15-2011, 13:23
Успешна година и от мен :-) Дано да не е много трудна :-D
И от мен успешна година :)!
От мен също успешна година ! :)
sian4eto
09-15-2011, 13:46
успешна година на всички : )) и аз се присъединявам към темата (уча във финансово-стопанска гимназия с профил банково дело)..от книгите започнах да чета Дон Кихот изглежда интересна : ))
Хайде на всички да ни е успешна годината :wink: Иначе утре имам математика и химия /и на 17 вероятно пак/. Много ги обичам тия предмети 8-) Но имам нов учител и бая ме е страх. Нямам си представа какви са му изискванията, ако от първия ден започне да крещи... абе it's шубе time :lol:
Спор(Т)на учебна година - много да бягате и да не ви пишат отсъствия. 8-) [/b]
cookie_master
09-15-2011, 16:57
Ейй как мина при вас?
Аз като ги видях зайците и ми стана тъжно,защото си спомних как бях на тяхно място и колко беше хубаво :(
Ми как да мине. Лекция 2 часа, която никой не слушаше. Говорихме си с класа, разтъжавахме се, шегувахме се и така. След това с класната в класната. След това с класа без класната на разходка. И всичко ОК. 8-)
На нас ни казаха, че утре ни е първото входно. Nice, a? :smt047
powerman
09-15-2011, 17:50
При нас беше разходка от кафето до стаята и обратно.... дойдат 10 излезнат 15 ........ :D нагледахме се на зайчетата снимаха ни от телевизията по живо по здраво утре три разказвателни предмети.Програмата ни е натоварена с изключение на петък имаме тогава 6 часа ,от които 3 разказвателни.През другите дни 7 часа натоварена е програмата... Сега като почнат входните нива................. :(
Gerrynka
09-15-2011, 17:59
При нас беше разходка от кафето до стаята и обратно.... дойдат 10 излезнат 15 ........ :D нагледахме се на зайчетата снимаха ни от телевизията по живо по здраво утре три разказвателни предмети.Програмата ни е натоварена с изключение на петък имаме тогава 6 часа ,от които 3 разказвателни.През другите дни 7 часа натоварена е програмата... Сега като почнат входните нива................. :(
Абсолютно същото положение с програмата и при мен... Хубавата част е, че имаме повече испански :grin:
freegirl17
09-15-2011, 18:07
хах на нас директорката ни каза (9-12кл) да останем на двора да ни кажат програмата и в коя стая сме.Обаче аз като видях през каква тълпа трябва да мина за да стигна до класната и се отказах... та така утре не знам в коя стая сме нито какво имаме 1 час :D :D :D Иначе хич не искам входни :-x Чудя се на какъв език(бг или ае) ще са ми входните по разказвателните :-D
Colouring
09-15-2011, 18:51
И при мен не мина много зле.Отидохме,оказа се,че ще имаме нова ученичка в класа.Никой не слушаше самото тържество(?!),то и нищо не се чуваше,но това е отделен въпрос.Седяхме там сумати време,видях се с класа(не че имах голям мерак),влезнахме в училище и госпожата ни каза програмата за утре.Тя искаше да я продиктува за цялата седмица,но никой не носеше химикал. :lol: Само за утре си знам какво ще имаме,вече ще си я запиша тия дни..
След това стана малко тъпо,защото всички класове се бяха уредили да ходят някъде,само нашият клас се разпокъса и всеки си пое накъдето му скимне,ама какво да се прави..Аз също с приятели навънка и така.
От утре почва мъката. 8-)
Fiction7577
09-15-2011, 18:51
При мен също не беше особено голям кеф. Сменени са ни половината учители, тъкмо свикнахме с другите и айде пак. Имаме и нова класна, за което доста съжалявам.
Освен това въобще не съм на вълна "даскало". Не знам как ще я почна тая година, наплашиха ни от сега, че в 10 клас е най-големия зор.. :?
Colouring
09-15-2011, 18:55
Абсолютно не е най-големият зор.Точно пък в 10 клас,според мен,можеш да си отдъхнеш малко.Осми клас ти е напечено,защото си заек.В девети ти влизат пак всички разказвателни предмети и много трудно се свиква.В 10 си е всичко постарому,свикнал си вече и някак си спокоен.В 11 вече почва тормоза,пък за 12 да не говорим.
Всички ми казват,че в 10 е айляк.Не че няма да си учиш,просто няма да ти е толкова напрегнато.Не знам колко е вярно..
Иначе и ние може да имаме нови учители,но не е сигурно.Нищо не ни казаха по въпроса,утре ще разберем.Аз се радвам,че класната ни е същата! :grin: Много готин човек.
powerman
09-15-2011, 19:03
Абсолютно не е най-големият зор.Точно пък в 10 клас,според мен,можеш да си отдъхнеш малко.Осми клас ти е напечено,защото си заек.В девети ти влизат пак всички разказвателни предмети и много трудно се свиква.В 10 си е всичко постарому,свикнал си вече и някак си спокоен.В 11 вече почва тормоза,пък за 12 да не говорим.
Всички ми казват,че в 10 е айляк.Не че няма да си учиш,просто няма да ти е толкова напрегнато.Не знам колко е вярно..
Иначе и ние може да имаме нови учители,но не е сигурно.Нищо не ни казаха по въпроса,утре ще разберем.Аз се радвам,че класната ни е същата! :grin: Много готин човек.
+ на нас по физика са ни сменили учителя... сега ще е един ,който за 5литра ракия ще се разберем..... Утре ще видя учебниците по които ще учим да видим дали ни съвпадат с някои от съфорумниците :)
alexilaiho
09-15-2011, 19:31
В България трябва да съм 10ти, но тук в Испания съм 11ти.Иначе учим материал за 10ти клас.. абе като цяло в България пичове, си учите много излишни неща които изобщо няма да са ви необходими !! Но пък за това част от вас са много по-умни от тукашните ученици :) да не кажа голяма дума, но почти всички българи сме по умни от тъпите испанци
Gerrynka
09-15-2011, 20:01
В България трябва да съм 10ти, но тук в Испания съм 11ти.Иначе учим материал за 10ти клас.. абе като цяло в България пичове, си учите много излишни неща които изобщо няма да са ви необходими !! Но пък за това част от вас са много по-умни от тукашните ученици :) да не кажа голяма дума, но почти всички българи сме по умни от тъпите испанци
+ Братовчед ми живее в Испания и ми е казвал абсолютно същото
10 клас си е най - трудния поне тук. Тази година за последно имам химия, биология, физика и руски. И, о чудо на съдбата, всичките тези предмети ми куцат 8-) Така че, ако искам свястна диплома тази година трябва да се мъча адски. И в 11 клас всичко става прекрасно и весело :lol:
Иначе е станало някаква традиция учебниците по руски да са ми проблем. 8-) Трябва да намеря нещо дето го няма дори на сайта на издателството.
Пфф, надявам се тази година документите ми за освобождаване да минат по - бързо, че нашите секретарки имат уникалните качество да те гледат все едно си убил някой :lol:
smiirnoff
09-16-2011, 07:42
И на мен 10 клас не ми се струва някъв айляк. Точно 10ти имам най - много предмети, идва и практиката, збут-а ( :lol: ) и там още специални предмети. И, Боже, икономика о.О Защо? Не стига ли, че не харесвам географията, ми то сега и икономика. Вчера ни съобщиха колко изключително трудно ще ни е да си извиним отсъствията с бележка от родител. Някакви тъпи схеми, измислени от още по - тъпи парчета трябва да минаваме, за да се извиним по домашни причини. Blah
Класната ни е същата <3 Смениха ни якия учител по история : ((( и сега сме с тая, дето бяхме в 8ми клас. Поне не сме с другия господин, защото едва ли много хора щяха да изкарат при него :Д
И все пак не очаквам нещо кой знае колко да ми натежи в 10 клас. Ще го мина, пък 11 вече като ми се махнат от главата биологията, химията и там другите, които ще ги разкарат, ще се чувствам по - добре :Д.
P.S Тук в тази тема като гледам повечето имена и се сещам преди 2 години как със същите хора треперехме какво ще ни очаква в 8ми клас 8-) Еххх :Д:Д
Аз чак сега като си преглеждах програмата осъзнах, че тази година няма да имаме музика и изобразително.
О, как ще ми липсват тези часове. Бяха ми перфектни за разтоварване. И учителите много харесвах.
powerman
09-16-2011, 10:19
Аз чак сега като си преглеждах програмата осъзнах, че тази година няма да имаме музика и изобразително.
О, как ще ми липсват тези часове. Бяха ми перфектни за разтоварване. И учителите много харесвах. +1
Fiction7577
09-16-2011, 17:25
О, как ще ми липсват тези часове. Бяха ми перфектни за разтоварване. И учителите много харесвах.
Мда.... нашата по изобразително беше доста сбъркана, направо луда... ама падаше смях 8-)
Harmonyy
09-17-2011, 06:24
Оф тва много тъпо бе...единствените предмети,в които можеше да починеш и да се отпуснеш, ги нямаа :( Отделно половината ми учители са сменени=яко учене,за да се доказваш на ново..не че при старите не се учеше,но някак си като знаят,че си си редовен,правеха компромиси..Отделно програмата ми е супер тъпа..има дни,в които имам по 3 разказвателни предмета,и такива,в които имам само 1..тцтц не се научиха тия хора...откакто съм на даскало веднъж не са направили програмата както трябва..
btw.всички ли ходихте на даскало днес..аз реших да пропусна,щото още нямаме дневници..
Fiction7577
09-17-2011, 06:34
Аз ще ида, защото дневници имаме още от вчера. Двама от класа изгърмяха със 2 неизвинени отсъствия вече, имаме и 2 двойки.
Бързаме да наваксваме нещата! : 8-)
xXFlameXx
09-17-2011, 13:05
И ние имаме дневници, имената и учебните предмети не са написани, но ни пишат отсъствия.. :? От другата седмица започват входните и просто не знам какво ще правя :neutral:
Colouring
09-17-2011, 14:19
Аз и вчера,и днеска си спестих по един-два часа.Вчера отидох за втория,пък днеска освен че отидох за втория,си тръгнах и след четвъртия. :lol: Ами така де.. нямаме дневници,учителите не пишат отсъствия,пък и е събота и целият народ го няма. 8-)
Аз май ще имам само нов господин по Етика и Право,физултура(мейби) и предполагам още някой,но вече другата седмица ще разберем.
След празника ще ни се входните и съм доволна,че от другата няма да ни почнат.
Охоо, вие сте добре щом можете да пропускате часове, дори и дни. 8-)
При нас няма такъв филм. даже направихме две входни. часовете НЕ бяха намалени. Но и на нас ни сменят даскалите. :? Идват някакви строги и взискателни. Кофти... Програмата що-годе я бива. Единия ден имаме 3 разказвателни, два дни - 2 разказвателни и два дни с по 1 разказвателен.
Днес си е учебен ден, не виждам абсолютно никаква причина да се отсъства.
И ние нямаме дневници, нито пишат отсъствия, но не се и налага. Всички си бяхме на училище днес. И не само ние всъщност. Сигурно малко са били хората, които са си намерили нещо жизнено по-важно за правене.
K0rTexXx
09-17-2011, 17:00
Рано е да се каже дали е трудно в 10 клас.Силно се надявам да е по - лесничко :)
Здраве и успехи на всички :D
П.С: Това съкращение "ЗБУТ" ме побърква от смях, честно! :D :D :D
xXFlameXx
09-17-2011, 17:13
Ииии аз не разбрах? ЗБУТ? :-o
K0rTexXx
09-17-2011, 17:15
Ами хората, които учат в така наречените "техникуми" или сега май се наричат "професионални гимназии" имат този предмет :)
ЕДИТ: ЗБУТ - Здравослвони и безопасни условия на труд
roadrunner
09-17-2011, 17:38
Дали ще има входно по етика и право (психология), че се чудя да седна да прочета утре някой и друг лист...
При нас няма да има. Господина каза, че Етика и право си е съвсем друг цикъл. Но за вас не знам. :)
Би трябвало да няма, защото двата предмета нямат нищо общо(с изключение на даскала де :D:D:D).
Fiction7577
09-17-2011, 18:42
Все още не сме имали... чакам да каже г-на ни. Но се надявам, да няма... все пак това е съвсем друг предмет.
crowberry
09-17-2011, 19:28
Чух, че тая година ще е тегаво. От книгите.. 3 ги почнах и стигнах до средата, ама като ми стават скучни.. ги зарязвам. От втория ден почнаха с входящи и хич не се изкефих, ама какво да се прави...
Colouring
09-17-2011, 19:38
Леле,вие сериозно ме изненадхте.Как от днес още входни бе? :shock:
Ние все още преговаряме.Но пък петък,освен Физиката,нямаме други разказвателни и тия два дена ни беше лека програмата.Другата седмица вече ще е тегаво..
По ФВС ще ни преподава каратист :lol:
Ще имам друга учителка по английски и ми са адски смесени чувствата.
И още повече се убеждавам какъв свестен директор имаме :shock:
smiirnoff
09-17-2011, 21:13
Ами да, ЗБУТ е Здравословни и безопасни условия на труд. Чудно в понеделник 2 часа при Стоичков, забележете :D Викат му Камата, щото винаги си носил кама в себе си ... :lol: След това 3 часа практика и накрая Техника на строителството 8-) Понеделник ще е кофтЕ :Д
Иначе и при нас не пишат отсъствия, няма дневник, вчера доста хора ги нямаше от класовете. Днес дойде директорката да ни се скара на целия клас, защото вчера имахме 2 часа Сградостроителство и решихме втория час да се разкараме - то тая и без тва нищо не правеше... Та, както и да е, още на 2рия ден почваме малко тегаво в отношенията с директорката, жалко за нас. Входните почват чаааак след празниците, доволна съм, ще имам време за всичко. Г-на по икономика е някакъв пич, малко ме приспива с нещата, които говори, ама на мен честно казано този предмет не ми е много интересен.
Понеделник ще е тегаво...
Fiction7577
09-18-2011, 09:00
Като си гледам програмата и направооооо... ми се плачеееее 8-)
Моята програма по-бива. Имаме най-много по 2 преразказвателни на ден. (като не броим само че имам по четири часа физика седмично). Някои от входните ще ги правим чак към началото на октомври, а други - до края на месеца.
По бълг. пак сме с директора и той вече ни даде мини контролно, което нарече писмено изпитване, ама си беше точно контролна.
Сега избягвам да мисля за училище. Още ми е ненастроено. 8-) Мисълта за входни веднага я отхвърлям, щото кат почна да ги мисля се сдухвам. :D И за това ся си ми е много добре, но след няколко дена когато яйцето опре до задника ше мрънкам. 8-)
JustMakeMeBelieveAgainN
09-18-2011, 16:22
хаха, и аз като си гледам програмата и ми се иска да заплача- по 3 разказвателни всеки ден освен сряда , wtf? Входни имаме другата седмица и трябва да се разуча , ама хич не ми се започва :(
Оххх Боже, от какъв зор трябва предметите да са с толкова дълги имена?! :-x Просто се чудя, коя умна глава го е измислила, видиш ли да се казват само химия, биология не е достатъчно :x
Иначе утре ми е първото входно за годината и то по руски 8-)
Снимките ми за документите станах чудни, не мога да го повярвам още :lol:
xXFlameXx
09-19-2011, 17:10
Много ме е яд, че сега трябва да учим предмети, които не харесваме и не ни влекат, нооо такава ни е учебната програма.. Вие как мислите? Няма ли да е по-добре, ако избираме какви учебни предмети да учим? На мен например математиката ми е слабост, но сега трябва да ходя на уроци и да давам пари, само за да имам прилична оценка.. Сега не ме упреквайте, знам че другите предмети са за обща култура, но някак си да преобразуват системата.. :(
Абе, че ме е яд, яд ме е 8-) Добре бе, след като съм в хуманитарен профил, как се очаква аз да ги разбирам математиката, химията и пр.? И това като се смеси с тая мания всичките учители да мислят, че предмета им е единствен и незаменим, и сме длъжни да знаем ВСИЧКО.
Това за общата култура ми е адски смешно понякога. Видиш ли аз излизам с приятелите си и почвам 'А ти, приятелю Х, знаеш ли че монозахаридите..." и почвам да редя биологически локуми, подплатени с ръкомахане в стил професор Вучков :lol:
Fiction7577
09-19-2011, 19:19
Абе, че ме е яд, яд ме е 8-) Добре бе, след като съм в хуманитарен профил, как се очаква аз да ги разбирам математиката, химията и пр.? И това като се смеси с тая мания всичките учители да мислят, че предмета им е единствен и незаменим, и сме длъжни да знаем ВСИЧКО.
Това за общата култура ми е адски смешно понякога. Видиш ли аз излизам с приятелите си и почвам 'А ти, приятелю Х, знаеш ли че монозахаридите..." и почвам да редя биологически локуми, подплатени с ръкомахане в стил професор Вучков :lol:
Това ме застреля, заклевам се! :razz:
Colouring
09-19-2011, 20:00
Абе ясно е,че образователната система в България куца.Винаги е било така и винаги ще бъде. :?
Аз повечето учебници вече си ги намерих втора ръка. :grin: Останаха ми само 2-3.Ние тая седмица входни нямаме,чак от другата почваме,но като се замисля какво учене трябва да падне тия четири дена,през които няма да съм на училище...малеееееее! :smt096
Мен цялата подготовка ме съсипва.
Не може ли просто да ходим на училище с една тетрадка, да правим контролно веднъж на всеки месец и всички да слушат в час?!
Защо трябва да се занимавам да търся тетрадки с еди-колко си листове (по всеки предмет си имат изисквания), да тичам за снимки, за бележници, да подписвам наредби, да тичам при секретарката, после до директорката. Да си губя времето в ходене по другите класни да разпитвам за учебници.. Да мисля за моливи, химикалки, гумички, острилки, линий, триъгълници..
Ето тези дребни неща ми убиват желанието на мен !!!!!
Jus7DreamBoy
09-19-2011, 20:26
deamn... и аз съм 10 ти клас и усещам че тая година ще ми е най трудната остави по 3 разказвателни на ден а и 6 часа математика :shock: :shock: а аз я мразя толкова много :x :x
xXFlameXx
09-20-2011, 11:06
Аз се чудя защо като си в езикова гимназия трябва да имаш и предмет математика? Това ми е супер странно, аз съм забелязала, че на хората, на които им се отдава език, не им се отдава математика. За какво ще ми послужи тази математика. Тези уравнения кой ги използва в живота? Ще кажете: математиката трябва да се учи, за да развива мисълта и логиката на учениците. ОК, да измислят някакъв друг предмет за развиване на логическото мислене, например логически задачи.. Но това си е лично мое мнение, надали някой точно мен ще чуе.. Ние учениците нямаме право на глас за нищо.
Colouring
09-20-2011, 12:14
Не знам защо толкова се оплакват учениците от тази Математика.Аз предпочитам хиляда пъти нея,преди някой разказвателен,примерно.Даж е понякога ми е интересна. 8-)
Иначе днеска госпожата по Литература много добре ни препита целия клас... никой нищо не знаеше.Всичко сме забравили.СРААААААМ!
По История тая жестоко ме стресна за класната.С учебниците пък е пълен ад-кой какво намерил,пък какво му трябвало,пък колко пари,пък на еди кой си приятеля щял да ми намери Физика,а оня там Химия,пък ще съм с тетрадката на третия...Ще ми гръмне главата. :-x
BrainlessROCKBABY
09-20-2011, 13:32
абрр, абррр, бррр...
Математика х9 на седмица ;д
сега покрай входните изпушвам ;х
Почти всички по-горе се оплакват от математика, аз предпочитам по 10 часа математика на седмица, отколкото да имам 8 часа Биология и 6 часа Химия и още 2-3 профилиращи предмета.
Някъв ад е. Наблъскаха ни входните първите два дни от другана седмица. Имаме 6 входни за 2 дни. И после що не сме учили... :-x :?
Всеки даскал гледа себе си и да се оправи с входните набързо и хич не ги интересува, че имаш по няколко входни на ден.. :-x
Е, по закон входните и контролните не трябва ли да са по едно на ден? То именно за това днеска имахме проблеми, защото географията, БЕЛ и биология се падат в един ден, а не можело.
По незнайни причини сенсей много ми хареса. Як човек, но по предмета му хич ме няма 8-) Утре първи час при нова учителка, нямам си на представа какво да очаквам :?
Иииии чак другата седмица ще минавам през комисия, от 5 приемни дни се оказа, че доктора идвам само през единия 8-)
JustMakeMeBelieveAgainN
09-20-2011, 18:21
Ох,леле хора, бръмна ми главата.. днес имахме две входни (дори не бяхме предупредени за тях :X )май ги направих де, ама е толкова нечестнооооооо ;x утре имам още две входни и в понеделник още три(е тва са истински страшните входни) и на всичкото отгоре съм в специализирана паралелка по немски и имам супер многото думи за понеделник...през "ваканцията" ще пада голямо учене :?
Fiction7577
09-20-2011, 18:23
Днеска тая по английски направо ме разби. Вчера също имахме часове при нея (2 един след друг), при което тя ни каза, че смята утре (б.р. днес) да ни е входното. Ние и отказахме, тъй като вече трябваше да учим по немски за следващият ден. Разбрахме се, да го правим другата седмица.
И днеска тая жена пристига със листите и почва да ги раздава! :shock:
Питаме я защо ще се проведе сега входното, след като се разбрахме, а тя отговори "Ааааа, ми да, разбрахме се, ама напечатах ги вече и...." ](*,) ](*,)
Поне добре, че е английски и що-годе се оправяме без да сме пипнали нищо от няколко месеца... че ако беше някой разказвателен, край!
Имахме и за пръв път Етика и Право. Като взехме първият урок, ми се стори приятна, все пак каквото и да е, едва ли ще е толкова отвратителна колкото онази логика! :?
И така..
8-)
От сегашните 11 клас ми казаха, че Етика и право е много по-приятен предмет, отколкото Психология и логика в 9 клас. Още не съм карал такъв час, но и аз си мисля, че няма да е толкова гаден, колкото логиката.. 8-)
Colouring
09-20-2011, 18:57
Господина ми по Етика и право е тоооооооооооооооолкова скучен.Не,няма такъв флегматичен и бавен човек просто!Отсщява ми се всякаква етика,всякакво право.. :lol:
Аз 8 клас примирах за тая Психология,пък накрая се оказа доста скучно.Открийте ми разликата между лимон и портокал.WTF?Пък аз мислех,че ще се задълбаем в някакви дълбоки психологически мисли. 8-) Ta нямам големи очаквания и за тая година по този предмет.
Fiction7577
09-20-2011, 20:49
Господина ми по Етика и право е тоооооооооооооооолкова скучен.Не,няма такъв флегматичен и бавен човек просто!Отсщява ми се всякаква етика,всякакво право.. :lol:
Аз 8 клас примирах за тая Психология,пък накрая се оказа доста скучно.Открийте ми разликата между лимон и портокал.WTF?Пък аз мислех,че ще се задълбаем в някакви дълбоки психологически мисли. 8-) Ta нямам големи очаквания и за тая година по този предмет.
Вас ви караха да откривате разликите между лимона и портокала ли? :shock:
Иначе ние не че задълбахме в някакви човешки мисли, но учихме кога можем да видим дали отсрещният човек ни лъже, какви са признаците, защитните реакции на индивида, дори за сексуалните контакти и какво ни подтиквало да ги правим.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Не знам другите какво са учили по Психология.. :lol:
ООхх аз днес (вече вчера) имах 1 входно,за което не бях предупредена.. по етика .. и това е добре 8-)
Гледам народа само се оплаква. Какво да се прави тия даскали искат да ни убият с контролни - бавно и мъчително. :-x По Английски сме с учебника на Кембрижд - Objective first certificate.
Аз пък още нямам входни :-P :lol:
Днес разбрах какъв мит е моя 'перфектен' английски. Правя грешки, което адски много ме мотивира да се старая повече. Все пак това ми е кандидат-студентския изпит, вероятно и матура ако не избера историята :-o Просто ако не оправя времената ще гледам ЦИЕК през някакъв страшно крив макарон. Иначе учителката ми харесва, личи си че си разбира от работата.
Fiction7577
09-21-2011, 18:39
Мисля, че съм в най-лошият клас в целия град. Сякаш с конкурс са ги избирали. :o
Мисля, че съм в най-лошият клас в целия град. Сякаш с конкурс са ги избирали. :o
моят клас също - даже класният така ни каза :lol:
На нас вече ни мина входното по английски. Даже ни го върнаха. Справила съм се много добре. От 90 въпроса, имам 88 верни. Госпожата каза, че това е най-добрият резултат в класа. *минутка да се похваля*
По по-голяма част от останалите предмети входното ще е другата седмица, имам някакви очаквания само за математиката. Мисля, че ще се справя с всичко, защото и за моя изненада в главата ми е останал материала от миналата година.
За другите предмети въобще няма и да мисля. Ясно ми е какви знания са ми останали в главата. Не очаквам нищо.
8-)
Inloveee_
09-23-2011, 13:20
Хора аз пък си мисля, че тази година ще е къде, къде по-трудна и от 8 и от 9-ти клас. Аз само като разлистих биологията и физиката и ми стана лошо! :D
pressiana
09-23-2011, 20:48
Нашите учители са много готини! Особено по Етика госпожата, любима ми е просто. И предметът изглежда интересен .. А химията, физиката и математиката ще гледам да ги избутам някак .. :?
Абе хора вие по АЕ с кви учебници ще сте?
xXFlameXx
09-24-2011, 06:32
По английски учебника ми е на Oxford - Headway Pre-intermediate The Third Edition. Като цяло ми харесва учебника. 8-)
Ние ще сме с червения на Solutions.
freegirl17
09-24-2011, 07:58
И ние сме със Solutions но май беше син :D
Colouring
09-24-2011, 09:22
Не съм го виждала,ама издателството е Upstream. :)
smiirnoff
09-24-2011, 09:57
Ние сме с Opportunities for Bulgaria part 3 ...
Тази година започваме втората половина на Prospects Intermediate.
JustMakeMeBelieveAgainN
09-24-2011, 12:51
Upstream A2+ Part two :?
леле, хора, тея дни не мога да ги усетя, че съм във "ваканция" |( да не казвам голяма дума, ама бая поучих особено по история и биология за входните в понеделник... и май накрая много учене,много учене..разочарование..дано не стане така, де :D вие к'во правите..нещо темичката ни замря тея дни :(
cherrygloss
09-24-2011, 13:50
И аз съм 10ти тая година 8-) Дано не е много трудно със всичките разказвателни, които сега са по 2+ часа. Следващата седмица съм затрупана със входни и тея дни само уча :?
А по английски ни прави на нищо от учене и проекти книги, нали иска да вземаме Advanced 11 клас..
И аз тия дни зубрих за входните. :( Веднъж мине ли тази седмица всичко ще свърши. Но дано и резултатът е добър. Понеже ако изкарам някаква четворка ще има да я поправям цял срок. Успех ви желая с входните! :)
joannalof
09-24-2011, 17:04
Присъединявам се към групата 10 клас съм :) Всички казват,че тази година ще е доста трудно :( има ли някой който ще е по учебника математика на архимед второ равнище ?
pressiana
09-24-2011, 18:47
Аз съм с Upstream B2+ за 2ра година. Много тъп учебник, думи нямам.
Colouring
09-24-2011, 18:53
Аз съм с Upstream B2+ за 2ра година. Много тъп учебник, думи нямам.
Защо мислиш така?
Присъединявам се към групата 10 клас съм :) Всички казват,че тази година ще е доста трудно :( има ли някой който ще е по учебника математика на архимед второ равнище ?
Аз съм с този учебник..:P
Pantheratigris
09-24-2011, 20:43
Да се запиша хора.. Здравейте
Fiction7577
09-24-2011, 21:46
Аз също.
^ И аз.
Обаче няма да си купувам учебник.
Миналата година само прах събираше в нас, та и него трябваше да чистя от време на време.
Учебникът по Английски език е на Solution - оранжев е. Поне по него ще учим до 1 срок на 11 клас.
joannalof
09-25-2011, 18:27
Аз също.
Е някой ако е навит да си помагаме с някои задачи като закъсаме :D ние попринцип работим по сборника Б и В група.
freegirl17
09-25-2011, 18:40
Аз съм навита (въпреки че учебника ни е 1-во равнище :D ).Не знам точно коя група от сборника ще решаваме,но предполагам че е Б :-) :-) :-)
Fiction7577
09-25-2011, 19:14
Ми.. ако някой закъса с някоя задачка или нещо такова, да пише тогава... току-виж се намерил кой да ни измъкне от батака :-D
Оххх, почна вече седмицата на входните :( Xайде късмет на всички и отлични оценки ^^
Късмет на всички и от мен.
Аз като си гледам програмата за днес изтръпвам направо. За утре не ми се мисли. Предполагам, че срядата ще е най-спокойна. Четвъртък и петък, най-много още някое входно за правене да е останало. Ама сега тези първите два дни са направо... :smt095
Colouring
09-26-2011, 12:14
Днес имах входно по Немски(което според госпожата е само първа част :shock: ) и по География.За немския знаех-уж учих,ама да видим.И все пак няма да имам 6.За втората част трябва да се стегна.По география направих каквото направих.Не съм учила.
Утре ми е малко по-спокойно.Мисля,че няма да имаме контролни(или поне такива,за които не знам),но имам доста домашни и доста за учене.
Сряда ми е доста натоварено-по физика(за която се притеснявам ужасно много),биология и АЕ(мейби).
Тази седмица е ад,ама и другата ще е такава.
Успех на всички с входните!Каквото-това. (:
Въпрос-вие коя смяна сте?
Аз съм първа и така ми е по-добре честно казано.Въпреки че ставам рано я предпочитам пред втора,защото ми остава повече време за всичко. :)
leimmortalle
09-26-2011, 15:11
Ааа и ние сме първа и немога да дочакам втората смяна. Супер много ми се спи. Все още по-нищо не сме правили входни, нито пък гледам да наблягам на входните. Да си извадя някоя 5ца или 4ка и след това стагам са и 10 клас трябва да мине без проблеми. Айде успрех на всички.
ПП: уча в омг пловдив и мразя униформатА, но какво да се прави. Е ест понякога така СЛУЧАЙНО го пъхам в раницата.. :D :D
Аз съм първа смяна. При нас друга няма. :P
Fiction7577
09-27-2011, 07:48
Аз съм втора... и е ужасно.. :(
JustMakeMeBelieveAgainN
09-27-2011, 08:26
Аз съм втора... и е ужасно.. :(
Аз също.
Е някой ако е навит да си помагаме с някои задачи като закъсаме :D ние попринцип работим по сборника Б и В група.
Аз пък ще съм и с 2-те равнища ... имам всеки ден математика а в сряда имаме 2-ва поредни часа математика... утре ще ни изпитват , направо не ми се мисли !!! :X:X:X
тая година се очертава да е по-смотана и от предишната :booooomb: вчера правихме входни по френски и химия на френски, ще имам 2 и по двете :( шибан френскии
xXFlameXx
09-28-2011, 10:11
Днес беше ужааасен ден!! 3 входни почти едно след друго, за едно от които дори не знаехме... Ама кво да се прави.. Дано след като минат тея входни вече всичко да си дойде на мястото, че ми писна! :booooomb:
BrainlessROCKBABY
09-28-2011, 10:46
входно по АЕ, после zzz, после входно по Биология :D
ArchilonShadowheart
09-28-2011, 12:25
По физика входното беше ЕПИЧНО. Хем не беше много трудно, хем имахме и кръстословица.
За най-голямо щастие темата беше Атомна физика, която ми е любима. Останалите тематики (Електромагнити, Кинетични) там съм "гола вода" както казват, 'щото мързелувах предишните години :D
П.П Търся учебник по Литература на "Кръгозор"...вече ги нямало в тираж..
Скайп: osoboso95 да се разберем за цената :P
Fiction7577
09-28-2011, 17:11
Още ли ви натискат за тоя учебник на Кръгозор? Щото на нас вчера даскалката сетне се сети да проумее, че учебника е спрян от печата и трябва да го смени. Сега ще сме на Просвета, ама още не съм си го купила...
Правихме и входно по физика-ужас! Нищо не направих! 8-)
А по биология падна епично преписване... 8-)
Днес беше входното по биология. Всичко направих без една задача, която нито сме преговаряли като материал, нито ни е казвала че ще има подобни. Лично мнение - справих се добре. То с учене ставало, а не с 'Айде още малко дееее!'
Иначе за учебници, които са излезли от тираж, не мога просто да не спомена 'Нет проблем' Тоя учебник се подигра с мен и семейството ми :lol: Аз трябваше да намеря това чудо издадено през 1994. Открих го в на майната си в една училищна библиотека, в друга област на България :lol:
Иначе нямам на представа дали ще е полезно, но провери в руските сайтове за нещо. Веднъж намерих един комплект от 3 учебника+учебните тетрадки+ аудиото, който беше на издателство Анубис. :)
Продавам учебници за 10 клас както следва:
1.Литература 10 кл.изд.Диоген
2.Биология 10кл. изд.Гея Либрис
3.География 10кл. изд.Гея Либрис
4.Математика 10кл.изд.Регалия 6
5.Етика и право 10кл.изд.Анубис
6.Химия 10кл. изд.Анубис
7.Информационни технологии за 9 и10кл.изд.Нова звезда
8.Български език 10кл. изд.Д-р Иван Богоров
9.Физика и астрономия 10кл. изд.Булвест 2000
Чуждоезикови учебници
1.Английски език Headway Upper- Intermediate
2.Smash/Student,s Book 2 изд.Macmillan
Цени 50-60% от коричната
e-mail: georg94@mail.bg
Здравейте и от мен : )))
Днес си купих учебника по физика, отворих го и реакцията ми беше - :shock: ... никога не съм я разбирала тая физика 8-)
ArchilonShadowheart
09-30-2011, 10:32
:D
I'm sick ...буквално! 8-) Вчера ми беше крив света, днес изобщо не можах да отида до училище. :? За физиката какво да кажа - разочарованието ми като разбрах, че учебника ще е за две години и всички яки неща, на които се радвах, остават в 11 клас беше огромно :x
Някаква абсолютна скука ми е... само чета форума на СУ и пиша йероглифи :D
ArchilonShadowheart
09-30-2011, 18:05
I'm sick ...буквално! 8-) Вчера ми беше крив света, днес изобщо не можах да отида до училище. :? За физиката какво да кажа - разочарованието ми като разбрах, че учебника ще е за две години и всички яки неща, на които се радвах, остават в 11 клас беше огромно :x
Някаква абсолютна скука ми е... само чета форума на СУ и пиша йероглифи :D
Пич/ка, погледни го от добрата страна. При нас доста промениха учебния план, така че е много възможно излишния 12-ти клас да го премахнат !
Абе те плана едва ли ще го сменят, нищо че директора ни се извява като реформатор от както го назначиха :lol: Иначе това си е от сума ти време разделение на учебника на две, но понякога загрявам изключително бавно 8-)
Току-що осъзнах, че има вероятност контролните ми по химия и математика да бъдат в един ден :smt051 Мразя настинката :-x
Fiction7577
09-30-2011, 18:38
Здравейте и от мен : )))
Днес си купих учебника по физика, отворих го и реакцията ми беше - :shock: ... никога не съм я разбирала тая физика 8-)
И аз съм така... хиляда формулии.. :shock:
В понеделник ни е входното по математика, а пък преди училище съм на урок по немски... ще трябва почивните дни да уча.. :(
При мен повечето входни минаха. Даже някои ни ги върнаха.
По математика получих очакваната оценка и съм доволна.
Физика - задачите бяха ужасни, имаше много въпроси и още толкова формули, но бях ги погледнала преди часа и ми бяха останали в главата. Реших си всички задачи, попълних всичко, сега остава да видя дали и вярно съм го направила.
Химия - първите няколко въпроса бяха лесни. Направила съм 5/6 от теста, надявам се поне това, което съм написала да е вярно. Всъщност сигурна съм, че е вярно. Ако имам грешка, ще е от недоглеждане.
Биология - Олеле! Едвам съм хванала тройката. Даже не ми се говори.
Информатика - това беше някаква пародия. Дадоха ни входните и след секунди всички листове бяха върнати обратно на госпожата, защото никой нищо не знаеше. Тя обаче ни ги върна обратно, отказвайки да ги приеме празни. Аз успях да реша една от задачите, помагайки си с интернет, когато тя не гледаше.
Информационни - същата работа. Там поне беше с ограждане. Пак си помагах с интернет.
Етика и право - да речем, че съм се справила някак. Другата седмица ще видя за колко.
БЕЛ - тук имам малко по-големи очаквания, поне частта с българския. Литературата не ми вървеше миналата година, съответно нищо не помня.
Всичко останало е за другата седмица.
Тези, които останаха са още по-отвратителни и надеждите ми все по-бързо умират.
Нямам търпение да свършва тази шумотевица около входните и да започва нормалната учебна година.
Inkognoto
10-01-2011, 13:29
Здравейте! Аз също съм 10ти клас, в понеделник ми предстои входно по биология и доколкото знам в цяла България всички ученици правят едно и също, така че може ли някой който е правил да пише какво е било :)
Colouring
10-01-2011, 18:26
В цяла България?Абсолютно не вярвам.Кой ти каза?
И все пак-нашето беше за строежа на клетките,прцесите,извършва щи се в нея.. ъъ,не помня друго. 8-)
Fiction7577
10-01-2011, 18:34
Не вярвам да е едно и също в цяла БГ.
Нашите бяха за системите - храносмилателните, половите и т.н.
Кво да ви кажа.... очаквам да ми е добра оценката, а и доста преписване имаше.
По БГ вероятно ще е лош резултата, тая ми дръпна листа, с предлога, че се "въртя"... :razz:
А по физика едва хванах 3! :razz: :razz:
Средният успех на випуска на това входно по физика беше 3,30! :lol: :lol:
Inkognoto
10-01-2011, 18:57
Еми на нас така ни казаха.. не знам може и да са ни метнали нещо :D
^ 100%
При нас десетите класове, в различните паралелки ни бяха различни тестовете, пък какво остава за цяла БГ. 8-)
Офф, вече ми омръзна от тези входни, искам по - скоро да започваме с новият материал. То всеки ден по нещо контролно... пхууу Тези учители цяла лято май са се побъркали. :x
Colouring
10-02-2011, 09:28
Леле,хора,този мързел ме убива. :shock:
Имам наистина много за учене,но все не мога да се помръдна и да се захвана.Постоянно си отвличам вниманието.Всъщност,в момента не съм чак толкова натоварена,но дори и да съм,все не мога да седна и да уча като хората.
Не знам просто..
Не мога да се оттърся от безгрижните летни дни и сега с всички входни,тестове,изпитвания,� �оито предстоят.. и ми гръмва главата.Не мога да се съсредоточа изобщо.
И миналата година бях също доста отпусната.Изкарах отлични оценки накрая,но все си мисля,че трябваше да съм по-продуктивна.
Тази година същатата работа.Започвам годината с такова нежелание и мързел,че няма някъде.
^ И аз съм по същия начин. В момента нямам кой знае колко много за учене, ама пак не мога да седна да се съсредоточа. Дано сега, като съм вече втора смяна да се мобилизирам малко с това училище. :)
cookie_master
10-02-2011, 17:50
Моите входни бяха всичките в една седмица.В 1 ден даже имахме 3 :(
Fiction7577
10-02-2011, 17:52
Утре входно по математика... уж ги разбирам задачите, ама с тоя новия даскал не знам какво да очаквам...
Във вторник пък входно по история, г-жата е самата смърт, в пълният смисъл на думата, направо не знам какво ще правя... :-o
Що се отнася до мързела - дааа.. и аз съм така.. :(
Вързах някак си 3ка на входното по физика... не мога да опиша колко го мразя тоя предмет просто 8-) Иначе другите входни минаха г/д добре само това по химия остана.
А по етика и право какви антологии трябва да купувате? :-o
cherrygloss
10-02-2011, 18:25
В... не мога да опиша колко го мразя тоя предмет просто
сейм хиър , отвратителен ми е 8-)
И аз съм така Физика, Химия - МРАЗЯ ГИ ! Особенно както това лято бях на поправителен изпит по химия
Colouring
10-03-2011, 17:10
Във вторник пък входно по история, г-жата е самата смърт, в пълният смисъл на думата, направо не знам какво ще правя... :-o
Абсолютно същото.Утре по история,госпожата е ужасна,а наученото(поне при мен) хич го няма.
Нас входните ни минаха. :grin: Що годе успешно. :) Тази седмица започнахме редовно с учебници, уроци и ..... гадост. :( Изморявам се хипер много особено когато имаме 7 часа. След даскало до 4 - 5 навънка, после зубкане, малко комп, а за тв няма време. Резултатът е - тотали тайърд. :smt010
Pantheratigris
10-03-2011, 19:40
хора,такъв мързелл никога не ме е налягал :?
Fiction7577
10-04-2011, 06:15
Мен той ме е налегнал от 5 години, вече не му обръщам внимание 8-)
Colouring
10-07-2011, 09:54
Набори,къде се изгубихте? 8-)
На нас входните ни свършиха,даже някои ни ги върнаха,но оценки ще споделям всичко като е готово и проверено.Засега е добре,но можеше и още.
Учителите вече почнаха да изпитват,гадно е и чакам ваканцията. :lol:
При нас не само, че минаха входните, ами вече имаме оценки от писмени и устни изпитвания по някои предмети.
Черешката на тортата е, че още следващата седмица започваме с контролните. Мъка!
Ние пък като най-големите шматки си имаме още 1-2 входни другата седмица.. :D
Днес съм много разочарована от едно входно. Просто очаквах повече ..... :x
leimmortalle
10-07-2011, 18:46
Ехее, наистина ли ви пука толкова за входни нива.. Гледам някой са изморени след седмия час.. ами тези който имат по 8 часа или пак 1-2 нулеви кво правят. Стягайте се 10 клас е важно, и аз съм супер мързел и определено трябва да седна повечко да уча. Иначе входните повечето минаха уж добре. Само по инофматика е проверена и имам 6 :grin: Детска радост... :D
Fiction7577
10-07-2011, 18:47
Аз лично не почвам особено добре тая година. По история, химия и физика се издъних много жестоко....
leimmortalle
10-07-2011, 18:52
Аз лично не почвам особено добре тая година. По история, химия и физика се издъних много жестоко....
Мен определено за история и химия грам не ми пука. Първо че се са ми интересни, второ че не са ми нужни никъде, поне за сега съм се ориентирал към графичен дизайн или информатика. Биология и география също не давам зор, но са ми интересни и квото си запомня в час и все пак като отидем някъде трябва да се ориентираме.. :D Другите предмети редовно ще се учи, особено немския че си е*ало мамата.
joannalof
10-07-2011, 21:00
Входните тая година тотално се провалих,а хем учих :o
Да попитам има ли някой който учи по-интензивно инфорамитка,на С++? За мен няма такъв ужасс-никога не мога да се оправя с тая наука :-x нищо не разбирам,само ми смъква успеха адски
Fiction7577
10-07-2011, 21:38
Аз съм в паралелка с информатика, но С++ го взехме тази година, преди около 2 седмици. В девети клас се учихме на С.
leimmortalle
10-08-2011, 08:00
Решили ли сте след 12клас къде ще ходите. Смисъл определен университет има ли или с какво ще кандидатствате. Споделете, че ми интересно пък и трябва да почваме да се ориентиране към някъде си.
Решили ли сте след 12клас къде ще ходите. Смисъл определен университет има ли или с какво ще кандидатствате. Споделете, че ми интересно пък и трябва да почваме да се ориентиране към някъде си.
Аз съм решила какво искам да уча след това, обаче още се колебая къде точно да го уча. Лошото е, че ако уча в България, ще трябва да си остана тук на работа. А това пък от своя страна въобще не е добра оферта. Това, което искам във всяка държава е различно и изборът ще е много труден.
За кандидатстването ще ми трябват точно тези предмети, които мразя! Въобще не си завиждам... :D
Аз реших къде ще ходя и с каква специалност. Трудна специалност съм избрала, но страшно ме влече. Учи се много, често казват че социалния живот замира, но $#%#$^# искам да уча точно това 8-) Иначе се влиза с изпит по език, което много добре.
От утре се връщам на фронта, където ме чакат ненаправените входни 8-)
Fiction7577
10-11-2011, 06:09
Много жесток мързел ме е наел.. а и вънка има силен вятър и вали обилно.. доспива ми се.. :?
BrainlessROCKBABY
10-11-2011, 07:13
тея входни ми смачкаха самочувствието ;д 4 и 3 ;д;д
вече и нормална контролничка сме правили ;x писна ми от тва ПМГ :smt120
Incineerate
10-11-2011, 09:03
Днес ни върнаха входните по БЕЛ. Целия клас без 4 човека (в класа сме 26) имаме двойки :(
Fiction7577
10-11-2011, 09:41
Днес ни върнаха входните по БЕЛ. Целия клас без 4 човека (в класа сме 26) имаме двойки :(
Стига бе.. :shock:
Incineerate
10-11-2011, 10:45
Да за жалост е истина, и миналата година беше така на входното по БЕЛ....
Colouring
10-11-2011, 11:11
По всичко ни върнаха входните,освен по биология,където мисля,че имам шанс за 6,но може и нещо средна работа да изкочи. 8-)
Отчетът ми е,че на входните по някои предмети се справих супер,на други яко се издъних,както и съм очаквала.Гордостта ми е,че по БЕЛ имам две 6,единствена от целия випуск(да се отбележи! ;д),и издънките леко се покриват. 8-) А именно географията-3(не се оправдавам,но целия клас има толкова) и история-4(НЕ МОГА ДА ОПИША КОЛКО МРАЗЯ ПРЕДМЕТА,ГОСПОЖАТА,ЧАСА И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ИСТОРИЯТА!).По другите предмети имам 6-ци,като по АЕ вече са две,тъй като ни изпитваха и на английска книга.
Incineerate
10-11-2011, 15:44
Еее браво. Явно си много умен/на ^^. А пък на нас господина ни по история е голям пич :D
Не знам ама тая Етика е пълна трагедия .. как ще прокопсам по тоя предмет не знам .. имам да пиша анализи а нищо не мога да схвана :?
Cvetii95
10-11-2011, 16:00
Нашата класна ни преподава френски и етика и часовете по етика ги караме на френски :D :D :D :D
Incineerate
10-11-2011, 16:09
И нашата класна е по етика [само по етика] И повечето часове вземаме час на класа :D
mlakniwe2
10-11-2011, 16:13
10-ти клас е по-лесен от 9-ти и 8-ми дори/поне за мен беше така/
Химията е по-лесна/повечето е преговор/, както и биологията/генетиката е лесна/
Литературата не е толкова скучна
Математиката е лесничка-функциите и логаритмите са също лесни, по тригонометрия се учат малко формули за разлика от 11 клас където са 20 пъти повече формули, етика и право са общи работи, които всеки знае
Географията е кофти, бощо взето е лесно в 10-ти клас, в 11 е малко по трудно, а в 12 е най-лесно-поне за мен-учим супер лесни неща
8-ми и 9-ти клас ми беше най-трудно :-o от там нататък с всяка година се улесняват нещата
Fiction7577
10-11-2011, 17:40
Егати каръка съм днеска, честно ви казвам....
По история изкарах първата си двойка тая година, учителката ме е нарочила още от миналата година и каквото и да направя, винаги ми пише 2 или 3, независимо дали е вярно. Яко съм го закъсала там.
По химия имам четворка, за което дори се радвам. Нямах си и на представа какво пиша на контролното, беше общо взето на "Риск печели- Риск губи", може да се каже, че спечелих 8-)
По Етика и право.... е няма такава гадост :-x :-x :-x
От класа ми ме натопиха и г-на ме изкара пред дъската с един съученик... него го пита някакви въпроси от типа "какво изучава етиката", мен ме пита каква била разликата в мисленето на Аристотел и това на някакъв дето май ученик му беше... пълен шит..... завършил с тройка... :?
Colouring
10-11-2011, 18:30
Много ми е неприятна тая Етика и право.Нашият господин ни каза,че следващия път ще ни пусне някакво контролно.Аз представа си нямам,едва вчера се сдобих с учебник и не съм го отваряла.Изобщо,изооообщо не ми се занимава с тоя предмет.Скучен ми е,а и господина е много,много,много,много,мно го,много БАВЕН!
При нас не е чак толкова гадна Етиката, дори напротив - чудесен час за отмора от тежките географии, истории и прочие. Господина си преподава урока. Държи да е тихо. След това ни задавя някакви въпроси житейски за изразяване на лично мнение. Изпитва само по желание. Контролните не са трудни. От време на време през часовете доскучава и всички налягали по чиновете..... 8-)
anonymous708973
10-11-2011, 19:17
Добре де, кво толкова е било тва входно?
Jus7DreamBoy
10-11-2011, 19:20
тея входни ми смачкаха самочувствието ;д 4 и 3 ;д;д
вече и нормална контролничка сме правили ;x писна ми от тва ПМГ :smt120 xaxa същата шитня и при мен ... че ме гони и един мързел не мога да седна да уча а и няма на какво ... мързи ме да изляза дори и да си купя учебници :lol: а и в този дъжддд :x
Мен за сега като, че ли историята най-много ме мъчи.
Не стига, че този предмет ми е убийствено безинтересен, ами и на немски го уча.
Incineerate
10-11-2011, 19:33
Съчинение или есе. Явно не ставаме за писатели :D
leimmortalle
10-11-2011, 19:48
На входно съчинение или есе :? Какво е това бе, за първи път чувам на входни да дават съчинения.
Е .. етиката не е толкова гадна.На нас госпожата ни каза само антологиите да си купим(а и е много печен човек)И в час попринцип си говорим за житейски работи.Както казаха преди мен-час за отмора си е.
Fiction7577
10-11-2011, 19:59
Ние с нашият г-н по етика (мин. год. по психология и логика) всеки час треперим докато се наизпитва... ама и аз каква дума извадих! 8-)
Утре - последното входно - по информатика.... УЖАС ! :x
Incineerate
10-11-2011, 20:44
На входно съчинение или есе :? Какво е това бе, за първи път чувам на входни да дават съчинения.
Входни, класни все съчинения дават :X :?
anonymous708973
10-12-2011, 03:38
Съчинение или есе. Явно не ставаме за писатели :D
По литературен или общочовешки въпрос?
Щото не мога да си представя къв клас имаш, ако никой от вас едно есе не може да напише.
BrainlessROCKBABY
10-13-2011, 08:58
Поиграх си с Ps и направих едни плакатчета :D
http://img594.imageshack.us/img594/551/unled8up.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/3449/unled2ou.jpg
Fiction7577
10-14-2011, 06:50
Поиграх си с Ps и направих едни плакатчета :D
http://img594.imageshack.us/img594/551/unled8up.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/3449/unled2ou.jpg
Паралелка математика ли си? :shock:
BrainlessROCKBABY
10-14-2011, 07:00
^ мдае, ПМГ математика с английски :lol: :lol: :lol:
не съм добре, не съм 8-)
Fiction7577
10-14-2011, 07:02
Щот гледам програмата и си викам "егаааати математиката" :lol:
Иначе разбирам - и аз съм в ПМГ, но с информатика... майката си е*ало 8-)
BrainlessROCKBABY
10-14-2011, 07:18
Щот гледам програмата и си викам "егаааати математиката" :lol:
Иначе разбирам - и аз съм в ПМГ, но с информатика... майката си е*ало 8-)
[i]информатиката още п