View Full Version : Избор на техникум/гимназия ?
Bodybilderr
09-16-2011, 08:40
Здравейте, сега съм 8 клас от гр. Бургас мисля след 8-ми клас да вляза или в Строителен техникум със строителство и архитектура, или в Английска гимназия, чудя се от кое от 2-те у-ща ще имам по хубаво бъдеще, кое е по добро ? :) или ПМГ с информатика и англ.
В Строителния със Строителство и архитектура според мен е по-добре, от там излизаш със специалност. Стига да се скъсаш от учене и чертане, архитект е много добра професия. :)
Bodybilderr
09-16-2011, 15:49
с какъв бал се влиза ? максималния бал е 35, аз 7 клас имах 25 :-D но сега ще се стегна, колко трябва да ми е ?
За Бургас си нямам на представа, но по принцип Строителните техникуми не са много елитни, едва ли ще имаш проблем с влизането :-o
Bodybilderr
09-17-2011, 05:15
Добре, защото до преди 2 години можеше да се влиза и след 8 клас, но сега май за да влезеш трябва да се освободи място (някой да се премести в др. даскало) така ли е ? защото след 7 клас нямах добър успех и искам след 8-ми да ида :(
Fiction7577
09-17-2011, 06:40
Един приятел се премести без проблеми след 8 клас в механотехникума, но не в Бургас. Така че, би трябвало да стане.
Alofff4o
09-17-2011, 11:16
Трябва да се се освободи място,но се полага изпит,ако има повече желащи за него.В английската ще стане малко трудно,аз съм сега 8ми клас там.:)
Ако има свободни места ще трябва да полагаш приравнителни изпити.
Какви са тези глупости ?! Сядай си на задника и учи,за да влезеш в хубаво училище.Под това се разбира ПМГ/Английска/Немска.Като последното е най-добрия удачен избор.Английски е задължително да се научи (и лесно),но добър немски далеч по-малко знаят.
Аз самият учих в Електрото..не съжалявам,станах човек де (сега уча в Германия),но ..ти си знаеш в крайна сметка.Немската гимназия е най-добрият избор за мен.Дават добра подготовка (академична),за да влезеш после в добър университет.Средата е добра,просто ако ти кажа какво е по техникумите ..бедна ти е фантазията.
Умната и успех с ученето през идната година :)