PDA

View Full Version : Испански език ? :))

bbbbPleasure
09-10-2011, 16:11
Ейййй, здравейте :) Реших да уча испански език ( страшно ми харесва ) ще ходя на курсове това-онова ;д .. Но преди това ми е интересно някой, който е учи/л да ми даде малко информация относно самия език, много ли е труден и т.н.. Всякаква информация ще ми е от полза :D .. Мерси предварително : ))

gummybear
09-10-2011, 16:13
Какъв език последно .. испански или италиански ? :?

SmilezZz
09-10-2011, 16:16
Какъв език последно .. испански или италиански ? :? И аз това щях да попитам.
Иначе и двата езика си ми харесват , не знам някакви мелодично ми звучат. :D Даже съм решила да започна да уча испански.

bbbbPleasure
09-10-2011, 17:26
Леле съжалявам :D Малко се обърквам италиански/испански.. ИСПАНСКИ :smt007 имах предвид.. Аз от един филм ' Три метра над небето ' яко се зарибих .. иии ето резултата :D .. Сега рова из този сайт www.livemocha.com ^^ .. нещо като урок преди да тръгна на курсовете.. (:

sunrise2443
09-10-2011, 18:26
Да, наистина много хубав език. Не е труден, особено, когато го учиш с кеф :-D Малко се съска, но иначе е мн як.

:)

AtinaPalada123
09-10-2011, 18:51
Много лесен. Учила съм го и го сертифицирах наскоро.
Ако се интересуваш от добри помагала:
черната граматика на издателство "Нови Знания"
"El Pequeno Larousse Ilustrado"
и речника от този сайт: http://www.elmundo.es/

bbbbPleasure
09-10-2011, 19:44
Страшно ви благодаря.. едва ли ще го издокарам чак както е ' по филмите' ;дд ама все пак ще дам всичко от себе си.. Влюбих се в този език :)

Pigeon
09-10-2011, 20:52
Какъвто и език да започнеш да учиш, най-важно е да го упражняваш, да говориш с хора, за които е майчин. Затова те съветвам да пишеш в някой латиноамерикански форум, сайт за запознанства, да чатиш с такива хора... Най-много това ще ти помогне като започнеш.
Аз сега ще го уча пета година и определям нивото си добро... просто нямаше как да стане отлично, защото ми липсва практика. Но не е хич кой знае колко труден.

Govnyo
09-10-2011, 20:55
испанският е възможно най-лесния западноевропейси език

предвид факта че испанската икономика е пред фалит и че болшинството от държавите в латинска америка са от третия свят няма никакъв смисъл да го учиш

sexyt0o
09-10-2011, 20:59
Аз уча вече 4 години испански и езика много ми харесва :P но е труден има много времена и много трудна граматика поне за мен

powerman
09-10-2011, 21:02
не съм учил испански ,но съм живял в Испания ...... (ех хубави години) не е труден лошото е ,че има разновидности ако знаеш те са :кастил(официалния испански на ,който се разбират всички испанци),каталънски,валенс ано, и още 2 обаче съм ги забравил ако говориш с човек от каталъня не можете да се разберете ,ако не говорите на кастилиано вие в даскало ще учите кастилиано ,аз знам валенсиано
ВСИЧКИ ИСПАНЦИ СЕ РАЗБИРАТ НА КАСТИЛЯНО НЕ Е ТРУДЕН ЕЗИК .... МНОГО Е ПРИЯТЕН ЗА ГОВОРЕНЕ НЕ Е ТРУДЕН МАКСИМАЛНО Е УЛЕСНЕН АБЕ НИЕ БЪЛГАРСКИ ЗНАЕМ ,А ПЪК ЗА ИСПАНСКИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ На мен сигурно ми е струваше лесен щото преди да започна даскало в България бях в Испания и там си като попивателна всичко дето говорят го запомняш...

bbbbPleasure
09-10-2011, 21:42
Мхм... до Govnyo - езикът ми харесва и ако не за друго поне за удоволствие ще го уча :)

Govnyo
09-10-2011, 21:46
Мхм... до Govnyo - езикът ми харесва и ако не за друго поне за удоволствие ще го уча :)

аз го учих по същите причини не е лошо

09-11-2011, 04:01
знам испанския..но не от у-ще.

не е труден но на мен не ми харесва като език :D

jmjfan
09-11-2011, 05:51
Испанската граматика не е много лесна... По-лесен е италианския.

bbbbPleasure
09-11-2011, 08:05
^ Но на мен ми по-харесва испанския, така че труден нетруден все едно ;д :)

Jancarlosh
09-11-2011, 08:28
не знам дали много ще ти помогна обаче аз съм учил испански 3 год. и ми е безкраино инт. но пък всички мои приятели нещо не ги кефи и спят в час а ако си почнала от нета ето ти сайт с граматика и сичките основи http://www.goethe-verlag.com/book2/BG/BGES/BGES002.HTM
и не само испански има още 50 езика ;дд

gummybear
09-11-2011, 08:30
Аз предпочитам френския .. а за испанския съм чувала ,че е лесен.Успех : )

Cvetii95
09-11-2011, 08:57
И на мен испанският много ми харесва и от време на време си го уча от този сайт ispanski.net :grin:

brutaLxxbunny
09-11-2011, 09:33
Аз от 24-ти тръгвам на курсове.Учила съм го и преди,беше ми много лесен.Много го харесвам :smt007

i6mi6
09-11-2011, 12:46
И на мен много ми харесва Espa

bbbbPleasure
09-11-2011, 13:45
brutaLxxbunny и на мен ми харесва много ;д .. А > Pigeon би ли ми дала някакви сайтчета (испански) .. за запознанства може би ;д нали както казваш ти > за практика :-D :)

Gerrynka
09-14-2011, 21:44
brutaLxxbunny и на мен ми харесва много ;д .. А > Pigeon би ли ми дала някакви сайтчета (испански) .. за запознанства може би ;д нали както казваш ти > за практика :-D :)

Лично аз съм търсила, по същата причина, и няма хубав за целта сайт, а ако има, няма никаква посещаваемост. Най- добре намираш се с някой(не е нужно да е от твоето обкръжение) и си говорите на испански. Вярно няма как да ти поправя всичките грешки, но все пак си е практика.

powerman И на мен ми е много интересен испанския, уча го вече 3та година, не ми е толкова труден, но има някои толкова оплетени изречения и това субхунтиво едвам го оправям! Просто ти се възхищавам, ако си го овладял вече!!!

TheBeatles
09-15-2011, 08:56
Уча 2 години испански, харесва ми, не е толкова труден.

anonymous708973
09-15-2011, 09:00

И на мен ми харесва езика, но за мен е абсолютна загуба на време да уча език заради единия кеф. Дай да науча норвежки тогава.

BrookeWhitneyHogan
09-15-2011, 10:25
Аз учих в Испания 4 години. Като отидох там бях 3-ти клас а сега съм 8-ми. В началото ми се струваше много труден, но започнах да се събирам с децата от класа ми и лека по лека го научих някъде за към 3-4 месеца. Не е труден езикът.

student456
09-15-2011, 11:00
Аз също уча испански :grin: :grin:

shakira96
09-17-2011, 16:20
И аз уча тази година испански 8)

mv
09-18-2011, 16:48
а да попитам френския много ли е труден?? И да аз също уча испански и е много лесен и приятен език..:д

BlackEyedPeas
09-18-2011, 20:21
Уча испански и мога да кажа, че е изключително лесен. Особено ако си учил преди това поне още някой език и тогава ти става доста по-лесно.

AtinaPalada123
09-23-2011, 13:41
Уча вече 5та година испански и от половин година и италиански - определено испанския е мнооого по-лесен.
В италианската граматика има неща, които напомнят френската, а всеки който е учил френски може да потвърди, че е смахнато труден език ;)

mimiinka
09-23-2011, 17:37
Испанския за мен е по-лесен от италианския самата аз уча испански в момента и бих казала,че не ми е труден.Имам приятелка от България която преди 3 години се премести а живее близо до Италия и казва ме още не е научила италиански

gummybear
09-23-2011, 17:43
а да попитам френския много ли е труден?? И да аз също уча испански и е много лесен и приятен език..:д

ако си учиш редовно .. няма да имаш проблем с нито един език :)

babyfreak
09-23-2011, 18:20
испанския е гаден

cunt
09-23-2011, 21:27
Сравнено с немския и френския е елементарен. И аз го уча и ми харесва страшно много.

Cvetii95
09-23-2011, 21:34
олеле казвам ви от опит френския е много труден , но ако на човек му харесва и има желание няма да има проблеми . Граматиката е лесна , но лексиката е труднича . А за испанския - ОБОЖАВАМ ГО :)

amada
09-24-2011, 10:24
Ами аз съм от Пловдив, от Испанската.
Миналата година го учих, цялата и сега го знам перфектно.
Учителят ми беше много строг и взискателен, но за това и го научих толкова бързо.Езикът е интересен, никога не ми е писвало от него, а съм го учила с много, много, много часове. Просто трябва да си сигурна, че ЩЕ УЧИШ. При мен, в началото, имаше един период, в който учих 5-6 часа и нищо не разбирах, до момента, в който всичко научено си дойде на мястото.. Успехи, няма да съжаляваш. :)

hayely
09-25-2011, 08:43
И испанския и италианския език звучи много мелодично и са ми много приятни и двата езика, но предпочитам да уча испански. Страхотен език е! Започнах да го уча в www.livemocha.com, но ми свършиха жетоните, или там както се наричат... :D

martineli
10-25-2011, 10:52
Испанския еэик е 2-ри по популярност еэик в света след Английски еэик,така че определено си эаслужава да присъства в биографията на повече хора

iiordanova
10-25-2011, 11:18
И аз искам да уча испански. И лятото ще се запиша на курсове. Ще ми е от огромна полза езика и искам да го усъвършенствам.

Afterbirth
10-25-2011, 12:31

И на мен ми харесва езика, но за мен е абсолютна загуба на време да уча език заради единия кеф. Дай да науча норвежки тогава.

Да знаеш език, какъвто и да било, винаги е от голяма полза.Не е загуба на време, никак даже.

Испански уча като втори език от тази година.Харесва ми, засега ми е лесен, но не съм видяла много.Най - голямо впечатление ми направи, че не е нужно да помниш нещо специално за въпросителните и въобще видовете изречения - разпознават се по интонация и препинателни знаци.Думите се помнят лесно и се пишат както се чуват в повечето случаи.По ми се отдава от английския на мене лично.

TVDQueen
10-25-2011, 14:26
Уча испански за първа година.И от това което съм видяла до сега е един много красив и лесен език.Сравнение с френския, който съм го учила три години, испанският си е направо медец. 8-) 8)

Gerrynka
10-25-2011, 16:01
Уча испански за първа година.И от това което съм видяла до сега е един много красив и лесен език.Сравнение с френския, който съм го учила три години, испанският си е направо медец. 8-) 8)

Не бързай с изводите :D Аз съм учила френски 4 години и испански 3та година вече и все пак не мисля, че единия е по-труден от другия. И 2та си имат особеностите :D

brutaLxxbunny
10-25-2011, 16:07

Трудничък си е френският.Нали знаеш легендата за създаването на френския език :D