View Full Version : Въпрос относно ОК и други лекарства
ALetterFromTheSky
09-16-2011, 15:30
Здрасти на всички :) . Имам едно въпросче и бих била много благодарна ако някой ми отговори:)
Пия Джаз от около 2 седмици и днес ми изписаха капки за очи за понижаване на налягането и тн. На листовката пише да осведомим лекаря си ако приемаме други лекарства , но аз не съобразих точно в този момент ииии сега много се чудя дали наистина биха потиснали действието на Джаз? Мерси и се извинявам ако темата е тъпа :)
Ами обади се на лекраката си и попитай ,ако и имаш телефона, ако не иди пак. Принципно знам ,че антибиотици и по-силни лекарства влияят на ОК , не зная за капки за очи, но щом на листовката пише , няма да е зле с нея да се посъветваш!
Shturrrche88
09-16-2011, 16:16
Капките за очи не влияят на ОК.
ALetterFromTheSky
09-16-2011, 16:18
Мерси и на 2те :)
Бих питала лекарката си, но я няма в кабинета, а друг неин номер нямам, на тази офталмоложката пък съвсем никакъв нямам :(
Eми мисля ,че антибиотиците вляят за капките за очи не зная , така че спокс пък и наистина няма как да повлияят ,ако се замислиш :-D
ALetterFromTheSky
09-16-2011, 16:48
Taка е :) но нали знаеш,паниката убива логичното мислене :-D
Shturrrche88
09-16-2011, 18:30
За това не се филмирайте предварително.
По принцип, нито капките за очи, нито тези за уши (освен ако не са антибиотик), нито тези за нос могат да повлияят на ОК.
А и във всички листовки на различни ОК пише с какви лекарства НЕ СИ взаимодействат, тоест в кой случай не е препоръчително да се пият заедно, и в кой случай едните ще повлияят на другите.
mariqangelova
09-16-2011, 21:20
Попитай лекар :)
kalpazanka
09-16-2011, 21:39
Надценяваш пророческите ми способности. Няма как да знам простагландин ли капеш или бета блокер, да му се не види!
Високото вътреочно по какъв повод го следиш?
Преди да почнеш ОК, изследва ли щитовидни хормони?!
ALetterFromTheSky
09-17-2011, 05:15
Надценяваш пророческите ми способности. Няма как да знам простагландин ли капеш или бета блокер, да му се не види!
Високото вътреочно по какъв повод го следиш?
Преди да почнеш ОК, изследва ли щитовидни хормони?!
Капките са офтан тимолол, мисля , че са бета- блокери, извинявай ако не е така:) . Високото вътреочно решиха съвсем случайно да ми го измерят и беше на границата.
А относно почването на ОК, отидох при гинеколожка и поисках да ми изпише някакви -тя без никакви изследвания и тн каза, че тези били едни от най-добрите и така .
kalpazanka
09-17-2011, 07:36
Провери хормоните на щитовидната. Направи и ехо. Ако хормоните и ехото са лоши, пусни и антитела.
ALetterFromTheSky
09-17-2011, 07:45
Oкей , при първа възможност (: .А иначе сега да смесвам ли капките с ОК, или да спра противозачатъчните ? :)
kalpazanka
09-17-2011, 07:52
Продължавай си терапията.