Влез

View Full Version : Болки в кръста !

qnkata5
09-15-2011, 11:34
Вчера в залата правих клекове .. не бях правил от много време, вечерта усетих лека болка.. ама днеска сутринта едвам отидох на дск. Като клякам,сядам, лягам, обръщам се, ме боли супер много от дясната част... незнам дали е кръста или бъбрека ама :( е ужасно... Идеи?

HolyShit
09-15-2011, 11:39
Първата идея - ЛЕКАР!
Втората идея- Ако правиш пак клекове искай треньора да ти покаже КАК,сложи колан и тн..

qnkata5
09-15-2011, 11:44
Аз го правя правилно, преди съм тренирал гребане и клековете си ги правих всеки ден и всичко беше точно ... с леко разтворени крака, изправен кръст, стъпалата изцяло на земята и така.

Horrificus
09-15-2011, 11:45
Вчера в залата правих клекове .. не бях правил от много време, вечерта усетих лека болка.. ама днеска сутринта едвам отидох на дск. Като клякам,сядам, лягам, обръщам се, ме боли супер много от дясната част... незнам дали е кръстa или бъбрека ама :( е ужасно... Идеи?

Малко обясни за клековете - заден, преден, над глава..? Принципно при заден клек, ако не си си си поел въздух и стегнал коремния мускул, е възможно вътрекоремното налягане да е ниско. Щом е ниско кръстът се огъва.. като се огъне боли. Съвет - поемай си въздух и го задържай докато не направиш пълно повторение, чак тогава издишай! Стягай много корема и гледай натам където върви щангата - тоест нагоре.

qnkata5
09-15-2011, 12:09
Да, винаги гледам към тавана и аз незнам защо. :D